.
1
Suuttumus Macronia kohtaan kasvaa muslimimaissa – mielenosoittajat pyrkivät Ranskan lähetystölle Islamabadissa Pakistanissa
Ilkka LuomaMissä menevät hyvän tahdon, hienotunteisuuden, sananvapauden ja diplomatian rajat?
1 - Olisiko sananvapauden mahtimaassa Ranskassa lopulta hyväksyttävä ikiaikainen tapahtumasarja - jota kutsutaan kausaliteetiksi eli syyn ja seurauksen laiksi?
Maailmassa on muutama uskonto, jotka ovat uskovilleen pyhiä - näiden kannattajia lienee noin 3-4 miljardia: kristityt, muslimit, budhalaiset ja hindut. On paljon muitakin ja kaikilla on kuitenkin yksi yhteinen piirre - kukin on omalla tavalla omilleen juuri se oikea.
Lännessä erityisesti on uskonnonvapaus*
Uskonnonvapauteen toivoisi kuuluvan suvaitsevaisuus ja diplomatia - hienotunteisuus toisen vieraan uskoa kohtaan - ei siis pilapiirrellä, edes sananvapauden nimissä, vaan arvostetaan kunkin uskoa, kuten haluttaisiin saavan arvostusta omaansa kohtaan, olisi usko sitten mitä tahansa, kunhan se olisi vilpitöntä mukanoloa omassa viiteryhmässään.
Ranskassa halutaan jopa presidentti Emmanuel Macronin puheissa pitää heille oikeutena - sananvapauden nimissä - edelleen pilapiirrellä mitä tahansa - antamatta arvostusta ja hienotunteisuutta toisten pyhiä asioita kohtaan.
Ei ole siis ihme, että omaansa uskovat nousevat barrikadeille ja ääriaineksetkin saavat sanansijaa tekoina, jotka ovat aina ja kaikkialla tuomittavia >[2]2
Yhdysvallat poisti suden uhanalaisten lajien listalta – Onko se hyvä vai huono asia?
Ilkka LuomaSuden luonto - ihmisen mielihalut
[ORIG] Susia on vainottu vuosisadat – se tapettiin tapporahalla miltei sukupuuttoon, myös Suomessa, kunnes se oivallettiin osaksi rauhoittaa. Susikanta kasvoi meillä nykyaikana jopa 600-700 yksilöön, ja silloin alkoi parku, ettei sekaan enää mahdu Suomen 5,5 miljoonaa ihmistä – siis susia oli liikaa, tai ainakin pelkoa siitä, että se käy kimppuun. Susi voi tosiaan syödä koiran, kanan, kissan (jos saa kiinni), poron ja lampaankin. Susi on petoeläin, joka ei tule evoluutiossaan toimeen puolukan lehdillä.
Susi on lisäksi laumaeläin ja hyvin sosiaalinen ja hierarkinen
Susien evoluutio on kestänyt satoja tuhansia vuosia, olen vanhempi konstruktio kuin kotoinen koiramme. Susi ei ole tottunut nykymuodossaan vielä ihmiseen, välttelee sitä – mutta ei onnistu välttämään salametsästäjiä, jotka vuosia sitten kirjoitetun Helsingin Sanomien jutun mukaan mahdollisesti ovat salakaataneet yli puolet Suomen susikannasta.
Kumpiako on nyt liikaa Suomessa – meitä ihmisiä, 5,5 miljoonaa vai susia, joita arvion mukaan on jäljellä noin 200-300.
Ihmisen verenhimo on metsästystä,
[ ... puolustukseksi sanotaan luontaisen metsästysvaiston tarvitsevan harjoitusta ... ]
ilman siitä saatavaa täyttä ravinnon tarvetta. Ammumme huviksemme tai sitten luulolla, että susi on vihollisemme. Miksi sutta vihataan noin paljon, että suoritetaan rikos? Nythän on oivallettu, että meillä ei ole oikeutta käyttää eläimiä markkinatalouden kehitysoppeihin ja kokeisiin kuin tyydytyksen aikaansaamiseen.
...
Lokakuussa 2020 HS julkaisi 95 IJL-kommenttia
VastaaPoista