torstai 18. maaliskuuta 2021

Ilkka Luoman HS-kommentit 18032021 - I

 

Venäjä kutsuu suurlähettiläänsä Washingtonista Moskovaan arvioimaan maiden välisiä suhteita

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007866478.html  - 
..

Ilkka Luoma 
USA on nyt tiukan ja omalla tavallaan määrätietoisen vastakkainasettelun linjalla

Kun päästään nokkimasta ja näykkimästä Kiinan suuntaan - on seuraava ilmansuunta jälleen itä - Venäjä. Venäjässä koetaan kaikki se paha, mitä jo muinoinen us-presidentti Ronald Reagan totesi "pahan valtakuntana".

US-syytteet sinkoilevat ja meitä suomalaisia täällä lännen ja idän vedenjakajalla kiinnostaisi kovasti todisteet Venäjän ja juuri presidentti Vladimir Putinin syytesekaantumisväitteet us-presidentinvaaleihin, nyt viime vuonnakin.

US syyttää myös Kiinaa aggressiiviseksi

Pahin aggressio on aina sota, jossa tapetaan siviilejä - vaikka se tapahtuisi tahtomattaan, on se tie, joka ajaa yleistä väkivaltaa maailmalla. Herää kysymys kumpi on lopulta aggressiivisempi - Kiina vai Yhdysvallat. Sotatilastot ja hyökkäysuutiset puhukoot puolestansa.

Amerikkalainen uus-ulkopoltiikan hoito ajaa voimallisesti kahta alallaan maailman suurinta liittoon - Kiinaa, maailman suurimpana tuotantokoneena ja taloutena (bkt/PPP - IMF 2015) ja Venäjää, joka on ellei maailman suurin, niin suurimpia raaka-ainelähteitä, sen ruokkien lopulta kysyntävetoista maailmantaloutta.

Maailma ja ihmiskunta elää lopulta ainoastaan luontobiologiasta!

Tässäkin Venäjän maailman suurin maapinta-ala tukee elinkelpoisen peltoalapotentiaalin hyödyntämistä paljon enemmille kuin vain venäläisille! Tämä on hyvä huomata, kun muun muassa Kiinan pohjoisosat kuin EU-Euroopan eteläosat kuivuvat ja luovat ahdinkoa alueiden maataloudelle ja kansalaisille, jotka siellä asuvat!

US ajaa tiedostamattaan (?) talouskaavaa: "Kiina + Venäjä > US + EU"

Entä jos tuo kaava toteutuu myös sotilaallisena voimana. Miten käy lännen roc'k'roll? Herää kysymys kuitenkin amerikkalaisesta sapelinkalistelusta, jossa valmistellaan pohjaa onnistuneille loppuneuvotteluille - niin Venäjän kuin Kiinan kanssa (toiveajattelua?).

Diplomaattisesti on hyvin paha merkki, kun suurlähettiläs kutsutaan "käskynjakoon" Kremliin - tai tämäkin on sitä sapelointia!



...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti