sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 04092020 - I

 


1

Kokoomus on nyt kovin yksinäinen

Ilkka Luoma 
Kokoomus on ohjelmakriisissä, se on jäänyt pahasti jälkeen PM Sanna Marinin voimalla esille nostamasta ihmisten Elämän puolustamisesta

EKP tulee pelastamaan ylisuuret velat valtioilta hienostuneesti ja luovasti - ikään kuin hokkuspokkus. Esimakua antoi talousälykkö Vesa Vihriälä, joka jo innostui esittämään ilmaista rahaa jaettavaksi valtioille. Tämän oivallettuaan demarivetoinen NNV-hallitus ottaa luottavaisesti velkaa ...

Kokoomus huutaa yksin oppositiosta liikavelkaantumisen sairaudesta, joka pitääkin paikkansa, kun katsoo kokoomuslaisen aiemman valtiovarainministeri Jyrki Kataisen hallitustaivalta ja Suomen valtion velkakehitystä* juuri hänen valtakausillaan. 'Tuulen tuomia' rahoja -näitä ei pitänyt olla Jyrkin mielestä.

Kun demarijohtaja ja PM Antti Rinne saatiin Keskustan voimin sivuraiteelle, tuli, näki ja voitti (ainakin toistaiseksi) Sanna Marin ja opasti Kokoomuksen puheenjohtajaa Petteri Orpoa ystävällisen voimallisesti pysymään poissa hallituksesta - pitkäänkö, jää nähtäväksi.

Petteri yritti tuolloin suorassa tv-haastattelussa kosia Kepun puheenjohtajaa Katri Kulmunia tulemaan Kokoomuksen puolelle, jossa hallitus olisi muodostettu toisin kuin nyt - Kokoomuksen johdolla ja demarit rannalle. Sanna opasti Petteriä tavallansa ja otti luulot pois - ainakin vielä ...

Entä jos Keskusta kaikkoaa oppositioon?

Tuolloin Kokoomus on Sannalle parempi vaihtoehto kuin Perussuomalaiset, ja nyt Orpo, joka olisi VVM - valtiovarainministeri, on jo valmiiksi kesytetty kakkosviululle - Sannan hoidellessa kansakunnan yllättävällä suosiolla suomalaisten ihmisyysetuja.

Yllättäen Kokoomus voisi olla hallitustiellä, sillä tämä hallitsee paremmin yrityselämän, joka ei tuoreiden tutkimusten mukaan oikein usko demarivetoisen hallituksen taitoon hoitaa kilpailukykyä yrityksille ja yrittäjille.

Nyt Kokoomus on yksin, sillä perussuomalaiset ovat omilla linjoillaan, eroamassa jopa EU' sta, tuomassa markan takaisin ja estämässä Natoon pyryn, kuten sinällään kansakuntammekin.








...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti