tiistai 7. tammikuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 02012020 - II


      02012020

...
  • 2 - 2

  • Onnellinen perhe

    Ilkka Luoma 
    2 - Tässä HS-jutussa ei käynyt tarkoin ilmi, miten oli kaksosten isän (siittöiden luovuttajan) rooli - oliko se vain anonyymi siittiöluovutus, joka tosin nykyaikana on sellainen, että lapsi täytäessään 18 vuotta, on oikeutettu tietoon biologisesta isästä. Tämä on lapsen/ lapsien perusoikeus!

    Evoluutio rakensi koko biosfäärillisen järjestelmän - sopeuman ja sallitun kilpailun yhdistelmänä. Tuohon yhdistelmään kuuluu niin äiti kuin isä. Nykyään on noussut pinnalle niin sanotut sateenkaariperheet, joiden osuus on tosin hyvin vähäinen, mutta merkitsevä.

    Ihminen on kokeilunhaluinen ja nyt saamme seuraavien 10-30 vuoden kuluessa tietoomme miten nämä evoluution ohjeistuksesta poikkeavat perheet ovat lopulta onnistuneet kasvatustyössään, jossa lapselle on ensiarvoisten tärkeää saada niin äidin kuin isän roolimalli.

    Yhteiskuntamme on rakennetu enemistöltään (ainakin toistaiseksi) kahden sukupuolen varaan - eli lisääntymiseen, joka ei sekään toistaiseksi toimi ilman siittöitä ja munasolua. Tänään Suomessa syntyvyys on hälyttävästi pienentynyt.

    Mikä on sitten luonnollista lisääntymistä; jätän kunkin lukijan arvioitavaksi. Toivotan kaikille kaksosperheille Hyvää Uutta Vuotta 2020 ja sen myötä Erinomaista Uutta Vuosikymmentä! Kasvatus on noussut vieläkin merkittävämpään asemaan - haasteellistuvassa yhteiskunnassamme.
    e
  • 2 - 1

  • Onnellinen perhe

    Ilkka Luoma 
    1 - Evoluutio loi naisen ja miehen - jatkamaan sukua. Lapsi on aina biologisen isän ja äidin perittyjen rakenneohjeiden mukainen, jonka myötä ulkoista energiaa, informaatiota (=vaikutteita) ja ravintoa saaden hän kasvaa aikuiseksi - jatkamaan sukua -näin evoluutio "ajatteli", jo vuosisatamiljoonien ajan.

    Lisäksi evoluutio "mietti" (yhteisten) lasten kasvatuksen (=opastuksen elämään) - kahden kauppana; tosin äitien rooli on ihmisten osalta kasvatuksessa ja erityisesti henkisestä huolehdinnasta juuri enempikin ollut äitien varassa (tilanne on tosin muutumassa nykyaikana - seuraan aktiivisesti tilannetta nyt eri tavoin kuin vajaat 40 vuotta sitten, kun ensimmäinen poikalapsi kohdalleni tuli).

    Meille luoja loi mahdollisuuden saada kaksoset - kaksi tyttöä - vanhimman (31 v) tyttäreni iloksi, nyt kaksoset ovat kuusivuotiaita. Kaksosten kasvatus on laajempi kokonaisuus kuin 1+1, se on pikemminkin 1+1=3 - tämä laskukaava vain omasta kokemuksestani kerrottuna.

    Kasvatus vaatii mielestäni tässä meidän tapauksessa molempien - isän ja äidin saumatonta yhteistyötä.

    Vuodessa kaksosia syntyy Suomessa noin reilut 600, kolmosia vain noin seitsemisenkymmentä ja nelosia kerran 10 vuodessa. Kaksoset on elämän rikkaus, haaste, voimaannutus kuin myös uupumus - näin rehellisesti todeten. Silti kiitän luojaa saamastamme mahdollisuudesta vielä kerran opastaa lapsia monimutkaistuvaan yhteiskuntaamme.
    >
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti