maanantai 30. marraskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 22112020 - II

 

  • 1

  • Kiinnostus vastuullisuutta kohtaan on kasvussa suuryrityksissä, kertoo Fibsin kysely

    Ilkka Luoma 
    Ehkä suuremmissakin yrityksissä ollaan huomattu kaksi merkittävää tosiasiaa - eiliseltä, tältä päivältä ja huomiseltakin ---

    1. Työntekijä ja toimintaympäristö luontobiologiana ovat merkittäviä tekijöitä tuotantokoneistolle ja menestykselle

    2. Työntekijä tuotannontekijänä on myös kuluttaja - nythän markkinatalousoppien mukaisesti "asiakas on aina oikeassa", tämä tarkoittaa kuluttajan | asiakkaan voimaa ostopäätöksiä tehtäessä

    Yrityksien on laajemmin osattava huomioida muutakin kuin osakeyhtiölain velvoitetta omistajan etuoikeudesta olla nauttimassa ensisijaisesti osinkoturvastaan. Oy-laki määrittää yhtiön velvollisuudeksi huolehtia omistajien edut jaettaessa tuloksia ja niiden aikaansaamia voittoja.

    Kuluttaja - siis asiakas seurailee Gaian (maaemon) kuumetessa entistä tarkemmin ympäristönsä tilaa ja muutosta

    Kuluttaja voi olla valmis perinteellisen kasvuhokeman kääntämisen vähentämisen linjalle. Tämäkin velvoittaa yhtiöiden tapaa aikaansaada muutoksia - huomioimaan niin työntekijät (=kuluttajat | asiakkaat) kuin tuotantoympäristönsä, tarkoittaen herkkyyttä olla säästämässä luontobiologiaa.

    Toimeliaisuus on ihmisen merkittävin päivittäinen olemustapahtuma

    Nyt pinnalle pulpahtanut toimeliaisuus ei tarkoita kulutuslisäystä - se voi kuitenkin tarkoittaa luontoa säästävää työmentaliteettia ja -järjestelyjä, jotta meitä kaikkia lopulta Elättävä luontobiologia Elämän monimuotoisuuksineen jaksaa meidät ravinnotarpeen täyttämisenä Elättää.

    Toimelias ihminen on vähemmän herkistyvä lietsonnalle, josta halutaan keikuttaa yhteiskuntalaivaa - tässä kohdin ei ole syytä luetella keikutuskohteita tai - tapoja. Kukin ihminen osaa itse nähdä itselleen turvallinen, luotettava ja toivoa luova yhteiskuntajärjestys.

    Yritykset ovat toimeliaisuuden luojina keskiössä

    Vähemmän voittoahneutta ja sen rajoitettua jakoa; olisiko nyt aika suunnata omistuksia myös työntekijäportaaseen? Yhteinen vastuu on vahvempaa yhteisöllisyyttä, kun kaikki puhaltavat yhteiseen luovuuteen - selvitä
  • 2

  • Jan Vapaavuori valittiin Suomen olympia­komitean puheen­johtajaksi, valinta ratkesi vasta toisella äänestys­kierroksella: ”Voitto oli riittävän selkeä ja mandaatti on vahva”

    Ilkka Luoma 
    Jäämme odottamaan Jan Vapaavuoren revanssia Kokoomuksen johtoon, haaste tullee kohta - alkaen Helsingin Kokoomuksesta ... ?

    Ehkä Jan Vapaavuori saa kirittäjäksi Elina Lepomäen, koska Kokoomuksen nykyinen puheenjohtaja - hyvätapainen - Petteri Orpo on jäänyt reilusti alakynteen hallitukseen nähden ja juuri PM Sanna Marinin osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti