torstai 30. huhtikuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 28042020 - I


      28042020

...

 HS ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006487837.html - 

Verkkokauppa lähti rajuun kasvuun: Kesko myy yhtä paljon viikossa kuin aikaisemmin kuukaudessa – Kuinka pysyvästä ilmiöstä on kyse?

..
Ilkka Luoma 

Kulutushypestä vähentämisen vastuullisuuteen

Nykyinen kulutustalouden kasvuhokema synnytti jo äidinmaitoon tuon ostamisen ihanuuden, tavaroiden hypistelyn ja tarpeiden syntymisen jopa hetkessä kaupan ostoslaarin edessä tai taitavalla mainoskampanjalla - vrt. Lidl-lenkkarit.

Nyt kun hypistelyä toppuutellaan ja osa kansakunnasta on rajattu koteihin, joissa kuitenkin liki joka "savussa" on jokin nettiyhteys - eli yhteys verkkokauppaan. Tänään liki jokaisesta kännykästä on yhteys maailmallisuuteen!

"Kuvallinen hypistely" ei levitä Koronaa, ja on niin helppoa klikkailla rukseja tavarakohtiin, jotka näkyvät edustavina verkkokaupan kuvissa - riittävin kehulausein.

Maailmalla on kaksi alan jättiläistä - ehkä se suurin - Alibaba Kiinasta (ollen kauppa-alusta) ja Amazon US' sta (ollen jo lähes kaikkea bittimaailmassa). No, kisailkoot ykköstilasta. Oleellista on ostamisen helppous, joka taas toisaalta on synnyttänyt Postillekin töitä - tosin ei enää monopolissa, näin valtiollinen toimija joutuu terhakoitumaan. Postilla on edelleen myös yhteiskuntavelvoitteita.

Verkkokauppa loi massiivisen tavaravirran - suuntaan ja toiseen, kun kuluttaja palauttaa "päälle sopimattomia" kenkiä, housuja, paitoja .. . Verkkokauppa loi kilpailutilanteessa "ilmaisen palautuksen". Esimerkiksi R-Kioskeissa tuo meno-paluu virta on hyvin havaittavissa!
 Verkkokauppaan on luotu kuluttajalle myös lakiin ja säädöksiin perustuvia oikeuksia! > [2]
..
EKSTRA
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti