tiistai 2. maaliskuuta 2021

Ilkka Luoman HS-kommentit 01032021 - I

 

HS

Kokoomuksen tarina sai lähes epä­uskottavia käänteitä – Näin Elina Lepomäkeen ja Juhana Vartiaiseen nojaava pelastus­suunnitelma voisi toimia

Ilkka Luoma 
Kokoomuksen tarina aloittaa alamäkensä jo ajoilta, jolloin ei ymmärretty missään liikkeessä (puolueessa) että kasvuhokemien aika on ohi - päättöhetki lähestyy ideoille kasvaa nopeammin, suuremmissa erissä ja yhä useammissa hetkissä.
..

Kaikilla puolueilla on omat linjaukset, "arvomääritykset" ja julistukset

Useasti ne eivät kohtaa todellisuudessa arkea, vaan jäävät kirjaimiksi paperille. Innovaatio ja uuden julistus tuntuu hyvältä, mutta kaikkihan ovat siitä samaa mieltä. Kannanotto esimerkiksi sähköntuonnista Venäjältä on taas konkretiaa, jota ymmärtää niin äänestäjä kuin teollisuusjohtaja.
...
Uskoisin jokaisen puoluejohtajan tietävän eron painetuista puolueiden päämääristä ja toteutuvasta käytännön politiikasta, jotka ilmenevät muun muassa Kokoomuksen edustajista ja kokoomuslaista politiikkaa äänestävistä yritysjohtajista.

Ei vain nykyisyys kuka ja miten johtaa Helsinkiä, vaan tavat nähdä huominen!

On hyvin tiedossa esimerkiksi vuosien takaa Fortum "kähinä", joka yhdisti kansalaisia ymmärtämään taloudenhoidon yksisilmäisyyden ja suoranaisen ahneuden. On tekopyhää mennä "laillisuuden taakse", antamatta mitään kantaa kohtuuttomuudesta, joka on ilmiselvä.

Ymmärrän Kokoomuksen mieluusti pidättäytyneen "populistisesta" kannanotosta

Monissa piireissä tapahtuu samaa "kähmintää" ja nämä piirit ovat lähellä mainintoina taloudenhoidosta - vaikkapa Jan Vapaavuori, ministeriys ja Caruna.

On hyvin tiedossa taloudellisten parametrien tärkeys kokoomuslaiselle politiikalle, joskus saattaa syntyä kiusaantuneisuutta puolueelle räikeimmissä tapauksissa.

Fortumiin olisi voitu antaa selvä kannanotto, jo vuosia sitten. Energia on siksi tärkeä elementti, ettei se voi jättää "kylmäksi".

Jo kauan sitten aloitettu palsta- ja mielipidekeskustelu kilpailukyvyn parantamisesta vientitoiminnassamme muun muassa alentamalla palkkoja kautta linjan sai pahan kolauksen Fortum jupakasta. Kansalaiset ovat herkkiä "takapakeista". Entä nyt, kun kyseessä Suomen pääkaupunki?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti