sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 18042020 - III

500.



     18042020


...
  • 1

  • Sdp nousi Suomen suosituimmaksi puolueeksi

    Ilkka Luoma 
    PM Sanna Marin on ollut pelastus demareille. Toivottavasti ei tule harha-askelia, ja jos tuleekin niin rehellisyydellä ne kestetään ja kansa antaa ymmärryksensä.

    Sanna tulee nostamaan uudistuvan SDP' n sen ansaitsemaan arvoonsa - jopa perinteelliseen noin reilu neljänneksen kannatukseen. Demarit tullee olemaan voima, joka ylläpitää tehokasta vastinetta PS-perussuomalaisten nousulle - sillä PS' kin voi nousta karismaattisen johtajavalinnan myötä tuohon samaiseen neljänneksen kannatukseen.

    Demareilla on tuon kahden neljänneksen jälkeen eräs lähitulevaisuusvoima - se on yhdistyminen Vasemmiston kanssa (yhteistyötähän harjoitellaan nyt Marinin NNV-hallituksessa - nokkelan - puheenjohtaja Li Anderssonin kanssa.

    Yhdistynyt ihmisen puolesta liike yltää jopa 35 prosentin kannatukseen. Tätä kannatusodotetta voimistetaan uudella sisarjärjestöllä SDP' n kylkeen - Forssan henkinen Vihreät-demarit - ympäristöliike, joka antaa vaihtoehdon nykyiselle De Gröna' lle, joka on ajautunut kauas sen alkuperäisistä tavoitteista.

    Sanna Marinin myötä on uusi huominen edessä ja tulevaisuus on jo tässä!

    Keskustakin on oivaltanut turvallisuuden olla kannatuskasvu-uralle tuossa PM Marinin vierellä. Sanna edustaa uutta ajatusmaailmaa politiikan hoidossa. Kuuntelutaito, analysointikyky, asiantuntijoiden arvostus ja lisäksi oleelliset Sannan selkokielisyys, asiaymmärtävyys ja vakaa esitystaito olla se tavallinen ihminen tavallisille. Me muodostumme suurimmaksi osaksi tätä yhteisöllisyyttä, josta Marin haluaa ilmiselvästi pitää aidosti huolta.

    Sanna Marin ei tarvitse 'oikeistosifonisteilta teflonpukuja', joista kansalaisten heittelemät kikkareet kimpoilevat - jälkiä jättämättä kykyilyyn

    Sanna osaa ottaa kritiikin vastaan ja osaapa vielä hakea yhteistyötä parlamentaarisesti - sitoen näin näppärästi opposition näykkivät hampaat kansalaistarpeiden ja -tavoitteiden taakse! Tätä voidaan kutsua jalostuneeksi politiikaksi, jossa huomioi kiinnittyy myös toisaalle kuin vain omiin tarpeisiin!
  • 2

  • Terveydelle hyvät toimet ovat myrkkyä taloudelle

    Ilkka Luoma 
    Medialta hieno suoritus, näkyen HS-otsikossa: "Terveydelle hyvät toimet ovat myrkkyä taloudelle" - onhan kyse ollaanko tässä Koronapandemiassa ja Suomen osalta -epidemiassa liikkeellä business - vai kansanterveys edellä.

    Terve ihminen kykenee myös toimeliaisuuteen. Mutta toisaalta ilman liiketoiminnan toimeliaisuuttta ei ole työtä ja sen myötä palkan kautta rahaa kulutukseen. Elämme kulutusyhteiskunta-aikakautta.

    Business suosii vapautta ja ihmisen itsensä yksilönä määräämää liikkuvuutta - esimerkiksi kulutusalttereille. Nythän liikkumattomuus on kirkastanut ilmanalaamme jopa kolmanneksella - ainakin Pohjois-Italiassa ja Kiinan suurkaupungeissa; ja tämähän johtuu juuri paljolti liikenteen päästöjen vähentymisestä.

    Nyt onkin erinomainen paikka ajatella mitä liiketaloudellisesti, yhteiskunnallisesti ja kulutuspoliittisesti vähentäminen merkitseekään. Siis voisimme hillitä toimeliaisuutemme kellotaajuutta (tapahtumavirtaa), joka on kiihkeydessään erkaantunut meitä kaikkia elättävän biosfäärillisestä, ehkäpä "evoluution määräämästä" kellotaajuudesta.

    Onko kaiken liike-elämän ja sen myötä kulutusjohteisuuden kasvettava?

    Nyt huudetaan kasvua, jota voimme kutsua ympäristöllisesti päämäärättömäksi kasvuhokemaksi. Onko meidän tunnustettava ikävä tosiasia, että niin monien osalta elämme näyttö- ja vertailutaloutta - unohtaen luontobiologian, sen ollen ainoa kanava, josta Elomme siunaantuu?

    Olisiko nyt hirno paikka analysoida, mallintaa ja testata, mitä merkitsee hidastaminen - kulutuksen vähentäminen, ja projisoituminen sellaiseen toiminnallisuuden kellotaajuuteen, joka synkronoituu paremmin evoluution ohjastamaan sykkeeseen.

    Onkin hyvä muistaa, että evoluutio ohjaa kaikkea biologiaa, meidän ihmisten ollen siitä häviävän pieni biomassainen eliöpopulaatio, mutta ylivertainen ympäristöllisenä haittajalanjättäjänä!

    Kumpi olisi pahempi - hengenahdistus osalla ihmisistä vai elollisbiologian hengen salpautuminen vuotuisen ylikulutuspäivätodellisuuden aikaansaamana?
  • 3

  • Entinen komentaja vaihtoi hävittäjäkaupassa puolta

    Ilkka Luoma 
    Kerrankin politiikan huipulta suoraselkäinen kannanotto - "tuomio" diplomaattisesti, mutta tiukasti ja ennen kaikkea päätöstoimenpitein, jossa ulkoiset konsulentit laitettiin disponsibiliteettiin - karanteeniin tämän päivän muotitermillä ilmaistuna.

    Ansiokas entinen hävittäjälentäjä ja 'nuorella ikää eläköitynyt' Puolustusvoimien entinen komentaja Jarmo Lindberg ylitti hyväksyttävyyden ja moraalisuuden rajat.

    Lindberg esitti itselleen oman itsekeskeisen konsultaation Lockheed-Martinin eduksi, omalla lyhytnäköisellä "ahneudella" - olla itse ymmärtämättä, että puolustusministeri Antti Kaikkonen hoksasi Jarmon tietävän budjetuaaliset tarjoukset KAIKILTA HX-hankkeen tarjoajilta.

    Hävittäjävalmistajan oli helppo hyväksyä Lindbergin idea olla edesauttamassa F-35 koneen valintaa. Saattoi olla myös, että Lockheed-Martin houkutteli erinomaisin palkkioin Jarmon tuohon konsultaatioon?

    Nyt jopa presidentti Sauli Niinistö komppasi päätöksen tehnyttä Kaikkosta. Voimme olla varmoja, että PM Sanna Marin nyökytti ehdottoman hyväksyvästi päätään, kun Antti kysyi pääministerin kannanottoa.

    Tässä kuitenkin toivotamme Lindbergin eläkeuralle menestystä - tästä raskaasta ajattelemattomuusvirheestä huolimatta. Jarmo on varmasti erinomainen asiantuntija itse, hävittäjä-pommittajatietämyksellään.

    Toivomme, ettei Lindberg millään muotoa paljasti tietämiään HX-hankkeen esitarjoustietoja, sillä se olisi tie jopa rikosepäilyyn ja vaitiolosopimuksen rikkomukseen!
...
500.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti