torstai 5. joulukuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 03122019 - VI


03122019

...
  • 1

  • 70-vuotias ja ”aivokuolleeksi” julistettu Nato kokoontuu Lontooseen oikomaan rivejään – mutta onko sotilasliitto sairas?

    Ilkka Luoma 
    NATO perustettiin läntisten liittoutuneiden voimin pian II-Maailmansodan jälkeen torjumaan väitettyä idän kommunismin leviämisuhkaa.

    Neuvostoliiton Josif Stalin oli voittanut lähes kaiken -erittäin raskaiden tappioiden jälkeen. Oli pelättävissä kommunistisen internationaalin paisuvan yhä kauemmaksi länteen. NATOn perustamisen jälkeen rakennettiin vasta sotilaallinen Varsovanliitto - vastineeksi lännen sotakone NATOlle.

    Kommunismin pelko * (mccarthyismi) * [ ~ http://historiajatkuu.blogspot.com/2013/05/mccarthyismi-ja-taman-paivan-vihapuheet.html - ] ... levisi sitten USA-vetoisena Korean niemimaalle ja sitten Vietnamiin, joissa US-johteisina käytiin hyvin raskaat sodat.
  • Neuvostoliitto oli valtansa huipulla ja toinen ydinasesuurvalta. Kommunismi näytti ikuiselta, kunnes Neuvostoliitto reaganismin "pahan valtakuntana" hajosi ja sen myötä myös Varsovanliitto.

  • NATOa ei sen sijaan purettu, vaan alkoi sen aktiivinen leviäminen kohden venäläisiä ja Venäjää. Sotaliitto oli nyt lännestä voimissaan. Tosin Ranska irtautui NATOn päivittäisestä toiminnasta. Ranska luotti itseensä presidentti Charles de Gaulle' n aikana, kuten näyttää nytkin tekevän ilmauksineen aivokuolleesta NATOsta.

    US on NATOn sotilasjohtaja, aina - sen sijaan siviilimäinen pääsihteeri pyritään valitsemaan pienistä Nato-maista, kuten nykyinenkin Norjasta.

    Euroopassa NATO on jäänne ajoilta, jota ei enää ole. EU vahvistuu ja sen talousvaikute on suuri, mutta pienempi kuin vajaa kolme kertaa väestöllisempi Kiina.

    Eurooppalainen rauhanhallinta perustuu koko Eurooppaan, ei vain EU-Eurooppaan. Tunnetusti Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille, josta vasta alkaa Venäjän maantieteellinen suuruus - kauas Kiinan rajoille.

    Euroopan rauhankehityksen kaksi merkittävintä valtiota ovat Saksa ja Venäjä, yllättäen. Nuo maat tietävät historiastaan mitä sota merkitsee juuri Euroopassa, siksi ne ovat parhaat rauhan takuumiehet!

    US on kaukana valtameren takana, nykyään aktiivisena sotaa liki jatkuvasti käyvänä valtiona. US' n huomio kääntyy yhä enemmän Kiinan suuntaan. Eurooppalaisten pitää itse ratkaista rauhankehityksensä.
  • 2

  • HS esittelee viisi mahdollista seuraajaa Antti Rinteelle – arvokartta havainnollistaa ehdokkaiden eroja

    Ilkka Luoma 
    Sanna Marin on seuraava Suomen pääministeri. Onkin hyvä katsoa häntä uudistajana, olihan Keskustakin valinnut saman ikäkaliberin Katri Kulmunin ja Kokoomuksesta katselle opposition lehtereitlä Elina Lepomäki ja PS' sta Laura Huhtasaari.

    Nyt on nuorten naisten vuoro ja Sanna edustaa kirkaasti terävintä kärkeä - kyvyllä nähdä kansalaiset yhdenvertaisina Elannon kassalta Postin toimitusjohtajaan saakka - unohtamatta tulontasausta, joka on lopulta se sosiaalisin piirre, mitä politiikka voi äänestäjilleen tarjota.

    [2017] Huomisen toivot – nuorta voimaa. Kansansa edustajia kaikki, suurista puolueista, joita meillä ei todellisuudessa ole. Elina Lepomäki ja Sanna keskustelivat tuloeroista, mukana oli myös Vasemmiston Paavo Arhinmäki. Vasemmistopuolueet ja oikeisto ottivat yhteen. Menestyjien ja osin menestymättömien kamppailu elintilasta ja auringonpaisteesta – reviireistä tässäkin kysymys.

    ~ https://areena.yle.fi/1-4241325 - Sanna edustaa inhimillisyyttä, tuloerojen kaventamista ja myös heikkojen puolustamista – hyvin koulutettuna ja hyvää palkkaa edustajatyöstään nauttien, samaa edustajapalkkaa nauttii myös Elina, edelleen hyvin koulutettuna – molemmat selviytyjinä, joko oveluudella, yrittämisellä, pyrkyryydellä tai aidolla vaikutteella kansalaisten suuntaan – nousten eduskuntaan edustamiensa edunvalvontaryhmien äänten kannattelijoina.

    Sanna edustaa sosiaalidemokratiaa perinteellisestä toverikaupungista Tampereelta, jossa käytiin kovat sisällissotataistelut 1918, joita on joskus luokkataisteluiksikin kutsuttu. Sanna julkituo inhimillisyyttä ja nousevaa uutta sosia[a]lidemokratiaa, toivottavasti jopa kansanliikkeenä. Sosiaalidemokratia hakee kannatusta myös heiltä, joille maailma ei aina hymyile, tai edes tarjoa lähtökohtia menestyä.

    Sanna tunnistaa kirkkaasti tuloerojen kasvun ja niiden aiheuttamat ongelmat. Suomessa on yhä enemmän pudonneita, pelkästään nuorissa noin 40.000, jotka eivät saata koskaan tulla työmarkkinoille – elääkin pitäisi ja ostovoima jotenkin järjestää.
  • 3

  • Antti Rinne erosi pääministerin tehtävästä, mutta ylihuomenna hän todennäköisesti neuvottelee jo seuraavan hallituksen pystyttämisestä

    Ilkka Luoma 
    Saattaa olla, että Keskustalle näytetään ovea ja Kokoomus astuu tilalle. Näin uusi PM Sanna Marin saa kaverikseen Elina Lepomäen, joka edustaa vastakkaista maailmaa kuin Sanna, mutta täydentävät toisensa hyvin.
  • 4

  • Suomesta on tullut vaikeasti hallittava maa, jossa hallitukset horjuvat toistuvasti

    Ilkka Luoma 
    Näennäisdemokratiahokema on luonut "liikaa" puolueita. Yllättävä vertaus koko muuhun eläinkuntaan tuottaa vain yhden "puolueen" - evoluution, joka onkin paljon vanhempi kuin kuuluisa Forssan henki!

    Tämä meille ihmisille ihmetystä aiheuttava "evoluutio-ideologia" ei meille oikein diktatuurina taivu, vaikka se itsessään kohtelee sopeumallisella ja hallitulla kilpailuasetelmalla kaikkia - lopulta aina tasa-arvoisesti. "Syö tai tule syödyksi" - vertaa tässä hevonen laukalle ja myrskyä vesilasiin nostatettuun PM Antti Rinne caseen!

    Liikaa puolueita. Aloitetaan raivaus. Keskusta ja Perussuomalaiset ja Keskusta yhdistetään Veikko Vennamon hengessä, olihan Veikko alkujaan maalaisliittolainen, jonka kyllä kansa tietää. Riita presidentti Urho Kekkosen kanssa ajoi Veikon puolupakolaisuuteen.

    Seuraavaksi yhdistetään demarit, Vasemmisto ja yllättäen sosiaaliset vihertyjät eli Vihreät - heillä on lopulta yhteinen teema - inhimillisyys. Kokoomus voidaan naittaa ruotsalaisille, sillä kykypuolueina porvarit osaavat ruotsia.

    Jäljelle jäävät kristilliset, sillä hartaille pitää olla aina oma turvavyöhykkeensä ja nuhteessa elävä Kristillisdemokraatit tarjoaa hengenravintoa sitä haluaville. Harkimo voi jäädä purjehtimaan yksin, sillä se voisi olla huomisen puoluepolitiikan kehityshautomo.

    Kansa kiittää, kun vaalivalinnat tulevat helpommiksi. Kyllä kansa tietää. Ja kansalaiset saavat näin mahdollisuuden kahden puolueen hallituksille, ellei jopa yhden, jos yleisinhimillinen sosiaalisesti ympäristöosaaja vihervasemmistona yltää jopa yli 50 prosenttiin.

    Sekin on mahdollista, että isänmaalliset reviiripuolustajat perussuomalaisina vahvistettuna "ruoka maalta tulee" kannattajien kanssa voivat hekin yltää yli puoleen äänistä.

    Kokoomus kykypuolueena jää noin 23 prosenttiin - onhan tunnettua, että itseään älykkäinä pitävät kokevat aina olevansa lukumäärävähemmistönä. Rahvashan ei usein ymmärrä talouden voitollisia ja osinkoja tuottavia kasvuhokemafundamentteja.
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti