sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 23122019 - III


      23122019

...
  • 1 - 2

  • Pääministeri Marin Ylelle : Häpeämisestä kokoomukselle puhuminen tuli sydämestä

    Ilkka Luoma 
    2 - Uussosiaalidemokratia on ollut olemassa jo pidempään, sitä on hienostuneesti esittänyt SDP-älykkö - Erkki Tuomioja, joka kuuluu tuohon samaan laihasti sanottuna "vasemmistolaiseen demarisiipeen", jossa myös Sanna vaikuttaa. Tuossa vasemmistolaisessa aatteessa on se elämän ydin - ainoalaatuinen ihmisen inhimillisyys.

    Mutta! Tuon demokraattisen inhimillisyyden tulisi tulla toimen kasvussa olevien reviiripuolustajien kanssa. Nämä reviristit ovat perussuomalaisia, joiden kannatus saattaa nousta jopa 25-30 prosenttiin. Eikä reviiripuolustuksessa ole sinällään mitään vikaa, joka olisi vastoin meitä kaikkia ohjaavan evoluution näkökulman kanssa.

    Marinismin pitäisi tulla sopeumalla toimeen reviristien kanssa

    Siis inhimillisyyttä oman alueen puolustajien kanssa. Molemmille on tilaus, ja jotta marinismi voisi demokratiassa (=vaikutteellisuudessa) tulla toimeen, olisi Sanna Marinin ajettava koko vasemmistolaisen aatemaailman vihertyvää tavoiteasetantaa vahvistamaan - yhdistämällä SDP, Vasemmisto ja jopa Vihreät.

    Näin saisimme riittävän sopeutumisvoiman reviristien suuntaan, sillä yhdistyvä puhaviherrys olisi jopa noin 40 prosentin voimainen ja näin vain kaksi puoluetta - ehkä kansanliikettä muodostaisivat hallituksen noin 60-65 prosentin voimalla, jolloin syntyisi kestäviä hallitusohjelmia useammaksi hallituskaudeksi!

    On selvää, että reviristienkin tulisi sopeutua punaviherryksen kanssa. Se ei ole mahdotonta, sillä kohta tuulee niin pahasti tulikuuma puhuri ihmiskunnan otsaan, että puheiden aika on ohi ja tilalle tulevat teot, sellaiset teot, jotka luovat toivoa, ja lisääntymistä - myös kantasuomalaisten osalta.
    e
  • 1 - 1

  • Pääministeri Marin Ylelle : Häpeämisestä kokoomukselle puhuminen tuli sydämestä

    Ilkka Luoma 
    1 - Suomi sai uuden - maailman nuorimman istuvan - pääministerin. PM Sanna Marin edustaa uutta toivoa synnyttävää ajattelua, niin ihmisyydestä kuin sopeutuvuudesta olla kykenevä auttamaan sellaisia, jotka syyttään ovat vaikeuksissa. Tätä kutsuttaisiin uudeksi sosiaalidemokratiaksi - onhan Forssan hengestä kulunut jo kovin pitkä aika.

    Demarileiri on elänyt aatteettomuuden ahdingossa*, ei ole ollut päämäärää, eikä välitavoitteita - siihen selviytymiseen mitä ihmiskunta kokonaisuutena tulee tarvitsemaan.

    Ihminen on käynyt vastakkainasetteluun muuta biosfääriä vastaan - ilmiö näkyy ympärillämme - ehkä tulisimmin nyt Austaraliassa ja muin syin vaikkapa Suomessa, jossa kantaväestö ei halua, uskalla tai ei vain pysty** lisääntymään riittävästi - ylläpitämään kaltaistamme yhteiskuntajärjestystä - omintakeisine elämiskulttuureineen.

    Marinismi saattaa olla uuden filosofian alku?

    Onhan aiemminkin ajatusmaailmoja nimetty "keksijänsä" mukaan - vaikkapa ajallaan amerikkalainen kommunismin pelko - mccarthyismina. Tähän emme tässä puutu enemmälti.

    Nyt kiinnostuksen kohteena on tuo Sannan johtama valtioneuvosto - "minun hallitukseni", joka uskaltaa kysyä aiheellisesti oppositio-kokoomukselta: "Eikö teitä hävetä?".

    Sanna on osa NNV' tä - Nuorten Naisten voimaa, jolle evoluutio antaa ikäkautena vahvan näkymän meitä kaikkia koskevaan velvollisuuteen lisääntyä - tuottaa jälkeläisiä se "salainen määrä", jolla koko biosfääri tulee kilpailullisena sopeumana toimeen.

    Sanna on itse ilmentymä tuosta yritteliäästä sopeumasta. Politiikka ja siinä menestyminen edellyttävät sopeutumiskykyä, ellei tavoitteena ole yksinvaltius, mikä tässä ei ole missään olosuhteissa tavoite. >
  • 3

  • Professorin mielestä Suomen talouden suuri ongelma on liika nojaaminen teollisuuteen: ”Ruotsi on täysin ylivoimainen Suomeen verrattuna”

    Ilkka Luoma 
    Tunnetusti koko läntinen kuin itäinen talousjärjestelmä perustuu materiaaleihin ja energiaan sekä nykyään ympäristöheräämisen myötä materiahyötysuhteiden hallintaan kuin energiankäytön tehostamiseen. Koko maailmantalous perustuu noiden kahden tekijän kokonaisuuteen. Kaikki muu on hienosäätöä, kirjanpitoa, voittopyydettä ja kasvuhokeman kulttuuria, kun pitää saada lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä.

    Ylättäen talousasiantuntijat - jopa Sixten Korkman, jota pidetään talousasioiden unilukkarina ja ymmärtäjänä - hokevat talouden kasvua.

    Kasvu on lisäämistä - siis enemmän, nopeammin ja jne ... . Olisiko hyväksi pätevien taloushokijoiden käydä jokin ympäristöbiologian perusoppikurssi, josta huomattaisiin soveltaa rajallisuutta loputtoman kasvun hoentaan.

    Maapallo on varannoiltaan mitattavissa oleva, siis rajallinen - emme vain tiedä lopputulosta.

    Energiaa on sinällään saatavilla Auringosta "loputtomasti", kunnes sekin rajähtää vieden meidät höyrystyneinä avaruuden tuuliin - atomeina ja molekyyleinä - sitten joskus. Ehkä olisimme atomeina uuden syntypohjia - sitten joskus?

    Biologia, joka elättää meidät kaikki, ihmisetkin, on vieläkin rajallisempi sinällään kasvussa oleva elämänmahdollistaja. Alussahan ei ollut biologiaa, vaan se muodostui meille tuntemattomasta syystä alkuaineista, jotka ovat "ikuisia" - eivätkä lopulta nekään.

    Nyt biosfääri, joka antaa kaikelle kasvun - syntymästä kuolemaan ja uudelleen syntymään -on kierrossa. Tuo kierto on evoluution ohjeistama ja tämä emer.prof. Matti Pohjolankin talouspohdinta pohjautuu tuohon evoluution mahtikäskyyn - lisääntyä!

    Talous on myös ihmiskädellistä työtä, saada siis palkkaa tekemästään, jotta voi osallistua kulutusjuhlaan, jolla on siis tuo kasvunhokema. Pitää saada lisää jne ... .

    Maallinen elintaso on jo lännessä niin korkealla, että jos kaikki kiinalaiset ja intialaiset kuluttaisivat kuten me suomalaiset tai amerikkalaiset - tarvitsisimme 2-3 Maapalloa lisää. Se lienee kiinalaisellekin mahdotonta?
...

1 kommentti: