lauantai 23. marraskuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 21112019 - III



21112019

...
  • 1

  • SpaceX:n kantoraketti tuhoutui räjähdyksessä Texasissa, koelaukaisu oli tarkoitus tehdä vielä tänä vuonna

    Ilkka Luoma 
    Avaruusteknologia lienee vieläkin tarkempaa kuin sotilastekniikka. Venäläinen Sojuz kantorakentti [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Sojuz_(raketti) - ] on työjuhta, jolla kuskataan kosmonautteja, astronautteja ja taikonautteja - ehkä EU' sta euronautteja (?) ISS-kansainväliselle avaruusasemalle. Amerikklaiset hylkäsivät oman monikäyttöisen Sukkulan liian monien onnettomuuksien myötä ja näin Sojuz on ainoa kantoraketti tänään, joka vie ihmisiä avaruuteen sarjatuotantona.

    Sojuzin perusrakenne on jo 1960-luvulta ja se on käynyt monta kehitysvaihetta läpi - ikään kuin teknogisena evoluutiona. Homma toimii ja balalaikka soi -sanotaan.

    On varmaa, että US saa myös omansa kuntoon - kunhan riittävän kauan suoritetaan testejä, koelaukaisuja sekä materiaalivalintoja. Tässä kohdin yksi vanha ja koettu on ehkä parempi kuin useampi uusi - vaikka vanha on tuhlaavampi, tupruttavampi ja epäympäristöystävällisempi, ellei Sojuz sitten ole käynyt kehitysvaiheissaan kasvojen kohotusta - myös ympärisrönäkökulmia huomioiden (?)
  • 2

  • Korkeimmalta oikeudelta tiukka äänestys­päätös: Pekka Perä ja Talvivaaran kaivos turmelivat törkeästi ympäristöä

    Ilkka Luoma 
    Lähijärvien rantatonttiomistajat kuin matkailuyrittäjät vaativat puhtaan luonnon palauttamista

    [2015] Talvivaara on bioliuotuspohjainen kaivostoiminta, jossa tuotantoprosessin hyötysuhde on huonoja aiheuttaa hallitsemattoman vesitaseen ohjailun, jonka seurauksena yhtenä mahdollisena/tutkittavana uhkana on Kajaanin ja Oulun juomavesien saastuminen metyylielohopealla.

    Talvivaaran lähijärvien vesiekologia on ollut poikkeuksellisen toimiva, puhdas ja elinkelpoinen, ennen Talvivaaraa, jo tuhannet vuodet. Tänään matkailuelinkeino on Kainuun ja Sotkamon alueen merkittävä työnantaja – kaikkinensa. Nyt onkin vaatimuksena saada ylläpitää luontoa, josta matkailijat ovat kiinnostuneita – sillä puhtaus on monin paikoin niukkuudessa ja myös paikoin katoava luonnonvara.

    Talvivaaran kaivos itsessään vaatii tuotantomenetelmän tehostamista


    Talvivaarassa on käytössä bioliuotuspohjainen tuotantoprosessi, jossa bakteerit tekevät työn – mielellään miellyttävässä tasalämmössä. Huomionarvoista on, että tuotantotavoitteista on saavutettu vain noin 50 %.

    Kasaliuotus ei ole toiminut odotetusti ja siihen on varmasti olemassa useita eri teorioita ja teknologioita, joilla tuotantotavoitteeseen voidaan päästä. Tämä on keskeisin osa, joka valtion olisi ehdottomasti laitettava ehdoksi osana sopimusta. Valtio ei tarvitse tuotantomittakaavaista pilotointia vaan takeen siitä, että uuden omistajan mukaantulo ratkaisee myös tuotanto-ongelman.

    Bakteerien kyllästämät malmikivikasat muhivat tuottaen epätasapainoisen vesikierron. Vettä on kyllä riittämiin valuma-alueiden puitteissa ja lähijärvistäkin voidaan tarvittaessa pumpata lisää. Ongelma on toisaalla – prosessista vapautuu paljon puhuttua ”puhdistettua” vettä, joka ei sitä todellisuudessa ole. Keräilyaltaisiin virtaa paljon ruskeaa vettä – osan kääntyessä takaisin ”kasoille”, edelleen turhan suurina nikkelipitoisuuksina – vaikka tuo nikkeli juuri piti saada talteen ja myyntiin tuomaan tulorahoitusta.
  • 3

  • Alussa eliöt eivät piitanneet parittelu­kumppanin sukupuolesta, väittää uusi teoria

    Ilkka Luoma 
    Se on varmaa, että uros ja naaras jatkavat sukua. Se on evoluution väkevin tahto. Miksi? Siksi, että näin evoluutio itse "säilyy hengissä" - liki kuolemattomana. Evoluutio säätää, korjaa, ohjelmoi ja tekee uusia ohjelmaversioita vallitsevien vaikutteiden virrassa - niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Evoluutio haluaa elää ja se edellyttää lisääntymistä. Evoluution tarkoittamalla tavalla samasukupuoliset eivät lisäänny.

    Evoluutio voi olla ovela, erehtyvä ja varoittava - sitä ja näitä emme tiedä. Meille evoluution perimmäiset tavoitteet, ylläpitokeinot ja -ratkaisut ja miten muutoksia elinpiiriohjauksessa lopulta tapahtuu - ovat tuntemattomia.

    Olemme selitelleet itsellemme vain sen, että evoluutio sopeuttaa, joka lienee varma asia, sillä se takaa monipuolisimman lajikirjon, mikä taas mahdollistaa itse evoluution maksimaalisen elinvoiman!

    Sekin lienee varmaa, että evoluutio tekee virheitä, vääriä ohjelmahyppyjä kuin epäonnistuneita prototyyppejä. Evoluutio rakentaa tuotekehityksen periaatteella tutkien mahdollisimman tarkasti miten "sallitusti kilpailullinen mentaliteetti" edesauttaa lajikohtaista selviytymistä elämän monimuotoisuudessa. Siis kaikki perustuu lisääntymiseen - ikäänkuin "loputtomana elämänä", ainakin atomistiikan näkökulmasta katsoen.

    Onko samasukupuolisuuden mieltymys, jopa rakkaus virhebitti pystyssä - väärässä paikassa; emme tiedä sitä. Vai onko evoluutio niin kokeilunhaluinen, että ylläpitää myös samasukupuolisten keskinäiseloa - tuotekehitysprototyyppeinä, malleina varsinaiselle tuotekehittymisen päälinjalle, joka on jälleen se lisääntyminen.

    Samasukupuolisuuden mieltymysideologia on elossa olevien aivollinen hormonituotos, kuten rakkaus muutoinkin. Ei ole syytä kieltää samasukupuolisten keskinäisrakkautta - se on täysin sallittua, sillä se ei HS-jutun pohjalta häiritse lisääntymistä, koska samasukupuolisia on prosenttien osuus valtavirrasta.

    Henkistä mieltymystä samasukupuolisten kesken on yllättävän paljon, sekään ei häiritse lisääntymistä.
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti