lauantai 14. joulukuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 13122019 - VII


      13122019


...
  • 1

  • Britannian brexitiin vievä vaalitulos otettiin Brysselissä helpotuksella vastaan, EU petaa jo asemia tuleviin kauppaneuvotteluihin

    Ilkka Luoma 
    Heti, kun brittikansa ilmaisi toisen kerran saman aiheen reippaan enemmistönsä Brexitiin; niin myös EU' n ja median ääni muuttui kellossa. Enää ei katsota aiheelliseksi mollata Brexittiä ja löytää siitä kaiken maailman uhkia - perustellen tai useimmiten perustelematta, vaan nyt asemoidutaan saamaan kaikki se höyty, mitä ehkä saadaan, kun Englanti aloittaa uudet kauppaneuvottelut puhtaalta pöydältä - keiden kanssa haluaa ja varmasti haluaa muun muassa EU' n kanssa.

    Nyt EU-Brysselissa muistettiin, etä brittjeä on yli 60 miljoonaa, mikä on yli 10 prosenttia koko EU' n väestöstä - brittien ollessa EU-keskiarvoa suuremmalla ostovoimalla per asukas. Tämä kiinnostaa tietystä kaikkia, jotka haluavat käydä kauppaa tuon 60 miljoonaan ostovoima-asukkaan kanssa. Halukkaita ilmaantuu varmasti nopeasti tekemään pikaiset sopimukset, sillä kauppa se on se, joka kannattaa.

    US haluaa olla varmaan se "ensimmäinen", joka tekee uudet sopimukset. EU lienee seuraava ja Kiina odottaa tahdikaasti vuoroaan. Kiina on kuitenkin maailman suurin viejä, eikä sekään voi ylenkatsoa brittejä - eikä katsokkaan, vaan myy kaikille, jotka haluavat ostaa. Kiinan kilpailukyky kyllä riittää.

    Nyt on toki jo ilmaantunut epäilyjä, että Englanti haluaa dumbata hintojaan. Olisi mukava tietää millä eväillä - ehkä alentuvalla punnalla, vaikka ensiuutiset kertoivat punnan vahvistuneen heti, kun tuli tieto, että britit haluavat Brexitin - jo toistamiseen ilmaistuna.
    ...

    Englanti selvisi komeasti Saksan kolmannen valtakunnan painostuksesta 1940-1942, tosin se onnistui juuri Yhdysvaltojen vankalla tuella, mutta tilanne oli hyytävä tähän päivään nähden.

    Siispä britit eivät hötkyile, he tietävät kykynsä ja itsenäisyyskaipuunsa olla päättämässä omista asioista itse. Toveritkin liputtivat konservatiiveja, vain ja ainoastaan tuon Brexitin takia. Heti seuraavista parlamenttivaaleista toverit palaavat "kotiin" - varsinkin, jos ja kun Työväenpuolue saa uuden johtajan.
  • 2 - 2

  • Ympäristöministeri Mikkonen Suomen metsien hiilinielujen romahtamisesta: ”Viesti on vakava”

    Ilkka Luoma 
    2 - Pitää aivan ensimmäiseksi ymmärtää mitä metsissä on tapahtunut 10 000 vuotta, 1 000 vuotta, 500 vuotta sitten ja tietysti mitä on tapahtunut viimeisten 300 vuoden aikana ---

    Ensin selvitetään biomassojen osuudet lajeittain viimeiseltä vaikkapa 500 vuodelta - opin vuoksi, takaisinlaskentamenetelmällä, jolloin nähdään miten on nyt ja ennen - paljonko elossa olevaa lajikohtaista biomassaa ja paljonko kiertoon lähdössä - lahoamisen ja mätänemisen vuoksi.

    Näin saisimme kokonaisvaltaisen käsityksen mitä metsissä tapahtui ennen ja mitä nyt, kun talous- ja voittopyydetavoittelu edelleen rasittaa evoluution vuosimiljoonaisia menetelmiä huolehtia metsien kokonaiselollisuudesta ja monimuotoisuuden lajiyhteyksistä.

    Metsä on "hengittävä biokone" - eräänlainen biorobotisaatio, jonka eri lajien keskinäiset "virtaukset" ovat meille paljolti tuntemattomia tekijöitä. Nyt YM Mikkonen voisi käynnistää tältä osin selvitykset - laaja mallintamisen prosessi, joka opastaisi muun muassa metsänomistajia ja metsäteollisuutta näkemään metsän puilta.

    Vinkki: Mallintaminen voitaisiin tehdä LUKE' n tekniikan tohtori Jyri Maunukselan johdolla. Jyriä voisi olla sparraamassa tekniikan tohtori ja entinen kansanedustaja Eero Paloheimo (De Gröna), joka toimi yhtenä ensimmäisistä eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajista.
    e
  • 2 - 1

  • Ympäristöministeri Mikkonen Suomen metsien hiilinielujen romahtamisesta: ”Viesti on vakava”

    Ilkka Luoma 
    1 - Kun ympäristöministeri Krista Mikkonen on tuota mieltä, voisi hän ministerivaltuuksilla käynnistää todellisen biomassojen tasapainoyhtälöiden selvityksen. Mitä se tarkoittaa?

    Biomassaselvityksen merkitys on siinä, että metsiä hakkaava ihminen voisi ymmärtää mitä merkitsee pidemmässä juoksussa eri lajien yksittäiset biomassat, ja niiden keskinäiset vaikutukset kuin myös tasapaino, millä metsät ovat eläneet vuosimiljoonat.

    Biomassa on joko elävää kasvussa olevaa biosfääriä - imien hiilidioksideja lajikirjona, ollen tällöin hiilivarasto. Toisekseen biosfääri on jatkuvaa kuolemista - kierrossa, jolloin luontaisella prosessilla se luovuttaa lahoamisen - osin mätänemisen myötä hiilidioksideja takaisin luonnonkiertoon. Tämä prosessi tulisi osata mallintaa - kaikilla niillä tavoilla mitä luonnossa luontaisesti ja ihmisen toimesta luonnottomasti nyt tapahtuu.

    Ihminen vei yhdessä vaiheessa "tuhkatkin pesästä" - latvukset ja juuristot omiin prosesseihinsa - hyödyttämään juuri ihmistä. Nyt esimerkiksi Helsingin puisto-osasto jättää omiin puistoihinsa tuulenkaadot tietyin aluein sijoilleen, jotta luontainen kiertoprosessi biomassojen osalta pysyisi käynnissä.

    Talousmetsissä, kun niistä vietiin juuretkin, maaperän kääntö seuraavana, sitten tehtiin istutus, lannoitus ja myöhemmin kertakaato - paljashakkuuna. Tämä tapa on kaukaisin menettely luonnon omien kiertojen näkökulmasta. Tosin vuosimiljoonaiset metsäpalot ovat myös tuhonneet metsiä "kertakaatona" - tuottaen myös hyötyjä, joita nyt ei ole tehokkaan sammutuksen vuoksi.>
  • 4

  • Britannian konservatiivipuolueelle selvä vaalivoitto – Boris Johnson voitonpuheessaan: ”Brexit on vastustamaton ja vastaansanomaton”

    Ilkka Luoma 
    Media ihmettelee miksi Britannian työväestö äänesti niin voimallisesti konservatiiveja

    Lopulta syy on yksinkertainen - se on Brexit. PM Boris Johnson kertoi vaalilupauksensa kirkkaasti ja työväestökin ymmärtäen tiesi ja tietää, että brittikansan enemmistö antoi Brexit-kansanäänestyksessä 52 prosentin demokraattisen voiman erolle Euroopan Unionista - EU' sta.

    Tämän kertainen parlamenttivaali oli ainutlaatuinen - se on monille vain "kerran elämässä". Oli ja on kysymys Englannin itsenäisyydestä ja kyvystä äänestää itse omista asioista - muiden puuttumatta niihin.

    Ei Brexit tarkoita vihaa EU' ta kohtaan - ei sinne päinkään. Kyse oli ja on itsemääräämisoikeudesta, joka oli monin osin luovutettu EU-Brysselille. Itsenäisyyden luovutus muille ulkopuolisille ei käynyt brittienemmistölle, joka vielä vahvistui ja vankistui tällä erityisellä parlamanttivaalilla. "Kansa on puhunut ja nyt pulinat pois - kyllä kansa tietää" -voidaan imitoida sananokkelaa edesmennyttä pienen kansan puolesta puhujaa - Veikko Vennamoa.

    Parlamenttivaaleja tulee jatkossakin, mutta ei Brexit kuorrutettuina. Siispä nyt työväestö teki poikkeusliikkeen - ymmärtäen oman kansallisen päätösvallan ja itsemääräämisoikeuden eli itsenäisyyden. Nyt toverit menivät väliaikaisesti konservatiivien leiriin - suurin joukoin, vain siksi, että oli kyse Brexitistä. Brexit piti saada kansantahdon mukaisesti maaliin.

    Jo seuraavista parlamenttivaaleista toverit palaavat omiensa luo, varsinkin kun Työväenpuolue on saanut uuden virtaviivaisemman puheenjohtajan - siis nyt tehtiin taktinen liike, ja varmennettiin Brexit, jota muun muassa toverienkin lukema media voimallisesti vastusti - jopa "ilkein sanankääntein" - jopa Suomessa! Kuka osaisi selostaa tämän suomalaisen median Brexit-vastustuksen perimmäiset syyt?
  • 5

  • Mikä yhdistää Marinia ja Kulmunia ja pitää uuden puna­mullan kasassa?

    Ilkka Luoma 
    Suomi ja suomalaiset saivat "Nuorten naisten voima" -hallituksen, jonka kansanomainen nimitys kiinnittyy aivan uuteen näkökulmaan nähdä biosfäärillinen ympäristö meidän ihmisten ainoaksi todelliseksi elämän mahdollistajaksi - me siis saimme viherpunamullan.

    Viherpunamullan takuumiehet -anteeksi, takuunaiset ovat: Sanna Marin, Katri Kulmuni ja Maria Ohisalo (emme tietenkään halua unohtaa Vasemmiston Li Anderssonia). Heillä on suuri vastuu, mutta vielä suurempi mahdollisuus.

    Mikäli tämä "Nuorten naisten voima" oikeasti puhaltaa yhteiseen päämäärään - löytää ratkaisu ympäristöasioiden korjaamiseksi, voi se lisätä meille kantaväestölle tuikitärkeän lisääntymisen sellaiseen mittaan, josta voidaan turvata suomalaisuuden jatkuvuus.

    PM Marin sai liki perintökuningattaren vastaanoton EU-Euroopassa. Varsinkin miehet tuntuivat olevan innoissaan. Onkin hyvä, että viileällä ystävällisyydellä ja sydämen lämmöllä Sanna toisi uutta intoa EU-Brysselille olla esimerkki koko muulle maailmalle, varsinkin sinne, josta syntyy suurimmat henkilökohtaiset ympäristöhaittajäljet.

    Toivottavasti vanhan liiton perinnepuoluepuukotukset eivät enää toteudu, vaan syntyy HS-jutussakin mainittu luottamus kahden hallituspääpuolueen hedelmälliseen yhteistyöhön - kaukaa rinnastettuna Johannes Virolainen - Kalevi Sorsa -yhteistyöakseliin.

    Nuoressa naisvoimassa on eräs meille ikääntyneille - varsinkin miehille vaikeasti ymmärrettävä osuus, se on äidinrakkaus ja -vaisto. On evolutiivinen tosiasia, että äidinrakkaus on väkevä voima ylläpitämään jatkuvuutta, siis lisääntymisen ohella huolehtimista, jotta jälkikasvu selviää omillaan - sitten joskus, kun tuulee omaan otsaan.

    Sanna, Katri ja Maria ovat suuren tehtävän edessä

    Uskoisin, etä nyt kerrankin kansa odottaa paljon, mutta antaa myös anteeksi. Kukaan ei ole heti valmis mihinkään tehtävään. Vain yhteen on valmius, ja se on juuri tälle kolmikolle reaalista ja loogista - Usko huomiseen, ja sen myötä tekojen säätäminen tuon uskon mukaiseksi.
  • 6

  • Ydinsulkusopimus on rajoittanut ydinaseiden leviämistä tehokkaasti

    Ilkka Luoma 
    Maailmassa on vain yksi valtio, joka on käyttänyt ydinasetta - kaksi kertaa, lähinnä siviilejä kohtaan. Perustelu oli se, ettei menetetä omia US-sotilaita liiaksi perinteellisen sodan jatkamisella - kyseessä siis II Maailmansodan Japanin rintama vuonna 1945.

    Ydinsulkusopimus ei ota kantaa Kiinan lisääntyvään ydinaseiskuvoimaan

    Kiinan perustelu on heidän koko maailmassamme (1,4/7,8). Kiina kokee, ettei USA (0,32/7,8) voi olla se, joka yksin määrää kaikkien muiden eloa. Kiina tietää amerikkalaisten jatkuvan sotimisen viimeisen 20 vuoden aikana. Kiina nostaa itsensä oman kokonsa mukaiseen asemaan ja maailma saa duopolin. USA joutuu nyt ottamaan huomioon, ettei se ole enää yksin maailmanpoliisi.

    Ydinaseiden sulkusopimusta tulisi kehittää koskemaan rajoitteita nykyisille ydinasevaltioille ja jopa poistamaan ne - totaalisesti. Tuo totaaliohjelma lienee erinomaisen vaikeaa, sillä valtiot, joilla jo on ydiniskuvoima, eivät siitä halua luopua, ellei sen tilalle löydetä jotain muuta, jolla ylläpidetään pelotetta olla suursotimatta.

    On vain yksi keino tuon ydinaseet peittoavan pelotteet poistamiseksi - se on digitaalinen sodankäynti, jolla tuhotaan vihollisen binääriteknologiset systeemit eli romahdutetaan tietoliikenteen ominaisuudet - totaalisesti.

    Näin digitaalisodan iskun kohdanneen valtion tietoliikenteellinen yhteiskuntainfra tuhoutuu, mutta itse rakenteet fyysisinä elementteinä säilyvät ehjinä - eikä ihmismenetyksiä ole siinä mitassa kuin ydiniskussa. Samoin ihmiselon mahdollisuus säilyy, kun taas totaalisessa ydinaseiskussa se saatetaan menettää sadoiksi vuosiksi - ellei kokonaan? e
  • 7

  • Britannian konservatiivipuolueelle selvä vaalivoitto – Boris Johnson voitonpuheessaan: ”Brexit on vastustamaton ja vastaansanomaton”

    Ilkka Luoma 
    Britit sanoivat suuntaviivansa jo vuosia sitten Brexit-kansanäänestyksessä - se oli 52 prosentin voimalla irti Euroopan Unionista. Tuon kansan enemmistölinjauksen jälkeen alkoi eipäs juupas pulina. Brexit vastainen media, jopa Suomesta, väkevän voimakkaasti vastusti eroa EU' sta.

    Brittikansan mielipiteelle ei halutu antaa arvoa; uskottiin, ettei kansa ymmärrä parastaan - vieläpä niin, että se manipuloitiin valhein. Kansa sai miettiä poliitikkojaan usemman vuoden - oli kansan enemmistön vastustajia ja oli lopulta PM Boris Johnson, joka ilmaisi asian kirkkaasti - eroon EU' sta!

    Tyäväenpuolue otsikoi vaalit epäselvällä lupauksella Brexit-kansanäänestykseen uusimisesta. Kansa otti tuosta nokkiinsa - hehän olivat jo sanoneet ei EU' lle - demokraattisena enemmistönä. Osa työväestöstä antoi lujan luunapin omilleen - äänestivät haluamansa Brexitin - tai ainakin nyt kirkkaan mandaatin pääministerille viedä Iso-Britannia pois EU' sta.

    Britit halusivat nyt varmennetusti itsenäisyytensä takaisin. Britit haluavat itse päättää omista tärkeistä asioista - he haluavat katsoa keitä heille tulee muista maista - jopa entisistä kolonioista, Englannin ollessa maailmanlaajuinen imperiumi.

    Media piti hämmästyttävän kovaa ääntä - Brexitin vastaisesti - Suomessakin. Tämä Brexit-mielipidekirjoitus on allekirjoittaneen 40. teksti, josta haluan tuoda esille englantilaisten demokraattisen enemmistötahdon Brexitin osalta. Nyt ollaan tuon eron osalta paalutettu eromandaatti Johnsonille.

    Nyt luodaan uhkaa, jossa maalataan erittäin vaikeita neuvotteluja uusista kauppasopimuksista, joihin britit varmasti pyrkivät. Maalailu uhkina on turhaa; siihen on yksi voimakas perustelu - se on brittien suuri ostovoima. Mikään kaupallinen yritys ei katso ylen 60 miljoonan ihmisen ostovoimaa ja kulutustarpeita. Samoin brittien kyky tuottaa jotain sellaista, mistä muut ulkoa haluavat - ovat suuret. Kauppaneuvottelut sujuvat nopeasti - erityisesti USA' n kanssa.

    Miksi media vastusti niin voimalla Brexitiä?
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti