maanantai 7. syyskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 06092020 - I

 

         Ilkka Luoma - BLOG


1

Väitteet Trumpin veteraaneja halveksivista puheista nostattivat poliittisen myrskyn – Trump vaati kohutut lehti­tiedot vahvistaneelle Fox Newsin toimittajalle potkuja

Ilkka Luoma 
"Kovaa pelia Laredossa" -näin sanailtiin takavuosikymmeninä eräässä cowboymaisessa lännenlehdessä, viitaten raakaan peliin, kun kuudestilaukeavat roikkuivat lanteilla.

Nyt voidaan sanoa, että kovaa peliä medialta - väitteinä, joita ei voisi uskoa US-presidentti Donald Trumpin käyttösanavarastoon tyypiltä jolle armeija, uhrautuvaisuus ja isänmaallisuus ovat must ja kunnioituksen aiheita.

Rintamalla menehtynyt on usein juuri se sankari, joka ei paennut, eikä hermo lauennut - kun tilanne äityi todella kiivaaksi ja rauta vihelsi ympärillä - näissä tilanteissa moni "karkasi tai piiloutui" pelastaakseen henkensä. Jotkut kertoivat juuri näiden piiloutuneiden olleen raukkoja ja heikkohermoisia, eivät he, jotka kaatuivat rintamalla vihollisen suorassa tulessa. Moni menehtynyt saattoi pelastaa viimeisillä toimillaan useita tovereita ---

Niin, pitääkö tuo esitty HS-juttu kaikkinensa paikkansa - jää todistettavaksi


Tässä juuri katsoisin, että tutkivan journalismin pitäisi noudattaa aiemman maineikkaan HS-toimittaja Heleena Savelan * kokemuskannustetta
kolminkertaisesta tarkistamisesta.

Henkensä antaneilla ei kannata rienailla, sillä se käy elossa olevien tunnolle hyvin voimakkaasti, ja näin jos Trump on toiminut, vie se häneltä miljoonia ääniä. Nyt mentiin väärälle uralle ja jos Trump on näin sanaillut - ei hän ansaitse toivomiaan isänmaallisten ääniä.

Siis pelaako nyt tietty media kovaa peliä, onhan kyseessä vaalit, joilla on merkitystä niin kotimaassa kuin ulkomailla - ja paljon onkin. Trump on kurittanut ja kurmoottanut mediaa niin paljon, että kätketty katkeruus saattaa esiintyä tällaisena ulostulona. Trump on joka tapauksessa ansaitsemassa tuon Savelan mainostaman kolminkertaisen hyvän journalismin tarkistuksen.

Odotamme Trumpin vastavetoa, sillä ainakin hänen neuvonantajiensa arvaisi tajuavan, että nyt menetetään koko peli, jos ei löydetä tästä uutisoinnista sitä kuuluisaa Fake News -ilmiötä - ja tällä kertaa laatumedialta, jotka uskoivat luotettaviin lähteisiin?
.

.



...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti