perjantai 5. helmikuuta 2021

Ilkka Luoman HS-kommentit 05022021 - III

 

  • 1

  • Rajavartiosto pyytää havaintoja epäillystä törkeästä metsästysrikoksesta Sallassa – susille aiheutettu suurta kärsimystä erityisen julmalla tavalla

    Ilkka Luoma 
    Susia on vainottu vuosisadat

    se tapettiin tapporahalla miltei sukupuuttoon, myös Suomessa, kunnes se oivallettiin osaksi rauhoittaa. Susikanta kasvoi meillä nykyaikana jopa 600-700 yksilöön, ja silloin alkoi parku, ettei sekaan enää mahdu Suomen 5,4 miljoonaa ihmistä – siis susia oli liikaa, tai ainakin pelkoa siitä, että se käy kimppuun. Susi voi tosiaan syödä koiran, kanan, kissan (jos saa kiinni), poron ja lampaankin. Susi on petoeläin, joka ei tule evoluutiossaan toimeen puolukan lehdillä.

    Susi on lisäksi laumaeläin ja hyvin sosiaalinen ja hierarkinen
    Susien evoluutio on kestänyt satoja tuhansia vuosia, olen vanhempi konstruktio kuin kotoinen koiramme. Susi ei ole tottunut nykymuodossaan vielä ihmiseen, välttelee sitä – mutta ei onnistu välttämään salametsästäjiä, jotka Helsingin Sanomien mukaan mahdollisesti ovat salakaataneet yli puolet Suomen susikannasta. Kumpiako on nyt liikaa – meitä ihmisiä, 5,4 miljoonaa vai susia, joita HS artikkelin mukaan on jäljellä noin 200-300.

    Ihmisen verenhimo on metsästystä,
    [ ... puolustukseksi sanotaan luontaisen metsästysvaiston tarvitsevan harjoitusta ... ]

    ilman siitä saatavaa täyttä ravinnon tarvetta. Ammumme huviksemme tai sitten luulolla, että susi on vihollisemme. Miksi sutta vihataan noin paljon, että suoritetaan rikos? Nythän on oivallettu, että meillä ei ole oikeutta käyttää eläimiä markkinatalouden kehitysoppeihin ja kokeisiin kuin tyydytyksen aikaansaamiseen.
  • 2

  • Joe Biden lopetti Saudi-Arabian aseistamisen Jemenin sodassa, ja se vaikuttaa koko Lähi-idän tasa­painoon

    Ilkka Luoma 
    US-presidentti Joe Biden: " ..”Amerikka on palannut. Diplomatia on palannut”.. " -lainaus HS' sta.

    Toivottavasti amerikkalaiset sodat, hyökkäykset ja pommitukset eivät palaa

    Edellisen presidentin Donald Trumpin kaudella - ei tehty kuin muutama pommitus, ohjusisku ja suunniteltu attentaatti tappona - Irakissa, kun USAF murhasi iranilaisen sotilaskomentajan.

    Nuo pommitukset ja ohjusiskut kuin drone-murhatkaan eivät ole demokratiaa, jonka puolesta Biden lupaa nyt taistella

    Oliko Afganistanista Syyriaan tehdyt USAF-pommitukset myös demokratian ja oikeusvaltioperiaatteiden puolustamista? Herää erityisesti täällä EU-Euroopassa kysymys, sillä moni EU-jäsenvaltio otti osaa näihin 2000-luvun länsi-iskuihin - Irakista Libyan kautta Syyriaan.

    Biden avasi mallikkaasti pelin - soitti Venäjän kollegalleen Vladimir Putinille ja sopi heti kättelyssä strategisten ydinasekärkien määräksi sovitun luvun - seuraaviksi viideksi vuodeksi. Maailma hengähti ja myös EU-Eurooppa.

    Nyt Biden haluaa lopettaa jemeniläisten kurittamisen - aiemmin suorina USAF-iskuina ja nyt saudien taistelutoimien aseistamisen päättämisenä.

    Mallikkuus olisi voinut jatkua Saksaan saakka

    Ja näin olisi voitu kotiuttaa nuo Trumpin lupaamat us-taistelusotilaat. Se olisi luonut vakautta ja aseriisuntaa Euroopan tasolle - muistammehan, että Euroopan suurin valtio on Venäjä, ollen myös se toinen ydinasesuurvalta.

    Iran on valmis sovintoon, kun US palaa takaisin yhteiseen EU' n , Venäjän ja Kiinan kanssa tehtyyn sopimukseen rauhaisemmasta tiestä kohden tasapainoa - uskontojen värittämässä Lähi-idässä ja arabimaissa - Iran mukaan lukien.

    Venäjän vaikutusvalta on nyt kasvanut lähes onnistuneen Syyria operaation jälkeen

    Nyt vuoroon tulee Iran. Jos Biden oivaltaa tehdä come back' in - on tie kohden normaalimpja aikoja kivetty - ainakin hyvillä aikeilla. Kun vielä saadaan Israel mukaan, voisi alueelle kohota uusi alku.

    USA ei ole enää maailmanpoliisi - vähemmistöedustajana. Kiina on tullut tasoittamaan tilannetta.
  • 3

  • Navalnyi on saamassa uuden tuomion, tällä kertaa sotaveteraanin kunnian loukkaamisesta – Kremlin tietoiskuun osallistuneelle veteraanille riittäisi anteeksipyyntö

    Ilkka Luoma 
    Venäjällä veteraaneilla, niillä enää harvoilla, mutta lukumääräisesti suurena - verrattuna esimerkiksi meihin - on hyvin iso merkitys venäläiseen identiteettiin, isänmaallisuuteen ja kansakunnan yhtenäisyyteen.

    "Suuri veteraanien määrä" johtuu aiemman Puna-armeijan valtavasta koosta vuosilta 1941-45, jolloin aiempi Neuvostoliitto joutui "yllätyshyökkäyksen kohteeksi" - alkoi operaatio Barabarossa, jossa Saksan kolmas valtakunta hyökkäsi liittolaisineen venäläisten kimppuun - alkoi maailmanhistorian verisin, raain ja totaalisin yksittäinen sota, jossa suomalaiset olivat pieneltä osin mukana Jatkosotana.

    Tuota II Maailmansodan Itärintaman sotaa kutsutaan Venäjällä Suureksi Isänmaalliseksi sodaksi, jota juhlitaan aina toukokuussa, päivänä, jolloin sota päättyi ja Puna-armeija seisoi Saksan pääkaupungissa - Berliinissä.

    Veteraanit ovat Venäjällä arvostettuja, yhtenäistäjiä ja isänmaan edustajia hetkistä, jolloin kaikki oli "seinää vasten" - siksi veteraanien parjaaminen kuin halventaen kohteleminen on rikoslaissa määritelty - siksi arvokkaiksi heidät katsotaan venäläisessä yhteiskunnassa - heidän määrä vähenee kuten muuallakin.

    Muistamme oman viimeisen Mannerheim-ristin ritarin Tuomas Gerdtin viimeisen matkan - itse presidentti oli mukana, tämä jos mikä kertoi kuinka meilläkin arvostetaan veteraaneja - näin myös Venäjällä. Veteraanit ovat Venäjän presidentin Vladimir Putinin silmäteriä - ja näin he saavat arvon, kuten meilläkin.

    Kun kaiken tuon sisäistää, ymmärtää hyvin Venäjän rikoslain kohdan veteraanien häpäisemisestä - se miten Aleksei Navalnyi on veteraania | veteraaneja loukannut, ei ole tiedossa, mutta on varmaa, että Venäjän oikeuslaitos kaivaa sen tarkoin esille.

    Veteraanien asiaa ajettaessa, ei ole esteitä löytää totuus ja näin heidän arvonantoaan halutaan korostaa kansakunnan yhdistäjinä.

    Venäläisiä kaatui Itärintaman sodassa noin kahdeksan miljoonaa - tuo sota oli äärimmäisen julma, totaalinen ja tappava - sellaista uutta ei enää haluta missään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti