tiistai 10. marraskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 09112020 - II

..

  • 1

  • Oikeusministeri Barr kehotti osa­valtioita tutkimaan vaaleja koskevat syytökset, Fox News keskeytti lähetyksen Valkoisen talon tiedotus­tilaisuudesta

    Ilkka Luoma 
    Tämän aamupäivän HS-otsikointiin nähden - kun Kiina ja Venäjä eivät reagoi US-presidentinvaaleihin 2020 - on ainakin yksi syy, nimenomaan Kiinan osalta - Kiina ei puutu keskeneräisiin asioihin eikä sekaannu vieraiden omiin sisäisiin ristiriitatekijöihin.

    Kiina valitsee omalla tavallansa maansa korkeimman johdon - valinta on lännen järjestelmiin nähden erilainen, mutta ei niin epädemokraattinen kuin kuvitellaan - Kiinassa ylin johto on joutunut käymään läpi kaikki alemmat "vaalivaiheet" - aina kortteli- ja maaseutukyläkomiteoista lähtien.

    Ylin vaihe on meille tarkasti ottaen tuntematon - se tiedetään, että aiemmat johtajat vaikuttavat jatkuvuuteen tai muutoksiin. On erilaisia valintakomiteoita. Kiinan koko ei salli kaltaistamme äänestysmenetelmää.

    "
    Suuri laiva - valtava peräsin ja ennakoiva ruori, josta tiedetään jo (yli)huomenna näkyviin tuleva "karikko"".

    Kiina onnittelee, kun valinta on virallisesti valmis - tai sitten ei.

    Kiina odottaa mieluumminkin todisteita USA' sta liittyen teollisuusvakoiluun, Huawein syytöksiin kuin "kotiinpäin vetoon" - verrantona US-liittovaltio | Boeing ja erityisesti Kiina odottaa, ettei sen omiin sisäisiin asioihin sekaannuta ja puututa. Kiinakaan ei sekaannu Yhdysvaltojen sisäisiin asioihin.

    Kiina ei ota myöskään kantaa millaisen yhteiskuntajärjestelmän menettelytapoineen US valitsee - vaikka kesken presidenttikauden - se ei kuulu Kiinalle. Sen sijaan Kiinalle kuuluvat kaikki ne asiat, joissa se itse, sen kansalaiset tai yritykset ovat suoraan tekemisissä - kulttuurillisesti, kaupallisesti ja sotilaallisesti. Kiina on tarkka rajoistaan.

    Toivottavasti Joe Biden ymmärtää nuo kiinalaisten tavat toimia - joita on kehitelty vuosituhansien ajan ja tarkentaen vuodesta 1949.

    Btw. Kiinassa on meille tuntematon suunnittelukomitea ylimmän johdon käytössä, joka peilaa Elämää ja sen mahdollisuuksia sadan vuoden päähän ja ylikin.
  • 2

  • Trumpismilla on yhä kysyntää, kävi vaaleissa nyt miten tahansa

    Ilkka Luoma 
    Trump toi puolelle amerikkalaisista hollywoodistisen tunnelatauksen -tämän toteamiseen ei tarvita faktantarkistajia, eikä puoleellista valtamediaa*

    1 - Toistaiseksi istuva presidentti Donald Trump herätti amerikkalaisen isänmaallisuuden, joka jo muistuttaa reviirien varjelua - protektionismia ja tunnetilojen hallintaa "totuuden jäädessä hegemoniallisuuden jalkoihin".

    Trump on hyvä manipuloimaan puheella ja esiintymisellä yhtenäisyyttä - tosin vain omiensa joukkoon.

    Nämä Trumpin omat onkin kiintoisa tutkimuskohde

    Keitä he lopulta ovat, kun itse asiasisältö ei ole niin kiinnostava kuin se paatos, jolla asiat ja asiattomuudet esitetään. Tämä paatos on sinällään tuttua amerikkalaiselle elokuvallisuudelle - hollywoodismille, jossa kohtaavat isänmaa, tähtilippu, koirat, autoajokohtaukset ja sinitakit, jotka jälleen ratsastavat - unohtamalla The Greatest, olla se suurin ja mahtavin.

    Demokratiasta viis, kunhan tunnetaso kohtaa omat yhteisessä toiminnassa

    Ollaan yhtä, ollaan joukko, joka puhaltaa yhteen hiileen, mutta mihin hiileen - joukko Trumpin takana ei ole homogeeninen, se on yllättäen valkoista vähemmyyttä takana olevista kaupunginosista, kommunismia paenneita kuubalaisia ja pettyneitä ruostetyöläisiä, kun hiili ei enää värjää valkoisia kasvoja. Se on myös ihmisiä, jotka kaipaavat 'ei-poliitikkoa', joka ei päästele tyhjiä sanaturvallisia latteuksia - vaan räiskyvää tilannekomiikkaa**

    Trumppismi on reviirien puolustamista, rajat kiinni - väärät ulos ja omat tilalle

    Kuten myös työpaikkojen palautus, kun ne yritysvoittojen ahneudessa siirrettiin vaikkapa Kiinaan, josta samalla päästiin maailman suurimmille sisämarkkinapotentiaaleille >[2]


...

Ilkka Luoma

1 kommentti: