tiistai 13. lokakuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 11102020 - III

 .

  • 1

  • Ministeri Kiurun puoluetoverit kehuvat Suomen korona­toimia ja kritisoivat kokoomusta: ”Taitaa kokoomuksen oppositiopolitiikan mopo nyt keulia”

    Ilkka Luoma 
    NNV-hallituksen PM Sanna Marin tarjosi kättä yhteistyöhön yhteisen ongelman ratkaisemiseksi

    Pandemia, eikä Korona kuin Covid19-tautikaan tunne puolueita, aatesuuntia eikä ideologioita kuin poliittisia tarpeitakaan - se iskee; viruksien tehtävä on lisääntyä ja "täyttää maa".

    Kokoomus - takavuosien kykypuolueena ja yrittämisen johtotähtenä on nyt epätoivoissaan kannatuksensa murenemisesta menettänyt arvostelukykynsä ja on lähtenyt yksin tielle, joka sotii kansakunnan kokonaisetuja vastaan. Todisteeksi riittää Suomen selviytyminen Koronasta toistaiseksi hyvin, jopa paremmin kuin EU-Euroopassa keskimäärin.

    Suomessa on osattu harkiten, asiantuntijoita kuunnellen ja hallituskumppaneita kuunnellen pitää uhri- ja sairastumisluvut sangen pieninä - ainakin toistaiseksi. Tämä onnistuminen on tulkittava NNV-hallituksen osaamiseksi ja onnistumiseksi koko kansakuntaa kurittavassa Korona-pandemiassa.

    Tuntuukin kummalta, että nyt kannatusalamaissaan Kokoomus irtoaa kansallisesta linjauksista taistella virusta vastaan. Kuvastaako se tosiaan epätoivoa ja kyvyttömyyttä tehdä tarjottua yhteistyötä. Onko Kokoomus ajautunut epätietoisuudessaan tielle, joka kiihdyttää sen kannatuspakoa?

    PM Marin osaa tunnustaa myös virheitä, ja korjata tekojaan - 'erehdy harvoin ja onnistu usein' -mentaliteetilla

    Virheet ovat jääneet vähäisiksi - tässäkin todisteeksi käy tilastot - ja toistaiseksi. Pandemia ja kansallinen viruksen leviämisen vastainen taistelu edellyttäisi yhteistyötä koko eduskunnan läpi. Nämä kokoomuslaiset irtiloikat perusteettomin väittein ja epäluottamusesityksin eivät tue suomalaisten selviytymistä yhteisestä ongelmasta ja uhkaantumisen lisääntymisestä.

    Kansakunta vaatii nyt yhteistyötä myös valitsemiltaan poliitikoilta

    Selvitetään tämä talouden kansallinen hätätila - ja kun olemme selättäneet ongelman talousvaikutteineen - voimme jatkaa poliittista ideologiaväittelyä ja kamppailua valta-asemista. Hoidetaan nyt yhdessä ensin tämä kansallisesti kasvava uhka.
  • 2 - 2

  • Perussuomalaisille keskustan heikko kannatus toi iskun paikan kuntavaaleissa, ja nyt Halla-aho kiertää joka viikonloppu maakuntien toreja: ”Kyllä maaseudulla on jotain tapahtumassa”

    Ilkka Luoma 
    2 - Tosin tässä on aina muistettava, että kunnallisvaalit ovat aivan eri asia eduskuntavaalit

    Nyt ehdokaskokoonpanot ratkaisevat. Oman kunnan ja kaupungin tuntemus ovat erityistä äänestäjien näkökulmista. Moni kunta ja kaupunki kamppailee suurissa talousvaikeuksissa - työttömyys riivaa ja Koronakaan ei jätä nyt muuta Suomea rauhaan. Lapsien määrä on vähentymään päin - vanhuksien määrä lisääntyy ja kuntien asemoituminen uuteen maakunta-ajatteluun kuin sote-aluesuunnitteluun on moninaista.

    Voisi arvata helposti, että lapset, vanhukset ja työ nousevat vaalikeskiöön - kuten ympäristöasiat, joihin kunnallissektori voi ottaa osaa myös omine päätöksineen.

    Kunnallisvaalien kautta on mahdollista suureen verenvaihtoon seuraavista eduskuntavalleista. SDP ottaa johtoaseman (nykyisen toimintamallin jatkuessa yhtä onnistuneena kuin tähän mennessä) ja PS saanee kakkossijan - tämä tarkoittaa, että kansallishengen nousun myötä suomalaisen reviirin puolustus lisääntyy ja tämähän sopii perussuomalaisille.

    Nyt on oltava radikaaleja - persujen kanssa pitää tulla toimeen ja onkin eduksi, jos suurissa puolueissa, lähinnä demareissa on sellaisia poliitikkoja, jotka osaavat käsitellä perussuomalaisia. Käsittely- ja toimeentulotaito voisi taata sen, että PS olisikin yllättäen hovikelpoinen hallitukseen.

    Saattaa olla, että seuraavat puolueet oppositiossa ovat Keskusta ja Kokoomus

    Miten käy demareiden ja perussuomalaisten yhteistyö? Löytyykö joustoa jopa siten, että kirkkaasti enemmistöhallitus saa suurta kannatusta Suomen kansalta. Ei tarvita kuin demareille 27 prosentin äänisaalis ja jos PS saavuttaa jopa 23 prosenttia, niin apupuolueita ei montaa tarvita. Mitkähän nuo olisivat?

    Tosin Keskustalla saattaa olla hyvin tuttu musta hevonen - jääkööt tässä sanomatta. Ja Kokoomus vaihtaa puheenjohtajaa - olisko nyt Elina Lepomäen vuoro - vastineeksi Sanna Marinille. e
  • 2 - 1

  • Perussuomalaisille keskustan heikko kannatus toi iskun paikan kuntavaaleissa, ja nyt Halla-aho kiertää joka viikonloppu maakuntien toreja: ”Kyllä maaseudulla on jotain tapahtumassa”

    Ilkka Luoma 
    1 - Suomessa on nyt kaksi puoluetta, jota ovat nosteessa - ensin johtajuutta PM Sanna Marinin käsissään pitävä SDP - toinen on oppositiossa ilmatilan Kokoomukselta ottanut Perusssuomalaiset.

    Suomesta voi löytyä aina 25 prosenttiin yltävä kannatus PS' lle

    Syy on selkeä - Suomesta löytyy reviiripuolustajia, omiensa huolehtijoita ja maahanmuuttoa vastustavia kansallismielisiä siksi paljon, että tuohon 18-25 prosentin kannatukseen on syytä varautua. Perussuomalaiset ovat hoksanneet suomalaisen laajan enemmistön natovastaisuuden, sieltäkin on hyvä ammentaa äänestäjiä!

    Vain demarit voivat kamppailla seuraavista vaaleista perussuomalaisia vastaan

    Tämän päivän näkökulmasta on myös kaksi häviäjää - Keskusta ja Kokoomus. Ehkä Keskusta maaseutupuolueena saa vaalivankkurit käyntiin vahvan kenttäosaamisen myötä - PS' lle se on vaikeampaa.

    Demarien kiito kärjessä ykkösenä jatkuu

    Tänään mielipidemittaukset tuottavat jatkuvasti ykkössijoja lähinnä tehokkaan kuuntelijan, määrätietoisen työtavan ja muut huomioon ottavan PM Sanna Marinin johdolla.

    SDP' llä on lisäksi vahvat kenttäorganisaatiot suuremmissa kaupungeissa

    SDP' n maihinnousua odotetaan nyt laajemminkin - sillä nykyisen SDP-vetoisen hallituksen onnistumiset tähän mennessä ovat sitä luokkaa, että voittoja voidaan odottaa myös Kokoomuksen ja Keskustan hallitsemilta alueilta.

    Nykyinen meno tukee perussuomalaisten reviiripuolustusajattelua - se sointuu erinomaisesti suomalaiskansallisen hengen airueessa. Tämä kaikki tarkoittaa sitä, että muiden puolueiden on pakko ajatella yhteistyötä PS' n kanssa! >2



...
                Ilkka Luoma

                     BLOG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti