keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 05112019 - VI



05112019
...
  • 1

  • Maaseutunuoret toivat Helsingin yliopistolle kaksi lehmää – ”Tiedämme kyllä, miltä lehmät näyttävät”, vastasi opiskelija

    Ilkka Luoma 
    Maaseutunuoret ovat herätelleet kaupunkilaisia aiemminkin - ja niin ihmisläheisesti - ennustellen tulevaisuutta? ---

    Mitä teemme Suomessa lähivuosina?

    Ennen Joulua kaupunkilaissilmä havaitsi tien varsilla, kiiruhtaessaan maalle, täyden kympin arvoisen tempauksen. MaaseutuNuoret olivat vieneet viestinsä esi-isien lailla nuotiotulien ääreen. Viesti oli kirkas.

    MaaseutuNuoret olivat sytyttäneet tulia kaupunkilaisten kulkureiteille kohti maaseutua muistuttamaan aidosta lämmöstä ja yhteiselosta tulen loimujen heitellessä varjojaan kiireisen kaupunkilaisen kasvoille, tämän pysähtyessä viettämään lyhyttä ja lämmintä hetkeä muistaen samalla juurensa.

    [ … tämä kirjoitettiin siis jo vuonna 2005 … ] Ensi vuonna saamme uuden presidentin ja toivottavasti uuden esimerkin yrittämisestä, osallistumisesta, yhtenäisyydestä ja hyväksynnästä. Ensi vuosi voisi olla löytämisen vuosi, jolloin lomakaipuumme lisäksi löytäisimme uuden maaseudun, sen maaseudun, jonka mullasta suurin osa suomalaisista on kasvanut.

    Vastakkainasettelun aika on ohitse


    Suomi on yhtenäinen maa ja meillä on selkeä yhteinen äidinkieli. Meillä ei ole varaa eriarvoistaa kaupungistunutta maatamme luokitukseen maaseudusta - kärjistäen esitettynä - alkutuottajina ja kaupungeista, lähinnä kuluttajina.

    Tarvitsemme molemmat!

    Kaupunkilainen tarvitsee maaseudun rauhaa ja maaseutu tarvitsee tyhjenemisen estämiseksi työtä ja osallistumista. Ensi vuosi voisi olla maaseutulomien ja etätyön vuosi "kotimaista suomalaisille", jolloin maatalous pontevasti loisi matkailuelinkeinoaan sivutuloksi pääelannon vankaksi tukijalaksi.

    Suomalainen ruoka ei pärjää hinnaltaan ulkomailta tulevalle vyörylle. Emme kilpaile hinnalla, vaan kokonaisuudella: kaupunkilainen voisi ostaa lomailunsa ja etätyönsä päätteeksi aitoa kotimaista tilaruokaa, -viinejä, ruoan raaka-aineita ja puolijalosteita ilman ketjuuntunutta kaupan välistävetoa, tuotteissa lukien aidosti Finnmade.

    Swissmade esikuvana Finnmade´ lle
  • 2

  • Yhdysvalloissa Donald Trump yrittää lykätä taantumaa, jotta hänen uudelleenvalintansa helpottuisi

    Ilkka Luoma 
    Vaalien lähestyessä olisi saatava kansalaisten tai ainakin merkittävien kansalaisten (äänestäjien) varallisuuteen nousujohde ja sehän saadaan pörssipelillä, joka on nostanut kurssit nyt "taivaisiin" ---

    Trump pelaa eipäs-juupas peliä, eli antaa ammatisijoittajille koko ajan vinkkejä omilla uhkaluilla, perääntymisillä ja jälleen kiristämisillä - pakottamisilla - se sahauttaa kursseja, ja ne ovat pörssipelureille oivia singnaaleja milloin myydään ja milloin ostetaan.

    Suuret kalat liikuttelevat nopeassa tahdissa suuria osakemassoja, joista syntyy yllättäviä voittoja. Pikapelissä erinomaisina apureina ovat kaupankäyntirobotit, jotka osaavat tehdä toimeksiantoja jopa sekunneissa.

    Trump on edellisessä "elämässään" tottunut tuohon pelaamiseen, jolla viedään lähinnä piensijoittajilta taseomaisuutta - heidän ollessaan säikkyjä myyjäroolissaan. Tällä pelityylillä on lopulta vain yksi lopputulema - se on romahdus, erityisesti silloin, kun US ja sijoittajat huomaavat lähes täydellisen riippuvuuden kiinalaistuotannosta ja niiden tavara- ja komponettivirroista.

    US sisämarkkinat ovat kohta kyllästyneet, kun taas Kiinan sisämarkkina on maailman suurin ja potentiaali suurempi kuin US' n ja EU' n yhteensä. Samoin Kiinan omat raaka-ainevirrat sisään ovat paljolti turvatut Venäjältä. Tämä Kiina - Venäjä akseli on Trumpin pahin pelko, ja sen hän koettaa rikkoa kaikin keinoin.

    Voimmekin helposti arvata, että Trump taipuu ja näin saadaan US' n ja Kiinan välille kaupparauha ja sen myötä Trump pääsee keskittymään tuleviin presidentinvaaleihin ja parantamaan alkuperäistä vaalilupaustaan kohentamaan suhteita Venäjään - siihen toiseen ydinasesuurvaltaan.

    Tosin uusimpien tietojen myötä Kiinan strategisten ydinaseiden määrä lisääntyy vastaamaan valtion kokonaisvaikutetta maailmalla - saamme tasapainotekijäksi kohta kolmannen ydinasesuurvallan. Maailma on astumassa trumppistisessa tahdissa duopolistiseen asentoon, jossa Kiina USA' n "vahingoksi" astuu Venäjän vierelle (?)
  • 3

  • Trump vaatii virkarikostutkimuksen alkuun sysänneen ilmiantajan paljastamista

    Ilkka Luoma 
    Kansallisen turvallisuuden nimissä US-demokraatit koettavat kammeta toiseksi eniten ääniä saaneen presidenttinsä - Donald Trumpin, joka kurmoottaa välikäsidemokraatteja - omilla 107 sekunnin twiiteillään ja ilmauksilla kaikkien aikojen noitavainosta, jonka Donald on havainnut ylivertaisessa viisaudessaan.

    Näin presidentti viestii suoraan kansalle (ohi perinnemedian) - ollen esiaste suoralle demokratialle, sillä twiitit lopulta kaatavat tai pitävät pystyssä trumppistisen "uhkaa, kiristä ja pakota" -uusnormaalin - valvoohan Trump "The Great America" ' n toteutumista - kansallisen turvallisuuden nimissä.

    Tässä noitavainossa ratkaisee se, joka tietää, ja joka osaa käsitellä tietoa. US' n tapauksessa tietoa on monenlaista - se on se kuuluisa uusnormaali ja vaihtoehtototuus. Nyt demokraatit innostuivat Ukrainasta, sillä sieltä tuoksuu viraltapano.

    Mutta! Näinköhän Trump ja hänen todelliset neuvonantajat (muun muassa vävy Jared Kushner?) jo tietävät todellisuuden John Boltonin (?) toimista Ukrainassa jo ennen trumppistista alkua!

    Oliko sittenkin niin, että koko Venäjän US-presidentinvaaleihin sotkeutumiskysymys on synnytetty Ukrainasta, siten, että kiovalaishakkerointiin saatiin Moskovan, Kremlin ja Putinin sormenjäljet - jos näin, niin on odotettavissa uutispommi, jossa demokraatit saavat karvaan tappion.

    Mutta toistamiseen; sekin on mahdollista, että Trump on tietoisesti valinnut tämän Boltton/Kiova -skenaarion pelastaakseen itsensä - mene ja tiedä. Se kuitenkin tiedetään, että ne monet tutkimukset (Robert Mueller esimerkiksi), kestäen jo vuosikausia - ei ole löytänyt mitään raskauttavaa, niin Trumppia kuin Kremliä kohtaan. Ei ainakaan vielä.

    USA' ssa kansallinen turvallisuus on hokema ja mantra. Siihen vedotaan pienestäkin - jopa saksalaiset autot ovat uhka Yhdysvaltain kansalliselle turvallisuudelle. Nyt Trump lienee uusin uhka, ainakin demokraattien mielestä. Voisi veikata, että itse perusamerikkalainen on niin humoristinen, että Trump kuittaa toisen kauden.
  • 4

  • The New York Timesin selvitys Trumpin twiiteistä kertoo arvaamattomasta presidentistä

    Ilkka Luoma 
    Lopultahan tässä on kysymys suoraviivaisen tiedonkulun vallankumouksesta kuin myös perinteellisen vallankäyttöprotokollan uinahtamisesta, jota HS-jutussa hienosti kuvasti presidentti Sauli Niinistön kättelykuva Japanin tulevan keisarin kanssa.

    Trumpistinen media on esiaste suoraan kansalaiskanavaan - suoravaikutteeseen, jossa ihmiset itse tiedon tuottajina ja - kuluttajina astuvat välikäsimedian rooliin. Ainakin yhtenä uutena väylänä löytää sitä informatiivista "totuutta" tai vaihtoehtototuutta. Trumpmedia on herkästi mielletty vaihtoehtototuuden torveksi. Puhutaan myös valeuutisoinnista tai sitten kauniimmin totuuden erilailla ymmärtämisestä.

    Nykyajan informaatiologistiikka on muuttumassa radikaalisti, kun internet ja muut kehittyvät tiedonsiirtomenetelmät siirtyvät 5G' hen ja kohta 6G' hen. Nämä G' eet muuttavat maailmaa, koska tiedontuottajiksi syntyvät kohta jopa koneet ja laitteet. Onkin kysymys kuka/mikä hallitsee näitä tietovirtoja. On myös kysymys siitä, kuka ja mikä pääsee muuntamaan noita bittivirtoja mieleisikseen.

    US-presidentti Donald Trump on esikulkija (tiennäyttäjä) - hän haluaa tuottaa mieltämäänsä ja haluamaansa tietoa (manipulaatiotansa?) lukijoille - erityisesti seuraaville kannattajilleen. Trump ei tykkää analysoivasta mediavälikädestä, jolla toki voi olla motiivi vastakkaiseen ajatusmaailmaan, missä Trump itse elää ja toivoo elävänsä. Trump saattaa mieltää osan perinnemediasta olevan tiedonmuokkaajia - häntä vastaan.

    Trump tuli valtiolliseen valtaprotokollaan ja monin osin uinahtaneeseen virkakoneistomaailmaan ulkoa - liukasliikkeisestä ja maattomasta liike-elämästä - kaikkine väitettyine valtiollisine kytkentöineen - kulissien takaisina vempulaatioina.

    Trump on ottunut osaa näyttö- ja vertailutalouden mahtavuuteen, vaikka lihakset olisivatkin todellisuutta pienemmät. Ehkä kohta pakolla paljastuvat verotustiedot palauttavat Trumpin maan pinnalle?

    Kun Trump ei päässyt liike-elämässä rykimään riittävästi, niin hän tekee sitä nyt?
  • 5

  • Todistus­puheenvuoro julki: Entinen Ukrainan suur­lähettiläs Yovanovitch sanoi tunteneensa itsensä uhatuksi Trumpin puhelun vuoksi

    Ilkka Luoma 
    US-presidentti Donald Trump vaati ensimmäistä paljastajaa tulemaan esille, koska hän on ymmärtänyt täysin väärin, mitä Trump hakee Ukrainasta. Onko tämä juoni, vai onko se todellisuuden hakuyritys peittämään jotain - jää nähtäväksi.

    Trump on väittänyt, että juuri Ukrainasta olisi lähtöisin tuo Venäjän suuntaan osoitettu US-presidentinvaaleihin sekaantumisväite. Trump ehkä ajattelee, että Ukrainasta löytyy ratkaisevat jäljet, jotka paljastavat "Kremlin sormenjäljet" - Ukrainassa tehdyiksi. Onko tämä epätoivoinen väite vai tiedetty totuus, jota Trump nyt näin koettaa saada julkisuuteen - sekin jää nähtäväksi.

    Pohditaanhan tapausta, jossa Kremlin hakkerointisormenjäljet saadaan selville juuri Ukrainassa tehdyiksi ja vielä sekin, että tietyt amerikkalaiset ovat pelissä mukana, he, jotka halusivat Hillary Clintonin voittavan presidentinvaalit, joista Trump valiintui kuitenkin Valkoiseen taloon toiseksi suurimmalla äänimäärällä.

    Ukrainalla on loogisesti presidentti Porosenkon aikana syyt työntää syyt Kremlin niskaan. Nyt Trump ajatteli, että uuden presidentti Volodymyr Zelenskyin myötä kello olisi ääneltään toinen ja näin olisi ollut mahdollisuus saada tuo Trumpin haluama totuus esille.

    Entä jos totuus onkin Trumpin toivoma, ehkä jopa tietämä, mutta kun ei ole vielä todisteita sen toteen näyttämiseen. Mikäli Kreml vapautuu syyteväitteistä, avaisi se Trumpille oven tärkeimmän vaalilupauksensa täyttämiseen eli parantamaan kauppa- ja muita suhteita juuri Venäjän kanssa. Sillä olisi selvä merkitys jopa maailmanrauhaan sekä siihen miten nyt asemoituminen Venäjän ja Kiinan kanssa kehittyy.

    Nyt ollaan suurien asioiden edessä. Puhutaan US-maailmanpoliisiroolin romuttumisesta, Venäjän astumisesta sen toisen ydinasesuurvallan saappaisiin - romahtaneen Neuvostoliiton tilanne ja erityisesti USA' ta ajatellen näkymään, jossa Venäjän ja Kiinan väliin saadaan iskettyä amerikkalainen kiila. Näinkö Trump todellisuudessa lähimmän neivonantajansa Jared Kushnerin kanssa suunnittelee?
  • 6

  • Todistus­puheenvuoro julki: Entinen Ukrainan suur­lähettiläs Yovanovitch sanoi tunteneensa itsensä uhatuksi Trumpin puhelun vuoksi

    Ilkka Luoma 
    Kansallisen turvallisuuden nimissä US-demokraatit koettavat kammeta toiseksi eniten ääniä saaneen presidenttinsä - Donald Trumpin, joka kurmoottaa välikäsidemokraatteja - omilla 107 sekunnin twiiteillään ja ilmauksilla kaikkien aikojen noitavainosta, jonka Donald on havainnut ylivertaisessa viisaudessaan.

    Näin presidentti viestii suoraan kansalle (ohi perinnemedian) - ollen esiaste suoralle demokratialle, sillä twiitit lopulta kaatavat tai pitävät pystyssä trumppistisen "uhkaa, kiristä ja pakota" -uusnormaalin - valvoohan Trump "The Great America" ' n toteutumista - kansallisen turvallisuuden nimissä.

    Tässä noitavainossa ratkaisee se, joka tietää, ja joka osaa käsitellä tietoa. US' n tapauksessa tietoa on monenlaista - se on se kuuluisa uusnormaali ja vaihtoehtototuus. Nyt demokraatit innostuivat Ukrainasta, sillä sieltä tuoksuu viraltapano.

    Mutta! Näinköhän Trump ja hänen todelliset neuvonantajat (muun muassa vävy Jared Kushner?) jo tietävät todellisuuden John Boltonin (?) toimista Ukrainassa jo ennen trumppistista alkua!

    Oliko sittenkin niin, että koko Venäjän US-presidentinvaaleihin sotkeutumiskysymys on synnytetty Ukrainasta, siten, että kiovalaishakkerointiin saatiin Moskovan, Kremlin ja Putinin sormenjäljet - jos näin, niin on odotettavissa uutispommi, jossa demokraatit saavat karvaan tappion.

    Mutta toistamiseen; sekin on mahdollista, että Trump on tietoisesti valinnut tämän Boltton/Kiova -skenaarion pelastaakseen itsensä - mene ja tiedä. Se kuitenkin tiedetään, että ne monet tutkimukset (Robert Mueller esimerkiksi), kestäen jo vuosikausia - ei ole löytänyt mitään raskauttavaa, niin Trumppia kuin Kremliä kohtaan. Ei ainakaan vielä.

    USA' ssa kansallinen turvallisuus on hokema ja mantra. Siihen vedotaan pienestäkin - jopa saksalaiset autot ovat uhka Yhdysvaltain kansalliselle turvallisuudelle. Nyt Trump lienee uusin uhka, ainakin demokraattien mielestä. Voisi veikata, että itse perusamerikkalainen on niin humoristinen, että Trump kuittaa toisen kauden.
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti