2 - Avaruudessa kulkee paljon satelliitteja. Armeijoiden ja ilmavoimien kuin myös mannertenvälisten ydinohjusten reititys tapahtuu satelliiteista. Paikkamäärittely ja suuntamuutokset tehdään monin osin avaruudesta käsin - vaikkapa military-GPS' ää apuna käyttäen.
Nyt USA' lla on kiire. Kiina saattaa mennä yllättäen ohi, jo pelkästään sen suunnitteluvoiman vuoksi - 340 000 ylempää insinööriä valmistuu - joka vuosi, ja osa varmasti suuntautuu "avaruudellisiin tehtäviin".
Villi skanaario voisi toki olla se, että sodat siirtyisivät avaruuteen ja me täältä maanpinnalta seuraisimme ottelua, kuten jalkapalloa katsomoista. Nuo sodat voisivat olla siellä Aurinkoa kiertävällä radalla ja hävinnyt tyrkättäisiin "törmäämään" Aurinkoon - näin ei syntyisi mitään suurongelmaa Maan pinnalle. Ja ydintuhosodan ainokaiseksi haavaksi - rujoksi sellaiseksi - jäivät Japanin Hiroshima ja Nagasaki - atomipommipudotuksineen.
Jos katsomme viomavaroja, on selvää, että Kiina 1,4/7,8 maailmapotentiaalillaan saattaa kohta helposti peitota US' n, jonka verrantolukupari 0,32/7,8 - jää vajaaseen kolmannekseen Kiinan opulaatiokyvystä.
Mutta, miten käy lopulta tämän kiihtyvän lännen ja idän välisen vastakkainasettelun; pitääkö se sisällään suursodan siemenet, kun trumppistinen "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikka saa yhä hurjempia muotoja?
Kiina on on jo sanonut, ettei yksi valtio voi määrätä mitä muut tekevät - ja tämä koskee myös avaruudellista näkökulmaa, joka ei anna kenellekään mitään yksinoikeutta vain sen, että toiset ovat parempia kehittämään asioita ja tuottamaan niillä menestystä, mutta toivottavasti koko ihmiskunnan eteen - eikä vain yhden valtion! e
USA aloitti aivan uuden kauppapoliittisen aikakauden - uudella, jo monin osin tutulla trumppistisella "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikalla. Tämä uusnormaali rikkoo vapaan kilpailun mentaliteettia.
Kyllä Venäjän ja Saksan näkökulmasta amerikkalainen särötyskaasu LNG-laivakuljetuksina on tervetullut kilpailuun mukaan. Tosin sen kokonaiskilpailukyky ei pärjänne putkikaasulle, joka investointien jälkeen lienee kilpailukykyisin muoto tuottaa vähemmän ympäristöhaitallista hiilijaetta loppukäyttäjille - verranto lähinnä kivihiileen.
US käy tiukasti kauppasotaan omien puolesta. Kilpailukeinoksi jää vain pakotteet, sillä USA' lla on suuri tarve saada runsaita särötyskaasuvarantojaan markkinoille - paikkaamaan jättiläismäistä ulkomaankaupan vajetta, joka on tuottanut sille jopa yli 1000 miljardin ulkomaan velan pelkästään Kiinalle.
US käy uhkarohkeasti nyt EU' n suvereniteettiin kiinni - unohtaen, ettei nyt ole enää II Maailmansota, jolloin koko läntinen Eurooppa oli hyvin riippuvainen Yhdysvalloista ja sotakalusto- ja -tarviketoimituksista sekä lopulta itse US-sotilaista, kun Saksan kolmas valtakunta oli voitettava - hinnalla millä tahansa.
Nyt koetellaan jälleen Saksaa, joka tarvitsee tuon venäläisen putkimaakaasun, sillä sen on jotenkin korvattava nopeasti kivihiilivoimalat, kun ydinvoimakin on pannassa -ainakin toistaiseksi. Saksalle on eduksi hyvät suhteet Venäjään, joka on maailmallinen raaka-ainevaranto ja sen kaasuputket ulottuvat jo kauas Kiinaan, joka on maailman suurin talous (bkt/PPP - IMF 2014/-15).
Nyt nähdään miten peloissaan Euroopassa ollaan US-kiristysten ja pakotteiden edessä. Miten asiaan suhtautuu Venäjä, joka yhä kiinteämmin on löytänyt Kiinan, joka on koko maailman liukuhihna ja kauppamies - yhä useampine innovaatioineen. Kuinka kauan EU-Eurooppa ja koko Eurooppa tarvitsee US' ta - jää kysymykseksi.
Venäjän putkikaasu on kiristämätöntä, sillä se ei kulje enää minkään valtion kautta loppukäyttäjille. Se on suuri etu ja varmuus kuluttajille.
"Suhteet jäätyivät länteen", ja samalla alkoi voimallinen idän ja lännen välinen vastakkainasettelu. Venäjästä löydetään uhkaa, jopa vihaa - ei kuitenkaan sellaista sotimisen aktiiviintensiteettiä kuin lännestä - erityisesti Yhdysvalloista.
Jos katsomme viimeistä 20 vuotta - ei jää epäselväksi mistä soditaan ja mistä hyökätään -ja aina kauas omilta rajoilta. Afganistan, Irak, Jemen, Somalia, Libya ja lopulta vielä Syyria - osa ilman YK-mandaattia ja osa mandaatilla.
Saman aikaan suhteet Venäjältä lämpenivät Kiinaan - maailman väkirikkaimpaan valtioon, joka tuli noin vuonna 2015 maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP - IMF 2014/ -15).
Kun idän ja lännen välinen vastkkainasettelu lisääntyy - yhä tiiviimmäksi, tuottaa se laajempaa yhteistyötä kahden idän jättiläisen kesken - viimeisenä maakaasuputki Venäjältä Kiinaan. Kiinan kaasuntarve on "loputon", koska se haluaa korvata kivihiilivoimaloita esimerkiksi kaasulla - ennen kuin lopulta löydetään se "kaikkien energioiden äiti" - fuusio/ Aurinko.
On mahdollisesti kohtalokasta, jos vastakkainasettelu kiihtyy myös asevarustelupuolella, jossa näyttäisi Kiina tekevän yhteistyötä juuri Venäjän kanssa. Molemmat ovat ydinasevaltioita ja Venäjä se toinen ydinasesuurvalta. US on se toinen. On hyvä muistaa, etä VEnäjän merkittävin ydinasearsenaali on aivan Suomen vieressä - Kuolan niemimaalla - Borei-ydinsukellusveneissä.
Mikäli trumppistinen "uhkaa, kiristä ja pakota" -kauppapolitiikka jatkuu kuten näyttää tekevän - viimeisenä kiristyksenä Venäjältä suoraan Saksaan tuleva NordStream II Itämeren maakaasuputki, joka tuottaa läpikulkumaakiristämätöntä kaasua EU' n loppukäyttäjille - tuottaa se yhä kireämpää vastakkainasettelua, jossa jäätyminen voi kuumentua ...
Miksi Venäjästä luodaan mediankin puolelta niin tiivisti uhkaa - Ukraina ja Krim ovat yksi eniten informoituja tapauksia - toistoiltaan aina vuodesta 2014 yksi suurimmista. Miksi meilttäkin täältä idän ja lännen vedenjakajalta tuota uhkaa jopa lietsotaan?
HS-ote: " ... suomalaiset pioneerit komennettiin teloittamaan viisi paikallista siviiliä ja kaksi sotavankia ... ".
Se voidaan todeta, että Saksan kolmannen valtakunnan SS-järjestöissä, ei edes Waffen-SS' ssä, jossa suomalaiset palvelivat vapaaehtoisesti vieraan kypärän alla - toteltiin käskyjä - aina.
Suomi oli Saksalle aseveli kesästä 1941, kun osallistuimme Jatkosotana Adolf Hitlerin operaatio Barbarossaan, joka muodostui lopulta tuhoamissodaksi ja sotahistorian verisimmäksi erillissodaksi - myös siviilejä kohtaan.
Meillä oli innokkuutta osallistumiseen; oli vahva usko Saksan voittoon ja laajennetun Karjalan palautumiseen - valloittamiseen - mentäessä vanhan rajan yli vieraalle maalle. Suur-Suomen rakentajien mielissä siinsi myös Kuola.
Kun Waffen-SS' ssä käskettiin, ei ollut kahta vaihtoehtoa. SS' ssä toteltiin esimiestä, valakin oli tehty Saksan johtajalle Adolf Hitlerille. Rintamilla Waffen-SS oli tehokas koneisto, ja se kärsi paljon suurempia menetyksiä kuin Saksan tavanomainen armeija - Wehrmacht.
SS teki myös tulosta - se oli paikalla, kun tarvittiin tehokkuutta. Kaikki tämä kasvatti miehiä lähes "sokeaan tottelevaisuuteen" - oltiin eliittijoukkoa, ja siellä ei siedetty vastaansanomisia.
Suomalaiset SS-Viking-divisioonan vapaaehtoiset eivät olleet teloittajia
Käskyä oli toteltava, ja tässä vaiheessa kaivataan varmoja todisteita, sillä nyt pieninkään epävarmuus tai luulo ei saa loukata sellaista isänmaallisuutta, jonka myötä muun muassa Saksa auttoi Suomea ratkaiseville hetkillä - meidän siviilejä viljalla ja perunalla sekä erityisesti 1944, kun Puna-armeija hyökkäsi vahvasti.
Saksa lähetti lento-osasto Kuhlmeyn, jota täydennettiin lennosta - suurin uhrauksin aseveljen edestä. Saimme ratkaisevasti aseita, ammuksia ja varusteita. Tuolloin presidentti Risto Ryti myi itsensä ja uhrasi uransa - isänmaansa edestä. Saksa auttoi, senkin vuoksi, että suomalaiset Waffen-SS sotilaat olivat ansainneet arvonsa tehokkaina sotilaina - käskyjen mukaisesti.
2 - UK edustaa reilu 60 miljoonalla asukkaallaan Euroopan toiseksi tai kolmanneksi suurinta kansantaloutta. Vain Saksa ja (Venäjä) ovat edellä. Tämä takaa sen, että ainakin maailman toiseksi tai kolmanneksi suurin viejävaltio - Saksa haluaa edelleen myydä briteille kaikkea sellaista kivaa, mikä brittikansalaisia kiinnostaa. Tämä varmasti nopeuttaa uusia kauppaneuvotteluja.
Nyt brittien halusta neuvottelupöytä on puhdas - erityisesti Yhdysvaltoihin, Venäjälle ja Kiinaan, joka on maailman suurin talous (bkt/PPP - IMF 2014/-15).
UK' lle maailma on nyt auki. Englantilaiset ovat tottuneet kurjiinkiin oloihin, kun Saksa saarsi saarivaltiota 1940-42. Tuolloin kaikki oli US' n varassa - jatkuvat laivasaattueet pitivät britit hengissä. US-presidentti Donald Trump lupaili maailman parasta diiliä UK' lle - peri trumppistiseen tapaan.
Onkin varmaa, ettei näin suuri kansatalous jää ajelehtimaan, vaan kaikilla kauppahaluisilla on into tehdä sopimukset nopeasti, ettei kauppavirta kärsisi ja katkeaisi. Brittien etu on poistuvat EU-jäsenmaksut, joka ei ole aivan vähäinen.
Lisäksi britit palauttavat näin kaipaamaansa itsenäisyyttä päättää omista tärkeistä asioista - itse, ja vain itse; muun muassa kalastuksesta omilta rannoilta - tosin tässä pelaa kyllä potut pottuina peli ... e
1
USA on nyt virallisesti perustanut avaruusvoimat, mutta mistä on kyse?
Nyt USA' lla on kiire. Kiina saattaa mennä yllättäen ohi, jo pelkästään sen suunnitteluvoiman vuoksi - 340 000 ylempää insinööriä valmistuu - joka vuosi, ja osa varmasti suuntautuu "avaruudellisiin tehtäviin".
Villi skanaario voisi toki olla se, että sodat siirtyisivät avaruuteen ja me täältä maanpinnalta seuraisimme ottelua, kuten jalkapalloa katsomoista. Nuo sodat voisivat olla siellä Aurinkoa kiertävällä radalla ja hävinnyt tyrkättäisiin "törmäämään" Aurinkoon - näin ei syntyisi mitään suurongelmaa Maan pinnalle. Ja ydintuhosodan ainokaiseksi haavaksi - rujoksi sellaiseksi - jäivät Japanin Hiroshima ja Nagasaki - atomipommipudotuksineen.
Jos katsomme viomavaroja, on selvää, että Kiina 1,4/7,8 maailmapotentiaalillaan saattaa kohta helposti peitota US' n, jonka verrantolukupari 0,32/7,8 - jää vajaaseen kolmannekseen Kiinan opulaatiokyvystä.
Mutta, miten käy lopulta tämän kiihtyvän lännen ja idän välisen vastakkainasettelun; pitääkö se sisällään suursodan siemenet, kun trumppistinen "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikka saa yhä hurjempia muotoja?
Kiina on on jo sanonut, ettei yksi valtio voi määrätä mitä muut tekevät - ja tämä koskee myös avaruudellista näkökulmaa, joka ei anna kenellekään mitään yksinoikeutta vain sen, että toiset ovat parempia kehittämään asioita ja tuottamaan niillä menestystä, mutta toivottavasti koko ihmiskunnan eteen - eikä vain yhden valtion! e
2
Trump hyväksyi Nord Stream 2 -kaasuputken rakentajayhtiöihin kohdistuvat pakotteet
Kyllä Venäjän ja Saksan näkökulmasta amerikkalainen särötyskaasu LNG-laivakuljetuksina on tervetullut kilpailuun mukaan. Tosin sen kokonaiskilpailukyky ei pärjänne putkikaasulle, joka investointien jälkeen lienee kilpailukykyisin muoto tuottaa vähemmän ympäristöhaitallista hiilijaetta loppukäyttäjille - verranto lähinnä kivihiileen.
US käy tiukasti kauppasotaan omien puolesta. Kilpailukeinoksi jää vain pakotteet, sillä USA' lla on suuri tarve saada runsaita särötyskaasuvarantojaan markkinoille - paikkaamaan jättiläismäistä ulkomaankaupan vajetta, joka on tuottanut sille jopa yli 1000 miljardin ulkomaan velan pelkästään Kiinalle.
US käy uhkarohkeasti nyt EU' n suvereniteettiin kiinni - unohtaen, ettei nyt ole enää II Maailmansota, jolloin koko läntinen Eurooppa oli hyvin riippuvainen Yhdysvalloista ja sotakalusto- ja -tarviketoimituksista sekä lopulta itse US-sotilaista, kun Saksan kolmas valtakunta oli voitettava - hinnalla millä tahansa.
Nyt koetellaan jälleen Saksaa, joka tarvitsee tuon venäläisen putkimaakaasun, sillä sen on jotenkin korvattava nopeasti kivihiilivoimalat, kun ydinvoimakin on pannassa -ainakin toistaiseksi. Saksalle on eduksi hyvät suhteet Venäjään, joka on maailmallinen raaka-ainevaranto ja sen kaasuputket ulottuvat jo kauas Kiinaan, joka on maailman suurin talous (bkt/PPP - IMF 2014/-15).
Nyt nähdään miten peloissaan Euroopassa ollaan US-kiristysten ja pakotteiden edessä. Miten asiaan suhtautuu Venäjä, joka yhä kiinteämmin on löytänyt Kiinan, joka on koko maailman liukuhihna ja kauppamies - yhä useampine innovaatioineen. Kuinka kauan EU-Eurooppa ja koko Eurooppa tarvitsee US' ta - jää kysymykseksi.
Venäjän putkikaasu on kiristämätöntä, sillä se ei kulje enää minkään valtion kautta loppukäyttäjille. Se on suuri etu ja varmuus kuluttajille.
3
Putinin pr-temput toivat olympialaiset Venäjälle, mutta kisojen jälkeen suhteet länsimaihin jäätyivät
Jos katsomme viimeistä 20 vuotta - ei jää epäselväksi mistä soditaan ja mistä hyökätään -ja aina kauas omilta rajoilta. Afganistan, Irak, Jemen, Somalia, Libya ja lopulta vielä Syyria - osa ilman YK-mandaattia ja osa mandaatilla.
Saman aikaan suhteet Venäjältä lämpenivät Kiinaan - maailman väkirikkaimpaan valtioon, joka tuli noin vuonna 2015 maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP - IMF 2014/ -15).
Kun idän ja lännen välinen vastkkainasettelu lisääntyy - yhä tiiviimmäksi, tuottaa se laajempaa yhteistyötä kahden idän jättiläisen kesken - viimeisenä maakaasuputki Venäjältä Kiinaan. Kiinan kaasuntarve on "loputon", koska se haluaa korvata kivihiilivoimaloita esimerkiksi kaasulla - ennen kuin lopulta löydetään se "kaikkien energioiden äiti" - fuusio/ Aurinko.
On mahdollisesti kohtalokasta, jos vastakkainasettelu kiihtyy myös asevarustelupuolella, jossa näyttäisi Kiina tekevän yhteistyötä juuri Venäjän kanssa. Molemmat ovat ydinasevaltioita ja Venäjä se toinen ydinasesuurvalta. US on se toinen. On hyvä muistaa, etä VEnäjän merkittävin ydinasearsenaali on aivan Suomen vieressä - Kuolan niemimaalla - Borei-ydinsukellusveneissä.
Mikäli trumppistinen "uhkaa, kiristä ja pakota" -kauppapolitiikka jatkuu kuten näyttää tekevän - viimeisenä kiristyksenä Venäjältä suoraan Saksaan tuleva NordStream II Itämeren maakaasuputki, joka tuottaa läpikulkumaakiristämätöntä kaasua EU' n loppukäyttäjille - tuottaa se yhä kireämpää vastakkainasettelua, jossa jäätyminen voi kuumentua ...
Miksi Venäjästä luodaan mediankin puolelta niin tiivisti uhkaa - Ukraina ja Krim ovat yksi eniten informoituja tapauksia - toistoiltaan aina vuodesta 2014 yksi suurimmista. Miksi meilttäkin täältä idän ja lännen vedenjakajalta tuota uhkaa jopa lietsotaan?
4
SS-miesten perinneyhdistys Kansallisarkiston selvityksestä: ”Selkeä näyttö siitä, että suomalaiset eivät syyllistyneet sotarikoksiin”
Se voidaan todeta, että Saksan kolmannen valtakunnan SS-järjestöissä, ei edes Waffen-SS' ssä, jossa suomalaiset palvelivat vapaaehtoisesti vieraan kypärän alla - toteltiin käskyjä - aina.
Suomi oli Saksalle aseveli kesästä 1941, kun osallistuimme Jatkosotana Adolf Hitlerin operaatio Barbarossaan, joka muodostui lopulta tuhoamissodaksi ja sotahistorian verisimmäksi erillissodaksi - myös siviilejä kohtaan.
Meillä oli innokkuutta osallistumiseen; oli vahva usko Saksan voittoon ja laajennetun Karjalan palautumiseen - valloittamiseen - mentäessä vanhan rajan yli vieraalle maalle. Suur-Suomen rakentajien mielissä siinsi myös Kuola.
Kun Waffen-SS' ssä käskettiin, ei ollut kahta vaihtoehtoa. SS' ssä toteltiin esimiestä, valakin oli tehty Saksan johtajalle Adolf Hitlerille. Rintamilla Waffen-SS oli tehokas koneisto, ja se kärsi paljon suurempia menetyksiä kuin Saksan tavanomainen armeija - Wehrmacht.
SS teki myös tulosta - se oli paikalla, kun tarvittiin tehokkuutta. Kaikki tämä kasvatti miehiä lähes "sokeaan tottelevaisuuteen" - oltiin eliittijoukkoa, ja siellä ei siedetty vastaansanomisia.
Suomalaiset SS-Viking-divisioonan vapaaehtoiset eivät olleet teloittajia
Käskyä oli toteltava, ja tässä vaiheessa kaivataan varmoja todisteita, sillä nyt pieninkään epävarmuus tai luulo ei saa loukata sellaista isänmaallisuutta, jonka myötä muun muassa Saksa auttoi Suomea ratkaiseville hetkillä - meidän siviilejä viljalla ja perunalla sekä erityisesti 1944, kun Puna-armeija hyökkäsi vahvasti.
Saksa lähetti lento-osasto Kuhlmeyn, jota täydennettiin lennosta - suurin uhrauksin aseveljen edestä. Saimme ratkaisevasti aseita, ammuksia ja varusteita. Tuolloin presidentti Risto Ryti myi itsensä ja uhrasi uransa - isänmaansa edestä. Saksa auttoi, senkin vuoksi, että suomalaiset Waffen-SS sotilaat olivat ansainneet arvonsa tehokkaina sotilaina - käskyjen mukaisesti.
5
Brexitin läpivienti alkaa brittiparlamentissa, ja nyt EU-eron kannattajia ei pysäytä enää mikään: HS vastasi tärkeimpiin kysymyksiin
Nyt brittien halusta neuvottelupöytä on puhdas - erityisesti Yhdysvaltoihin, Venäjälle ja Kiinaan, joka on maailman suurin talous (bkt/PPP - IMF 2014/-15).
UK' lle maailma on nyt auki. Englantilaiset ovat tottuneet kurjiinkiin oloihin, kun Saksa saarsi saarivaltiota 1940-42. Tuolloin kaikki oli US' n varassa - jatkuvat laivasaattueet pitivät britit hengissä. US-presidentti Donald Trump lupaili maailman parasta diiliä UK' lle - peri trumppistiseen tapaan.
Onkin varmaa, ettei näin suuri kansatalous jää ajelehtimaan, vaan kaikilla kauppahaluisilla on into tehdä sopimukset nopeasti, ettei kauppavirta kärsisi ja katkeaisi. Brittien etu on poistuvat EU-jäsenmaksut, joka ei ole aivan vähäinen.
Lisäksi britit palauttavat näin kaipaamaansa itsenäisyyttä päättää omista tärkeistä asioista - itse, ja vain itse; muun muassa kalastuksesta omilta rannoilta - tosin tässä pelaa kyllä potut pottuina peli ... e