torstai 24. syyskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 23092020 - V

 .

  • 1 - 2

  • Työpaikkoja karsiva Neste tekee miljardi­tulosta jätteistä tehdyllä poltto­aineella, mutta rahahana uhkaa pian ehtyä – ”Rajat tulevat vastaan”, arvioi professori

    Ilkka Luoma 
    2 - Kierrossa oleva biomassa on aina ravintotekijä uusille polville - kaikkien Elollislajien osalta

    Aiemmin satojen miljoonien vuosien aikana biomassat ovat olleet kierrossa, itseasiassa 100 prosenttisesti - sillä yksikään muu eliölaji ei hyödynnä biokierrosta massojen irrottamista omiin ulkoisiin tarpeisiin - kuin vain ihminen.

    Voimme lähes ääneen sanoa, että kierrossa olevien biomassojen käyttö apuvälineidemme liike-energiaksi on liki ympäristörikos muuta eliöstöä kohtaan.

    Muu eliöstö kuin ihminen käyttää lähinnä Elollista biomassaa vain ravinnoksi eli lopulta näin ylläpitäen miljoonia vuosia vanhaa biokiertoa, mahdollistaen näin Elämän monimuotoisuuden kehittymisen evoluution tuotekehitysputkessa - haettaessa kilpailullista sopeumaa - hitaiden muuttujien sykleistä.

    "Maasta sinä olet tullut ja maaksi tulet palaamaan"

    -kertoo erinomaisesti mitä merkitsee biokierto massojen hetkellisenä Elämänä ja sen jälkeisenä luovuttamisena uuden kasvuvoimaksi.

    Olisiko aika keskittyä suoraan aurinkoenergiaan, jota vuosisatamiljoonainen biologia on hyödyntänyt aina aikojen alusta alkaen [~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000006643533.html -]

    Joku viisas voisi laskea miten paljon irrotamme luontaisesta biomassakierrosta aineksia omiin ulkoisiin tarpeisiin - niiden ollen pois siitä kehityskaaresta, joka loi nyt voimallisesti kapenevät luonnon monimuotoisuuden.

    Bioenergia ei ole kestävä ratkaisu - se on Elämää vääjäämättömästi kaventava tie

    Jäljet näkyvät jo nyt - kuka tai ketkä tekevät kaiken kattavan biokiertojen mallinnuksen huomioiden eliöstön biomassat lajeittain sekä niiden keskinäisvaikutukset aina syy-seurausuhteisiin saakka. Olisiko tämän mallinnuksen - eli Elämän pelin tuotekehitys tärkeämpää kuin niiden pelimaailmojen kehitys, jotka luovat vain ihmiskäsitteellistä viihdykettä.

    Btw. Ihmiskunnan biomassa on noin muurahaispopulaatioiden mittainen - entä lajikohtainen jäljenjättö Elollisuuden tasapainoon, jota evoluutio on hartaudella rakentanut yli miljardi vuotta. e
  • 1 - 1

  • Työpaikkoja karsiva Neste tekee miljardi­tulosta jätteistä tehdyllä poltto­aineella, mutta rahahana uhkaa pian ehtyä – ”Rajat tulevat vastaan”, arvioi professori

    Ilkka Luoma 
    1 - Maapallollisessa bioelämässä ei ole tarkasti ottaen uusiutuvaa bioenergiaa - ei edes Auringosta, vaikka sitä riittää meille käytännössä loputtomiin. Itse bioenergian käyttö on aina pois jostain sellaisesta kierrosta, mikä on ylläpitänyt kaltaistamme hiileen ja juoksevaan veteen perustuvaa Elämää - jo satojen miljoonien vuosien ajan.

    Meitä hallitsee hyvin kapea Elollisen biologian mahdollistava lämpöikkuna, joka kohdistuu jäätymisen ja kiehumisen väliin (ollen hämmästyttävän olematon rako koko lämpöliikkeen janalla!), ja sielläkin vain keskimääräiseen noin 20-45 asteen kapeaan elolliskehollisuuden lämpörakoon. Tuolla välikössä Elää biologia ja kaltaisemme Elämä.

    Hiili C on tunnetusti orgaanista kemiaa - siis kaltaistamme Elämää

    Hiilivety-yhdisteet maan povesta ovat ammoin kuollutta biologiaa - kierron varastoituneena "päätepisteenä". Me ihmiset kaivoimme, pumpasimme ja tehtailimme tuon muinaisbiologian lähinnä liike- ja lämpöenergiaksi - vapauttaen samalla kymmenien miljoonien vuosikasvujen hiilidioksidit taivaan tuuliin. Me siis rikoimme hyvin pitkän jatkumon - ottamalla sieltä sellaista, mitä ei ollut "Elollisuuden tuotehityssuunnitelmissa".

    Elolliset biomassat ovat paljolti hiiliyhdisteitä, jotka kiertätvät 'evoluution tarkassa valvonnassa' - hitain muuttujin, joita kutsutaan biologisiksi sopeumiksi lopulta tasapainottavassa kilpailussa paikasta saada jatkaa sukua - siis ylläpitää lopulta biomassojen kiertoa.

    Biologisen aineksen käyttö ihmisen käyttöenergiaksi esimerkiksi liikkeeseen ja lämmittämiseen on Maapallon biologisessa historiassa vielä kapalovaiheessa, jos sitäkään - sillä bioenergiaa on käytetty ihmisen toimesta ulkoisten tekijöiden vaikutteisiin vasta noin 20-40 000 vuotta ja siitäkin massiivisesti vain muutama sata vuotta.

    Voime arvata ettei evoluutio ole edes havainnut tätä parinsadan vuoden massiivista biomassojen käyttöä ihmisten omiin itsellisiin kasvupyrkimyksiin ja luotuihin näyttö- ja vertailutaloustarpeisiin >
  • 3

  • YK:n pääsihteeri varoittaa uudesta kylmästä sodasta, jossa kaksi suurinta taloutta ”halkaisevat maailman”

    Ilkka Luoma 
    Miksi USA sekaantuu niin voimallisesti muiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin?

    Kiina, joka on maailman vanhimpia yhtäjaksoisia korkeakulttuureja eikä tuohon sekaantumiseen lähde, vaan ilmaisee, ettei maailmaamme voida johtaa vain yhden näkökulman puitteista - maailma on moniarvoinen ja tunnustaa enemmistöjen voimaa.

    Kiina on jo yksin 1,4/7,8 osuudellaan enemmän kuin läntinen linnoitus EU+US yhteensä

    EU' n ollessa noin 0,46/7,8 ja US' n 0,33/7,8. Läntinen maailmannäkemys ja yhteiskuntamalli on vähemmistöisessä asemassa, tosin sitä puolustaa konventionaalisesti aktiivinen ja sotaherkkä US Army ja USAF. Kun katsoo tämän vuosituhannen sotilaallisia konflikteja - on helppo löytää todisteet US' n sotaherkkyydelle sekä sekaantumiselle muiden sisäisiin asioihin.

    Kiina on omansa ja Kiinaa johdetaan tavoin, joiden syntyhistoria on luotu jo tuhansia vuosia sitten. Valkoisten US-maailmanjärjestys kehittyi maihinnousulla muiden alkuperäisten maille muutama vuosisata sitten.

    Valkoista valloitusta ryyditettiin orjalaivoilla ja tämä historia päättyi orjallisuutena suunnilleen samoihin aikoihin kuin tsaarien Venäjällä. Valkoisen amerikkalaisen maailmannäkemys on muutaman sata vuotta vanha järjestys, josta halutaan pitää omassa laarissa koko muuta maailmaa - koettaen levittää omaa malliaan vähemmistöisestä hegemoniasta - ajaen monien sellaisten kultturien yli, joiden syntyhistoria on tuhansien vuosien takaa.

    Kiina on jo ilmoittanut, ettei se tule hyväksymään yhden valtasuunnan pakotteita -

    Tähän kiinalaislinjaukseen on nyt liittynyt myös Venäjä ja nämä kaksi aloiltaan maailman suurinta ovat löytämässä toinen toisensa sitten 1950-luvun (?) Tämä kaksikko on lännelle liikaa ja ajaa täyttä vastakkainasetelua, jopa vahinkosodan uhallakin, josta YK' n pääsihteeri Antonio Guterres vakavasti varoitti.
  • 4

  • Sveitsi rikastuu painamalla miljardeittain rahaa ja sijoittamalla sitä osakkeisiin – Miten se on mahdollista?

    Ilkka Luoma 
    'Oma raha mansikka, muu raha mustikka' -näinkö?

    Kyllä, jos rahalla on yleistä ja laajaa luottamusta verkostoituneessa rahamaailmassa, voidaan sitä painaa lisää - pienin kustannuksin. Varsinkin tänään, kun rahaksi riittää suurelta osin bittiliukuma pankkiverkkoihin, joissa se pyöriin suurin summin - tulematta käteisenä kuluttajien hyppysiin.

    Sveitsi on osannut pitää oman valuuttansa käsissään ja ylläpitänyt sen luotettavuutta

    Ehkä nyt EKP eurollansa on uskaltamassa laajemminkin tätä samaa - laittaa setelikone entistä enemmän pyörimään, tai oikeastaan laskemalla omaan pankkiverkkoonsa, muun muassa Suomen pankkiin bittieuroja "ilmaiskopteroituna" rahana valtiollemme, jotta se selviää Koronan suorista ja välillisistä talousvajeista.

    Tärkeäähän on tänään vielä talouden rattaiden hyvärasvaisuus, ja tuo ilmaisraha kelpaa vauhditusrasvana erinomaisesti PM Sanna Marinille, joka ei voi kertoa kaikkea mitä EU-Brysselissä päätettiin kuuluisan 3 annetaan /6 "otetaan" osalta.

    Sveitsi on korkean elintason valtio, joka nauttii puolueettomuudestaan ja omasta 'lahjomattomasta rahasta'

    Sveitsin hiljaiseen pankkimaailmaan luotetaan niin paljon, että rikollisetkin tallettavat, tai ainakin tallettivat sinne salaiset varantonsa - piiloon verottajilta, kanssarikollisilta tai olemattomilta velkojiltaan ... oliko näin, jää tutkivan todellisen journalismin varaan, kuten on elkeitä jo näkynytkin.

    Entä EKP, jonka edellinen pääjohtaja Mario Draghi kertoi kirkkaasti, ettei EKP' lta raha voi loppua. Liki samaan hengenvetoon Suomesta talousviisas Vesa Vihriälä pyysi kauniisti EKP' lta ilmaisrahaa valtiolle, jota sitten nyt "saatiinkin". Kertoisiko PM Marin, mitä todellisuudessa EU-Brysselissä päätettiin takaisinmaksusta?

    Se kuitenkin tiedetään, että niin EU kuin EKP virkamiehistö ovat lahjakkaasti ja luovasti hienostuneen oivaltavia löytämään keinoja, joilla ohitellaan omia pyhästi tehtyjä sääntöjä - laillisesti.

    Näinkö mennään? Pelkäämmekö inflaatiota - niukkuutta ... jää nähtäväksi.
  • 5 - 1

  • Trump syytti puheessaan Kiinaa koronapandemian aiheuttamisesta ja puhui ”Kiina-viruksesta”, Putin tarjosi Sputnik-rokotetta ilmaiseksi YK:n henkilöstölle

    Ilkka Luoma 
    Miksi USA ajaa niin voimallisesti omaa valtahegemoniaansa - pakottein, sodin ja sekaantumisin muiden itsenäisten sisäisiin asioihin? Miksi koko muun maailman pitäisi astella USA' n viitoittamaa tietä askeltaen amerikkalaisen busineksen valtavirrassa?

    1 - Ei riittänyt US-presidentti Donald Trumpille, että hän repi ja repii Yhdysvaltoja kahteen leiriin - demokraatteihin, joihin Trumpin näkökulmasta kaikki amerikkalaiset ongelmat kulminoituvat sekä konservatiiveihin, jotka ovat talouden ja maallisen hyvinvoinnin alku ja juuri kuin "The Greatest America" -luojia ja ylläpitäjiä. Populismiako? Komppaako meidän laatumedia jo tätä valtavirtaa?

    Kun tuo trumpmedian populismi ei riittänyt - oli otettava suurempi mittakaava, kun Trump haluaa repiä Maailmammekin kahtia - itään ja länteen

    Muinainen US-presidentti Ronald Reagan nimesi Neuvostoliiton pahan valtakunnaksi - ja Neuvostoliitto hajosi, mutta venäläisyys jäi, edelleenkin "pahan valtakuntana" ja suurimpana pinta-alana.

    Kun lännestä itäiseen ajatuskuvioitumaan kuuluu nyt myös Kiina
    ...

    - maailman suurin kansakunta ja talous (bkt/PPP - IMF 2015) - on sekin saatava trumppistisen inkvisition alttarille ja omat kohta epäilevät läntiset US-kumppanit tukemaan trumppismin uusnormaalia: "uhkaa ,kiristä ja pakota" -politiikkaa.

    US haluaa kaikin keinoin pitää kiinni viime vuosisadalla saavutettua maailmallista valtahegemoniaa.

    Laatuaviisi The Newsweek Yhdysvalloista: "The China's Century"

    US on herännyt Kiinan nousuun, se tuntuu taloudessa, vientikaupassa, velkaantumisessa kuin vaikutteissa mitä talousvirrat aikaansaavat suorina ja välillisinä vaikutteina.

    Kiina on maailman suurin liukuhihna ja vientivaltio - sen talousvaikutteet tuntuvat "kaikkialla" ja tämä ei sovi amerikkalaisten pirtaan. Odotamme milloin Trump nimeää ihailemansa Reaganin tavoin - tällä kertaa Kiinan - "pahan valtakunnaksi". 'Kiina-virus' on jo nimetty ja syyte esitetty >[2]

...
            Ilkka Luoma





1 kommentti: