maanantai 2. syyskuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 01092019 - V



01092019

...
  • 1 - 2

  • Postin palkitsemis­järjestelmä herättää raivoa: ”Kukaan valtio-omisteisen yhtiön johtaja ei ansaitse tuollaista törkypalkkaa”

    Ilkka Luoma 
    2 - Jatkuu [2005] Fortum optioiden ruotiminen ... liittyen Postin tämän päivän tapahtumiin ylisuurista johdon palkkioista - väärällä hetkellä ... 

    [2005] Herää kysymys ymmärrystasosta ja yksisilmäisyydestä. Oikeusvaltio toteamus ei riitä loppuun käsittelemään hiertävää ongelmaa; kyseessä on laajempi luottamukseen liittyvä kysymys. Urho Kekkosen aikana L' n* kaukainen edeltäjä vuorineuvos Uolevi Raade sai menestyksistään lämmintä kättä, vuorineuvoksen tittelin sekä vallan vailla vertaansa. Kekkosen myllykirje olisi jo ennen koko kohua eliminoinut koko huutavan räikeyden ja tuolloinkin elimme oikeusvaltioissa, jossa kansa valitsi eduskunnan ja Kekkonen loput. 

    Vuorineuvos Uolevi Raade oli presidentti Kekkosen miehiä; häntä eivät optiot rasittaneet tai häirinneet; niitä ei ollut. Ainut optio oli Kekkosen myöntämä vuorineuvoksen titteli. 

    Saa nähdä hoksaavatko Postin johtajat luopua nyt jostain - L [ ~ 
    http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/10/etla-evan-sixten-korkman-totesi.html - ] ei aikanaan hoksannut.
  • 1 - 1

  • Postin palkitsemis­järjestelmä herättää raivoa: ”Kukaan valtio-omisteisen yhtiön johtaja ei ansaitse tuollaista törkypalkkaa”

    Ilkka Luoma 
    1 - Jotenkin tässä tuli vääjäämättä mieleen Fortumin kuuluisat optiot - en enää nimillä halua kiusata, mutta itse optiot ja niiden "härskiys" suututti kansan, jopa kansakunnan talousviisas Sixten Korkman totesi: 

    [2005] Etla/ Eva:n Sixten Korkman totesi terävästi Fortumin optioiden vahingoittaneen kansalaisten luottamusta 

    YLE:n AamuTV haastatteli toimitusjohtaja Sixten Korkmania, joka elinkeinoelämän edustajana totesi palkansaajien luottamuksen rapautuneen Fortumin optioista, jotka laaja kansalaiskeskustelu on yksimielisesti tuominnut. 

    Onpa sangen mielenkiintoista, että vasta nyt tapahtui herääminen pääomalinnakkeessa, kun eduskuntakin nosti räpylät pystyyn. Korkmanin oikeusvaltio toteamuksen jälkeen hän olikin valmis hautaamaan asian ja luullen kantaneensa elinkeinoelämän osallistumisvastuun kiusalliseen koko kansaa puhuttaneeseen asiaan. 

    Tosiasissa jo elinkeinoelämän asiantuntijatkin tietävät, ymmärtävät ja näkevät Fortum optioiden ehdottoman kohtuuttomuuden ja vastaamattomuden itse toimenpiteisiin ja "ansaitun" palkkion väliseen suhteeseen. 

    Kuinka suuren optio-oikeuden presidentti Urho Kekkonen olisi ansainnut kaikista niistä "liike-elämäjunailuistaan", mitä hän teki lähinnä Neuvostoliiton kaupan ja suomalaisen valtio-omisteisen yhtiöjärjestelyiden osalta? Jos tämä Kekkosen ja Fortum L' n välinen operaatio rahallistetaan yhteismitalliseksi, ei Suomen valtion budjetti olisi enään riittänyt Kekkoselle. 

    Sixten Korkman ei oivaltanut mainita pientä seikkaa, joka kertapyyhkäisyllä olisi palauttanut luottamusta elinkeinoelämän ja työnantajien pääoma- ja kvartaalitalouskäytäville; se olisi ollut maininta vapaaehtoisesta ja osittaisesta luopumisesta optioihin. 

    Luopumisen maininta olisi välittömästi nostanut kansalaiskeskustelun uudelle portaalle vastuunkannosta ja ymmärryksestä, jossa työt tehdään ja suunnitellaan yhdessä. Mutta Korkman jätti lauseen sanomatta, vaikka ymmärsi luottamusongelman jo syntyneen ja romuttavan avaukset laajasta palkanalennuskeskustelusta >2
  • 3

  • Ensimmäinen erä Yhdysvaltain uusia Kiinan vastaisia tuonti­tulleja tuli voimaan

    Ilkka Luoma 
    Yhdysvalloista US-presidentti Donald Trumpin uusnormaali "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikka jatkaa juoksuaan, mutta lopulta kenelle/ keille haitaksi ja vahingoksi? 

    Kiina yllättäen on se, joka vähiten kärsii, sillä sen vientitoiminta on jo maailman suurinta. Kiinalle vientivaltioita ovat jo käytännössä lähes kaikki maat pallollamme. 

    Nyt on muutoinkin alkanut Kiinassa uusi suurreformi - "Vihertyvä Kiina", joka tulee korjaamaan edellisen reformin "Menkää ja rikastukaa" ohjelman ympäristövahingot. Deng Xiaopingin "ohjelma" ajoi 40 vuodessa Kiinan maailman suurimmaksi. 

    Nyt tuota alun 12-16 prosentin vuotuista kasvua ei loputtomiin tapahdu, vaan se alenee - ollen todellisuudessa tänään noin 5-6 prosenttia ja alenee siitä luontaiseen 3-4 prosenttiin. 

    Tämä tarkoittaa omiin sisämarkkinoihin painottumista, sillä nyt ulkomantoimet vientinä ovat olleet jo riittävät ja on sisämarkkinoiden vuoro. Kiina sisämarkkinat ovat potentiaalina maailman suurimmat ja ovat liki neitseellisessä asennossa. 

    Vihertyvä Kiina -reformi nostaa Kiina oman tuotekehityksen juuri ympäristöasioiden ympäriltä sellaiseen tasoon ja osaamiseen, jonka kysyntä kasvaa suuresti juuri kehittyvissä ja kehitysmaissa - Kiina ottaa roolinsa maailman johtavana ympäristövastuun valtiona. 

    US' n pakotetullipolitiikka on hätähuuto, kun oma osaaminen ja kilpailukyky ei enää riitä. 

    Yle haastatteli politiikasta eläköitynyttä Suomen Pankin entistä pääjohtajaa ja muinoin nuorta valtiovarainministeriä - Erkki Liikasta; hän kertoi olleensa valtiovarainministerinä US' ssa Washingtonissa US-presidentti Ronald Reaganin aikoihin, jolloin Reagan oli todennut kongressin suuntaan: 

    "Käytän jokaiseen vapaan kaupan estolakiinne veto-oikeuttani" --- siis täysin päinvastoin kuin Donald Trump nyt, joka presidenttinä turvautuu hädässään noihin protektionistisiin keinoihin tilkitäkseen maansa jättimäistä ulkomaankaupan vajetta - sinällään US-liittovaltion velka kasvaa kasvamistaan. Kiinalla ei ole ulkoista velkaa.
  • 4

  • Mielenosoitus siirtyi lentokentältä kaduille Hongkongissa, useita lentoja peruttiin

    Ilkka Luoma 
    Kun lailliset melenosoitukset ja yhteiskuntarauhaa rikkomattomat mielenilmaukset muuttuvat laittomiksi mellakoiksi - Kiinan keskushallinto odottaa rauhoittumista vain muutamia päiviä ja sen jälkeen järjestys ja enemmistö-hongkongilaisten rauha tehdä häiriytymättömästi työtään, palautetaan määrätietoisesti - sellaisin ottein, josta alkaa HK' lle uusi aika --- 

    Kiina alueen suvereenina kokonaistoimijana ei voi katsoa lepsusti rauhaa rikkovaa ja mahdollisesti ulkoa tuettua mellakointia, joka särkee yleistä yhteiskuntarauhaa. 

    Mellakoiden takana on tässä demokraattisesti ajateltuna pienvähemmistö - korkeintaan joitain kymmeniä tuhansia reilusta seitsemästä miljoonasta. 

    Peking tulee käyttämään muutamien päivien kuluessa sellaista järjestyksen palautusta, joka avaa uuden aikakauden - kuten aikanaan Tienanmenin aukiolla, jonne Keskushallinto marssitti yksinäisen individualistin merkiksi pysättämään raskas kollektiivinen koneisto - merkki otettiin alussaan hiljaisesti vastaan ja myöhemmin maailman suurin väestö ymmärsi, miksi järjestys palautui hienostuneella tavalla - yksi mies pysäytti raskaan panssarivaunun, joka ensin koetti kiertää - mutta järkähtämätön yksilö siirtyi metrin - kaksi ja lopulta panssarivaunu pysähtyi kokonaan - siihen päättyi levottomuudet ja rauha oli näin palautettu --- 

    Valistuneesti on arvattavissa, että nyt käytetään samankaltaista ja yllättävää menetelmää tuottaa sanaton viesti hongkongilaisille, ettei Keskushallintoa kannata vastustaa, sillä se on jo tehnyt Kiinasta maailman suurimman - monilla ja monilla mittareilla; keisareiden aikanainen suuruus on palautettu ja HK' ssakin jätetään unholaan lopullisesti englantilainen kolonialismi ja sen aikaansaama henkinen alemmuudentila - Opium sotineen. 

    Kiina ja HK ovat yhä enemmän yhtä ja vuosi 2049 koko kiinalaisuus on sulautunut yhden valtion ja yhden järjestelmän piiriin ...
  • 5 - 3

  • Sota on karmeaa, mutta siitä voi myös ottaa oppia

    Ilkka Luoma 
    3 - Tiivistäen --- 

    "Suomalaiset eivät halua Nato-kytkentää, eivätkä halua purkaa yleistä asevelvollisuutta. Puolustustahto on perittyä elämän eliksiiriä äidin maidosta ja vanhempien tarinoinnista. 

    Ihmiskeskeiset sodat ovat siinä vaiheessa lopullisesti ohi, kun jäljellä on se viimeinen ihminen". E
  • 5 - 2

  • Sota on karmeaa, mutta siitä voi myös ottaa oppia

    Ilkka Luoma 
    2 - Olemme yksinkertaisesti sotaisia, kun reviirimme ovat riittävästi uhattuna - sisältä tai ulkoa. Ennen konfliktia ja sotaa on sanallinen reviiripuolustus, jota tänään meillä kutsutaan mm. maahanmuuttokriittisyydeksi. 



    Psyykkinen paine kasvaa uhan edessä - kiihotamme itseämme taisteluun 

    Ennen uhkaa valmistaudutaan mm. yleisellä asevelvollisuudella, joka on suunniteltu turvaksi ja kansallismielisyyden kasvattajaksi tilanteeseen, jossa reviirillisesti laillinen valta ja uskonto julistavat tarvittavan väkivallan hyväksyttäväksi, koska puolustus asuu meissä sisällä. Sota on rakennettu sisäämme - jo kehommekin käy sisäistä sotaa jatkuvasti, ollen puolustusasemissa jatkuvia hyökkäyksiä vastaan. 

    Ilman puolustusta, joka on sodan esiaste - emme kykyne huolehtimaan omasta yhteenkuuluvuusryhmämme elinkelpoisuudesta ja yksilöllisyydestä. Ryhmä, kieli- ja kulttuurialue kuin kansallisvaltiokin ovat massallista yksilöllisyyttä, jotka tarvitsevat uskottavan puolustuksen. Armeija on se viimeinen keino, joka yrittää huolehtia selviytymisestämme. 

    Mikäli uskottava armeija puuttuu, tulee myös puuttumaan kansakunnan puolustus ja tämä altistaa toiselle alistumiseen, joka taas on kansakunnan häviämisen ensimmäinen merkki. Reviiritaistelut hävitään ilman määrätietoista ja vahvasti johdettua puolustusta. 

    Sota on 'pakollinen' tapahtuma - aika-ajoin, se tulee perinnöstä. Joka hetki on maailmalla menossa taistelu, josta uhkaantuu täyssota, vain hetkellinen itsesuojeluvaisto epävarmuudessaan ajaa neuvottelemaan. Vain ryhmien täyskeskinäisriippuvuus toisistansa estää sodan, ja aina ei sekään. Ainoa täysyhdistävä tekijä maapallolla on ulkoinen avaruudesta tai muualta kuin ihmispopulaatiosta luontuva uhka, vain nämä yhdistävät ihmispopulaation puolustamaan yhteistä maapalloreviiriä >3
  • 5 - 1

  • Sota on karmeaa, mutta siitä voi myös ottaa oppia

    Ilkka Luoma 
    Ihmiskunta vaatii aina sotansa - valitettavasti! 

    Ihmiset huutavat kansallismielisyyttään, kun armeija näytöstilaisuudessa vyöryy ja marssii paratiissa 'omastaan' ylpeiden kansalaisten ohi. Armeija on voimainpullistus ja armeija on turva reviirirajataisteluihin, joita niin ihmiskunta kuin kaikki eläinpopulaatiot ovat vuosimiljoonat keskenään käyneet. Maahanmuutto on reviiripuolustusta. Armeija on hyökkäystä ja puolustusta varten. 

    Hymistelemme kauhistuneena sotia. Tuomitsemme varmuuden vuoksi tappamisen. Kirkko julistaa käskyissään jumalan välittäneen meille tiedon - "Älä tapa". Kirkko siunaa sodat ja sotaan lähdön. Kirkko puolustaa omiaan ja uskontonsa reviirejä. Armeija on politiikan ja kirkon sanan jatke. Me tarvitsemme armeijan, koska tarvitsemme sodan purkamaan ylivoimaisia ja hallitsemattomia painekasaumia. 

    Sota opettaa tappamaan. Sodassa tapetaan. Aseiden tuotekehitys kohdistaa ja massivoi tuhoamista ja vastustajan tappamista. On kehitetty aseita, jotka eivät tuhoa rakenteita, mutta tuhoaa vihollisia - ihmisiä. Jokaisessa sodassa on vihollinen, joka 'vääryydellä kohtelee puolustajaa'. Sodassa on aina hyökkääjä. Olemme jatkuvassa reviiritaistelussa - olemme jatkuvasti reviiripuolustuksessa. 



    Euroopassa ei ole suuremmin sodittu, yli 70 vuoteen - se on pitkä Pax Europa aikakausi 

    Balkanilla sodittiin - Jugoslavia hajosi, kun voimamies poistui. Kun ei ollut staattisuutta ylläpitävää karismaattista johtajaa - uskonnot ottivat vallan ja kansallismielisyydet revähtivät. Kansallismielisyys on reviiritaistelua. Olemme valloittajia ja olemme puolustajia - näin syntyy sota, joka on aina edessä, puhuttiin kuinka paljon tahansa - "Ei enää ikinä". 

    Jokainen on ärsytettävissä sotaan, siis puolustukseen - selitykset osaamme keksiä, joilla perustelemme oikeuttamme vihollisen tappamiseen. Armeijoissa on aina pappinsa, jotka siunaavat tuhoamisen - onhan siinä usein uskonnonkin reviireistä kysymys >2 
...

2 kommenttia: