perjantai 6. marraskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 06112020 - III

 .

  • 1

  • Useat televisiokanavat katkaisivat suoran lähetyksen Trumpin tiedotus­tilaisuudesta

    Ilkka Luoma 
    Automaattinen oletusarvo näyttää olevan, että toistaiseksi istuva us-presidentti Donald Trump pääsääntöisesti valehtelee, liioittelee ja sanoo toisin kuin "yleisesti tunnettu/ haluttu totuus on - olisi ---

    Nyt näyttää siltä, että äänien määrä ratkaisuosavaltioissa on hyvin täpärästi keskiviivalla, vain kymmeniä tuhansia, tuhansia tai vain satoja ääniä erottaa kaksikamppailun osapuolet. On kiintoisaa nähdä lopputulos - osavaltioittain: Saadut äänet per ehdokas ja saavutettu valitsijamiesmäärä per osavaltio ja kummalle.

    Trumpin suuntaama syyttely on loogista, ja jopa mahdollista

    Mutta! Ensinnäkään media ei näin halua nähdä, ja ainakaan puolet äänestäjistä ei näin hyväksy. Jäljelle jää noin puolet amerikkalaisista - ainakin äänien osalta. He haluavat tunteensa jatkua - onhan kyse "hollywoodismista", jossa tunne, yhteenkuuluvuus, isänmaallisuus ja käsite omanlaisesta totuudesta ovat ensiarvoisia, oli ne sitten kuorrutettu millaisin tosiasioin/ "tosiasioin" tahansa.

    Valhe on aina tunnistajansa mielessä - joskus se hämärtyy ja joskus sille lasketaan jokin tuntematon suure, kun jostain jotkut vehkeilevät meitä | heitä vastaan.

    Mikä onkaan tilanne nyt Yhdysvalloissa, jossa kansakunta repeytyy kahtia. On hyvä muistaa, että Trumpilla on se suurin ydinasenappi, kuten hän "elvisteli" korealaiselle diktatuurikaveri Kimille (Kim Jong-un).

    Trump nosti tunnetasoja - samoin eväin kuin muinoinen Joseph McCarthy omalla kommunismin pelottelullaan - loi myös nimeään kantavan aatesuunta-ismin - mccarthyismin.

    On ennen kuulumatonta, että media sulkee suoran lähetyksen kesken presidenttinsä puheen - syynä automaattisesti todettu valehtelu, liioittelu ja tosiasioiden vääntely.

    Nyt laatumedia vaatii voimallisesti Trumpilta todisteita, että esimerkiksi postiäänissä on jotain vehkeilyä.

    Miksi todisteiden vaade on nyt niin oleellista, kun taas todisteista ei puhuta juuri mitään, kun on kyse kiinalaisen Huawein varkauksista, teollisuusvakoilusta ja Kiinan valtion kotiinpäinvedosta.
  • 2 - 1

  • Meistä tuli elämäntavalla tappajia, ja sukupuuttoaalto vain kiihtyy – mutta toivoakin on

    Ilkka Luoma 
    Positiivisesti yllättävä HS-teksti, vieläpä urheiluosastolta, mutta kulman takaa pohdittuna ilmaisuna täysin loogisesti!

    1 - Urheilussa halutaan tuottaa rehtejä kilpailuja, katsomatta rotuun, kulttuuriin, kieleen kuin uskoon ja asemaan - so. tässä rehtiä huomioivaa tekstiä, mitä kokonaisvaltainen biologia merkitsee meille, kun biodiversiteetti kutistuu.

    Rehtiä tekstiä vaikkapa harmonian kaipuuna, kun se järkkyy voimallisesti - ja juuri ihmiskunnan toimesta, ja täältäkin paljolti hyvin pienen ihmisryhmän osalta - tilastot löytyvät per capita taulukoista ---

    Olemme ihmiskuntana ylivertainen haittajäljenjättäjä

    Meillä on kummallinen tapa hokea kasvua, siis 'lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä'. Tietävimmät tietävät tarkasti, että materiaalinen, ravinnollinen ja kierrollinen luontobiologia on rajatussa ääreistilassa - vaikka voimme sanoa, että energiaa materia- ja molekyylimuunnoksiin virtaa kasvun voimistamiseksi "loputtomasti" Auringosta, joka lopulta sekin sammuu.

    Suomessa luontobiologia on syöty vuotuisuuden osalta jo tuossa kesän korvilla - pallollisesti se tapahtuu noin syksyn äärellä. Elämme siis muiden riisikupeilta.

    'Tavoitellessamme lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä' - tuottaa se luontaista vähentymää hengästymisenä meitä kaikkia Elättävään luontobiologiaan. Pahimmillaan kutistaen Elämän monimuotoisuutta (=biodiversiteettiä), kuten hyvin osuvasti HS-juttu toteaa - ymmärrettävin vertauksin. Ehkä urheilusta sekuntti- ja metripeli tuottaa kirkasta ymmärrystä lukijoilleen?

    Toisaalla täällä HS' ssa on kirjoitus ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006669891.html - "Kuinka demokratia mitataan? -HS-otsikko ", joka yllättäen on ja olisi ratkaisu tuottamiimme ympäristöongelmiin. Koetan tässä kuvastaa sitä - ehkä aika mielikuvituksellisella tavalla:

    On kyse demokratiasta, sen tarkoittaen yhteisten asioiden hoitoa, ja sen nykyisestä keskeneräisyydestä - yksipuolisena ihmisitsekkäänä mallina Elää vain itselle ja omalla (ihmis)ryhmälle >[2]
  • 3

  • Trump halusi ”lopettaa äänestämisen” – Mitä presidentti tarkoitti ja miksi hän vaati ratkaisua korkeimmasta oikeudesta?

    Ilkka Luoma 
    Noin puolelle koko Amerikan kansasta ei ole niin merkittävää mitä toistaiseksi istuva presidentti Donald Trump puhuu ja sanoo - tärkeämpää on se, millä tunteella ja hengen palolla hän asiansa ja "asiansa" esittää!

    Totuus on kuitenkin ymmärtäjänsä päässä - kuten kauneus katsojansa silmissä

    Tunne on erikoinen ilmiö - se näkyy voimallisesti US' ssa niin sanottuna hollywoodismina, elokuvien väkevänä paatoksena tiettyjen tapahtumakaavojen puitteista - autokohtaukset, koirat, tähtilippu ja sanallisesti musiikilla kuorrutettu oikeudenmukaisuus ja "paha saa aina palkkansa". Unohtamatta suuruutta mitä "sinitakkien ratsastus maailmalle" merkitsee ... sanan vapauttajana, demokratian ikonina ja yritteliäisyyden turvaajana.

    Amerikkalaisuus jakaantui nyt kahtia - ties monennenko kerran

    Trump on luonut tunnetta, intoa ja mukanaoloa - onhan ihminen US' ssakin laumasielu, joka turvautuu omiinsa. Tuohon omaan on liittynyt erityisesti Trumpin aikana omien reviirien puolustaminen, joka ulottuu jopa Monroe-opin uusherännäisyytenä Etelä-Amerikkaan saakka (case Venezuela).

    Samoin voimme sanoa muinoisen kommunismin leviämisestä säikyn Joseph McCarthyn pyöriskelevän haudassaan - onhan hänen mccarhyisminsä |* heräämässä eloon - voimallisena Kiinan pelkona, olihan amerikkalaisille yllättäen Kiina noussut maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP - IMF 2015) - tämä kävi US' n luonnolle ja Trump päätti tehdä USA' sta jälleen suuren, jopa The Greatest.

    Trump on lisäksi reviiripuolustaja

    Trump puolustaa amerikkalaista isänmaallisuutta, jota innostui kehumaan Suomestakin PS-edustaja Mika Niikko - liki laukalle Trumpin toimista. Isänmaallisuus jos mikä, on suurta tunnetta. Eikä aina välttämättä niin paha, jos mietitään kansakuntien yhtenäisyyttä, yhdessä tekemistä ja yhdessä yrittämistä koko oman yhteiskunnan hyvinvoinnin takaamiseksi. Tosin isänmaallisuus herättää aina ääreisliikkeitä.

    Nyt jäämme odottamaan, jos Trump häviää - tuon amerikkalaisen isänmaallisuuden ylireagointia.

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti