perjantai 5. maaliskuuta 2021

Ilkka Luoman HS-kommentit 04032021 - V

 696

  • 1

  • Tappava ystävyys

    Ilkka Luoma 
    "Hei, minä olen täällä -välitätkö minusta?"

    Olemme normaalisti seuraa hakevia, jo varhaiskasvatuksesta lukien, jatkuen ala-asteilla ja toivoen sitä parasta kaveria vähintään ylä-asteella, ystävyyden jatkuessa läpi oman elämän. Näin useimmat toivovat.

    Haemme ystävyydestä turvaa, seuraa ja purkukanavaa ongelmille, joille me kaikki olemme alttiita

    Osa meistä on riippuvaisempia. On myös tarrautujia, koska luonto ei antanut voimaa olla omillaan. Tuo edellinen ei ole missään nimessä huonoa - se on vain ominaisuus, joka kohtaa aina jonkun.

    Haluamme ystävyyttä, se luo huomioimista - on luonnollista, että meistä jokainen haluaa tunnustusta, tarpeelliseksi tuntemisen mahlaa kuin myös tunnetta, että olen hyödyllinen - edes jollekin tarpeellinen. Näin ei aina käy ja jäämme vajaiksi, emme saa sitä täyttymystä, joka itse asiassa kuuluisi meille kaikille.

    Meissä on myös ilkeyttä, vihaa ja kostoa!

    Tyydytämme jotain syvyyksistä kumpuavaa tarvetta olemalla joskus jopa "sille parhaimmalle kaverille" ilkeä, julma ja jopa kuolemaan saattava. Esimerkkejä ei enää tässä kannata tuoda esille.

    Ilkeys on usein kostoa, vajeellisuuden alitajuntailmiö, kun on saanut siipeensä, eikä ole kestänyt sitä häpeää, mikä siitä alastomana ilmentyi muiden nähtäville.

    Onneksemme meillä on myös vieraankin empaattisuus, myötätunto kuin huolehtimisen tarve

    Yhteiskunta kehittyi syystä, koska olemme riippuvuussuhteessa muihin - harva tulee edes täysin toimeen vain omillaan - tarvitsemme käsinojaa, olkapäätä kuin henkistä tukea, kun aika-ajoin kullakin meistä menee huonosti.

    Nyt media on kiitettävän voimallisesti tarttunut yhteiskuntahenkeen - siihen keskinäiseen vuorovaikutushenkeen, jonka vieraanakin tulisi osoittaa välittämistä, osallistumista. "Ketään ei jätetä", varsinkaan lapsia ja nuoria, sillä yhteiskuntaa ei ole ilman heitä.

    Olemme kannustaneet valtiomme johtoa - presidenttinä ja pääministerinä ottamaan kopin tästä pallosta, joka on huomioimisen ja välittämisen viesti lapsille ja nuorille.
  • 2

  • Ääriliikkeiden nousuun ei vastata pelkillä kielloilla

    Ilkka Luoma 
    Se äärimmäinen ilmentymä ääriliikkeistä oli kaukaa historiasta Belgian kuninkaan Leopold II' n kolonialismi Afrikassa - Belgian Kongossa, jonka kuningas katsoi kuuluvan hänelle itselleen tunnetuin käskyin ja menetelmin.

    Toinen äärimmäinen tapahtumasarja ajallistui vuodesta 1933 vuoteen 1945, jolloin Saksan kolmannen valtakunnan kansallissosialismi kaatui johtajansa Adolf Hitlerin itsemurhaan.

    Uuden mantereen intiaanien näkökulmista ääri-ilmiöksi voidaan nimetä myös valkoisen eurooppalaisen maihinnousu löytöretkeilijä Kristoffer Kolumbuksen jalanjäljissä - tuo tapahtumasarja tuotti raskaan uhrin alkuperäintiaaneille ja synnytti mustan orjuuden ..

    Kansallissosialismi pelottaa demokratiaa, vapaata sanaa kuin oikeusvaltioperiaatetta - mutta tuon ääriliikkeen piilottelu, mystifiointi kuin puolueettoman selvityksen puute jopa lietsoo sille kannattajia - ei niinkään suurena lukumääränä, vaan aktiivisena toimintana, tunnetuin seurauksin.

    Paras ratkaisu padota ääriliikkeitä on paljastaa niiden alaston totuus kaikkinensa, niin hyvinä kuin vahingollisina ilmiöinä. Mikäli näitä ääreisideologioita ei selvitetä rehellisesti - jättää se aina kysymyksiä, joita herkkien seurailijoiden on lähdettävä etsimään, kokemaan ja osallistumaan.

    Keskimääräinen ihminen on viisas, eikä lähde seurailemaan jotain sellaista, joka tuottaa lopulta pahaa, vahinkoa kuin väkivaltaa. Ääriliikkeet nähdään juuri Saksasta, ja nyt on vihdoin paljastettava täyden puolueettomuuden, ilman mitään manipulaatiota - selvitys miksi kansallissosialismi nousi niihin mittoihin, jotka lopulta sytyttivät II Maailman sodan Euroopan sotanäyttämön.

    Kansallissosialismi on eniten mystifioitu ilmentymä - se saa pelon väreet liikkeelle ja sellaiset voimat, jotka eivät istu mihinkään muuhun ideologiaan.

    1930-luvun kansallissosialismi tarjosi hävinneen saksalaisen identiteetin parantamisen balsamia sellaisin tavoin, jotka viehättivät miljoonia - miksi, tämä on nyt kokonaisuutena selvitettävä! Näin viehättävyys katoaa ..
  • 3

  • Islanti valmistautuu mahdolliseen tulivuorenpurkaukseen

    Ilkka Luoma 
    Elämä on tarvinnut tulivuorien toimintaa - se tuo lämpöä, mineraaleja sekä syvyyksien ravinteita kuin hedelmällisyyttä biokasvustolle - puhutaan myös syvän meren savuttajista, jotka ovat luoneet Elämää ilman suoranaista Auringon valoa.

    Harva jaksaa Suomessa pohtia koko tulivuori-ilmiötä, joka on jossain päin maailmaa joka päiväistä. Meille suomalaisille on käynyt ihmeellinen tuuri, kohdallamme on paksu ja vahva peruskallio. Joensuun Kolin kohdilla jopa vanhinta muuttumatonta kalliota - iältään jopa 2-3 miljardia vuotta. Meillä on siis panssari allamme.

    Maalämpökin ilmentyy Maan sisuksien lämmöstä, joka kulkeutuu paikoin hitaan rauhallisesti - kuten meillä, onneksemme ja huomisen lämmönlähteiksi. Toisaalla sisuksien 6 000 asteen lämpö raivoaa ulos syöksyen - puhutaan suurimmista tiedetyistä - Krakatau vuonna 1883 ja 74 000 tuhatta vuotta sitten Indonesian supertulivuori Toba.

    USA' ssa Yellowstone' n alla sanotaan lymyävän myös supertulivuori - mahtiluokkana ja sen purkautumista odotetaan, arvellaan se tuhoavan | muuntavan ympäristöä satojen kilometrien alueelta ja sen syöksemän tuhkan pimentävän koko Pallomme taivaan kymmeniksi vuosiksi - muuntaen bioelollisuuden lopullisesti nykyisestä.

    Islanti on vedenjakajalla - kirjaimellisesti - se voi "haljeta kahtia", ja samalla tuottaa (kuten jo on käynytkin) lentoliikenteelle koko Euroopassa pysähdyksen - hienojakoisen tulivuoripölyn rikkoessa suihkumoottorit, mikäli pilven läpi lennetään.

    Mannerlaatat ovat jatkuvassa liikkeessä ja Maa elää, syntyy uutta laattaa ja toisaalta häviää toisten laattojen alle. Maanjäristykset ja tulivuoret kuuluvat samaan - Tyyntä valtamerta kiertää tulivyöhyke, vain odottaen lopulta vääjäämättömiä jättipurkauksia ja -järistyksiä.

    Nuo jättiläiset ovat niin suuria energioiltaan, ettemme voi niille mitään - olemme niiden armoilla, kuten koko biosfäärillinen eliökunta satojen miljoonien vuosien aikana. Mitään staatisuutta ei ole niin kauan kuin Aurinko paistaa meille elämää!
  • 4

  • Euroopan lääkevirasto aloitti venäläisrokote Sputnik V:n arvioinnin

    Ilkka Luoma 
    Venäjällä ja Kiinalla on ristiin valmistamisen sopimus, se tarkoittaa valtavia määriä rokotteita - niin venäläistä kuin kiinalaisia

    Länsi - EU ja US etunenässä pakottelevat Venäjää ja sotkeutuvat tämän sisäisiin asioihin. Ehkä Venäjä voi nyt sitten pakotella, ja ilmoittaa, ettei ole EU' ja US' lle myytävissä. Kiinakin muistaa hyvin Huawei-pakottelut ...

    Saadun tiedon mukaan Venäjä kysyi jo viime syksynä rokotteelleen markkinoita EU' sta - se ei mitä ilmeisimmin kiinnostanut, koska ainakaan ehdollista kauppaa ei syntynyt - oliko epäilys venäläisten rokotesuunnittelun osaamisesta?

    Sputnikille ja Kiinan neljälle rokotetyypille (Kiinassa rokotettu nyt noin 85 miljoonaa asukasta) on varmasti markkinoita kehitys- ja kehittyvissä maissa, jotka ovat jääneet lännen rahahanojen varjoon, eivätkä näin ole päässeet etuilujonoihin, maksamalla reippaasti enemmän kuin "sovittu kohtuullisuus".

    Kts. Israel, joka ei rokota miehittämillään alueille kuin omansa - ei palestiinalaisia (?). Israel mediatietojen mukaan maksoi rokotteistaan enemmän kuin "normaalit" ja näin turvasi omansa - itsekkyys, joka ilmentyy aina lopulta kaikilta.

    Kiina ja Venäjä voivat näin ottaa massiivisella kapasiteetillaan ottaa nämä heikommat kehitysmaat avustuksensa kohteiksi.
  • 5

  • Operaatio Maa

    Ilkka Luoma 
    HS-kysymys oli arvattavissa - olemmehan suomalaisina maailmallisesti vain 0,0055/7,8 osuudella niin kovin "vähäpätöinen".

    Syyttäviä sormia saamme maailman suurimpaan - taloudeltaan tänään - Kiinaan, onhan heidän vastaavuusosuus jopa 1,4/7,8 - siis suita on paljon ruokittavana ja Kiinan edesmennyt vahva mies Deng Xiaoping vielä kannusti kansaansa "menemään ja rikastumaan", no - näin on sitten tapahtunut ja Kiina on maailman suurin talous (bkt/PPP - IMF 2015/-16).

    Mutta se HS-kysymys ja siihen vastaus - se on yksinkertainen:

    Meidän on tarkasteltava osuuttamme per capita periaatteella - unohtamatta kulutuksemme ja päästöjemme kumuloituvuutta viimeiseltä 100-150 vuodelta, mutta erityisesti alkaen 1960-luvun alusta.

    Meidän henkilökohtainen ympäristöhaittajälkemme yhden ihmisen tassua kohden on huomattavan suuri - siis meidän täytyy tehdä jotain, jo senkin takia, että olisimme esimerkki maailman valtavalle enemmistöisyydelle.

    On sangen ymmärrettävää, että amerikkalainen Bill Gates on huolissaan tosissaan, sillä hän tietää maamiestensä jalanjäljet per capita, lisäksi Bill tietää miten kulutushuuma on toiminut Yhdysvalloissa viimeisten 150 vuoden aikana. Luvut ovat luontobiologiamurhaavia ja ahdistavia Elämän kokonaisuudelle eli biodiversiteetille, joka ymmärretään Elämän monimuotisuutena.

    On kunnioitettavaa, että juuri Gates näkee ympäristöhuolta - onhan arvattavasti yhden amerikkalaisen ympäristöhaittajalanjälki yksi maailman suurimmista - varsinkinkin, kun laskemme sille kumuloituneen haitta-arvon.

    Kiina on absoluuttisena päästelijänä suurin, siihen tosin vaikuttaa paljon myös se että lännestä siirrettiin valtavasti tuotantoa ja siinä sivussa työtä Kiinaan ja kiinalaisille - siis siirsimme myös ympäristökuormaamme kiinalaisten taskuihin.

    USA' n väestöllisyys on maailmastamme 0,33/7,8 ja EU-Euroopan 0,44/7,8. Entä EU-valtioiden jalanjäljet per jäsenmaa - miten se asemoituu tuohon yhteen kiinalaiseen?

    Oppisimmeko vähentämisen - entä saattohoito kasvuhokemalle?

...
Ilkka Luoma





FB || BLOG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti