maanantai 30. marraskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 15112020 - I

 


...

HS

Kokoomuksen lokakuussa teettämä kysely: Vihreät vahvoilla Helsingin suurimmaksi – ja sen jälkeen kokoomuksen ahdinkoa ovat lisänneet Vapaavuoren ja Halla-ahon yllättävät ilmoitukset


..
Ilkka Luoma 

[1] Iduillaan oleva vihertymisen vastuullinen ajatusmaailma hakee aivan uusia yhteisöllisyyden likeistymismahdollisuuksia

2 - Meidän on aika nähdä ympäristö mistä Elämme. Vasta sen jälkeen voimme pohtia perinteellistä taloutta, jonka materiaaliseen vähentymiseen keskimääräisestä on jo syytä varautua - sen tarkoittaen tasa-arvoisempaa asemoitumista kulutuksen näkökulmista, mutta ennen kaikkea kokonaiskulutuksen vähentymistä.

Emme tarvitse kaikkea sitä, mitä nyt markkinatalous mainostaa:

"
Kaikkea on ja rahaakin riitää" -tässä kohdin voisimme puhua kyltymättömyydestä |**.

Vähemmällä enemmän ei tarkoita tavaraa, vaan tyytyväisyyttä siihen mitä on. Tyytyväisyys kumpuaa luottamuksesta huomiseen ja tässä jälleen kerran lapsuuden ja nuoruuden huolehtiminen vanhempainvastuuna on nousemassa arjen ykköseksi.

Kaikkeen ei tarvita tavaraa, tavaraa ja tavaraa |* - nyt tarvitaan huomioimista, osallistumista, välittämistä ja tarpeelliseksi tuntemisen iloa.

Kun perusasiat ovat kunnossa, mahdollistaa se paljon helpommin osallistumisen, ideoinnin kuin oivaltavuuden myötä sopivia työtehtäviä, sillä työ luo pohjaa perheelle tuottaa kiinteämpää yhdessäoloa, eikä niin, että pitää jousta kieli vyön alla, ja olla poissa kotoa, jossa juuri lapset kaipaavat isän ja äidin huomiointia.

Vihreys luo vireyttä, sillä oppi ja tunnustus Elämän monipuolisuudesta on tae, josta huominen aukeaa - uudella tavalla, uudella innolla ja luottamuksella huomiseen, jopa ylihuomiseen.

Suomen tällä hetkellä suurin mielipidemittauksissa on nyt myös vihertymisensä edessä. Aika on käsillä nyt, sillä helsinkiläiset äänestävät uudesta kaupunginvaltuustosta ensi keväänä - uran valinta on edessä - etenemisuran, joka muuttaa toiveet mahdollisuuksiksi. On aika muuttua. e
.
Katso [1]


...
                       BLOG
               ILKKA LUOMA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti