tiistai 27. lokakuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 27102020 - I

.

Rohkea vastarinta tiivistää suojarinkiä tietomurron uhrien ympärillä


..
Ilkka Luoma 

Mielenterveys ja siihen liittyvät poikkeavuudet "normaalista" ovat osa sairauksista tai hälytysmerkki Elämälle

Olemme varautuneita kaikkinaisesti kysymyksissä, jossa käsitellään meidän henkilökohtaista mielenvirkeyttä, mielenterveyttä, joka monien tekijöiden summana voi kuittautua mielisairaudeksi. Esiaste tarpeelle saada hoitoa mielisairaaloissa on järkkyvän mielialan selvitykset - ammattiauttajan kanssa, joka osaa empaattisesti asiansa.

Me salaamme omat mielialaongelmamme - me emme halua "
hullun papereita" - vaikka tarkoittamamme 'hulluus' ei olisi edes monenkaan kulman takaa kuskistamassa.

Me pelkäämme leimautumista - sana hullu on erikoinen - savolaisetkin kertovat, että se "hiljainen hullu on hulluista viisain". Joka tapauksessa me salaamme vaivautumista tuovia asiaseikkoja itsestämme - sen ollen yhtä luonnollista kuin muiden eläimien suojan haku vihollisilta.

Me haluamme suojella itseämme - siksi tämä kovaotteinen lakiin rikokseksi kirjoitettu tietomurto on nyt päällis-asia median uutisointikierrossa

On suurta rohkeutta tuoda esille omia itseasiassa normaaleja ongelmatilanteita, joihin on haettu asiantuntija-apua, jotta yhä kiihkeämmäksi kulkeutuva elämämme töineen on meitä ajanut - henkiseen väsymykseen liiasta, kun aina on kiire ja aina ei voi olla muodikkaasti menestyvä ja mainettaan kohottava.

Elämä on - inhimillistä

Inhimillisyyteen kuuluu heikkouden tunnustus - hyvä ystävä viereltä ei kaihda tunnustustasi ja jos jokin muu siitä kopeutuu ja haluaa käyttää heikkouttasi hyväkseen - on se lopulta tämän itsensä kasvavaa heikkoutta.

Mikäli emme varjele niin tiukasti mielemme virtauksia, veisi se kaikki kiristysmahdollisuudet pois, kun me emme välitä siitä mitä toinen ulkopuolella tietää - ja tässä kun luulokaan ei ole tiedon väärtti.

Tehdään olomme helpommaksi - tunnustetaan omat vajeellisuudet - kun joka tapauksessa me kaikki tiedämme sellaista esiintyvän jokaisessa - aikansa. Avoimuus ei anna mahdollisuutta tältä osin kiristykselle.


...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti