tiistai 10. syyskuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 10092019 - VII




10092019
...
  • 1

  • EU:n uusi suhde Afrikkaan, maahanmuutto ja lähes sata miljardia euroa: tällainen on Jutta Urpilaisen uusi komissaarisalkku

    Ilkka Luoma 
    Osa Euroopasta oli jo Afrikasta hyvin kiinnostunut jo satoja vuosia sitten - löytöretkien jälkeisinä kolonialismin aaltoina, jotka kiihtyivät hyytävyydessään Belgian kuninkaan Leopold II' n hirmuhallintoon Kongossa - Belgian Kongossa, joka oli kuninkaan maata. Tämän tunsivat mustat myös nahoissaan ja käsissään - hyvin karmealla tavalla.

    Nykyisistä EU-Euroopan valtioista suuria kolonialisteja olivat Englanti, Ranska, Belgia, Hollanti, Espanja ja Portugali - pienempiä olivat Italia ja Saksa. Tanskan kolonialismi ulottui Grönlantiin - josta US-presidentti Donald Trump olisi varmaan tehnyt kaikkien aikojen diilin.

    Nyt Jutta Urpilainen - kolonialistisesta historiasta vapaasta Suomesta valittiin kohentamaan EU-suhteita entisiin kolonnioihin - Afrikka oli lähes kokonaan eu-eurooppalaisten esi-isien hallinnassa - jopa suoranaisen ryöstön kohteena. Abessinia eli Etiopia oli ainoita poikkeuksia - oli itsenäinen, ja viimeiset itsenäisyydet Afrikassa saavutettiin vasta 1960-luvun alussa.

    EU on hoksannut, että Kiina on jo Afrikassa - kaikkialla - ei kolonialistina, vaan kaupantekijänä, joskin läntinen media löytää kiinalaisten itsekkyyden tästäkin, median häpeämättä mitenkään läntisen eurooppalaisuuden historiaa ihmisen alkukodissa - Afrikassa. Kiina rakentaa Afrikassa infraa, tuo työtä, mutta hakee itselleen tärkeää raaka-ainetta ja lisää omaa vientikauppaansa - tosin edullisin hinnoin. Kohta afrikkalaisia ja kiinalaisia on maapallostamme jo 2,4/7,9 osuus.

    Onko EU nyt jo jälkijunassa? Miten EU voisi hyvittää aiemmat kolonialistiset vahingot - ehkä se olisikin Jutan suurin työ, ja sillä saavutettaisiin sovinto - vuosisatojen päätteeksi - ja tällä kertaa ei asein, vaan avustuksin siten, ettemme puutu afrikkalaisten omiin sisäisiin asioihin. Tältä osin EU-komission uusi puheenjohtaja ja saksalainen entinen puolustusministeri oli aivan oikeassa - kertoessaan Jutan työn olevan hyvin tärkeää.
  • 2

  • Seitsemän vuoden parisuhdekriisi on vanhentunut käsite: On olemassa toinen hetki, jolloin eroriski kasvaa selvästi

    Ilkka Luoma 
    Evoluutio "loi" rakkauden kemiana, jotta lisääntyminen mahdollisimman hyvin tuottaisi jälkeläisiä - rakkaus oli "evoluution oman itsekkyyden huipputuote", sillä näin se piti "itsensä kuolemattomana", osallisena sukupolvesta toiseen säätämässä elämää "ohjelmallaan" - kunnes kaikki päättyy - joskus.

    Kun rakkaus päättyy - on lopulta edessä ero - rakkaus on se sideaine, joka vie läpi vaikeuksien, ongelmien ja antaa kestoa nähdä huomisessa hyvää, vaikka tänään olisi pahaa ---

    ...
    Rakkauden maailma – hulluuden keskellä, aika hullua, eikö?
    [ … rakauden maailma, apua – ihastuin väärään ihmiseen! ~ http://www.hs.fi/elama/a1469238205242 - ]

    Rakkaus, kuten muukin aivotoiminta on biosähköistä synaptiikkaa, joka rakentaa ja purkaa. Kemiat etsivät aina lopulta lisääntymiskumppania, muut on evoluution luomaa enemmän tai vähemmän tärkeää oheisvärinää.

    Biosfääri on rakennettu ylläpitämään jatkuvan lisääntymisen jatkumoa, jota voidaan kutsua kuolemattomuudeksi. Elämä tunnetusti jatkuu polvesta toiseen. Menetykset ja poistumiset ovat ihmisten osalta henkilötunnustasolla.

    Rakkaus on vahvin biosähköinen synaptisuus, vain itsesuojeluvaisto eli itsekkyys voi sen ylittää, turvatakseen eloa ja alitajuntaista lisääntymistä (suurimman osan ihmiseloa poistumat ovat tapahtuneet jo lisääntymiskykyisenä aikana!)

    ”Yllättäen” itsesuojeluvastoon kuuluu lapsensa/lapsiensa turvaaminen, sillä turvataan lopulta omaa jatkumoa eli geenien siirtoa, jota ohjausrakenteena, hitaan huolellisesti, evoluutio on sopeuttaen valiinnuttanut jo vuosisatamiljoonien ajan!

    Huipussaan rakkaus uhraa jopa itsensä, varsinkin kun on kyse lapsista, jotka ovat niitä hedelmiä, joita rakkaus otollisimmillaan tuottaa. Rakkaus on kuin huume, joka riippuvaistaa ja sen loputtua saattaa ajaa etsimään uutta!

    Rakkauden kilpailijaksi on ilmestynyt maallisuuden itsekäs tavoittelu - ikään kuin näyttö- ja vertailutaloutena. Rahan puute saattaa lopettaa rakkaudenkin, vaikka sanotaan, ettei aitoa sellaista mikään murra - näinkö?
  • 3

  • Mihin Marsin ilmakehä katosi? Nasan tutkijat ratkovat mysteeriä mittaamalla hennon kaasukehän molekyylejä

    Ilkka Luoma 
    Yllättäen voisi tuo toinen planeettanaapurimme - Venus - antaa lisätietoa, mitä joskus kauan sitten on tapahtunut. Venus on superkasvihuoneilmiön vallassa - lämpötila on niin korkea, että tinakin sulaa ... !

    Tosin Venus on lähempänä Aurinkoa, mutta sijaitsee kuitenkin elämänvyöhykkeellä, kuten Marskin.

    Miten me sitten muutumme ja muutamme täällä keskellä, Venukseen ja Marsiin nähden - onkin kiintoisa kysymys. Varsinkin siksi, että me aivollisesti muihin eliöihin nähden turvonneet ihmiset olemme jo lähes 100 prosenttisesti suuri osasyy nykyiseen ympäristökehitykseen, joka vie lämpenemisen suuntaan - kasvihuoneilmiöön, jopa kiihtyvästi?

    Venuksessa tuskin oli "ihmisiä" aikaansaamassa superkasvihuonetta - eikä Marsissa, jossa "jokin" puhalsi ilmakehän avaruuden tuuliin. Toinen on kuuma ja toinen vielä "siedettävän" kylmä, mutta entä me "maalaiset" täällä välissä?
    ...

    Näinkö opiskelu Venuksesta ja Marsista antaa meille etukäteistietoa, mihin me olemme menossa - ja juuri meidän itsemme aikaansaannoksena. Ehkä.

    Olisikin mukava nhdä pikakelauksella Venuksen ja Marsin viimeisen miljardin vuoden kehitys. Silloin voisimme ymmärtää olemmeko jo nyt kiihtyvän tapahtumasarjan alussa - Onkin sanottu jostain, että se kaiken loppu on jo alkanut ja vaikka ihminen katoaisi - simpsalabim - nyt heti pois, niin kehitys jatkuu kumuloitumana vielä vuosikymmenet - tämäkin olisi mukava nähdä nopeutettuna elokuvana!

    Ehkä joku elokuvaohjaaja hoksaa tästä idean ---
  • 4 - 2

  • Kaksi vuotta sitten Pete Heininen heräsi kylpyhuoneen lattialta ja päätti sittenkin soittaa itselleen ambulanssin: ”Pahimmista syvyyksistä voi päästä ylös”

    Ilkka Luoma 
    2 - Itsemurha on rohkea teko, jossa vapaaehtoisesti valitaan tie ennenaikaiseen kohtaamiseen, mitä rajan takana on. Itse tapahtuman suunnittelu alkaa jo aikaisin ja useasti kaikki siihen liittyvät seikat on mietitty valmiiksi kirjeitä myöten. Jälkeen jää myös joskus päiväkirja, joka paljastaa etenevän prosessin kohti lopullista tekoa.

    Itsemurha voi olla myös päätös luonnonkiertokulusta, jossa vaihtoehdot jäivät vain yhteen ratkaisuun. Syynä saattoi olla osaltansa oma näkemys soveltumattomuudesta maallisen elämän yhteisössä. Umpikujana voi olla myös tahaton ymmärtämättömyys yhteisön ja läheisten taholta. Tyhjyyden ja saavuttamattomuuden tunne voi yhtäältä aikaansaada lopullisen ratkaisun.

    Oman elämän lopettaminen on äärimmäisen kipeä ratkaisu jälkeenjääneille. Tekijän yksinäisyys ajoi anteeksipyytävään tekoon poistumisesta päämäärättömästä elämästä. Tietämisen tuska jälkeenjääneiden hiljaisista kysymyksistä "miksi?" lisää tekijän surua viimeisellä ovella. Itse tekijälle syyt ovat varmaankin hyvin kirkkaat, koska teko on usein suunniteltu. Hädän kertominen ennen tapahtumaa ei enää onnistunut vastaanottamattomuuden/ näkemättömyyden vuoksi läheisten taholta, vaikka huolenpito olisikin ollut olemassa.

    Viimeinen hätähuuto jäi tahattomasti ymmärtämättä ja lopullinen ovi avautui hyppyyn tuntemattomaan ainoana pelastuksena pois maallisen elämän tyhjyydestä. Jälkeenjääneille jäi kysymys, mitä oven takana oli ja on. Tuohon kysymykseen tulee vastaus kaikille. E
  • 5

  • Äärioikeisto saa Saksan sekaisin

    Ilkka Luoma 
    Uusi uljas Euroopan Unioni vai mahoutuva jättiläinen - entä Saksan muuttuva rooli?

    [2017] Paine kasvaa. Hollannissa, Ranskassa ja nyt Saksassa (AfD) saivat kaikki lisää valtaa – ja ääntään kuuluviin asemamaidensa parlamenteissa. Niin, voimmeko löytää jotain 1930 -luvun Saksasta, joka muuttui Saksan kolmanneksi valtakunnaksi ja demokratia päättyi kohtaan 33 prosenttia …?

    Ranskan uusi innokas ja nuoruuden voimistama presidentti Emmanuel Macron julisti puolitoista tuntia uutta EU-Eurooppaa – kohti liittovaltiokehitystä, jota taas muun muassa Saksan AfD [4 vastustaa kiivaasti, koettaen mieluummin löytää paikkansa historiaa unohtaen ja osin jopa siitä ylpeillen
    ---
    [4 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005383954.html -

    [2007 – 10 vuotta sitten] ” … Nyt me elämme uudessa Euroopassa, jossa Saksa koettaa järjestellä yhteistä perustuslakia EU:lle. Yhteisömme on nyt pinta-alallisesti miltei yhtä suuri kuin Kolmas Valtakunta vuonna 1942.

    Saksa on jälleen noussut tekniikan ja kaupan veturiksi maanosassaan.

    Suomelle Saksa on ollut koko itsenäisen historiansa yksi tärkeimmistä kauppakumppaneista, kuten myös Neuvostoliitto ja myöhempi Venäjä. Saksa on uudessa koko maapalloa koskevassa työn uudelleenjaon taistelussa yksi merkittävimmistä Euroopan pelintekijöistä.

    Yhtenäisen EU:n tulisi asemoitua USA:n ja tulevan Venäjä-Kiina -akselin välimaastoon yhteiskunnallisena ympäristöarvostajana kehittämään tekniikat ja järjestelmät siivoamaan sen aikaansaamat markkinataloudellisen kulutusjuhlinnan jäljet. … ”

    Onko EU sittenkin vain maho jättiläinen – joka kuristuu kansallismielisten nousuun?

    EU-Eurooppa puristuu Yhdysvaltojen ja Kiinan väliin.
    ...

    Saksa – eurooppalainen moottori, joka katsoo lopulta itään!

    ”Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä" - eikä lainkaan yllättävää!

    Entä nyt – mitä teemme Suomessa, jossa AfD' n ”sisarpuolue” Perussuomalaiset puhdistuneena nostaa nyt päätään – kirkkain sävelin: Isänmaa, suomalaisuus ja reviirien puolustus!
  • 6 - 2

  • Naisten oikeuksiin kohdistuu takaiskuja ympäri maailmaa

    Ilkka Luoma 
    2 - Nuoret kiinalaisnaiset kouluttautuvat hyvin, he ovat yritteliäitä ja nousevat elintasossaan monia nuoria miehiä nopeammin - myös johtotehtäviin.

    Naiset valitsevat nyt enempikin kaupungeissa nuorten osalta miehet - ennen se oli toisin - tosin Kiinan osalta täytyy aina muistaa, etä maalla, jossa elää edelleen yli 700 miljonaa kiinalaista - eletään vielä "vanhaa aikaa" - tässä en lähde arvioimaan tuon vanhan ajan hyvyyttä tai huonoutta. Sen sijaan nyt Kiinassa mietitään tarkoin mitä aikainen Deng Xiaoping tarkoitti kehotteellaan: "Menkää ja rikastukaa"!

    Erityisesti nuoret naiset Kiinassa ovat huolissaan ympäristön tilasta ja näin Kiina onkin ilmaissut ottavansa ympäristöjohtajuuden uudessa "Vihertyvä Kiina" -reformissaan, joka on valmis vuonna 2049 - tuolloin nykymuotoinen Mao Zedongin perustama Kiina täyttää 100 vuotta.

    Lopuksi on todettava, että jo 2011 kiinalainen Lasten- ja Naisten oikeuksien delegaatio sai paljon hyvää seurattavaa Rovaniemen kaupungista, kun pääsivät kuulemaan mitä siellä käytännössä lapsille ja nuorille järjestellään - päiväkodeista eteenpäin. --- Kiitokset kuuluivat tuolloin nopealiikkeiselle Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtajalle ... E
  • 6 - 1

  • Naisten oikeuksiin kohdistuu takaiskuja ympäri maailmaa

    Ilkka Luoma 
    1 - Kiina on maailman väkirikkain valtio, tosin Intia kolkuttelee jo ovea ykkössijalle. Kiinassa ainoana valtiona maailmassa testattiin yhden lapsen politiikkaa - patoamaan valtavaa väestönlisäystä.

    Testi kesti kauan ja kohtalokkain tuloksin - moni kiinalaisnuori miehenä jää ilman kiinalaista vaimoa, sillä naisia on liian vähän - eikä yhden lapsen politiikka edesauttanut oikeastaan mitään - toi vain vinoutuneen väestöpyrämidin.

    Naisten oikeuksia Kiinassa valvoo jokaisessa "osavaltiossa" Naisten federaatio, jonka Anhuin maakunnan presidentti vieraili Suomessa 2011 - tuli delegaationsa mukana tutustumaan läntisen siskon tapaan nähdä Lasten- ja Naisten oikeudet ---

    [2011][ ... kiinalaiset Naisten federaation (Anhui) vieraat kuuntelivat kohteliaasti suomalaisten kansanedustajien selostusta, kuinka meillä hoidetaan lasten ja naisten oikeuksia. Suomalainen tulkki käänsi suomesta kiinaksi - koettaen löytää jotain sellaista kansanedustajiemme sanoista, joka olisi uutta ja yllättävää kotiin viemistä - mitään sellaista ei kuitenkaan ollut vietäväksi [2012] ... ]

    Suomessa kuten muissakin länsimaissa, joissa vallitsee individualistinen voittopyyde, kasvunhokema sekä jatkuvaluonteinen demokratiarykimä - ei ole laajaa tietämystä, eikä näkemystä kiinalaisuudesta, johtuen meidän omasta "oikeassaolon opista" - me löydämme virheitä muista. Kiinalaiset eivät löydä meistä julkisesti virheitä, he oppivat kohteliaisuuden olla puuttumatta muiden omiin sisäisiin asioihin - jo tuhansia vuosia sitten.
    ...

    Kiinassa naisilla on suuri valta, ja se liittyy kotiin, kodin hoitoon ja kodin henkeen. Nyt, kun yhden lapsen politiikka on romutettu - paljon vahinkoa aiheuttaneena testausprojektina - ovat kiinalaiset naiset saavuttaneet uudenlaisen aseman - yllättävän aseman >2
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti