lauantai 31. lokakuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 31102020 - II

 .

  • 1

  • Suuttumus Macronia kohtaan kasvaa muslimi­maissa – mielen­osoittajat pyrkivät Ranskan lähetystölle Islamabadissa Pakistanissa

    Ilkka Luoma 
    Missä menevät hyvän tahdon, hienotunteisuuden, sananvapauden ja diplomatian rajat?

    1 - Olisiko sananvapauden mahtimaassa Ranskassa lopulta hyväksyttävä ikiaikainen tapahtumasarja - jota kutsutaan kausaliteetiksi eli syyn ja seurauksen laiksi?

    Maailmassa on muutama uskonto, jotka ovat uskovilleen pyhiä - näiden kannattajia lienee noin 3-4 miljardia: kristityt, muslimit, budhalaiset ja hindut. On paljon muitakin ja kaikilla on kuitenkin yksi yhteinen piirre - kukin on omalla tavalla omilleen juuri se oikea.

    Lännessä erityisesti on uskonnonvapaus*

    Uskonnonvapauteen toivoisi kuuluvan suvaitsevaisuus ja diplomatia - hienotunteisuus toisen vieraan uskoa kohtaan - ei siis pilapiirrellä, edes sananvapauden nimissä, vaan arvostetaan kunkin uskoa, kuten haluttaisiin saavan arvostusta omaansa kohtaan, olisi usko sitten mitä tahansa, kunhan se olisi vilpitöntä mukanoloa omassa viiteryhmässään.

    Ranskassa halutaan jopa presidentti Emmanuel Macronin puheissa pitää heille oikeutena - sananvapauden nimissä - edelleen pilapiirrellä mitä tahansa - antamatta arvostusta ja hienotunteisuutta toisten pyhiä asioita kohtaan.

    Ei ole siis ihme, että omaansa uskovat nousevat barrikadeille ja ääriaineksetkin saavat sanansijaa tekoina, jotka ovat aina ja kaikkialla tuomittavia >[2]
  • 2

  • Yhdysvallat poisti suden uhanalaisten lajien listalta – Onko se hyvä vai huono asia?

    Ilkka Luoma 
    Suden luonto - ihmisen mielihalut

    [ORIG] Susia on vainottu vuosisadat – se tapettiin tapporahalla miltei sukupuuttoon, myös Suomessa, kunnes se oivallettiin osaksi rauhoittaa. Susikanta kasvoi meillä nykyaikana jopa 600-700 yksilöön, ja silloin alkoi parku, ettei sekaan enää mahdu Suomen 5,5 miljoonaa ihmistä – siis susia oli liikaa, tai ainakin pelkoa siitä, että se käy kimppuun. Susi voi tosiaan syödä koiran, kanan, kissan (jos saa kiinni), poron ja lampaankin. Susi on petoeläin, joka ei tule evoluutiossaan toimeen puolukan lehdillä.

    Susi on lisäksi laumaeläin ja hyvin sosiaalinen ja hierarkinen

    Susien evoluutio on kestänyt satoja tuhansia vuosia, olen vanhempi konstruktio kuin kotoinen koiramme. Susi ei ole tottunut nykymuodossaan vielä ihmiseen, välttelee sitä – mutta ei onnistu välttämään salametsästäjiä, jotka vuosia sitten kirjoitetun Helsingin Sanomien jutun mukaan mahdollisesti ovat salakaataneet yli puolet Suomen susikannasta.

    Kumpiako on nyt liikaa Suomessa – meitä ihmisiä, 5,5 miljoonaa vai susia, joita arvion mukaan on jäljellä noin 200-300.

    Ihmisen verenhimo on metsästystä,
    [ ... puolustukseksi sanotaan luontaisen metsästysvaiston tarvitsevan harjoitusta ... ]

    ilman siitä saatavaa täyttä ravinnon tarvetta. Ammumme huviksemme tai sitten luulolla, että susi on vihollisemme. Miksi sutta vihataan noin paljon, että suoritetaan rikos? Nythän on oivallettu, että meillä ei ole oikeutta käyttää eläimiä markkinatalouden kehitysoppeihin ja kokeisiin kuin tyydytyksen aikaansaamiseen.

...

            Ilkka Luoma


perjantai 30. lokakuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 30102020 - III

 .

  • 1 - 2

  • Useita hyökkäyksiä ranskalaisia vastaan samana päivänä: Taustalla kiehuu Ranskan ja muslimi­maiden kiista, ja tutkijan mukaan uhka voi yhä kasvaa

    Ilkka Luoma 
    Voisimmeko estää tämän uskonsodiksi mahdollisesti kiihtyvän tapahtumasarjan?

    2 - Kyllä - muuttamalla tapaa ajatella oikeuksista toisten kustannuksella "humorisoida" ja olla toisia loukkaamalla. Uskonnonvapaus antaa oikeuden omaansa, eikä se anna oikeutta halveksien piirrellä muka hauskan humoristisesti sellaista, joka käy toisen syvästi uskovan oleellisimpiin pyhiin asioihin.

    Olisiko vaikeaa omaksua lännessä nyt jopa sananvapauden nimissä edes pinnallista kunnioitusta olla tekemättä sellaista, mikä loukkaa toisia syvästi?

    Väitän, että antamalla arvo, eikä tarvitse edes itse sitä omaksua sisällään, saadaan kierre katkaistua

    Jätetään syyn ja seurauksen lain alkutekijä tekemättä, niin seurauskaan ei toteudu - ja jos näin, niin ehkä ketju jatkuu "taaksepäin" sitten, että parjatuistakin huomataan, ettei mikään ole toistaan ylevämpi, vaan jumaluudet ovat yhteisiä ja niille kukin viiteryhmä voi antaa haluamiaan/ perittyjä/ kirjoitettuja pyhiä nimityksiä ja nimiä.

    Mitä siis teemme?

    Kiellämme lännessä muiden uskontojen, minkään uskon ja kenenkään hartauden olevan pilapiirroksien kohteina - kyllä poliitikoissa riittää piirrettävää, ehkä kansalaisominaisuuksissa ja kansanluonteissakin - kunhan emme loukkaa sellaisia arvoja, jotka ovat pyhiä kannattajilleen. Tämä olisi diplomatiaa, suvaitsevaisuutta ja hiljaista arvostusta, kuten me kaikki itseämme kohden lopulta aina toivomme. e [1]
  • 2 - 2

  • Onnellinen kansa asuu hyvin ja elää turvassa

    Ilkka Luoma 
    Syvin ja vaikuttavin muistikuva Gambian matkalta oli se ilo ja hymy, mikä herkästi ilmestyi kaikesta sellaisen puutteesta huolimatta, mikä meillä täällä Suomessa on itsestään selvää - gambialaiset olivat tavallansa onnellisia pienestä - siitä niin pienestä, ettei se meillä olisi aikaansaanut kuin jurinaa ja murinaa - ainakin osassa kasvuhokemaan tottuneilta.

    Onnen lähde on suhteellisuus, huomioiminen ja hyväksytyksi tuleminen

    Gambiassa oli juuri tuolloin rauhan aika ja valtiossa ei ollut valtataistelua paikasta "kuninkaan" - maa oli auki vieraille.

    Niin tai näin - miten Gambiassa olisi ollut, ellei valkoinen eurooppalainen olisi koskaan jalallaan astunut noille hiekkarannoille, joista joka aamu kalastajat lähtivät hakemaan päivittäistä ateriaansa - ja saaden ylijäämästä vähän rahaa niihin hyvin harvoihin tavaroihin, joita he kaipasivat - kaipauksia oli vielä tuolloin meihin nähden hyvin vähän.

    Hymyä oli kaukaa pohjolasta tulleelle kuitenkin paljon - entä maailmallinen tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus pallollisiin varantoihimme ja ympäristöjäljenjätön vastuisiin, joista ei tuolloin puhuttu - missään. Levottomuuden aiheutti oma pahaolo etuoikeuksista, joita me valkoiset nautimme.

    Entä sitten, kun Maailmamme kuusi miljardia ihmistä huomaa, miten miljardi Elää? e
  • 2 - 1

  • Onnellinen kansa asuu hyvin ja elää turvassa

    Ilkka Luoma 
    Kävin Afrikan Gambiassa poikani kanssa vuonna 1990 - se oli valtava yllätys, järkytys ja lopulta laittoi oman sisäisen tyytyväisyyden levottomaksi

    1 - Silti Banjulin torilla gambialaiset näyttivät aivan tyytyväisiltä, kun saivat hypistella raakoja liha-läskipaloja hiekasta, jonne kauppiaat olivat niitä laittaneet kaikkien hiplattaviksi ... kärpästen määrä oli valtava ja kuumuus yltyi yli 35 asteeseen. Kaikki se oli normaalia heille, ei meille suomalaisille ...

    Rannalle, minne me suomalaiset muutamat matkasimme hotellistamme, jossa ei ollut ilmastointia, aiheuttaen jupinaa pohjoismaalaisten taholta - niin rannalla juoksenteli vähissä vaatteissa (näyttivät aina päällä pidetyiltä) paljon poikia potkien rääsyistä tehtyjä palleroita, jotka markkeerasivat jalkapalloa.

    Pojat tulivat hymyillen opetelluin lausein kertomaan, että jalkapallokengät olisi suuri Elämän täyttymys ... ja pelit jatkuivat ja rääsypallo lenteli paljaasta jalasta toiseen. Se oli rantaelämää. Olimme hiljaa tyytyväisiä, mutta levottomia, sillä pahaolo valtasi yhä enemmän - ehkä säälikin.

    Sääliä he eivät kaivanneet - vaan omaa sellaista eloa ilman valkoista eurooppalaisen perintöjäämää, joka kuristi tätä Afrikan osaa isäntinä, kolonialisteina - hyödyntäen viekkaasti sen varantoja eurooppalaisten omaksi itsekkääksi hyväksi.

    Hotellista tehtiin kiertomatkoja Gambian maaseudulle - josta silmiin ilmestyi hyvin laihoja lapsia, pienissä kyläkoulussa, jossa lattiaa teki paljas maa - kaikki oli kuin kivikaudelta, mutta lapset selvästä ravinnon puutteestaan huolimatta olivat ilmeeltään iloisia, telmiviä ja keskenään touhuavia - kuten meilläkin, kun vielä viattomuus paistoi silmistä.

    Ilo muuttui leveäksi hymyksi, kun sain mahdollisuuden ojentaa opettajalle 20 kuulakärkikynää (minua oli informoitu kynien puutteesta jo Suomessa - ennen matkalle lähtöä). Gambialaiset oppilaat tässä luokassa saivat Elämänsä ensimmäiset kuulakärkikynät, joissa luki erään suomalaisen yhtiön nimi >

...

torstai 29. lokakuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 29102020 - I

 .

HS

Valko-Venäjän naiset tekevät historiallista vallankumousta, ja tuekseen he tarvitsevat nyt myös twiittaavaa Hillary Clintonia


..
Ilkka Luoma 

Yksinkertainen kysymys: Demokratiaa vai ei - vilpillisyyttä tai sitten osin ei?

Kuinka paljon tarvitaan mielenosoittajia, mellakoitsijoita ja/tai kapinoitsijoita, että se vallankumouksena kelpaa tuettavaksi tapahtumasarjaksi EU' lle ja EU-jäsenvaltioille?

Valko-Venäjällä on asukkaita noin 10 miljoonaa, joista äänioikeutettuja lienee noin seitsemän miljoonaa. Demokratian myötä vallanvaihtoon vaikkapa kansanäänestyksessä tarvittaisiin vähintään 3,5 miljoonaa ääntä (50 prosenttia ääniokeutetuista) - siis asukasta, jotka hyväksyvät uudet mielenosoittajien ohjelmat, valtatekijät ja menetelmät ylläpitää valtiollista toimintaa.

Kuinka paljon nyt näissä lähinnä Minskin mielenosoituksissa on ollut enimmillään äänioikeutettuja kansalaisia - ehkä 100.000, tai jopa 350.000 - sen tarkoittaen demokratiakäsitteelle noin viiden prosentin kannatusta - olisiko tuo sitten kuitenkin se määrä, joka tyydyttää demokratiaa johtotähtenään pitäviä EU-valtioita ja EU-valtakoneistoa.

Nyt EU-valtiot, jopa EU tukee täysillä tätä 10 prosentin vähemmistöä - onko se demokratiaa? Ymärrämmekö nyt hiukan eri näkökulmasta Valko-Venäjän hallintokoneiston näkökulmia ja poliisivoimien johtoa? Entä vaalit - olivatko vilpilliset, ehkä - ehkä ei, tai miten tässä todellisuutta sitten pyöritelläänkään.

Entä Suomi, riittäisikö Helsingin kaduille noin 180.000 mielensoittajaa, saisimmeko jonkun ulkovallan tukemaan noita noin viiden prosentin demokratiaosuutta edustavia mielensäpahoittajia? Millaiset valtiot hyväksyttäisiin tuen antajiksi?

Tässä kohdin emme pohdi mahdollista ulkoista sekaantumista itsenäisen valtion sisäisiin asioihin - entä Suomi, miten se suhtautuisi, jos tuohon kuviteltuun 180.000 suomalaisen mielenosoittajan mielensäpahoitteluihin osallistuisi ulkomailta sekaantujia?


...
           Ilkka Luoma


keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 28102020 - VII

 .

  • 1

  • Trump haistoi mahdollisuutensa: Bidenin kommentti öljyteollisuudesta nousi kohuksi, koska Yhdysvallat nauttii öljybuumista huonoon aikaan

    Ilkka Luoma 
    US on käyttänyt tuhlaten valtavat määrät hiilijaeyhdisteitä (hiili, raakaöljy ja kaasu) viimeiset 120 vuotta

    Kulutusjuhla jatkuu - on löydetty oman kulutuksen puolustukseksi vesisärötysmenetelmäinen liuskeöljyn uuttaminen arveluttavin ympäristöjäljin ja -ongelmin.

    Amerikkalaisten ympäristöllinen päästöjälki per capita on eräs suurimmista

    Lisäksi US' n päästöt valtiona ja kumuloituneena ovat myöskin suurimpia, ellei suurin. Trumppistinen maailmallista hegemoniaa ylläpitävä ulkopolitiikka ei juurikaan piittaa ympäristömme olotilasta.

    Kun on kyse maailmallisesti johtajuudesta - teot pyhittävät tarpeiden täyttämiset

    Muu enemmistömaailma on kääntämässä katseensa pois Yhdysvalloista ja jää nähtäväksi miten kauan kaupallisuuden airut - US-dollari pitää asemansa.

    Presidentinvaalit 2020 on istuvalle presidentti Donald Trumpille kaikki kaikessa

    Keinoja ei kaihdeta. Olemme saaneet nähdä amerikkalaisuuden repeytymistä, lisääntyvää väkivaltaa - mustien painostamisen ja jatkuvan ulosvirtaavan uhkaamisen, kiristämisen ja pakottamisen - jopa EU' ta kohtaan.

    US haluaa olla The Greatest

    Tämä merkitsisi viime vuosisadalla kaupalla, sodilla ja sekaantumisen politiikalla hankitun maailmallishegemonian jatkumista. Tässä kohdin maailman suurimmaksi noussut Kiina (bkt/PPP - IMF 2015) on eri mieltä ja on jo ilmaissut, ettei yksi valtio voi asetella vaateita ja määräyksiä muiden eteen - maailma muuttuu, kuten ollaan Suomessakin huomattu.

    Amerikkalaisuus jakautuu

    Trumpille on yksi ja sama jakaantuuko vai ei. Voihan ehjäyksen tehdä heti voitetun vaalin jälkeen - ehkä Trumpin neuvonantajat ovat näin ohjekirjan laatineet. Toinen kausi on täyttymys ja voi olla kaikkille yllätys, että trumppistinen takki kääntyy ja alkaa voimallinen vaalilupausten täyttäminen - ensimmäisen kauden lupauksista alkaen.

    Trump haluaa tuoda us-sotilaat kotiin ja keskittyä tekemään The Greatest

    On monia keinoja luoda unohtumaton Trump - se voi alkaa Korean niemimaalta* - Pekingin tiekartan ohjastamana.
  • 2 - 2

  • Ilmastopolitiikasta on tulossa puskafarssia

    Ilkka Luoma 
    Suomi on korkean sosiaaliturvan ja - verotuksen mallimaa

    2 - Autoista maksetaan korkeaa hintaa, ja Ruotsista ja Saksasta kannattaa hakea käytettyjä kulkuneuvoja, vaikka niistäkin maksetaan autoveroa tuotaessa niitä kotimaahamme.

    Ruotsissa ei ole autoveroa, mutta polttoaine päästölähteenä on oiva verotuksen kohde, onhan se kuitenkin haittaverotusta - tosin tuo nimitys keksittiin vasta sitten, kun hoksattiin yhteys ilmaston lämpenemiseen.

    Suunta on selvä - mitä enemmän päästelet, sitä enemmän maksat haitta- eli kulutusveroa.

    Mittausmenetelmät kertoimineen ja paikkatietoineen ovat jo olemassa

    Autoista tuo autovero voidaan poistaa kokonaan, ja niin on myös osin käynyt - uusi Volvo XC90 hybridissä on autovaroa enää noin 3.000 euroa ja auton kokonaishinnasta 90.000 euroa, josta tosin arvonlisävero lohkaisee tuon 24 prosenttia.

    Valtion pitää saada veronsa - me olemme tulonjaon mallimaa, ja sosiaaliturva sairaudenhoitoineen maksaa yhä enemmän - rahaa siis tarvitaan.

    Autot ovat olleet erinomainen lypsylehmä - näyttöreliikki bensa-porchena ovat tuottaneet jopa 100.000 euroa valtiolle veroina, kun neljä pakoputkea on ollut miehuuden mitta.

    Lähestymme verotuksen suurremonttia, joka huomioi meitä kaikkia Elättävän luontobiologian, se on nyt pakko - sen ovat huomanneet äänistä Elävät poliitikotkin.
    Verotus tullee olemaan vain haittavero - yksilöllisenä, reaaliaikaisena ja julkisena tietona millaista ympäristöjälkeä kukin jättää luontoon ja ympäristöön. Haittavero on myös kulutusvero.

    Ongelmaksi jää se, ettei haittaverosta makseta tulontasausta, sillä kustannetaan luontobiologia sellaiseen kuntoon, että se Elättää tasapuolisemmin Pallollisen kokonaisväestömme.

    Kysymykseksi jää, miten keräämme tuon haittaveron päälle sosiaali-, opetus- ja muun yhteiskuntatoimen tarvitsemat verot. e
  • 2 - 1

  • Ilmastopolitiikasta on tulossa puskafarssia

    Ilkka Luoma 
    Ihminen on ainoa eläinlaji, joka käyttää ulkoista lisäenergiaa omiin itsekkäisiin tapoihin - muun muassa kulkemiseen paikasta toiseen ja takaisin.

    1 - Liikennepolttoaine, joka on käytetty maailmassamme viimeisten 100 vuoden aikana vastaa sellaista määrää ammoin kuollutta biologiaa, että sen "valmistamiseen korkeassa maanalaispaineessa" on vienyt aikaa X miljoonaa vuotta! Ei siis ihme, että ilmastokin lämpenee tuosta hiilidioksidikuormasta.

    Ilmaston muutos on yksi osa ympäristömuutosta, joka ilmenee myös kuivuutena, äärisääilmiöinä, saastumisena kuin koko biologisen elämänmuodon kutistumisena, jopa eliölajien sukupuuttoina.

    Poliitikot ovat herkkinä äänestäjien vallan lähestyessä päätöstä jatkaako poliitikko vai ei. Kunnallisvaalit ovat keväällä 2021 ja juuri Keskusta on alamaissa. Ehkä Paavo Väyrynen tuo nyt poliittisiin mittauksiin värinää. Mutta demarit ovat jatkuvassa kiidossa erinomaisen PM Sanna Marinin myötä.

    Autot ovat olleet Suomessa korkean hinnan so. laajan verotuksen (autovero + arvonlisävero) myötä 'pyhän lehmän' asemassa, joilla on jopa osoitettu mieskuntoa sekä näyttö- ja vertailutaloutta - kun pitää olla suurempi, voimakkaampi ja nopeampi.

    Auto on kulkuväline, jolla päästään paikasta toiseen
    Suomessa on pitkät matkat paikasta toiseen, olemme harvaan asuttu ja maalla "auto on liki pakollinen", jos haluaa kaupoille ja rientoihin mukaan. Ehkä etätyön lisääntyminen pitää meitä enemmän aloillamme?

    Suomi on korkean sosiaaliturvan ja - verotuksen mallimaa
  • 4 - 1

  • Yhdysvaltain vaalit keräävät maailman huomion, mutta Kiina tekee näinä päivinä linjauksia, joiden seuraukset voivat olla järisyttäviä

    Ilkka Luoma 
    1 - Ensimmäiseksi olisi tutkittava Kiinan historiaa, havaittava sen yhtenäisyys meillä paljon jopa ylikin puhutusta kommunistisesta puolueesta. Kiina on eräs maailman pisimmistä korkeakulttuureista - kungfutselaisuus on jälleen "säätämässä" tapoja ja hyveitä.

    Kiinan osuus maailmastamme on 1,4/7,8, kun esimerkiksi meille tuttu EU edustaa noin 0,46/7,8. Kiina on suhteessa Suomeen, kuten olisi Enontekiö ja Helsinki

    Jokaisella suomalaisella on Kiinassa noin 250 toveria, kaveria ja ostojakandidaattia - jos vaikkapa pari prosenttia saisimme - olisi ulkomaankauppamme turvallisen vakaalla tasolla.

    Kiina suunnittelee - se suunnittelee myös "maakuntatasolla" - suurimpien ollessa yli Ranskan ja Saksan - populaatioiltaan (Shandong). Meidän on syytä pohtia tarkemmin ohi läntisten värilasien miksi Kiinassa kiinalaiset pelaavat omia pelejään eri tavalla kuin meillä.

    Meidän ei kannata pienestä vähemmistöstä mennä antamaan ohjeita, neuvoja (pyytämättä) saati sitten asetella määräyksiä, kuten USA trumppistisena uusnormaalina, usein ilman mitään todisteita - uhkailee, kiristelee ja pakottelee - kuten case Huawei.

    Kiinassa on Keskushallinnon kätköissä 'ajatushautomo', joka maalaa tulevaisuutta jopa 100 vuoden päähän

    Kun on 1398 miljoonaa asukasta - on suunnitelmallisuus aivan eri tasolla kuin vaikkapa 5,5 miljoonan Suomessa, jossa tietty individualismi voidaan sallia - koska reagoinnit tapahtumiin vaativat vähemmän arvioparametrejä. Kiinassa huomisen arvioimisen parametrejä on huomattavasti enemmän, siksi Kiina tarvitsee ylhäältä selvät ohjeet, joita sopivasti soveltaen - peruslinjan muuttumatta - voidaan säätää maakuntatasoisiksi.

    Lännestä on tyypillistä USA' sta johtaen sekaantua vieraiden omiin sisäisiin omiin asioihin

    Sekaantuminen on vääränvärinen vaate - ei kannattaisi koettaa opettaa erästä maailman vanhinta kulttuuria - varsinkaan valtiosta, jonka elinkaari on noin kymmenesosa kiinalaisten tavasta Elää.

    Kiina määrittää osuuttaan yhteisestä maailmastamme >
  • 2 - 2 B

  • Ilmastopolitiikasta on tulossa puskafarssia

    Ilkka Luoma 
    Suomi on korkean sosiaaliturvan ja - verotuksen mallimaa

    2 - Autoista maksetaan korkeaa hintaa, ja Ruotsista ja Saksasta kannattaa hakea käytettyjä kulkuneuvoja, vaikka niistäkin maksetaan autoveroa tuotaessa niitä kotimaahamme.

    Ruotsissa ei ole autoveroa, mutta polttoaine päästölähteenä on oiva verotuksen kohde, onhan se kuitenkin haittaverotusta - tosin tuo nimitys keksittiin vasta sitten, kun hoksattiin yhteys ilmaston lämpenemiseen.

    Suunta on selvä - mitä enemmän päästelet, sitä enemmän maksat haitta- eli kulutusveroa.

    Mittausmenetelmät kertoimineen ja paikkatietoineen ovat jo olemassa

    Autoista tuo autovero voidaan poistaa kokonaan, ja niin on myös osin käynyt - uusi Volvo XC90 hybridissä on autovaroa enää noin 3.000 euroa ja auton kokonaishinnasta 90.000 euroa, josta tosin arvonlisävero lohkaisee tuon 24 prosenttia.

    Valtion pitää saada veronsa - me olemme tulonjaon mallimaa, ja sosiaaliturva sairaudenhoitoineen maksaa yhä enemmän - rahaa siis tarvitaan.

    Autot ovat olleet erinomainen lypsylehmä - näyttöreliikki bensa-porchena ovat tuottaneet jopa 100.000 euroa valtiolle veroina, kun neljä pakoputkea on ollut miehuuden mitta.

    Lähestymme verotuksen suurremonttia, joka huomioi meitä kaikkia Elättävän luontobiologian, se on nyt pakko - sen ovat huomanneet äänistä Elävät poliitikotkin.
    Verotus tullee olemaan vain haittavero - yksilöllisenä, reaaliaikaisena ja julkisena tietona millaista ympäristöjälkeä kukin jättää luontoon ja ympäristöön. Haittavero on myös kulutusvero.

    Ongelmaksi jää se, ettei haittaverosta makseta tulontasausta, sillä kustannetaan luontobiologia sellaiseen kuntoon, että se Elättää tasapuolisemmin Pallollisen kokonaisväestömme.

    Kysymykseksi jää, miten keräämme tuon haittaveron päälle sosiaali-, opetus- ja muun yhteiskuntatoimen tarvitsemat verot. e
  • 2 - 1 B

  • Ilmastopolitiikasta on tulossa puskafarssia

    Ilkka Luoma 
    Ihminen on ainoa eläinlaji, joka käyttää ulkoista lisäenergiaa omiin itsekkäisiin tapoihin - muun muassa kulkemiseen paikasta toiseen ja takaisin.

    1 - Liikennepolttoaine, joka on käytetty maailmassamme viimeisten 100 vuoden aikana vastaa sellaista määrää ammoin kuollutta biologiaa, että sen "valmistamiseen korkeassa maanalaispaineessa" on vienyt aikaa X miljoonaa vuotta! Ei siis ihme, että ilmastokin lämpenee tuosta hiilidioksidikuormasta.

    Ilmaston muutos on yksi osa ympäristömuutosta, joka ilmenee myös kuivuutena, äärisääilmiöinä, saastumisena kuin koko biologisen elämänmuodon kutistumisena, jopa eliölajien sukupuuttoina.

    Poliitikot ovat herkkinä äänestäjien vallan lähestyessä päätöstä jatkaako poliitikko vai ei. Kunnallisvaalit ovat keväällä 2021 ja juuri Keskusta on alamaissa. Ehkä Paavo Väyrynen tuo nyt poliittisiin mittauksiin värinää. Mutta demarit ovat jatkuvassa kiidossa erinomaisen PM Sanna Marinin myötä.

    Autot ovat olleet Suomessa korkean hinnan so. laajan verotuksen (autovero + arvonlisävero) myötä 'pyhän lehmän' asemassa, joilla on jopa osoitettu mieskuntoa sekä näyttö- ja vertailutaloutta - kun pitää olla suurempi, voimakkaampi ja nopeampi.

    Auto on kulkuväline, jolla päästään paikasta toiseen
    Suomessa on pitkät matkat paikasta toiseen, olemme harvaan asuttu ja maalla "auto on liki pakollinen", jos haluaa kaupoille ja rientoihin mukaan. Ehkä etätyön lisääntyminen pitää meitä enemmän aloillamme?

    Suomi on korkean sosiaaliturvan ja - verotuksen mallimaa
  • 7 - 1

  • Yhdysvaltain vaalit keräävät maailman huomion, mutta Kiina tekee näinä päivinä linjauksia, joiden seuraukset voivat olla järisyttäviä

    Ilkka Luoma 
    1 - Ensimmäiseksi olisi tutkittava Kiinan historiaa, havaittava sen yhtenäisyys meillä paljon jopa ylikin puhutusta kommunistisesta puolueesta. Kiina on eräs maailman pisimmistä korkeakulttuureista - kungfutselaisuus on jälleen "säätämässä" tapoja ja hyveitä.

    Kiinan osuus maailmastamme on 1,4/7,8, kun esimerkiksi meille tuttu EU edustaa noin 0,46/7,8. Kiina on suhteessa Suomeen, kuten olisi Enontekiö ja Helsinki

    Jokaisella suomalaisella on Kiinassa noin 250 toveria, kaveria ja ostojakandidaattia - jos vaikkapa pari prosenttia saisimme - olisi ulkomaankauppamme turvallisen vakaalla tasolla.

    Kiina suunnittelee - se suunnittelee myös "maakuntatasolla" - suurimpien ollessa yli Ranskan ja Saksan - populaatioiltaan (Shandong). Meidän on syytä pohtia tarkemmin ohi läntisten värilasien miksi Kiinassa kiinalaiset pelaavat omia pelejään eri tavalla kuin meillä.

    Meidän ei kannata pienestä vähemmistöstä mennä antamaan ohjeita, neuvoja (pyytämättä) saati sitten asetella määräyksiä, kuten USA trumppistisena uusnormaalina, usein ilman mitään todisteita - uhkailee, kiristelee ja pakottelee - kuten case Huawei.

    Kiinassa on Keskushallinnon kätköissä 'ajatushautomo', joka maalaa tulevaisuutta jopa 100 vuoden päähän

    Kun on 1398 miljoonaa asukasta - on suunnitelmallisuus aivan eri tasolla kuin vaikkapa 5,5 miljoonan Suomessa, jossa tietty individualismi voidaan sallia - koska reagoinnit tapahtumiin vaativat vähemmän arvioparametrejä. Kiinassa huomisen arvioimisen parametrejä on huomattavasti enemmän, siksi Kiina tarvitsee ylhäältä selvät ohjeet, joita sopivasti soveltaen - peruslinjan muuttumatta - voidaan säätää maakuntatasoisiksi.

    Lännestä on tyypillistä USA' sta johtaen sekaantua vieraiden omiin sisäisiin omiin asioihin

    Sekaantuminen on vääränvärinen vaate - ei kannattaisi koettaa opettaa erästä maailman vanhinta kulttuuria - varsinkaan valtiosta, jonka elinkaari on noin kymmenesosa kiinalaisten tavasta Elää.

    Kiina määrittää osuuttaan yhteisestä maailmastamme >[2]


...
             Ilkka Luoma