Brexit vastaisen median tekstit kovenevat ja kehiin haetaan sellaisia ajatuspajoja, jotka tuottavat hyytävää luettavaa - varsinkin, jos Brexit brittikansan enemmistön tahdon mukaisesti toteutuu, kuten näyttäisi niin myös käyvän.
EU itsekin käy tässä kovaa peliä, sillä Englannin lähtö unionin toiseksi suurimaan kansantalouden paikalta ottaa kipeää, hyvin kipeää ja varsinkin nyt, kun EKP käy jo eripurasotaa johdissaan ja Saksa EU' n talousveturina selvästi piiputtaa taloudeltaan.
Nyt kiristellään hampaita, sillä EU' lle ei ole eduksi, jos Englanti vie ja EU-Bryssel vikisee - EU' lla on se kuuluisa jätetyn morsiamen asema uhkana, ja näin ei haluta tulla jätetyksi - varsinkaan sen toisen Länsi-Europan ydinasevaltion osalta, joka tosin on ja pysyy US-sotilasjohteissa Natossa.
Kiintoisaa on se, ettei laatumedia ole tutkivana journalismina löytänäyt yhtään hyvää puolta Brexististä. Se on tavallan loogista, sillä jäljelle jäävän EU-alueen media on EU-venessää ja siihenkin iskostuu tuo jätetyn morsiamen dilemma. Ei haluta tunnustaa, että biritt saavat myös selviä hyötyjä itselleen - Brexitistä. Varsinkin oman itsenäisyyden päättää omista asioistaan itse.
Britit tietävät, että kaikki EU-maat haluavat käydä kauppaa sen 65 miljoonan kuluttajan kanssa. Jäljellä jäävät EU-maat tietävät, ettei yksipuolista ulkomaanmyyntiä ole - ja Englanti pääsee edesauttamaan omiaan, kuten näkyy niin tekevän myös EU (Airbus), USA (Boeing - jopa Kiina; väittäähän US, että Kiinan valtio tukee Huaweita, tosin US ei ole esittänyt mitään todisteita. Brexitistä huolimatta WTO on voimissaan ja briteillä on oiva paikka aloittaa alusta - puhtaalta pöydältä. On myös ETA-alueajattelu.
EU' n suurin hätä ei ole Englanti, vaan he itse. EU-Bryssel tietää, että Englanti on suuri osa vielä pari viikkoa tätä mahoa jättiläistä, jonka idealismi ei säväyttänyt englantilaisia! Voi lopulta olla niin, että EU' n vaikea korvata Englantia, kun taas Englanti voi ehkä korvata EU' n - USA' lla, Venäjällä ja Kiinalla!
Valtiomme enemmistöomisteisella energiayhtiö Fortumilla oli liian suuri ja tuottamaton kassa, se pitää saada poikimaan osakeyhtiölain mukaisesti tuottoa omistajilleen – so. usein sijoittajille. Uniper on tie suureen businekseen! Uniper on mukana Nord Stream 2 kaasuputkihankkeessa ja hamuaa väkevää otetta Saksan markkinoille.
Saksa tarvitsee kaasua, paljon kaasua, sillä se on lupautunut purkamaan ydinvoiman pois energiapaletistaan – muutamien vuosien päästä! Tänään Saksassa tehdään liian paljon sähköä fossiilisilla energialähteillä – kivihiilellä. Maakaasu on paljon vähemmän ympäristöhaitallinen kuin kivi- ja ruskohiili.
Fortum valmistautuu, mutta mihin?
Fortum on ollut jo vuosia Venäjällä tuottamassa sähköä ja lämpöä – uudistetuilla ja moderneilla voimaloilla. On loogista ja kestävää juuri Venäjällä olla hötkyilemättä, vaan olla pitkäjänteinen ja luotettava toimija – lisäten läsnäoloaan.
Nyt Fortum lisää pitkäjänteisyyttä ja luotettavuutta Venäjän markkinoilla. Samalla Fortum on mukana energian lähteiltä – energian kuluttajiin eli tilaaviin asiakkaisiinsa saakka.
Samalla Fortum integroituu kaasunjakeluun – ollaan mukana kaasuputkessa, jonka läpikulkutuotetta – maakaasua Saksa tarvitsee väliajan energiaksi, siirryttäessä hiljalleen nopeammin uusiutuviin aurinko-, tuuli-, vesi- ja hampaita kiristellen bioenergiaan
Fortum lyö monta kärpästä yhdellä iskulla!
Puhutaan, että Fortumilla on ”keksintö”, jolla hiilivoimalat muuttuvat ”kädenkäänteessä ja edullisesti” kaasuvoimaloiksi, joita sitten ajetaan Nord Stream 1 ja 2 putkista tulevalla venäläisellä maakaasulla.
On tietenkin selvää, että tässä kohtaa amerikkalaisetkin näkevät kaasun tuoton Venäjältä uhaksi [4, sillä sitähän se on – nimittäin se on liian kova kilpailija amerikkalaisille liuskekaasulle, joka on lisäksi huomattavan ympäristörasitteellista!
[4 ”Se on selvä, että amerikkalaisia korpeaa NS 2 putkipari, koska se heikentää heidän liuskekaasun myyntiä Eurooppaan.
Venäläiset liittyivät Syyrian sisällissotaan vuonna 2015 - Syyrian laillisen hallinnon kutsumana ja näin alkoi käänne pitkittyneeseen konfliktiin, jossa al-Assad edelleen on laillinen presidentti ja Trump on perunut CIA' n salaisen sekaantumisen Syyrian sisäisiin asioihin - sekä peruutti al-Assadin eliminoimiskäskyn - ehkä yhteisymmärryksessä Putinin kanssa (?)
Trump lupasi vaalilupauksessaan viedä sotavoimat pois maailmalta - tuo lupaus on täyttämättä. Nyt sitä avataan ja US "irtoaa" Syyriasta - venäläisten ja iranilaisten jäädessä auttamaan al-Assadia.
Nyt kuitenkin Trump latasi pommin, tai ehkä purki sen, ja lopulta kurdit saavat osasta Syyriaa oman valtion - ainakin autonomiana, tuon nyt puhutun Turkin kohta tekemän turvavyöhykkeen eteläpuolelta - ollen rajallisesti irti Turkista ja näin Syyriasta Turkkiin paenneet saavat uuden kodin tuolta turvavyöhykkeeltä. Onko tuo toiveajattelua, jää myöhemmin nähtäväksi.
Se on varmaa, että Venäjä on astunut tällä maailman kolkalla merkittävän toimijan rooliin, jonka vaikutteet ulottuvat Iraniin, Israeliin (!) ja Jemeniin saakka - ehkä Irakiinkin, josta US on vetäytymässä epäonnistuneen valloitussotansa jälkeen. Mainittavaa on se, että US hyökkäys Irakiin 2003 - synnytti osaltansa ISIS-terrorijärjestön.
Syyria on nyt Trumpille polttopiste, joka kääntää hänet pois presidenttiydestä tai sitten johdattelee toiselle kaudelle, jos Syyriaan saadaan rauha - yhdessä venäläisvaikutteen kanssa sekä kurdeille edes autonominen koti! Niin, kuka ohjailee Trumppia näiden oletuksien osalta - vävy Jared Kushner?
Jos katsomme pragmaattisesti ja vastuullisesti eroa avo- tai avioliitosta, jossa on yhteisiä lapsia tai jos ei ole - niin lapsettomasta liitosta on helppo kävellä tiehensä - raflaten kerrottu, koska ero yhteisten lapsien ollessa perheessä - on järisyttävän suuri. Tavallaan on onni, että monilla liittolaisilla ei ole lapsia, jolloin putkikassi on helpompi pakata.
Kun on yhteisiä lapsia, on ajateltava, ajateltava uudestaan ja katsottava onko kaikki varmasti tehty liiton säilyttämiseksi - myös kurkistettu useampaan otteeseen peiliin, sillä usein ongelmia löytyy juuri itsestä.
Lapsiperhetapauksessa voi olla viisasta vastuuvanhempana ylläpitää liittoa, vaikka rakkautta ei enää olisikaan, sillä evoluutio loi meille vain yhden oleellisen tehtävän ja se on lisääntyminen - näin kylmää kyytia se meille antoi.
Mutta! Antoi se toisenkin tehtävän, lisääntymiseen liittyvän oleellisen jatkotehtävän - se on lasten kasvatus, opastus ja neuvonta motivoiden ja ruokkien sallittua uteliaisuutta yhteiskuntatielle, jossa lapsi/ lapset tulevat sitten toimeen, kun isää ja äitiä ei ole solmimassa kengännauhoja.
Tuo kasvatusvastuu on suuri - lapsia ei pidä jättää pelkästään yhteiskunnan hoidettavaksi, vaan tekemisen riemu jatkukoot kasvatuksen ilona, sillä vanhemmathan rakentavat omia kuviaan - lapsistaan.
Eipä evoluutio voinutkaan suurempaa asiaa antaa kuin jatkaa omien geenien eteenpäin menoa - siinä se syy isän- ja äidinrakkauteen, joiden virtauksessa lapsien on hyvä kasvaa - niin hyvinä kuin huonompinakin hetkinä. Siis eroa on aina katsottava lasten näkökulmasta.
Kasvatus on usein riitoja aiheuttavaa, ja näin onkin tärkeää osata ylläpitää konsensus, mutta määrätietoisuus, ja jos toisella lipsuu - on toisen otettava enemmän vastuuta. Tunnetusti sanotaan, että vitsa väännetään juuri 3-12 vuoden välissä, tuolloin istutetaan perusopit ja parhaiten se tapahtuu rakkaudellisessa perheessä, jossa vallitsee sanaton konsensus yhteisestä hyvästä ja kestävyydestä - huonoinakin aikoina.
Seurasin eduskunnan budjettiavausta vuodelle 2020. Kokoomuksen ja Perussuomalaisten vastinpuheenvuorojen jälkeen tulin vakuuttuneeksi Kokoomuksen puolittaisesta katkeruudesta pudottuaan valtioneuvostosta. Tosin sanotaan, että oppositiopolitiikan pitää olla ärhäkkää, mutta asiapohjaista - ei sanakikkailua zyssemäisesti; niillä ei maata rakenneta.
Syytökset PM Antti Rinteen vasurihallitukselle olivat osin ilmeisen perusteettomat ja sanailueetoksella haettuja, kuten myös syytöksiä sellaisesta mihin Kokoomus on jo aiemmin itsekkin hallitusvastuusta "syyllistynyt".
Muistamme erinomaisesti kokoomusjohtaja Jyrki Kataisen tuulen tuomat rahat, valtion velkaantumiskehityksen vauhdittumisen sekä ymmärtämättömyyden kun US' sta peräisin ollut Sub-primekriisi vyöryi Suomeen 2008-2009. Kataisen hallitus valittiin aikanaan yhdeksi Suomen huonoimmista, ellei peräti huonoimmaksi?
Rinteellä on nyt tekemisen meininki päällä, ja olisi juuri perussuomalaisilta odottanut konsensuspuheenvuoroa, ja yhteistä henkeä kansakuntamme lakiasäätävälle "kamarille" - kokonaisuutena, jotta ylitämme kohta päälle ryntäävät ongelmat, kun ulkomailta käy kova puhuri trumppistisena "Uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikkana - ei meitä kohden suoraan, mutta välillisesti.
Nyt kun koko ihmiskunta on ympäristö-ongelmien edessä, olisi ollut mahtavaa kuulla eduskunnan puhujanpöntöstä koko eduskuntaa koostava puheenvuoro - kertakaikkisesta konsensuksesta koko kansan etujen nimissä - ei kuulunut!
Juuri nyt yhteishenki olisi parempi kuin pikkunokkelat sanaseppoilut oppositiosta. Nyt tarvitaan myös opposition yhteenkuuluvuutta koko Suomea uhkaavien ongelmien, jopa ympäristökatastrofien edessä -
Emme jää tällä kertaa tänne kotomaahan suojaisten tuulien alle, vaan kaupallinen puhuri iskee ... Tai vaikka ei edes täysillä iskisi, niin nyt on aika löytää omavaraisuuden nostotavoitteet. Kansakunta on valmis uhrauksiin, jos päättäjiin luotetaan. Tänään vielä kansalaiset enemmistönä luottavat Rinteen hallitukseen.
Näyttäisi amerikkalaisten toimenpiteistä käyvän ilmi, että Huawei on jo liian suuri ja siis kansallinen uhka amerikkalaiselle yhteiskunnalle. Syyt on väitetty - niitä ei ole todistettu. Nyt toimenpiteet sen kuin lisääntyvät - ja edelleen ilman vakuuttavia näyttöjä Huaweihin liittyvistä syytöksistä ja väitteistä. Mitä US pelkää - heillähän on Omena ja sen erinomaiset tuotteet!
US syyttää todisteetta, että Huawei saa muun muassa tukea omalta valtioltaan - Kiinalta. No, sehän ei ole laitonta, jos saisi - tosin siihen ei ole esitetty todisteita, ... mutta [!] parhaillaan on menossa nokittelu hiukan eri alueelta: EU-Euroopan ja US' n välillä - kyseessä lentokoneet Airbus EU' sta ja Boeing US' sta - molemmat väittävät toisen saavan laittomia valtiotukiaisia lentokonekauppoihinsa.
Entä Huawei, josta kasvoi monien yllätykseksi maailman suurin tietoliikenneverkkovalmistaja. Miksi se on ylivoimainen, ja miksi US' n pitää toimia tässä täysin vastoin kansainvälisiä sääntöjä ja menettelytapoja?
Melkoisen läpinäkyvää tuo trumppistinen "Uhkaa, kiristä ja pakota" politiikka. Voimme jälleen odottaa Kiinan vastatoimia. Muistamme US-presidentti Donald Trumpin aloittaneen koko tämän pakotepolitiikan - ja nyt US' n kansantalous on jo laskussa. Löikö Trump kirveensä liian vahvaan kiveen? Kiina on jo maailman suurin kansantalous (bkt/PPP - IMF 2014/-15) ...
Tukeeko Suomen valtio omia yhtiöitään maailmalle? Muistammeko US' n rankan painostuksen aikoinaan Rauma-Repola yhtiötä kohtaan, kun se kielsi suomalaisia käymästä kauppaa Neuvostoliiton kanssa - koskien syvänmeren sukellustekniikkaa. US vetosi COCOM-säännöstöön, jonka myötä arvioitiin venäläisten saadessa tuota Rauma-Repolan syvän meren tekniikkaa - olisi se ollut tuolloinkin kansallinen uhka Yhdysvalloille - näinkö mennään edelleen ...?
Aikanaan vahva US-presidentti Ronald Reagan ilmoitti kongressille, ettei tule hyväksymään yhtään lakia, joka rajoittaa kansainvälistä kauppaa - niin, ajat ovat muuttuneet päinvastaisiksi!
Integraatiokehitys, sarjatuotanto ja kilpailun aiheuttama hintakilpailu keskittää "komponentit yhteen" suuremmiksi kokonaisuuksiksi. Televisio on hyvä esimerkki.
Ennen telkkarista irtosi näppärästi paljon vaihdettavia osia, nyt yksi mikropiiri korvaa "sata komponenttia". Tuon yhden mikropiirin ensimmäinen tuotantokappale maksaa "miljoonan", mutta miljoonas enää vain yhden euron. Automaatio, robotiikka ja liukuhihna ovat puhuneet.
Paljon odotuksia luonut henkilökohtainen 3D-tulostus saattaa muuttaa tilanteen; ainakin yksinkertaisempia ja helposti irtoavia osia voidaan korjauksena "tulostaa" itse. Tämän tekee mahdolliseksi se, jos uusien tuotteiden suunnittelu ja tuotantoprosessi halutaan uudistaa radikaalisti.
Mikäli komponenttien vaihto tehdään helpommaksi, voi se merkitä yksikkökustannuksien nousua ja vähittäishinnan kasvua. Nyt on vallalla suuret erät halvalla - kestävyyden ja korjattavuuden kustannuksella. Huomenna tavoite olisi laatu edellä vähemmän, mutta pitkäkestoisemmin ja korjattavammin.
Mikäli järkevä korjattavuus lisääntyy, tuottaa se uusia työpaikkoja. Ihmiskunnalle työ ja sen tekeminen ovat prioriteetti numero yksi. Jouten oleva ihminen on uhaksi yhteiskuntarauhalle. Ihmisellä pitää olla tekemistä, ettei se ajaudu pohtimaan ideologisesti luontoa vasten mahdottomia.
EU on täysin oikeassa uudessa korjattavuuden tavoitteessaan. Se on kiitos meitä kaikkia elättävälle ympäristölle, luo työpaikkoja ja saattaa hälventää vallalla olevaa näyttö- ja vertailutaloutta, jonka päällimmäinen poljento on kasvuhokema. Kaikkea pitää saada lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä.
EU on nyt samalla tässä uudistustarpeessaan havainnut meidän täällä olevan maailmanlaajuisessa työn uudelleen jaon kilpailussa. Kaukoidän massiiviset robotisoidut halpojen toverien liukuhihnat ovat meille individualisteille, mutta kulutuspäätöksien tekijöille liikaa!
Laadullisuus kalliimpaana hintana luo kulutusvähenemää, siis vähemmän materiaaleja - siis sopuisampi ympäristöjälki.
1
Sopimukseton brexit ajaisi Britannian korviaan myöten velkoihin, laskee riippumaton ajatuspaja
EU itsekin käy tässä kovaa peliä, sillä Englannin lähtö unionin toiseksi suurimaan kansantalouden paikalta ottaa kipeää, hyvin kipeää ja varsinkin nyt, kun EKP käy jo eripurasotaa johdissaan ja Saksa EU' n talousveturina selvästi piiputtaa taloudeltaan.
Nyt kiristellään hampaita, sillä EU' lle ei ole eduksi, jos Englanti vie ja EU-Bryssel vikisee - EU' lla on se kuuluisa jätetyn morsiamen asema uhkana, ja näin ei haluta tulla jätetyksi - varsinkaan sen toisen Länsi-Europan ydinasevaltion osalta, joka tosin on ja pysyy US-sotilasjohteissa Natossa.
Kiintoisaa on se, ettei laatumedia ole tutkivana journalismina löytänäyt yhtään hyvää puolta Brexististä. Se on tavallan loogista, sillä jäljelle jäävän EU-alueen media on EU-venessää ja siihenkin iskostuu tuo jätetyn morsiamen dilemma. Ei haluta tunnustaa, että biritt saavat myös selviä hyötyjä itselleen - Brexitistä. Varsinkin oman itsenäisyyden päättää omista asioistaan itse.
Britit tietävät, että kaikki EU-maat haluavat käydä kauppaa sen 65 miljoonan kuluttajan kanssa. Jäljellä jäävät EU-maat tietävät, ettei yksipuolista ulkomaanmyyntiä ole - ja Englanti pääsee edesauttamaan omiaan, kuten näkyy niin tekevän myös EU (Airbus), USA (Boeing - jopa Kiina; väittäähän US, että Kiinan valtio tukee Huaweita, tosin US ei ole esittänyt mitään todisteita. Brexitistä huolimatta WTO on voimissaan ja briteillä on oiva paikka aloittaa alusta - puhtaalta pöydältä. On myös ETA-alueajattelu.
EU' n suurin hätä ei ole Englanti, vaan he itse. EU-Bryssel tietää, että Englanti on suuri osa vielä pari viikkoa tätä mahoa jättiläistä, jonka idealismi ei säväyttänyt englantilaisia! Voi lopulta olla niin, että EU' n vaikea korvata Englantia, kun taas Englanti voi ehkä korvata EU' n - USA' lla, Venäjällä ja Kiinalla!
2
Hallinnollinen lukko Venäjällä esti pitkään Fortumin halut hallita Uniperia – nyt yhtiö on askeleen lähempänä tavoitettaan
Valtiomme enemmistöomisteisella energiayhtiö Fortumilla oli liian suuri ja tuottamaton kassa, se pitää saada poikimaan osakeyhtiölain mukaisesti tuottoa omistajilleen – so. usein sijoittajille. Uniper on tie suureen businekseen! Uniper on mukana Nord Stream 2 kaasuputkihankkeessa ja hamuaa väkevää otetta Saksan markkinoille.
Saksa tarvitsee kaasua, paljon kaasua, sillä se on lupautunut purkamaan ydinvoiman pois energiapaletistaan – muutamien vuosien päästä! Tänään Saksassa tehdään liian paljon sähköä fossiilisilla energialähteillä – kivihiilellä. Maakaasu on paljon vähemmän ympäristöhaitallinen kuin kivi- ja ruskohiili.
Fortum valmistautuu, mutta mihin?
Fortum on ollut jo vuosia Venäjällä tuottamassa sähköä ja lämpöä – uudistetuilla ja moderneilla voimaloilla. On loogista ja kestävää juuri Venäjällä olla hötkyilemättä, vaan olla pitkäjänteinen ja luotettava toimija – lisäten läsnäoloaan.
Nyt Fortum lisää pitkäjänteisyyttä ja luotettavuutta Venäjän markkinoilla. Samalla Fortum on mukana energian lähteiltä – energian kuluttajiin eli tilaaviin asiakkaisiinsa saakka.
Samalla Fortum integroituu kaasunjakeluun – ollaan mukana kaasuputkessa, jonka läpikulkutuotetta – maakaasua Saksa tarvitsee väliajan energiaksi, siirryttäessä hiljalleen nopeammin uusiutuviin aurinko-, tuuli-, vesi- ja hampaita kiristellen bioenergiaan
Fortum lyö monta kärpästä yhdellä iskulla!
Puhutaan, että Fortumilla on ”keksintö”, jolla hiilivoimalat muuttuvat ”kädenkäänteessä ja edullisesti” kaasuvoimaloiksi, joita sitten ajetaan Nord Stream 1 ja 2 putkista tulevalla venäläisellä maakaasulla.
On tietenkin selvää, että tässä kohtaa amerikkalaisetkin näkevät kaasun tuoton Venäjältä uhaksi [4, sillä sitähän se on – nimittäin se on liian kova kilpailija amerikkalaisille liuskekaasulle, joka on lisäksi huomattavan ympäristörasitteellista!
[4 ”Se on selvä, että amerikkalaisia korpeaa NS 2 putkipari, koska se heikentää heidän liuskekaasun myyntiä Eurooppaan.
3
Kurdijoukot auttoivat Yhdysvaltoja lyömään Isisin, mutta nyt Trump veti maton kurdien jalkojen alta – Miksi Trump antaa Turkin hyökätä Syyriaan?
Trump lupasi vaalilupauksessaan viedä sotavoimat pois maailmalta - tuo lupaus on täyttämättä. Nyt sitä avataan ja US "irtoaa" Syyriasta - venäläisten ja iranilaisten jäädessä auttamaan al-Assadia.
Nyt kuitenkin Trump latasi pommin, tai ehkä purki sen, ja lopulta kurdit saavat osasta Syyriaa oman valtion - ainakin autonomiana, tuon nyt puhutun Turkin kohta tekemän turvavyöhykkeen eteläpuolelta - ollen rajallisesti irti Turkista ja näin Syyriasta Turkkiin paenneet saavat uuden kodin tuolta turvavyöhykkeeltä. Onko tuo toiveajattelua, jää myöhemmin nähtäväksi.
Se on varmaa, että Venäjä on astunut tällä maailman kolkalla merkittävän toimijan rooliin, jonka vaikutteet ulottuvat Iraniin, Israeliin (!) ja Jemeniin saakka - ehkä Irakiinkin, josta US on vetäytymässä epäonnistuneen valloitussotansa jälkeen. Mainittavaa on se, että US hyökkäys Irakiin 2003 - synnytti osaltansa ISIS-terrorijärjestön.
Syyria on nyt Trumpille polttopiste, joka kääntää hänet pois presidenttiydestä tai sitten johdattelee toiselle kaudelle, jos Syyriaan saadaan rauha - yhdessä venäläisvaikutteen kanssa sekä kurdeille edes autonominen koti! Niin, kuka ohjailee Trumppia näiden oletuksien osalta - vävy Jared Kushner?
4
”Voi vain pakata putkikassin ja lähteä” – Moni avoliitto päättyy herkästi, ja tutkijoiden mukaan taustalla on ”välitön kutina”
Kun on yhteisiä lapsia, on ajateltava, ajateltava uudestaan ja katsottava onko kaikki varmasti tehty liiton säilyttämiseksi - myös kurkistettu useampaan otteeseen peiliin, sillä usein ongelmia löytyy juuri itsestä.
Lapsiperhetapauksessa voi olla viisasta vastuuvanhempana ylläpitää liittoa, vaikka rakkautta ei enää olisikaan, sillä evoluutio loi meille vain yhden oleellisen tehtävän ja se on lisääntyminen - näin kylmää kyytia se meille antoi.
Mutta! Antoi se toisenkin tehtävän, lisääntymiseen liittyvän oleellisen jatkotehtävän - se on lasten kasvatus, opastus ja neuvonta motivoiden ja ruokkien sallittua uteliaisuutta yhteiskuntatielle, jossa lapsi/ lapset tulevat sitten toimeen, kun isää ja äitiä ei ole solmimassa kengännauhoja.
Tuo kasvatusvastuu on suuri - lapsia ei pidä jättää pelkästään yhteiskunnan hoidettavaksi, vaan tekemisen riemu jatkukoot kasvatuksen ilona, sillä vanhemmathan rakentavat omia kuviaan - lapsistaan.
Eipä evoluutio voinutkaan suurempaa asiaa antaa kuin jatkaa omien geenien eteenpäin menoa - siinä se syy isän- ja äidinrakkauteen, joiden virtauksessa lapsien on hyvä kasvaa - niin hyvinä kuin huonompinakin hetkinä. Siis eroa on aina katsottava lasten näkökulmasta.
Kasvatus on usein riitoja aiheuttavaa, ja näin onkin tärkeää osata ylläpitää konsensus, mutta määrätietoisuus, ja jos toisella lipsuu - on toisen otettava enemmän vastuuta. Tunnetusti sanotaan, että vitsa väännetään juuri 3-12 vuoden välissä, tuolloin istutetaan perusopit ja parhaiten se tapahtuu rakkaudellisessa perheessä, jossa vallitsee sanaton konsensus yhteisestä hyvästä ja kestävyydestä - huonoinakin aikoina.
5
Kokoomus arvosteli Sdp:tä tiukasti hoitajamitoituksesta: ”Myöntäkää, että huijasitte Suomen kansaa”
Syytökset PM Antti Rinteen vasurihallitukselle olivat osin ilmeisen perusteettomat ja sanailueetoksella haettuja, kuten myös syytöksiä sellaisesta mihin Kokoomus on jo aiemmin itsekkin hallitusvastuusta "syyllistynyt".
Muistamme erinomaisesti kokoomusjohtaja Jyrki Kataisen tuulen tuomat rahat, valtion velkaantumiskehityksen vauhdittumisen sekä ymmärtämättömyyden kun US' sta peräisin ollut Sub-primekriisi vyöryi Suomeen 2008-2009. Kataisen hallitus valittiin aikanaan yhdeksi Suomen huonoimmista, ellei peräti huonoimmaksi?
Rinteellä on nyt tekemisen meininki päällä, ja olisi juuri perussuomalaisilta odottanut konsensuspuheenvuoroa, ja yhteistä henkeä kansakuntamme lakiasäätävälle "kamarille" - kokonaisuutena, jotta ylitämme kohta päälle ryntäävät ongelmat, kun ulkomailta käy kova puhuri trumppistisena "Uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikkana - ei meitä kohden suoraan, mutta välillisesti.
Nyt kun koko ihmiskunta on ympäristö-ongelmien edessä, olisi ollut mahtavaa kuulla eduskunnan puhujanpöntöstä koko eduskuntaa koostava puheenvuoro - kertakaikkisesta konsensuksesta koko kansan etujen nimissä - ei kuulunut!
Juuri nyt yhteishenki olisi parempi kuin pikkunokkelat sanaseppoilut oppositiosta. Nyt tarvitaan myös opposition yhteenkuuluvuutta koko Suomea uhkaavien ongelmien, jopa ympäristökatastrofien edessä -
Emme jää tällä kertaa tänne kotomaahan suojaisten tuulien alle, vaan kaupallinen puhuri iskee ... Tai vaikka ei edes täysillä iskisi, niin nyt on aika löytää omavaraisuuden nostotavoitteet. Kansakunta on valmis uhrauksiin, jos päättäjiin luotetaan. Tänään vielä kansalaiset enemmistönä luottavat Rinteen hallitukseen.
6
FT: Yhdysvallat harkitsee Huawein kilpailijoiden tukemista, Nokia voisi hyötyä
US syyttää todisteetta, että Huawei saa muun muassa tukea omalta valtioltaan - Kiinalta. No, sehän ei ole laitonta, jos saisi - tosin siihen ei ole esitetty todisteita, ... mutta [!] parhaillaan on menossa nokittelu hiukan eri alueelta: EU-Euroopan ja US' n välillä - kyseessä lentokoneet Airbus EU' sta ja Boeing US' sta - molemmat väittävät toisen saavan laittomia valtiotukiaisia lentokonekauppoihinsa.
Entä Huawei, josta kasvoi monien yllätykseksi maailman suurin tietoliikenneverkkovalmistaja. Miksi se on ylivoimainen, ja miksi US' n pitää toimia tässä täysin vastoin kansainvälisiä sääntöjä ja menettelytapoja?
Melkoisen läpinäkyvää tuo trumppistinen "Uhkaa, kiristä ja pakota" politiikka. Voimme jälleen odottaa Kiinan vastatoimia. Muistamme US-presidentti Donald Trumpin aloittaneen koko tämän pakotepolitiikan - ja nyt US' n kansantalous on jo laskussa. Löikö Trump kirveensä liian vahvaan kiveen? Kiina on jo maailman suurin kansantalous (bkt/PPP - IMF 2014/-15) ...
Tukeeko Suomen valtio omia yhtiöitään maailmalle? Muistammeko US' n rankan painostuksen aikoinaan Rauma-Repola yhtiötä kohtaan, kun se kielsi suomalaisia käymästä kauppaa Neuvostoliiton kanssa - koskien syvänmeren sukellustekniikkaa. US vetosi COCOM-säännöstöön, jonka myötä arvioitiin venäläisten saadessa tuota Rauma-Repolan syvän meren tekniikkaa - olisi se ollut tuolloinkin kansallinen uhka Yhdysvalloille - näinkö mennään edelleen ...?
Aikanaan vahva US-presidentti Ronald Reagan ilmoitti kongressille, ettei tule hyväksymään yhtään lakia, joka rajoittaa kansainvälistä kauppaa - niin, ajat ovat muuttuneet päinvastaisiksi!
7
Kodinkone on voitava korjata
Ennen telkkarista irtosi näppärästi paljon vaihdettavia osia, nyt yksi mikropiiri korvaa "sata komponenttia". Tuon yhden mikropiirin ensimmäinen tuotantokappale maksaa "miljoonan", mutta miljoonas enää vain yhden euron. Automaatio, robotiikka ja liukuhihna ovat puhuneet.
Paljon odotuksia luonut henkilökohtainen 3D-tulostus saattaa muuttaa tilanteen; ainakin yksinkertaisempia ja helposti irtoavia osia voidaan korjauksena "tulostaa" itse. Tämän tekee mahdolliseksi se, jos uusien tuotteiden suunnittelu ja tuotantoprosessi halutaan uudistaa radikaalisti.
Mikäli komponenttien vaihto tehdään helpommaksi, voi se merkitä yksikkökustannuksien nousua ja vähittäishinnan kasvua. Nyt on vallalla suuret erät halvalla - kestävyyden ja korjattavuuden kustannuksella. Huomenna tavoite olisi laatu edellä vähemmän, mutta pitkäkestoisemmin ja korjattavammin.
Mikäli järkevä korjattavuus lisääntyy, tuottaa se uusia työpaikkoja. Ihmiskunnalle työ ja sen tekeminen ovat prioriteetti numero yksi. Jouten oleva ihminen on uhaksi yhteiskuntarauhalle. Ihmisellä pitää olla tekemistä, ettei se ajaudu pohtimaan ideologisesti luontoa vasten mahdottomia.
EU on täysin oikeassa uudessa korjattavuuden tavoitteessaan. Se on kiitos meitä kaikkia elättävälle ympäristölle, luo työpaikkoja ja saattaa hälventää vallalla olevaa näyttö- ja vertailutaloutta, jonka päällimmäinen poljento on kasvuhokema. Kaikkea pitää saada lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä.
EU on nyt samalla tässä uudistustarpeessaan havainnut meidän täällä olevan maailmanlaajuisessa työn uudelleen jaon kilpailussa. Kaukoidän massiiviset robotisoidut halpojen toverien liukuhihnat ovat meille individualisteille, mutta kulutuspäätöksien tekijöille liikaa!
Laadullisuus kalliimpaana hintana luo kulutusvähenemää, siis vähemmän materiaaleja - siis sopuisampi ympäristöjälki.