torstai 24. syyskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 21092020 - II

 .

  • 1

  • Venäjä näytti, että se määrää Valko-Venäjän suunnan

    Ilkka Luoma 
    Kommenttiotsikoksi valiintui ote HS-jutun leipätekstistä: " ... Venäjä kirjaimellisesti myrkytti suhteensa Eurooppaan ... "

    'Mikäli Venäjä myrkyttää suhteensa Eurooppaan', se myrkyttää samalla suhteensa myös itse Venäjään, sillä Venäjä on Euroopan suurin valtio, niin pinta-alana kuin väkilukuna. Oppositionääri Aleksei Navalnyin todisteeton myrkytysväite Kremlin suuntaan lännestä ei riittäne koko Venäjän myrkyttymiseen?

    Tunnetusti Eurooppa alkaa Atlantin rannoilta - jatkuen Venäjän Uralille ja Volgan mutkille. Eurooppa ei ole yhtä kuin EU. EU on vain osa Eurooppaa, suuren osan jäädessä EU' n ulkopuolelle.
    ..

    Venäjän ja Valko-Venäjän yhteys

    Moskovalla ja Minskillä on valtioliitto - kolmikantaisena; se antanee enemmän perspektiiviä Kremlin ottaa kantaa, antaa tukea kuin suojelua liittokumppanilleen - kuitenkin enemmän kuin EU' n touhuilu Ukrainan kanssa, vaikka EU onkin rahoittanut muun muassa Kiovan maakaasuvelan maksua Venäjälle - kaasusta, josta ukrainalaiset saivat vielä erikoisalennusta.

    Tuosta kaasualennuksesta huolimatta Ukraina kiristi maansa läpi kulkevan venäläisen maakaasun virtausta EU' hun ... ottivat jopa EU' n maksamaa kaasua omaan käyttöön!

    Tuossa yllä oli eräs juurisyy miksi Venäjä Saksan ja muidenkin EU-jäsenmaiden kanssa rakensi Nordstream I kaasuputkiparin, se ei joudu kolmansien kiristyksen alle, sillä kulkeehan se kansainvälisiä merenpohjia myöten Venäjältä EU-Eurooppaan.

    Nyt Nordstream II putkipari on trumppistisen "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikan ikeessä, josta jopa Saksa närkästyi.

    Valko-Venäjän osalta herää yleiskysymys vallansiirrosta, vallankumouksesta jopa vallankaappauksesta.

    Mikä on se kansalaisten osallistumisprosentti äänioikeutetuista, jotta vallansiirto tai -kaappaus on demokraattisesti hyväksyttyä? Onko se tuo Valko-Venäjällä oleva noin viisi prosenttia, onko se Ukrainassa ollut noin 10 prosenttia - vai pitäisikö sen olla yli 50 prosenttia?

    Mikä olisi oikea vastaus lännen kannattaman demokratialiikkeen mielestä?
  • 2

  • EU:n elvytysrahasta ei pidä tehdä kaikkialle leviteltävää aluepolitiikan lannoitetta

    Ilkka Luoma 
    Huomioitavaa HS-pääkirjoituksesta: " ... Eikä kukaan tiedä sitäkään, maksetaanko yhteislainaa lopulta koskaan pois ... "!

    Piireissä on arveltu mitä kaikkea ei ole kerrottu neuvotteluista mitä käytiin EU-Brysselissä ajassa, jolloin PM Sanna Marin kävi neuvottelemassa sopimuksen, jossa 'kolmella eurolla ostetaan kuusi' - näin uutisoitiin useammassa mediassa.

    Nyt ja tässä HS toteaa: " ... eikä Suomen lopullisten vastuiden määrää tiedä vielä kukaan ... ", niin kukaanhan ei lopulta tiedä mikä onkaan tuon 3/6 suhde.

    Jos velka sulaa hienostuneen luovasti tässä vuosikymmenien saatossa - jäisi sen myötä opposition tämän päivän perinteellinen haukahtelu turhaksi. Ehkä Sanna tietää tässä kohdin enemmän, eikä voi kertoa kaikkea - vain toimia sen mukaan, mitä tietää!

    Talousviisas Vesa Vihriälä pyysi jo EKP' ta jakamaan helikopteroitua ilmaisrahaa suoraan valtioille, onhan EKP' lla setelikoneen kampi, jota pyörittää. Hieman aiemmin edellinen EKP' n pääjohtaja Mario Draghi kertoi, ettei EKP' lta raha lopu. Eipä tietenkään, koska sen luomiseen ei enää tarvita edes paperia - €-bitit riittävät.

    PM Marin tietää nuoren lapsen kasvattajana jälkikasvun ansaitsevan samalla tavalla elinkelpoisen maan kuin Sanna ja hänen vanhemmat ovat ansainneet.

    Nyt Elävät sukupolvet ovat sotkeneet hengen ahdistukseen meitä kaikkia Elättävän luontobiologian, ja on pakkokorjaussarjan vuoro.

    Tuosta "kolmesta" on nyt heti kohta ammennettavaa - tuon "kuuden" maksu on niin kaukana, ettei sitä saata Sannan lapsen ollessa aikuinen - enää olla edes olemassa - toivottavasti luontobiologia on, ja vieläpä paremmin voiden kuin nyt.

    Nyt on osattava Elää ajassa, mutta myös vastuussa huomisesta

    'Meitä kaikkia säätävä evoluutio tarkkailee toimiamme, ja tekee omia korjaussarjoja, joista virusmaailma on eräs varteenotettava ehdokas tasapainottajana' - ollen sitä ainakin bakteerien kanssa aiemmin - hyvinkin voimakkaana tasapainottajana.

    Rahallinen velka tasoittuu, kun meitä Elättävä biologia pysyy pystyssä.
...
                Ilkka Luoma





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti