tiistai 19. marraskuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 18112019 - V



18112019
...
  • 1

  • Antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien määrä kasvaa Suomessa

    Ilkka Luoma 
    Bakteereja on "hyviä ja pahoja" (näkökulmastamme) - jopa elämällemme täysin välttämättömiä. Esimerkiksi vatsoissamme muhii varsinainen keitos - bakteerifauna, joka voi painaa kilonkin - se takaa elomme sulattaen coktailinansa syömämme ravinnon - melkoinen tuotekehityksen tulos evoluutiolta!

    "Hyvien" bakteerien kombinaatiot ovat nyt osa huippututkimusta

    Bakteerit ja niiden erilaiset kombinaatiot ovat merkittävin tapa nyt ja huomenna palauttamaan elinkelpoisuutta ”tuhoutuneille” maa-alueille. Suomessa on tehty aiheen osalta paljon tutkimustyötä, ja toimivia koettuja keinoja ja menetelmiä on saatavilla.

    Osalle menetelmistä on olemassa patentti ja patentteja, jotka ovat nyt tämän esityksen pohjana löytää toimivia kokonaisratkaisuja erilaisiin ”maaperäsairauksiin”, jotka analysoidaan, koetestataan ja otetaan puhdistumisprosessiin, jossa maailman vanhimmille eliöille, bakteereille annetaan tehtävä –

    ”Puhdista maaperä luontaiseen olotilaan, jotta se voidaan merkitä terveeksi ja ottaa uudelleen hyötykäyttöön edistämään elämää ja biosfäärin monimuotoisuuuta – biodiversiteettiä".
    ...

    Entä se "tylympi" puoli - meille itsekkäille luonnostamme erkaantuneille ihmisille, joille käsityksemme mukaan kuuluvat kaikki!

    "Evoluutio ei katso vierestä". Tällä sopeumavalvojalla on käytössään koko elollinen biosfääri, jota se on kaitsenut jo pari miljardia vuotta. Evoluution voima on sen "software", joka on jostain säädetty - emme tiedä sitä. Sen me tiedämme, että bakteerit ja virukset ovat olleet "elollisen aikojen alusta" alkaen.

    Ovatko nämä bakteerit, virukset ja jopa prionit evoluution "sotilaita", jotka vain odottavat "toimintakäskyä" ja millaista käskyä? Olisiko tasapainotuksen aika, jolloin raivataan "epäkelpoa" pois, kun evoluutio omalla hitaalla kellotaajudellaan aloittaa omat "toimenpiteensä"?

    Evoluutiolla ei ole hyviä eikä pahoja bakteereita - kaikki ne ovat evoluution "lapsia", joita se polvesta toiseen vie eteenpäin, pitäen näin itseään "hengissä"!
  • 2

  • Suomea eivät purreet EU:n Venäjä-pakotteet vaan Venäjän vastapakotteet

    Ilkka Luoma 
    Venäjän vastatoimet olivat suora seuraus EU-pakotteista, joihin Suomi lähti solidaarisuussyistä mukaan - unohtaen omat taloudelliset ja tässä maataloutemme intressit. Tämä maksoi meille paljon. Nyt jossittelemme vähän -missä menisimme Venäjän osalta, jos emme olisi lähteneet ajattelemattomasta näihin EU-pakotteisiin mukaan?

    Herää myös kysymys, mitä näillä pakotteilla on voitettu? Sen sijaan voimme aiheellisesti kysyä, mitä me hävisimme ja mitä jotkut pakotteisiin mukaan tulemattomat voittivat - vaikkapa Kiina, joka on korvannut kovaa vauhtia näiden lännemiesten pakotteiden hankaluudet - omilla tuotteillaan. Voi olla vaikeaa päästä takaisin Venäjän markkinoille nyt, kun erityisesti Saksa haluaa ne lopettaa.

    Entä Krim - palautuiko se takaisin Kiovan haltuun? Ei palautunut - eikä palaudu. Miten on - palautuvatko Israelin miehityksestä Länsirannan tietyt alueet ja Golanin kukkulat niiden "alkuperäisille" haltijoille - eivät palaudu "pitkään aikaan".
    ...

    On kuitenkin ennustettavissa menestystä Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyi' n ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaamisessa - Pariisissa. EU tarvitsee Venäjän markkinat ja Venäjän materiaaliset varannot - niitä ei ole varaa menettää kiinalaisille.

    Olisiko Venäjän pitänyt vain "kääntää poskeaan", kun EU-pakotteet jyrähtivät päälle? Ehei, venäläiseen luonteenlaatuun se ei sovellu (kun aikanaan Saksan kolmas valtakunta hyökkäsi Neuvostoliittoon 1941 - hiukan "yllättäen" - oli kosto verinen ja raaka).

    Nyt vastatoimet ovat edesauttaneet Venäjän omien tuotteiden kehitystä, joskin kehityskaari on pitkä ... Samalla Venäjän ja Kiinan suhteet ovat lämmenneet, ja yhteistyö ainakin nyt näyttää pelaavan hämmästyttävän hyvin ja tämä ei sovi lännenmiehen "piirustuksiin" - jotain on tehtävä; ja alkaako se nyt Pariisista?

    Herää kiintoisa kysymys mikä onkaan Suomen presidentti Sauli Niinistön osuus ja rooli tässä palapelissä - onhan Sauli oivaltanut hienosti pitää yhteyttä koko ajan Venäjän kolleegaansa - Putiniin!
  • 3

  • Venäjä sanoo palauttavansa vuosi sitten haltuunsa ottamat ukrainalaislaivat

    Ilkka Luoma 
    HS aiemmin: "Ukrainan presidentti Zelenskyi uskoo tapaamiseen Putinin kanssa, jos vetäytyminen Itä-Ukrainassa onnistuu – Nato lupaa tukea Ukrainalle"
    ....
    Ranskassa tavataan - nyt Venäjältä hyväntahdonele?

    Nykyinen Ukraina oli osa Neuvostoliittoa - yhtenä sen monista sosialistisista tasavalloista, joka sai 1950-luvulla Krimin niemimaan lahjaksi Moskovalta. Ukrainalaiset ovat osa laajaa slaavien kansallisuuskirjoa - samoin Venäjän historia kumpuaa osaksi Kiovan Venäjästä.

    Nämä seikat ovat varmasti ainakin osin mukana niin yhteistyössä kuin yhteisriidoissa - kielikin on liki sama. Ukrainassa asuu suuri venäläismielinen vähemmistö - joissain kohdin jopa enemmistö, varsinkin Krimillä.

    Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja Venäjän kollega Vladimir Putin kykenevät ratkomaan nuo ongelmat jopa kahdestaan, tai sitten yhden ulkoisen puolueettoman tahon läsnäollessa - kattamassa pöytää ja tarjoten hyviä palveluksia. Nato on väärä kumppani, se on kaukana Ukrainan mustan mullan alueista - varsinkin USA' na, joka on Naton ainaissotilasjohtaja ja sotaliiton merkittävin rahoittaja.

    Itäisen Ukrainan alue on helposti rauhoitettavissa, sillä siellä oleva merkittävän suuri venäläisasutus haluaa turvan omalle kielelleen, joka oli yksi Kiovan tehtäviä Minskin sopimuksessa - jota ei ole toistaiseksi täytetty, ollen ehkä tulppa rauhankehitykselle (?)

    Uudelleen rauhoittuvan itäisen Ukrainan - Donpassin alueen tulisi voida ottaa vastaan ne sadat tuhannet Venäjän puolelle paenneet Venäjän ukrainalaiset; se omalta osaltaan käynnistäisi alueen normalisoinnin.

    Zelenskyillä ei ole mitään rasitteita olla tekemättä sopimusta Putinin kanssa. Zelenskyin ei tarvitse välittää kiovalaisen voimaoikeiston galitsialaisesta vähemmistöhengestä. On tunnettua, että Ukrainassa on ollut tämä aiemmin fasistinen ääriklikki jo Operaatio Barbarossasta lukien.
    ..

    Saksan kolmas valtakunta hyökkäsi Neuvostoliittoon 1941. Galitsian hengen ravitsemia oli paljon Saksan SS-joukoissa, kuten myös Saksan keskitysleirien vartijoina.
  • 4

  • Patologina Auschwitzissa toiminut juutalaislääkäri kuvaa Josef Mengelen toiminnan järjettömyyden ja säälimättömyyden rehellisesti

    Ilkka Luoma 
    Rohkea kirjoitus HS' lta! Tuosta jutusta voidaan nähdä kaksi näkökulmaa. Ensimmäinen on itsestään selvä - Josef Mengele oli sadisti ja erikoisesti lääketieteeseen erikoistunut ammattilainen, jossa lääkärinvalaan liittyvä hengissä pitäminen kaikin mahdollisin ja järkevin keinoin on päällimmäisenä. Lääkärinvala ei ollut Mengelen työohjelmassa.

    Se toinen HS-näköala on verhottu epäilys ja ehkä keskustelun avaus mitä todella tapahtui, ja miksi esimerkiksi tässä juutalaislääkäri kirjoitti miten kirjoitti. Suojeliko tässä toinen lääkäri - patologi omaa "erikoista lääkäritoimenhoitoaan" keskitysleirissä, vai oliko jokin muu syy omaan esitykseensä - kylmän viileään tapahtumaselostukseen. Mene ja tiedä, mutta se tiedetään, että on myös väärää, liioiteltua ja väritettyä informaatiota sellaisista tapahtumista, jotka varmasti saavat lukijoita.

    Saksan kolmannen valtakunnan keskitysleirien toimintamalli on kirkkaasti ja kiistatta esitetty ja ne ovat yksiselitteisesti todettu rikoksiksi koko ihmiskuntaa vastaan. Jäljelle jää vain yksi täysin ilman inhimillisyyttä oleva näkökulma - mikä onkaan geneettisesti se "oikea" konstruktio, joka menestyy parhaiten biosfäärillisessä keskinäiskilpailussa.

    Onko näin ajatellen ihminen ajauttanut itsensä evoluution "tontille" - sormeilemaan geneettistä perimää - ja oliko niin, että Mengele koki työnsä oleelliseksi perustyöksi, kun ideologia sumensi inhimillisyyden ja toi esille vain jonkin tietyn rotuperinnön etusijalle.

    Nykyään geneettistä sormeilua tapahtuu myös - inhimillisin säännöin, vai miten on? Miten tähän suhtaudutaan, kun jälleen ihminen on sormeilemassa perintöämme - nyt huomattavasti laajemmin tiedoin ja paremmin välinein.

    Entä lääketieteelliset kokeet, tosin hiiretkin ovat vähentyeet koe-eläiminä ja tilalle on astumassa mallintaminen, tekoäly ja genetiikan syvällisempi ymmärrys. Vai onko niin, että tämä evoluution "jumalallinen" ominaisuus tulisi jättää meille paljolti tuntemattoman evoluution haltuun? Niin, miten ja milloin?
  • 5

  • Tutkimus: Lehtolapsia riitti vanhan Euroopan alemmissa luokissa

    Ilkka Luoma 
    Puhutaan myös kuninkaallisten lapsienkin isägeenien joskus tulleen "hevostallien suunnalta" - näyttöjähän ei ollut, ehkä vain ulkonäkö, mutta tuolloin ei syljestä osattu löytää mahdottomuuksia - kuten nykyään.

    Syynä kuninkaallisten "syrjähyppyihin" saattoi ehkä olla itse kuninkaan korkea ikä, mutta myös seniiliys - niin tai näin, mutta lisääntyminen myös ihmisten osalta on rakennettu evoluution näkökulmasta "pakolliseksi" ja siihen on luotu edesauttavat elementit, jotta se myös toteutuisi - useimmiten miellyttävissä hetkissä.

    Kuningashuoneissa pojan saaminen oli joskus elinehto, ajalla jolloin tyttöjä ei niinkään hyväksytty riittäviksi valtakuntareviirien suojelijoiksi - puhumattakaan uusien reviirien valloittajiksi ... tosin esimerkkejä vahvoista naisista on historiasta - Viktoria Englannista ja Katariina Suuri Venäjältä. Mutta poika piti saada, ja tunnetusti miespuolinen määrittää tuon sukupuolen.

    Arkityöläisten joukossa varmaan hyväksikäyttö vieraalta maalta oli yleisempää, koska ei ollut suojelujärjestelmiä, kun taas rikkailla oli mahdollisuus valvoa mitä tapahtuu, ettei väkisin synny sellaista mitä ei haluta - tai sitten valvottiin, ettei kiihkeä hetkirakkaus syntynyt väärien siittiöiden kanssa. Ehkä työväestössä tuo myyty lemmenilo toi lisäleipää perheen ankeaan pöytään? Onhan sanottu mikä on se vanhin ammatti ...

    Jos taas katsomme evoluution näkökulmasta, ei liene kovin suuri ongelma miten nämä äiti- ja isälinjat jatkuvat historian hämäriin - evoluutio on mieluumminkin valvonut elinmahdollisuutta, genetiikan sopivuutta ja munasolun ja siittiön keskinäistä soveltuvuutta - olihan keskenmenoja aikanaan paljon enemmän kuin nykyään.

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti