tiistai 31. joulukuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 31122019 - V


      31122019

...
  • 1

  • Pääministeri Sanna Marin uudenvuoden tervehdyksessään: Suomi pärjää uutta oppimalla

    Ilkka Luoma 
    1 - PM Sanna Marinille ladataan nyt poikkeuksellisen paljon odotuksia. NNV - Nuorten Naisten Voima asettuu julkiseen paineeseen tuottaa ratkaisuja, joihin ei perinteellinen miesvoima kyennyt - ainakaan konkreettisina toimina. Ehkä reviristinen ajattelutapa patosi yhteisiä päämääriä?
    Tässä emme tarkastele tarkemmin syitä miksi miesvoima ei aikaansaanut tekoja, jotka olisivat tuottaneet toivoa, yrittämistä ja kansakunnan eheytymistä.

    Kun katsomme pääministereitä Juha Sipilää ja aiempaa Jyrki Kataista, saatamme ymmärtää mihin kaivoon meitä dumpattiin ... Toinen velkaannutti voimalla valtiomme ja toinen repi "kikyilynä" kansakuntaa kahtia - vaikka molemmat yrittivät parhaansa ...

    PM Sanna edustaa nyt aivan uutta voimaa - yhdessä kanssasisariensa myötä sellaisille vakaan kehityksen urille, josta kantasuomalaisuus saa aivan ensimmäiseksi uskoa huomiseen ja alkaa lisääntymään sellaisella tahdilla, joka pitää meidät itsemme elinvoimaisina. Suomalaisuudessa on itua - voisimme vihdoin sanoa.

    Uskoisimme Marinin takana olevan demariälykkö Erkki Tuomioja, joka ymmärtää mitä merkitsee rauha - ikuisena Peace-merkkisenä. Samalla Tuomioja ymmärtää mitä tarkoittaa Suomen sijainti vedenjakajalla - täällä idän ja lännen välimaastossa. Pidämme Suomen erossa Natosta - kansakuntamme suuren enemmistön tahdittamana.
    >
  • 2

  • Juutalaisviha kasvaa Yhdysvalloissa ja Euroopassa – New Yorkin pormestari lupasi kiristää turvatoimia puukkohyökkäyksen jälkeen

    Ilkka Luoma 
    Juutalaisia kohtaan tunnettu viha - on tekopyhyyttä mennä tätä kieltämään, sillä ilman vihaa juutalaisia ei olisi koskaan näin (aika-ajoin) systemaattisella tavalla vainottu ja alistettu. Hitlerin Saksaa vihattiin "länsidemokratioissa" samoista syistä kuin juutalaisia yleensä - tietty ylivoima, osaaminen, sinnikkyys, ylivuotava omien päämäärien esilletuonti ja niiden myötä tapa toimia vain omaksi edukseen. Juutalaiset ovat selviytyjiä, Saksan Kolmas Valtakunta ei selvinnyt.

    Eräät kristityt syyttävät juutalaisia Jeesuksen tappamisesta, vähintäänkin tapattamisesta. Pyhä kolminaisuus on vain osa maapallon uskontokäsityksistä. Arjalaisten lietsoma rodullinen ylemmyys oli vieläkin pienempi vähemmistö maailman kansojen joukossa. Maapallo on yhteisö, jossa harmonisen ymmärryksen kasvu hyväksyä luontokin osaksi inhimillistä ihmisyyttä takaisi jatkuvuuden vähemmälle väkivallalle.

    Jokainen itsesuojeluvaiston omaava puolustaa itseään. Jokainen etnisesti ja kansallisesti eheä maa puolustaa myös itseään. Niin juutalaisilla kuin palestiinalaisillakin on oma suvereeni osuutensa maailmassa. Alistajia on aina vihattu, kuten ylivertaisia osaajia, jotka selviytyvät jopa ylitsepääsemättömistä vaikeuksista. Osaajilla on myöskin kannattajansa ja ihailijansa, entisestään lisäämässä vastakkainasettelua.

    Juutalaiset ovat "etnisesti puhtaita" ja yhteenkuuluvia (suuntauksistaan ja tulkinnoistaan huolimatta) - säännöt ja tavat säilyvät vuosisadasta toiseen. Yhtenäiset ryhmät herättävät katkeruutta vähemmän menestyneissä. Ryhmävoima on yhteinen piirre niin jatkumossa olevalle juutalaisuudelle kuin kansallisen historiansa karille ajaneessa 1930-luvun Saksan kansallissosialismissa.

    Maailma on muuttunut ja oppinut näkemään avoimemmin, mitä tapahtui Kolmannessa Valtakunnassa ja mitä tapahtuu Lähi-idässä. Historian jatkuva paheellistaminen ei muuta tapahtuneita, mutta tämän päivän rinnakkaiselon empaattisempi hyväksyminen muuttaa tavallisten palestiinalaisten ja Israelin juutalaisten asemaa.
  • 3

  • Saksa jättää 20-luvulla Merkelin aikakauden taakseen, ja muu Eurooppa toivoo maalta vakautta

    Ilkka Luoma 
    Saksa oli alamaissa, kun se hävisi sisältä I Maailmansodan – armeija ei hävinnyt, vaan sisäinen väsymys ja salaliittohanke. Revanssi haettiin, jo alkaen 1933, kun Adolf Hitlerin NSDAP nousi valtaan päättäen samalla ”demokraattisen valintajärjestelmän” - Saksalla oli johtaja ja alkoi kasvu kohti sotaa – II Maailmansotaa.

    Vuoden 1945 toukokuun jälkeen Saksa on ollut jälleen alamaissa, häpeissään ja poissaolevana maailmanpolitiikasta. Vain talous on ollut moottori, jolle ollaan uskallettu rakentaa hauis, joka vääntää koko EU-Eurooppaa. Saksan II Maailmansodan muistot ovat kohta poissa, sillä viimeinenkin sotarikollinen on kuopattu.

    Onko aika nousta siihen asemaan mihin Saksa kykenee?

    Saksan ilmiömäinen teollisuus suunnittelusta, systemaattisuudesta, kyvystä organisoitua ja saada valmiiksi tuotteita, jotka ovat maailman parhaita oli käsite, se on ilmiö ja tulee olemaan ihme, jota muut tavoittelevat … Saksa oli vielä joitain vuosia sitten maailman suurin vientimaa, kunnes 15-kertaa väkirikkaampi Kiina ohitti sen – tässäkin ominaisuudessa.

    Helsingin Sanomat kirjoitti ääriliikkeiden mellakoinnista näin:

    HS-ote: ”Uusnatsien terrori on jatkunut Saksin osavaltiossa 1990-luvulta asti … Saksan uusnatsit ovat hyvin järjestäytyneitä. Juuri Saksin osavaltiossa äärioikeisto on ollut voimissaan 1990-luvulta asti … ”, loppu löytyy linkin ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005810024.html – alta.

    IL-kommentti edellä olleeseen linkkikirjoitukseen: ”Kiihkotta todeten kaiken tuon takana (lukuun ottamatta patologista pahuuden rikollisuutta) on evoluution luoma reviiripuolustus. Voisimme neutraalisti todeta, että jokaisella ihmisellä on se oikea isänmaa, jossa hänen tulisi tulla ymmärrettävästi toimeen omalla äidinkielellään”.
    ...

    Nyt vielä liittokansleri Angela Merkel jättää Saksan - kohta. Saksa ei nyt tarkkaan tiedä miten se asemoituu EU-Euroopassa, Euroopassa ja muualla maailmassa. Saksa tarvitsee Venäjän, Saksa tarvitsee Kiinan. Kiina taas arvostaa suuresti Saksaa.
  • 4

  • Pääministeri Sanna Marin uudenvuoden tervehdyksessään: Suomi pärjää uutta oppimalla

    Ilkka Luoma 
    2 - PM Sanna Marin itsessään taas tietää mitä merkitsee vaatimattomat lähtötasot, tietää mihin yrittämisellä ja määritietoisuudella voidaan päästä sekä osaa käyttää sanoja oikein - loukkaamatta, silti herätellen: "Eikö teitä hävetä?" -kysymyksin, tosipaikoissa sydämestään.

    Kaikkea tätä kansakunta odottaa, ja nyt on tarjolla Nuorten Naisten Voima -ketju, joka yhteen tavoitteeseen yhdessä puhaltaen voi saavuttaa jotain sellaista, että tulisimme toimeen hiukan vähemmälle, mutta paremmalla tunteella, yhteenkuuluvuudella kuin tärkeimpänä - tarpeelliseksi tuntemisen ilolla, kun huomaa, että juuri minuakin tarvitaan!

    Sanna tarvitsee uuden aatteensa - marinismin tueksi koko kansakunnan, tarvitsee myös presidentti Sauli Niinistön tuen, sillä Sauli edustaa koko kansaa ja saa hienostunutta vireyttä Nuorelta Voimanaiseltaan -

    Nyt päätösvaltaketju on eheä, ja toivottavasti Nuoret Naiset eivät keskenään riitaannu, kuten naisvaltaisilla työpaikoilla on usein tapana! Viisaus on tässä valttia, kun Suomea johdetaan ulos sellaisesta, mikä on rämettänyt kansallista eheyttä. e
  • 5

  • Historiasta ei löydy hetkeä, jolloin nuorilla olisi Suomessa ollut enemmän poliittista valtaa kuin nyt: Näin muutos tapahtui

    Ilkka Luoma 
    On aika, jolloin kaikki keinot on otettava käytöön - nyt on NNV - Nuorten Naisten Voiman vuoro. Moni iäkkäämpi mieskin odottaa nyt vilpittömästi hyvin koulutettujen vastuuhenkilöiden kokonaisvaltaista ymmärrystä nähdä "metsä puilta ja aita sen seipäiltä".

    Jatkuva kasvuhokema on illassaan ja onkin nyt kiintoisaa nähdä miten nämä Nuoret maailmaa näkevät - huomista maailmaa - oivaltavat ja kuinka määrätietoisesti, että on vähentämisen aika - kasvaa ei voi maallistaloudellisesti ylitse rajallisuuden, missä elämme.

    Maailmassamme on vain yksi tärkeä tehtävä - ja se ei ole puutarhan hoito, tosin sen elämävaikutus on hyvin suuri, sillä "puutarha" tulisi ymmärtää meitä elättävänä ympäristönä, jossa biosfääri tuottaa kaiken sen, mistä pysymme elossa.

    Ehkä Nuoret Naiset Voimissaan ymmärtävät juuri tämän ympäristösuhteen ja siihen liittyvän lisääntymisen - hallitusti ja liiallista voittopyyteen kuorruttamaa kilpailua hilliten. Evoluutio haluaa kilpailua, mutta sen ylitse vieläkin enemmän sopeutumista.

    PM Sanna Marinin takana vaikuttanee demareiden älykkö ja rauhanmies - Erkki Tuomioja, joka otti esille omassa Facebookissa -lastensuojelun, vieläpä liikuttuneena*. Tämä oli marinilainen viesti heikompien huolehtimisesta.

    Marinin maininta Mauno Koivistosta toi esille sen toisen marinilaisen pääteesin - harkitsevan, mutta vakaan päätösprosessin, jossa kieltäydytään antamasta liian mediallisia lausuntoja, koska niistä vedetään kuitenkin liian hätiköityjä jopa provosoivia johtopäätöksiä.

    PM Sannalla on ketjussaan paljon Nuorten Naisten Voimaa. On aika antaa heille mahdollisuus, sillä ympäristö, joka tosiaan meidät kaikki - ps-äijäenergistisetkin - elättää, ei jaksa kohta puhaltaa sitä biosfäärillistä henkeä, mitä elämän monimuotoisuus tarvitsee - toimiakseen.

    Nyt naisen logiikka synnyttäjänä saattaa oivaltaa paremmin nykyisen elintilan, sillä miesmäinen kasvuhokemallistalousajattelu on luonut juuri ne olosuhteet, joiden vuoksi ympäristömme hengittää jo varahapella.
...

1 kommentti:

  1. Joulukuussa 2019 yhteensä 167 Ilkka Luoma HS-kommenttia - julkaistuina.

    VastaaPoista