torstai 12. joulukuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 11122019 - VIII


      11122019

...
  • 1

  • Yhdysvallat perustaa avaruusjoukot, lain läpimeno lähes varmaa

    Ilkka Luoma 
    Avaruusjoukot kuulostavat StarTrek imitaatiolta. Mutta siihen on vakavasti varauduttava, sillä ainakin Kiina ollessaan altavastaaja strategisissa ydinaseissa, on suorittanut laseroituina iskuina satellittien tuhoamisia avaruudesta - ehkä se on Kiinan vastaus USA' n ja Venäjän 7000 ydinaseeseen (kummallakin) - mene ja tiedä.

    On eräs hyvä puoli, se on sotien mahdollinen siirtyminen ulkoavaruuteen ja me täältä maanpinnalta seuraisimme ottelua kännyköistä - ikään kuin katsomoista. Tuhoa ei tulisi Maahan saakka, vaan voimia voisi mitellä ulkoavaruudessa - ilman henkilövahinkoja. Paras saisi määrävuosiksi isännyyden maan päällä - vahvistuneen YK' n valvonnassa.

    Nythän tuota isännyyttä käyttää sotavoimineen liki jatkuvasti sotia käyvä Yhdysvallat, jonka konventionaalinen taisteluarmeija kykenee iskuihin kaikkialle. US on sotinut viimeiset 20 vuotta jatkuvasti - Afganistan, Irak, Libya ja Syyria -esimerkkeinä.

    US on ottanut oikeudekseen olla maailmanpoliisi väestösuhteella 0,32/7,8. Kiina ei hyväksy yhden valtion määräyspolitiikkaa - onhan Kiina väestöltään jo enemmän (1,4/7,8) kuin koko läntinen yhteisö. Näinkö Kiinalla tulisi olla suurempi painoarvo päätettäessä mitä maailmalla tapahtuu? e
  • 2

  • Koko oppositio jätti välikysymyksen hallituksen toiminnasta al-Holiin liittyen, Halla-aho: ”Epäselvää ja salakähmäistä” – tässä ovat opposition kannat

    Ilkka Luoma 
    Oppositiolla on oikeus välikysymyksiin; ne ovat keinoja keikauttaa istuva hallitus, joka Suomessa on liki aina enemmistöhallitus - siis välikysymys on usein vain "kiusantekoa", kuten tässä erityisesti.

    Istuva hallitus juuri uuden pääministerinsä johdolla on istunut nyt kohta vuorokauden. Eikä PM Sanna Marin ole ehtinyt ottamaan selkoa määritietoisella tavallansa mitä kaikkea tähän al-Holiin liittyy. Sen voi vain todeta, että nuorena äitinä hän kokee sen inhimilliseksi tragediaksi - on kyse lapsista, pienistä lapsista, jotka ovat aina syyttömiä olotilaansa.

    Oppositio suoristi rivinsä tällä arveluttavalla välikysymyksellä - ei asiana, vaan ajankohtana. Istuva presidentti Sauli Niinistökin kertoi jo aiemmin, että annetaanhan uudelle hallitukselle järjestäytymisaika - on liki raukkamaista kohdistaa sinällään aiheellinen välikysymys tähän kohtaan - olisi voinut odottaa edes päivän pari lisää ---

    PM Marin laittaa tamperelaisten tietämällä napakalla tavalla asian kohdilleen, ottaessaan UM Pekka Haaviston ystävälliseen puhutteluun. Paino sanalle 'ystävälliseen', sillä ylimmät virkamiehet eivät ole löytäneet mitään sellaista laittomuutta, jota alempi virkamiehistö, jopa pelon ja uhan ilmapiiristä niitä osaa löytää.

    Ministeri Haavisto on kuitenkin kansan valitsema kansanedustaja, vielä suosittu sellainen. Annetaanhan nyt uuden hallituksen järjestäytyä - tämänkin asian osalta, vaikka suuren salin äänestys tuottaa Marin I' lle luottamuksen, ellei sitten "luopioita" löydy Keskustasta, josta nykyhallituksen muutamat reviiripuolustajat löytyvät.

    Pienet lapset kotiin - suomalaisina, äidit mukaan ja tarvittavin osin "säilöön" tutkinnan ajaksi, jotta saadaan tarkemmin selville mahdollinen perussuomalaisten ja sen johtajan Jussi Halla-ahon esittämä terroriuhka kartoitettua, jos sellainen sattuisi olemaan. Mitähän Vihreät toteavat kun perheitä hajotetaan - ja miehet isinä jäävät vieraiden lakien alaisiksi - ollen mahdollisesti ihmisinä jopa Suomen kansalaisia.
  • 3

  • Grönlanti sulaa kuumimman ennusteen mukaan: kato on seitsenkertaistunut 30 vuodessa

    Ilkka Luoma 
    Aivan ensimmäiseksi - Grönlanti ja muutkin jäiset maailmat sulavat kokonaan - vielä aivan varmasti. Kukaan ei vain tiedä milloin -tarkemmin ilmaistuna.

    Sekin on varmaa, että koko Maapallo höyrystyy avaruuden tuuliin - lopulta, ainakin siinä kohdassa, kun Aurinkomme räjähtää ja ulottaa kuuman paisuvaiskehänsä Marsin kiertoradelle saakka (?) - ja tuossa "kohdin" me jäämme (jos ihmisiä nyt sattuu enää olemaankaan - eikä olekkaan) tuo kuumuushelvetin sisään - nuppineulan kokoisena pisteenä massiiviin, jota voitaisiin verrata suureen norsupalloon.

    Jaa - no, niin - kaikki tuo tapahtuu siis varmasti, aivan varmasti, sillä tiedehenkilömme ovat osanneet laskea tuon kaiken ennustemenetelmällä, joka on saatu muualta avaruudesta. Aikaa sinne saattaa mennää miljardista muutamaan miljardiin vuoteen - tämä lohdutuksena.

    Maa on ollut lämpöaaltojen syklissä iät ja ajat. Luontaisesti tai "ulkoa häirittynä" - mutta hitain muuttujaparametrein. Nyt kellotaajuus muutoksissa on poikkeavan nopeaa - meidän ihmisten takia.

    Olemme osanneet syytää maan povesta hiiliyhdisteiden (raakaöljy, kivihiili ja maakaasu) hiilidioksideja sellaiset määrät, jonka luontiin biosfäärillisellä luonnolla on mennyt miljoonia vuosia - ja me ihmiset sylkäisimme nuo ilmakehäkaasut lämmityksen kierteeseen vain reilussa sadassa vuodessa. Jokainen lukija voi pohtia tykönään, mistä tuo kumuloituva ilmastonmuutos on syntynyt.

    Evoluution kellotaajuus on säädetty aivan eri "hertziluvuille" kuin meidän ihmisten into kehitellä lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä. Mikä meitä kiiruhtaa tässä kasvuhokemallisessa näyttö- ja vertailutaloudessa?
  • 4

  • Maailman suurimman kantoraketin ydinosa valmistui viivästysten jälkeen – Nasan johtaja: ”Vie astronautit Kuuhun vuonna 2024”

    Ilkka Luoma 
    Tässä kohdin kilpailu on joko kehittävää, mutta todennäköisesti tuhlaavaa - rahallisten varantojen maksettua ylihintaa siitä, ettei USA' n kunnia voi eikä saata hyväksyä, että kiinalaiset ovat ensin Kuussa ja erityisesti Marsissa.

    Kiinalla on oma avaruusohjelmansa ja tänään Kiinan resurssit ovat jo suuremmat kuin USA' lla. Lisäksi Kiina tekee yhteistyötä Venäjän kanssa, jonka suurraketit - Sojuzit ovat kuskanneet miehistöä ISS-kansainväliselle avaruusasemalle, jo kohta vuosikymmenen - ainoana suurena rakettina, joka kykenee miehistökuljetuksiin - niin "ylös kuin alas".

    Olisikin viisaampaa (jos lainkaan viisasta nämä avaruusseikkailut?) tehdä yli valtion rajojen yhteistyötä. Tässä kohdin luontaiset yhteistyökumppanit erityisesti Marsiin olisivat EU, Kiina, Venäjä ja USA. Tuo jos mikä voisi hälventää maailmallista rauhattomuutta. Olisiko aika ottaa vastuuta ja yhteistyön hedelmiä - koko maailmamme eduksi?

    Kaiken kaikkiaan yhteistyö yli valtiorajojen voisi kohdistua ympäristöongelmien selättämiseen. Sillä nuo selätykset koituisivat koko maailmamme eduksi - mahdollisuutena selvitä kasvavasta ja mahdollisesta ympäristökatastrofista.

    Marsiin voi paeta muutama ihminen, mutta suurin osa jää tänne Maahan kärvistelemään ja hikoilemaan - olisiko viisasta käyttää nuo avaruusrahat johonkin muuhun? Vai saadaanko avaruudellisesta tuotekehityksesta jotain sellaista, mikä hyödyttäisi ympäristöasioitamme. Kuka kertoo - olisiko näin?

    Kiinalla on avaruusohjelmansa lisäksi suurreformi "Vihertyvä Kiina", joka on valmis ottamaan ympäristövastuun maailmajohtajan roolin, sillä Vihertyvä Kiina -prosessi ratkaisee kaikki Kiinan ympäristöongelmat vuoteen 2049 mennessä, jolloin nykymuotoinen Kiina täyttää 100 vuotta.

    Btw. Tuo HS-juttu oli paisuvan mahtipontinen - oletuksella että kaikki menee kuin amerikkalaiset ovat markkinahenkisesti julistaneet. Ettei vain "olkiluotodilemma" leviä - toivottavasti ei.
  • 5

  • Sdp:n rinneläinen ja urpilaislainen kuppikunta ovat olleet vuosia kaikesta eri mieltä – sunnuntaina ne ilmeisesti kuitenkin löysivät toisensa

    Ilkka Luoma 
    Urpilaisuuteen ja rinneläisyyteen nähden täysin ulkoa tuleva "marinilaisuus" tuottaa tässä linnarauhan, koska SDP tarvitsee sen. Demareiden yhtenäisyys on ollut nyt riittävän kauan hakusessa - ikäänkuin mainoksen mukaisesti - "pissapoika hukassa".

    Marinilaisuus antaa nyt oivan mahdollisuuden uudistaaa samalla koko demaripuolueen kansanliikkeeksi, sillä marinilainen toverillisuus herättelee forssalaista henkeä - kaukaa historiasta. Nyt forssalaisuutta tarvitaan - toverien hanska on tältäkin osalta hukassa.

    Tuo toverihanska pitää saada käteen siten, ettei lakkoja tarvita, ja osataan nähdä kaikki tuotannontekijät arvokkaiksi ja näin jakaa yhdessä tehtyä tulosta tasaisemmin, arvojensa puitteissa ja myös kantaa huonosti mennen laajemmin vastuuta - tämäkin ominaisuus voisi olla toverien hanskassa!

    Uusi PM Sanna Marin avaa aivan uusiksi toivon ja mahdollisuuden tuottaa yhteiskuntatsemppiä nähdä yhtenäisyys voimana, sellaisena voimana, jossa toveriliike kokee yhdessä tekemisen riemua kuin saada tarpeelliseksi tuntemisen nektaria yhdessä hyväksytyksi tulemisen kanssa. Liikaako idealismia? Ehkä, mutta parempi enempi kuin vähempi.

    Nyt Suomea johtaa nuorten naisten voimakeskittymä - kolmen suurimman osalta takana turvaavat kokemuksen äänellä kolme miestä - jääkööt tässä nimiä toteamatta.

    Hartaana toiveena on se, etteivät nuoret naiset käy toistensa kimppuun - leijonanaaraina, jotka puolustavat henkeen ja vereen omiaan. Tuon esteeksi nähdään erinomainen ymmärrys huomisesta.

    Nuoret joutuvat itse elämään siinä maailmassa, jonka me vanhemmat kansalaiset loimme omassa kasvuhokemassamme, kun tavoittelimme monien osalta näyttö- ja vertailutaloutta, joka taas on myrkkyä ympäristöllemme, joka elättää lopulta meidät kaikki - myös perussuomalaiset!
  • 6

  • Presidentti Niinistö HS:lle: Hallituksen tulisi pohtia ”selkeän poliittisen päätöksen tekemistä” al-Holin suomalaisten kotiuttamisesta

    Ilkka Luoma 
    Lapset ovat maailman ykkösasia; sen määritti jo evoluutio satoja miljoonia vuosia sitten.

    Ilman lapsia ihmisyhteiskunta ei elä. Lapset ovat aina syytteiden ulkopuolella - he ovat aina viattomia. Sen sijaan lapset ovat alttiina vanhempiensa/ kasvattajiensa "vaikutteille - ovat siis aikuisten armoilla" - toivottavasti enemmän hyvässä kuin pahassa. Tässä emme pohdiskele lapsen ikää - puhumme mieluummin pienistä lapsista.

    Pienet lapset tarvitsevat niin äidin kuin isän - aina; näin on evoluutio ihmisrodun osalta määrittänyt. Erilaiset yhteiskuntajärjestykset tosin määrittävät isän ja äidin roolin eri tavoin. Nyt ISIS-leireillä olevat äidit lapsineen ovat oheistekijä iseille, jotka ovat tulleet ISIS-taistelijoiksi - joidenkin motiivien myötä. Tässä emme tarkastele itse ISIS-järjestöä tai sen toimintaa.

    Emme tiedä miten äidit ovat "koulutetut" ja/tai orientoituneet itse ISIS-tavoitteisiin; ovathan he lähteneet vieraille maille vapaaehtoisesti (oletus), siis heilläkin voi olla taipumuksia sellaiseen, mitä reviiripuolustajat Suomessakaan eivät halua tänne kotopesäämme leviävän.

    Kaikesta huolimatta pienet lapset eivät ole poliittisia koetinkiviä, vaan viattomia suomalaisen yhteiskunnan osasia, joihin kohdistuu oikeutena perustuslakimme määritykset. Ei kahta sanaa - pienet lapset kotiin. Äitejä ei ainkaan voida erotella lapsistaan. Isän rooli kuuluu tasa-arvoon.

    Suomessa on laki, joka määrittää oikeuslaitosta käsittelemään syytteitä, vaikka tapahtuma rikosepäilynä on tehty Suomen rajojen ulkopuolella. Rikoksesta seuraa rangaistus - sekin seisoo laeissa.

    Mikäli palaava suomalaisperhe osoittaa mahdollista uhkaa yhteiskuntarauhalle, on tutkittava keinoja ylimenokauden "säilytykseen" -yhteiskuntarauhan nimissä. Tässä puhutaan säilöstä niin itse palaavan turvaksi kuin myös ympäröivän yhteiskunnan turvaksi.

    Pienet lapset ovat valtiollisen erityissuojeluksen piirissä ja se on vähintäänkin velvollisuus ja merkki koko yhteiskunnalle siitä, mitä arvoja valtio kunnioittaa.
  • 7

  • Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen: Ilmastonmuutos vaatii EU:lta nopeita toimia

    Ilkka Luoma 
    EU-Euroopan onkin syytä osoittaa esimerkkiä kehittyville - ja kehitysmaihin - omalla toiminnalla, pienennettäessä jokaisen eu-eurooppalaisen henkilökohtaista ympäristöjalanjälkeä. Tuo EU-kansalaisen yksilöllinen jalanjälki on yksi suurimmista.

    EU, lähinnä länsimaina - entisinä kolonialisteina - voisi tuottaa nyt esimerkillisen määrän aitoja ympäristöä huomioivia teknologisia keksintöjä, joista samalla muodostuu oivia vientituotteita, sillä maailmalla kasvaa hiljalleen kaikkien yksilöiden henkilökohtainen jalanjälki ympäristöönsä.

    Ympäristöasioiden teknologioissa tulisi julistaa innovaatiokilpailu, juuri sellaisten osalta, jotka päätyvät myös tutkitusti hyödyllisinä tuotantoon saakka. Suomi voisi olla tässä erinomainen esimerkki. Meillä on jo pioneereina kokemusta - vaikkapa ecocity-suunnitelmina.

    Suomi, VTT ja emer.prof. Eero Paloheimo järjesteli suomalaisen markkinointitaidon kanssa historiamme suurimman Ecocity-seminaarin Kiinan Tianjinissa, jo yli 10 vuotta sitten. Tapahtuma oli merkittävä, mutta Kiinassa vielä tuolloin liian aikaisessa, mutta nyt Kiinan presidentti Xi Jinping on itse henkilökohtaisesti julistanut Ecocity-ajattelun yhdeksi päähuomioksi uudessa suurreformissa - "Vihertyvä Kiina".

    EU' lle löytyisi nyt ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä yhteistyötä tärkeimmässä koko maailmaa koskettavassa mobilisaatiossa, juuri Kiinan kanssa - "Paranna ympäristösi, sillä se elättää Sinut ja kaiken sen mitä vihreänä näet ympärilläsi".

    Tässä kohdin on syytä jättää sekaantuminen toisten ulkoisten sisäisiin asioihin, vaan löytää halua ratkaista maailmallinen ympäristökatastrofin siemen, joka itää.

    Kiinassa valmistuu ylempiä insinöörejä noin 340 000 - joka vuosi; se on enemmän kuin USA' ssa ja EU' ssa yhteensä. Kun tiedämme kiinalaisen koulutusjärjestelmän tehokkuuden, on selvää, että nuo yli kolme miljoonaa - kymmenessä vuodessa - insinööriä ylläpitävät jo maailman suurinta tuotekehitysvarantoa - myös ympäristöllisiin kehitysinnovaatioihin ja - keksintöihin.
  • 8

  • Ulkoministeriön korkea virkamies: Haavisto on toiminut laillisesti kiistassa konsulipäällikön kanssa

    Ilkka Luoma 
    Ulkoministeri Pekka Haavisto on inhimillinen ja rehellinen ihminen. Pekka koettaa parhaan taitonsa myötä taiteilla markkinatalouden kasvuhokeman ja ympäristöllisen hengenahdistuksen välissä.

    Inhimillisyyteen kuuluu ehdottomasti nuo Al-Holin suomalaislapset, tai ainakin niin, että lapsien oletetaan olevan Suomen kansalaisia - vaikkapa äitinsä kautta. Näin meillä on lain mukaisia velvollisuuksia tuon inhimillisyyden vuoksi.

    On täysin selvää, ettei noiden lapsien vika ole olonsa nyt tuolla Syyriassa. Se, että äiti on lähtenyt vaikka miehensä perässä "vapaustaisteluun" (miten vain, kuitenkin niin, että jokin vetovoima on lähdölle ollut).

    Nyt tässä ei käsitellä ISIS-järjestöä tekoina ja järjestönä - vaan asiakärkenä ovat lapset. Samalla tavalla tänne tulleiden maahanmuuttajien (pakolaisina tai työperäisinä) lapset eivät ole mitenkään "syyllisiä" oloonsa meillä. Siispä me kohtelemme heitä kuin kantasuomalaisten lapsia!

    Haavisto toimii asiassa nyt inhimillisyyden virtauksessa. Lapset pois sotaa käyvästä maasta - noudattaen sitä lakia mikä meitä sitoon heidän osalta. Myöskään pieniä lapsia ei voi erottaa äideistään, sekin lienee selvää. En asettele tässä kohdin mitään ikävuosia siihen kuka on pieni lapsi, sen voi jokainen tahollaan miettiä itse.

    Suomen hallituksen tulisi asettaa selvä poliittinen päätös suomalaisten huolehtimisesta - olivat he sitten vaikka ISIS-vankileirillä Syyriassa. Laki on laki - kaikille. Lapset ovat aina etusijalla, kun ratkaisuja tehdään.

    Perheiden hajottaminen on epäinhimillinen teko, jos perhe on eheä, yhtenevä ja huolehtiva kokonaisuutena koko perheestä - siis yhtä pitävä suojelun ja huolehtimisen osalta.

    Suomessa on oma lainsäädäntö rikoksista. Mikäli perheessä vastuullisten osalta on tehty rikoksia - lakiemme mukaisesti, on heidät saatettava suomalaiseen oikeusprosessiin ja syyllisiksi todetut ja todistetut tulee rangaista lakiemme mukaisesti.

    Haavisto saanee uudenkin hallituksen täyden tuen.
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti