lauantai 19. syyskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 18092020 - III

 .

  • 1

  • Armand Duplantis teki särön 1990-luvulla pystytettyyn yleisurheilun ennätysmuuriin, joka olisi pitänyt räjäyttää aikoja sitten

    Ilkka Luoma 
    Herää tietenkin ajatus harjoittelun intensiivisyydestä vieläkin iloisemmalta 1970-luvulta, kun kansallissankarimme Lasse Viren toi neljä kultaa Olympialaisista 1972 ja 1976.

    Mutta! Meillä ei ole mitään näyttöjä urheilullisesta laittomuudesta. Nuo Virenin kultamitalit nostivat kansallista tyytyväisyyttä laajoissa piireissä.
  • 2

  • Elintarvikkeiden haittaverotusta kannattaa selvittää

    Ilkka Luoma 
    Puhutaan haittaverosta - erityisesti meitä Elättävän luontobiologian näkökulmasta, mutta myös oman itsemme osalta. Haitallisuudesta maksetaan huomenna enemmän, ja sitä enemmän mitä suurempi on aiheutuva vahinko ... Kuka ja mikä muuten määrittää vahingollisuuden?!
    ..
    Ihminen aiheuttaa kasvavassa kulutuksessaan yhä enemmän ympäristömuutoksia materiaalien ja energian käytöstään. Vastuu ympäristön tuhoutumisesta ja muutoksista on tekijän kannettava, siis aiheuttaja maksaa ja tarkasti tekosiensa mukaisesti.

    Veroja on kerätty kollektiivisesti, jotta on saatu riittävä rahamäärä pyörittämään yhteiskuntaa, johon esimerkiksi hermoverkkojen lailla liittyvät tiet ja liikennejärjestelyt ovat yksi osa. Kilometrivero - ylipainovero?

    Kohdistettu verotus

    Tietojärjestelmien kehittyessä on meille syntynyt mahdollisuus kohdistaa veroja tarkasti aiheutumisperiaatteen mukaisesti. ”Siitä maksat mitä käytät” – kutsuttakoon tätä individuaaliksi veronkannoksi, jopa reaaliajassa myöhemmin! Syntyy kylläkin ajatus orwellimaisesta yhteiskunnasta, jossa kaikki tapahtuu ”kaikkitietävän silmien alla”.

    Olemme joka tapauksessa valvovan silmän alla, joten tässä yhteydessä emme enempää pohdi seurantajärjestelmien yksilön vapauteen vaikuttavista tekijöistä – koska yhä enemmän meitä joka tapauksessa valvotaan. Puutumme mieluummin ympäristö- ja oikeudenmukaisuustekijöihin.

    Ainut vero on kulutusvero, kaikki muu voidaan unohtaa, kunhan tieto- ja paikkajärjestelmät ovat riittävän varmoja ja esteelliset ”vihamielisille urkintahyökkäyksille”. Kulutusverossa sinä maksat vain siitä, mitä kulutat – määritellyin haittakertoimin.

    Mitä suuremman negatiivisen ympäristöjäljen aiheutat, sen enemmän maksat

    Kehittyneimmillään meistä jokainen saa oman ”ympäristöjälkimerkin” - siis mikä on ollut kulutuskäyttäytymisemme summaava vaikutus. Ympäristömerkissä näkyy ”haitallisuutemme” ja siitä maksetut ympäristöverot, joilla sitten pyritään korjaamaan se, minkä olet ”rikkonut”.
  • 3

  • Demokratian tuhosta menestyskirjan tehnyt Anne Applebaum löysi uuden toivon: Putinia ”pelottaa suuresti” ja jopa Trump voidaan pysäyttää, hän arvioi

    Ilkka Luoma 
    Demokratian kriisi ja vastuullinen johtaminen

    1 - Poliittisen ilmaston suurin hokema on demokratia. Demokratia, tuo kansanvallaksi käännetty ominaisuus ei toteudu kuin pinnalta ja vain välivuosin. Demokratia edellyttää aktiivista toimintaa kansalaisten taholta.

    Tämän päivän politiikka ei tahdo saada laajoja kansalaisryhmiä mukaansa; kyseessä on ehkä peliväsymys aktiivisuuteen voimattomuutta vastaan, missä markkinamekanistisen maailman talousvaltaa ja ostovoimansiirtoja valvoo vain liike-elämä ja johon poliittinen hallintokoneisto ei enää saa otetta.

    Puoluepolitiikka on etääntynyt kansasta; on syntynyt poliittinen ihmislaji joka keskustelee omaa kieltään, mistä ei saa selkoa kaduntoimintoihin. EU - Bryssel ja uuden uljaan Yhteisön tavoiteasetanta keskittyy pikkunäpeltämiseen ja laajentumiseen entistenkin asioiden ollessa vaikeilta osin päättämättöminä.

    Euroopan kansallisvaltiot vetelevät omia narujaan näkemättä keskinäisyyden voimaa, millä oikeutetusti EU olisi ehdoton suurvalta maailmassa osaamisen ja innovoinnin osalta.

    Suomessa (-kin) kiistatta odotetaan vahvaa presidenttiä,

    ... vaikka valitsemamme eduskunta riisui presidentin pelivälineet jo edellisillä erätauoilla. Kansa antaisi armeijallemme heti rahaa, jos saisi päättää. Kansa antaisi heti täydet valtuudet käydä työttömyyden kimppuun ja tosissaan, koska oikeus työtekoon on valtion erityisessä suojeluksessa.

    Toinen vastuu on oikeudenmukaisuus tulontasauksessa

    [ . Ahneuden esimerkki on paljon puhuttu Fortum optiokeskustelu. "Miksi muuten tehokkaita päätöksiä tehneet johtajat eivät eliminoi juuri nyt tapahtuvaa kurssilaskua?" Onkohan kurssitaso juontuva aivan muista asioista kuin vesivoiman ostosta tai muista pikkunokkelista liikesiirroista; taitaa yleismaailmalliset suhdanteet heilutella kursseja niin ylös kuin alaskin. Metsän puilta näkevä johtaja olisi jo huomannut optiokohtuuttomuuden ja kohtuullistanut ehdot jo ajat sitten nostaen kansalaisluottamusta ja yhteishenkeä. . ] >[2]

...



Ilkka Luoma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti