keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 17032020 - III


     17032020

...
  • 1

  • Putin saattaa jatkaa presidenttinä vuoteen 2036, vaikka gallupeissa näkyy jo kyllästymistä

    Ilkka Luoma 
    Meillä täällä demokratian autuudessa on vimmattu julkioireilu johonkin sellaiseen, mikä ei meille oikeastaan kuuluisi -ainakaan hienostuneena diplomaitian hoitona.

    Se, että tyydytämme uteliaisuutemme - varsinkin, kun historiakin on useiden mielissä väkevänä; osin vääränä ja harvemmilla kiihkottoman oikeellisena - on selvää, että idästä tulee jotain hyytävän uhkaavaa - ainakin sellaista mielikuvaa halutaan viljellä ja ruokkia. Usein katsotaan, että siemenet kylvettiin jo satoja vuosia sitten, oli isompaa ja pienempää vihaa, syistä tai toisista - tältäkin osin kiihkoavan historiaymmärryksen kiihdyttämänä.

    Perusasia ulkopolitiikassa on kohteliaisuus olla sekaantumatta tänä demokratian ja hienostuneen sananvapauden kulta-aikana muiden sisäisiin aisoihin

    Onhan täysin Venäjän ja venäläisten oma asia, miten he junailevat presidenttiään - omin laein, omin poliitikoin, omin kiemuroin ja monin muin meille tuntemattomin menetelmin.

    Voisimme täältä oikeudenmukaisuuden helmestä opetella puuttumattomuuden ja sekaantumattomuuden tahdikkuuden - eikä se tarkoita sitä, ettei meillä saisi olla omia mielipiteitä.

    Rauhallisen naapurisovun osalta - olisi viisasta pidättäytyä asiavääristelyiltä (vaikka kiusaus lännettyneenä olisi suurikin), varsinkin sellaisten muokkausjenkauksien, joiden pintaviestinä on jokin uhkaan, epäkelpoon tai johonkin muuhun epämiellyttävään sävyyn lohkaisut ja asiat tahallan väärinymmärrykset, jotka kumpuavat paljolti tietämättömyydestä.
  • 2

  • ”Se olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten” – Suomen ja Venäjän raja suljetaan, suomalais­mies kiittelee ratkaisua, venäläis­matkailijat leimaavat sen informaatiosodaksi

    Ilkka Luoma 
    Presidentti Sauli Niinistö oivalsi soittaa Kremliin ennen kuin itärajan kiinni meno informoitiin julkiseksi. Näin Venäjä ehti junailla (olisi junaillut toki jo muutoinkin) oman rajasulkunsa ja kasvot säilyivät ydinasesuurvallan ja sen pienen ja terhakkaan rajanaapurin Suomen välillä.

    Se tiedetään, että venäläiset ovat monille itä-suomalaisille yrityksille elinehto. Nyt on odotettavissa vaikeuksia, konkursseja ja työttömyyttä. Venäläiset ovat lukumääräisesti suurin matkailijaryhmä Suomessa - ulkomailta.

    Lappeenranta-Imatran ja Savonlinnan seudulle tämä rajat kiinni operaatio on paha isku, erityisesti Savonlinnan talousalueelle, jonka suonta on isketty viime vuosina rankalla kädellä jo muutoinkin.

    Emme tiedä miten Koronavirus on toiminut Venäjällä. Sieltä tulee vähän tietoa, epävirallisia kanavia pitkin tieto on se, että EU-Euroopassa ongelma on suurempi. Mitasuhteet ovat erilaiset - Venäjän 140 miljoonaa vs. EU' n 450 miljoonaa (britit eivät enää mukana).

    Suomi on tänään täysin riippuvainen materiaalivirroista Venäjältä - toisin päin meidän kaltaista ehdottomuutta ei Venäjällä koeta, vaikka juusto on parempaa meidän puolella rajaa. Toivottavasti venäläiset eivät saa päähänsä rajoittaa raaka-aine-, energia- ja muita vieroja Suomeen - tavara- ja ainesliikenteenä.
  • 3 - 1

  • Lehmän loppu

    Ilkka Luoma 
    1 - Esipuhe: "Lehmällä on yhtälailla evoluution luoma biologinen Elämän oikeutus, kuten millä tahansa muullakin eliöllä - oliolla. Evoluutio loi biologisen Elämän monimuotoisuuden - biodiversiteetin, jossa sopeuma käy vuoropuhelua kilpailun kanssa. Emme vain ihmisinä ymmärrä, miten tuo lomittuva sopeuma kilpailun tasapainottavaan tekijään lyö leimaa Elämälle - sen kaikkien lajien osalta"
    ...

    Ihminen on vain pieni osa biologiaa, joka kiertyy ikuisuudessa - kuten lehmätkin

    Kuvassa lehmä ikäänkuin katsoo ihmistä - mitä olet tekemässä; alitajunnan viestiessä, että jotain sellaista lopullisuutta kohti käydään, jota ei oltu evoluution Elämän kartassa säädetty - juuri tähän kohtaan.

    Kuvaa voidaan katsoa myös ihmiskunnalle lohduttomana viestinä, ettei biologiaa ympäriltämme voi syödä kiihtyvällä ihmisitsekkäästi nopeammassa tahdissä mihin evoluutio on biologiaa säätänyt - nytkin ylitsesyömisen vuosi päättyy jo osaltamme toukokuussa.

    On myös kolmas katsekulma, jossa maanviljelijä joutuu - vastoin omaa tahtoaan - lopettamaan Elämää - tappamalla lehmän, joka on pitänyt suomalaiset maidossa vuosisadat - me juomme maitoa paljon. Elämme myös siitä osaltansa - useimmat - merkittävänä aineosasten koosteena - omalle Elollemme, vaikkakin vastustajia maidolle löytyy - sen ollen vasikoiden juomaa. > [2]
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti