maanantai 15. helmikuuta 2021

Ilkka Luoman HS-kommentit 14022021 - I

 

1

Haavisto aikoo nostaa esiin vaatimuksen Navalnyin vapauttamisesta Venäjän-vierailullaan

Ilkka Luoma 
Suomi sijaitsee idän ja lännen vedenjakajalla

Nyt ei kannata sekaantua vieraiden omiin sisäisiin asioihin. Näin saisimme arvostetun aseman olla valtio, josta voi hakea presidentti Sauli Niinistön hellimiä "
hyviä palveluksia".

Hyvät palvelukset tarkoittavat luotettavaa, oikeudenmukaista ja puolueetonta neuvottelupöytää vaikkapa Rovaniemellä tai Savonlinnassa, tämän ollessa Suomen kaunein kesäkaupunki - siellä hyvin ärhentelevät vastakappaleet saavat sielun rauhaa ja ehkä näin saavutettaisiin sopimuksia vihollisuuksien ja ristiriitojen sammuttamiseksi!

Niinistö on luonut sopuisaa rehdin pitopöydän asemaa niin Kiinassa, Venäjällä kuin Yhdysvalloissa

Sopuisuuteen ei ole kuulunut liiallinen ja perusteeton sotkeutuminen vieraiden omiin sisäisiin asioihin. Uskoisin, että yleisinhimillinen ja humaani ulkoministeri Pekka Haavisto tämän oivaltaa erinomaisen hyvin.

Nyt ei kannata huudella "pikkujuttujen perään", varsinkaan sellaisten joihin EU-direktiivit ja Suomen laki eivät ulotu

Tiedämme hyvin, että Venäjä suvereenina valtiona säätää omat lakinsa ja toteuttaa niitä tavallansa ja tavoilla, jotka eivät meille kuulu. Kun tämän ymmärrämme, ovat nuo "hyvä palvelukset" jälleen lähempänä maaliaan - kaksi jo kävi Niinistön luona - vain Kiinan presidentti Xi Jinping vielä puuttuu.

Ehkä presidenttimme todennäköisesti havittelemana kolmen suuren kohtaaminen onnistuu - koska pohjoisessa tapahtuu nyt liian hyytäviä asioita

USA lennättää strategisia ydinpommittajia (Rockwell B-1 B) -sotakoneita Norjaan*. Nämä ovat selvä lisäuhka Venäjän Kuolan niemimaalle, jossa ovat maailmallisen ydinsodan ne toiset vastakappaleet - uhan tasapainoelementteinä.

B-1 kone on selvä uhka Venäjälle ja Kreml tietää meidän Nato-Isäntämaa pöytäkirjan olemassa olon, joka tuottaa oikeuden US/Naton tuoda sotkakoneita Lappiin - ja sen erinomaisille lentokentille, joista on matkaa Venäjän Borei-sukellusvenetukikohtiin ~12 minuutin rynnäkkömatka.

Nyt Pekka on suuren ja tärkeän | taidokkaan tehtävän edessä!

...
          Ilkka Luoma - FB

                                    BLOG


3 kommenttia:

  1. *

    Miten suhtaudumme viime päivien uutiseen, jossa US lennättää Norjaan strategisia ydinpommituskoneita - B-1 Lancereita? Venäjän Kuolan niemimaan on muutaman sadan kilometrin päässä, jossa sijaitsevat kauhun tasapainon Borei-ydinsukelluveneiden kalliotukikohdat, jotka eivät tuhoudu tavanomaisin pommein. Pitäisikö Venäjän nyt lennättää Kuubaan vastineeksi Tupolev TU-160 Blackjack ydinpommareita? Syntyisikö uusi Kuuban kriisi?

    ...

    VastaaPoista
  2. .
    Tervehdys hyvä Pekka Haavisto!
    -lähetetty HS-kommentointiin – ei vielä poliitikkojakelua ---


    Tänään UM Pekka Haavisto ratkaisee oman tulevan presidenttiyden

    Samaan aikaan suomalainen laatumedia käy jo manipulatiivisin keinoin vaalikampanjaa vähintäänkin epäsuorasti Aleksei Navalnyi' n puolesta, vaikka hänelle ei ole edes duumallista oppositioasemaa.
    Miksi meiltä pitää käydä näin voimallista informaatiosotaa toista vierasta suvereenia valtiota vastaan - luoden entistä jyrkempää vastakkainasettelun elintilaa tänne Suomeen - idän ja lännen vedenjakajalle?

    Ja nyt tänään Haavisto käy elämänsä tilanteeseen

    UM Pekka Haavisto voi voittaa koko potin tai tulla hävinneenä ammattilaistapaamisesta, jossa Venäjän perinteiden mukaan pitkäaikainen ulkopolitiikan pelaaja Sergei Lavrov opasti mitä kaikkea tuolla Navalnyi' n takana onkaan. On käynnissä venäläinen ruletti.

    Pekka Suomesta on yleisinhimillinen ja humaani uuden ajan voima

    Pekka voi löytää ratkaisuja, joiden tulokseksi Sergei puristaa ystävän kädellä kollegaansa. Haavisto voi olla nyt seuratuin suomalainen maailmalla, US-presidentti Joe Biden'iä myöten. Vähintäänkin EU-Brysselissä seurataan miten kahden prosentin jäsenvaltio osaa tehtävänsä viedä EU' ta Euroopan suurimpaan ja väkirikkaimpaan valtioon - Venäjään, siten, että Kreml näkee juuri Suomen omana valtionaan sille tärkeäksi rajanaapuriksi.

    Toivotamme Pekalle taitoa, osaamista ja kykyä tuoda juuri se meille Suomelle ja koko Suomen kansalle paras neuvottelutulos. Olemmehan se valtio, josta presidentti Sauli Niinistö on viestinyt "hyvin palveluksia" kaikille kolmelle - presidentille Xi Jinping, Vladimir Putin ja nyt varmaankin Joe Biden.

    Pekka on suuren muutosristeyksen edessä

    Diplomaattisesti -sekaantumatta toisen omiin sisäisiin asioihin - saattaa se merkitä meille suuria jopa yllättäviä asioita - alkaen kaukaa pohjoisesta - Petsamon Liinahamarista!*

    Venäjä on meille historiaa, takavuosien väkivaltaa, eilistä kauppaa, mutta myös kaikkea seilaista mikä meille tunnustettiin idästä ja lännestä, jo ETYK-1975 - olimme puolueettomia, ja nyt myös tänä EU-aikakautena.

    ..

    Parhain terveisin ja Uusin tuulin!

    Ilkka Luoma

    VastaaPoista