torstai 25. helmikuuta 2021

Ilkka Luoman HS-kommentit 22022021 - II

 693

  • 1

  • Yksi Koskelan murhasta syytetyistä pojista kertoi teosta kahden päivän kuluttua tyttöystävälleen: ”Mä sanoin, että sun pitää kertoo heti sun vanhemmille”

    Ilkka Luoma 
    Helsingin Koskela ravistelee nyt hereille - yhteiskunta on juuri niin heikko kuin sen heikoin lenkki, ja nyt lapsista ja erityisesti nuorista oireillaan pahaa oloa.

    Media on osallistunut tähän hälyttävään tilanteeseen kiitettävästi, jonka vaiteliaisuusmuurin rikkoi lopullisesti tämä Koskela tapaus - kaikkinensa.

    Yhteiskunnan huominen on lopulta aina lapsiensa ja nuortemme varassa - ilman heitä yhteiskuntamme loppuu

    Olemme nyt alastomien tosiasioiden edessä - vaikka suuri osa lapsista ja nuorista on aivan normaalisti yrittämässä, kilpailemassa kuin iloisuudessaan menossa mukana - on hätää kärsivien määrä kasvanut.

    Kiusaaminen on ehkä joidenkin tilastojen mukaan vähenemässä, mutta ääri-ilmiölliset väkivallanteot lisääntymässä. Yksinäisyys, ajelehtivuus, osattomuus ja välinpitämättömyys ovat kasvussa. Vaikka hädässä olevia olisi vain kymmenen prosenttia - on jokainen prosentti liikaa. Me emme voi menettää ainuttakaan lasta emmekä nuorta.

    On tekojen aika!

    Olemme haastamassa yhteiskuntatalkoisiin maamme ylimmän johdon - 'ketään ei jätetä - tulemme ja noudamme kaikki mukaan'. Tähän talkooseen tarvitsemme lasten | nuorten vuoksi mukaan - vanhemmat, opettajat kuin viranomaiset ja nyt myös - tasavallan presidentin ja pääministerin.

    Presidentillä ja pääministerillä on pienet lapset ja olen täysin varma, että heitä ja meitä kaikkia kiinnostaa sellainen tulevaisuus, jossa on toivoa, ymmärrystä, huolehtimista ja osallistumista.

    Päätä ei enää laiteta pensaaseen!

    Ei ole syytä syyllistää oikeastaan ketään - nyt oikeus antaa oman tuomionsa, ja se on siinä. Nyt katsomme kaikkia silmiin ja kerromme: 'Tule mukaan, ollaan yhdessä, autetaan, huomioidaan kaikki - tehdään kaikista meistä tarpeellisia ja otetaan huomioon se erilaisuus mitä yhteiskunnassamme on - käännetään se eduksi ja iloksi'.

    'Ilo oppia'-on logo helsinkiläiseltä ala-asteelta, jossa puuhataan asioita lasten ja koululaisten hyväksi.

    Kaikki mukaan - vanhempainyhdistykset ja oppilaskunnat. Emme jätä ketään!
  • 2

  • Painostaessaan Kiinaa Biden tarvitsee Euroopan puolelleen

    Ilkka Luoma 
    Ajurina US' n mahtipontisuudelle on maailmallisesti vähemmistöisen lännen pelko häviöstä idälle - tähän voidaan rakentaa ennakoivasti talouskaava:

    Kiina + Venäjä > USA + EU

    -tuntuisiko tänään lähes mahdottomalta? Ehkä tuntuu, mutta jos katsomme oleellisia elementtejä elämälle, toimeentulolle, ravinnon saannolle kuin raaka-aineiden tarpeille tuotantokoneistoille, varsinkin tilassa, jossa kasvuhokema on arkipäivää - siis kaiken pitää kasvaa; enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä.

    Materiaalit ja robotisoituva tuotantokone tekevät markkinatalouden, kaupan ja liike-elämän voitot, näiltä osin Venäjän ylivertainen maapinta-ala esimerkiksi potentiaalisena peltopinta-alana on vielä huomenna tärkeää huomattavasti tiheämmin asutulle EU-Euroopalle. Venäjä on huomisen ravintoaitta.

    EU ja USA tarvitsevat toisensa patoamaan idän nousua

    Kun lisäämme massiiviseen raaka-aineiden ja energiasaantojen potentiaaliin Kiinan massiivisen tuotantokoneen, ollen maailman suurin ja kohta robotoiduin, valtaa se alaa ja markkinoita juuri maailmallisesta enemmistöstä - kehitys- ja kehittyvistä maista, ja näin yli varojen elänyt länsi kalliina ja niukentuvana tuotantomaana ei pärjää yhdistelmälle Kiina + Venäjä.

    Nämä tekijät tuottavat pelon, jota vastaan edellinen us-presidentti Donald Trump halusi käydä yksin omaa sotaansa. Nyt uusi presidentti Joe Biden oivalsi, että EU-Eurooppa pitää saada mukaan - ovathan ne yhdessä kuitenkin 0,8/7,8 - kun Kiina on jo yksin 1,4/7,8.

    Eurooppalainen kolonialismi taustana ei tuota niin suoraviivasta menestystä valtaväestöjen osalta - historia tunnetaan, kuin se, että läntinen maailmankatsomus sekaantuu herkästi toisten vieraiden sisäisiin asioihin. Sen sijaan itä osaa pelata pelinsä - eikä sotkeudu vieraiden asioihin, elleivät itse liity siihen oleellisin tekijöin.

    Viime vuosisata oli lännen vuosisata - kaikkine sotineen, US-vetoisesti niin kauppana, finansseina kuin valtasekaantumisina. Nyt eletään us-laatuaviisi Newsweek' in kannesta: China's Century.

..
                Ilkka Luoma
 BLOG | FB


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti