torstai 25. maaliskuuta 2021

Ilkka Luoman HS-kommentit 24032021 - III

  • 1

  • Väkivaltaisesti käyttäytyvä alakouluikäinen lapsemme ei saanut apua kunnan palveluista

    Ilkka Luoma 
    Alastomaksi riisuva kirjoitus; rohkea jopa uskalias, mutta ehdottoman tarpeellinen ja juuri päivänä jolloin Käräjäoikeus julkistaa tuomion hyvin paljon uutisoidusta (tästä kiitos medialle!) Helsingin Koskelan väkivaltaisesta taposta, jossa henkensä menetti nuori ihminen, joka ei saanut tarvitsemaansa apua.

    Tämä alaston tosiasiakirjoitus lukijalta on muistutus, että me kaikki olisimme tärkeitä ja tarpeellisia. Vein tänään ekaluokkalaiset tyttömme kouluun bussilla, ikkunasta huomasin vastaan tulevan bussin kyljessä huomattavan herätyksen: "Olen tärkeä" - sekin sattui osuvasti juuri tähän päivään - tämän kommentin herättänyt HS-lukijakirjoitus kuin tuomion julistus. Syntyi triangeli.

    Tämä sama triangeli syntyy kouluissamme, opettajien kera "ilosta oppia" - lapsillemme, joiden tulisi kokea tunnetta, jossa hänet tunnustetaan tärkeäksi, tarpeelliseksi ja erityisesti siten, että lapsi ja nuori kokee joukkoon kuulumista, hyväksyntää yksilönä.

    Tärkeyden tunne on eliksiiriä elämälle, jossa kohtaamme joka päivä toisia elämää haluavia. Elämme yhteiskunnassa, jossa kunkin yksilökohtainen tärkeys tunnustetaan - vieläpä vilpittömästi. Jokainen on laulun arvoinen.

    Kansalaiset jo yli 50 000 voimalla vaativat eduskunnalta toimia - kansalaisaloitteena. Vahvistaaksemme tuota aloitetta haastamme nyt täysillä maamme ylimmän johdon mukaan talkoisiin, jossa yhtään lasta ja nuorta emme unohda, pidämme kaikki mukana. Ilman lapsia ja nuoria meillä varttuneille ole yhteiskuntaa.

    Herra presidentti Sauli Niinistö ja rouva pääministeri Sanna Marin

    Tulettehän mukaan tukemaan yli 50 000 suomalaisen aloitetta. Pidetään lapset ja nuoret mukana - emme jätä ketään. Nyt tarvitsemme aikuisten oikeasti kaiken tuen huomiselle turvallisuudelle kehittyä lapsuudesta ja nuoruudesta vastuulliseksi kansalaiseksi.

    Puututaan nyt voimalla omiin sisäisiin ongelmiin ja jätetään toisten ulkoisten omat sisäiset asiat heidän itsensä ratkaistaviksi. Meillä on nyt tehtävä - herra presidentti ja rouva pääministeri.
  • 2

  • Supo kuvasi väestön­vaihto­teoriaa ääri­oikeistolaisen terrorismin yhdeksi vaikuttimeksi – Näin perus­suomalaisten johto kommentoi

    Ilkka Luoma 
    Väestönvaihtoteoria tai väestön vaihtuminen -löytyy esimerkkejä niin Suomen niemeltä kuin kauempaa, vaikka Palestiinasta

    Tutkimusten mukaan Suomen niemeä asutti "ensin" saamelaiset, aivan etelästä alkaen. Kului aikaa, ja kalaiset vesistöt ja hyvät metsät metsästää tuotti "niemelle" seuraavia vaeltavia ryhmiä, puhutaan hämäläisistä, ehkä karjalaisista - mutta kuitenkin perimältään erilaisia ihmisryhmiä kuin saamelaiset.

    Syntyi alun uteliaisuuden jälkeen erimielisyyksiä, oli erilaiset elintavat - näkemys kalavesiin, maihin kuin metsiin erosi siksi suuresti, että syntyi konflikteja ja lopulta saamelaiset joutuivat siirtymään (pakenemaan) pohjoisemmaksi - aina lopulta nykyiseen Lappiin saakka.

    Oliko tuo saamelaisten väistö sitten teoriaa vai alueellista väestön vaihtamista | vaihtumista, niin ainakin se oli toisen perimältään erilaisen ihmisryhmän väistymistä toisen vahvemman ja vaikuttavamman tieltä.

    Toinen esimerkki löytyy Palestiinasta, Lähi-idästä ja nykyisestä Israelista - alueelta, jossa vielä 1800-luvulla palestiinalaisten osuus oli hyvin merkittävä ja juutalaisten määrä vähäinen.

    Selitteenä myöhemmille, osin väkivaltaisille toisen ihmisryhmän alueellisille siirtelyille on annettu 'luvatun maan teoria', joka on uskonnollinen, taloudellinen ja poliittinen - jopa niin, että ulkoiset valtiot (Englanti ja Balfour-sopimus) sekaantuivat kolonialisteina alueen väestökehitykseen.

    Kokonaisvaltaisesti tuolla Lähi-idässä edelleen Englanti ja Ranska siirtelivät rajoja - kyselemättä alueen asukkailta miten rajankäynti pitäisi tehdä. Syntyi nykyinen jännitteellinen tilanne Sykes ja Picot sopimuksena

    Juutalaiset kokivat raskaasti II Maailmansodan. Kokemukset saksalaisten taholta olivat paljon pahempaa kuin teoriat väestönvaihdoista, ja näin juutalaiset saivat intoa, toivoa ja huomisen turvaa "luvatusta maasta", jossa oli valmiina oma väestönsä - palestiinalaiset.

    Israelin synnyttyä alueella on ollut useita sotia palestiinalaisten väistellessä, ja se ei ole teoriaa!
  • 3

  • Suomi on mukana, kun Nato puhuu Venäjästä

    Ilkka Luoma 
    Vihreä ulkoministeri Pekka Haavisto on elämänsä paikassa - täältä idän ja lännen vedenjakajalta, jossa kansakunta sanoo vuodesta toiseen Natolle: "Kiitos ei".

    Pekka voisi olla vihreiden suurlähettiläs noinkin sotaisissa pöydissä, joissa tähän saakka mietitään vain ihmisten välisiä sotia, kun päällä on paljon pahempi - koko ihmiskunnan asemoituminen luontobiologiaan, joka lopulta elättää kaikki elolliset, sotilaista lähtien.

    Suomi on ainutlaatuisessa geopolitiikassa

    Olemme sen toisen ydinasesuurvallan vieressä, jopa niin, että Lapissa rajaltamme on vain satakunta kilometriä maailmallisiin tasapainouhkatekijöiden varustuksiin - Borei-strategisten ydinsukellusveneiden tukikohtiin.

    Olemme sodan rajalla - eikä kansakuntamme turvallisuutta ajanut liittyminen Nato-Isäntämaa pöytäkirjaan, joka on tuottanut amerikkalaistaisteluvoimia maahamme, tuohon Venäjän viereen.

    Emme voi pelata uhkarohkeaa ja ja jopa ymmärtämätöntä

    Meidän tie on aina jo kansakunnankin vaateesta sotilaspoliittinen puolueettomuus - ei mihinkään sota- ja taistelukykyliittoon. Me olemme presidenttimme Sauli Niinistön sanoin suomalaisia ja voimme tarjota hyviä palveluksia kaikille, joilla "kenkää puristaa" jokin konflikti.

    Osaamme olla sekaantumatta vieraiden omiin sisäisiin asioihin. Uskoisin tämän olevan enemmistösuomalaisten tahto.

    Haavisto on elämänsä paikassa - häneltä kysellään Venäjästä, ja Pekka tietää nyt enemmän kuin moni muu. Pekka on kuin lähettiläs puolueettomalta maalta - opin maalta matkalla kohden neuvottelupöytien tarjoajaa kuin luotettavaa arvioitsijaa säkenöitymättä mihinkään ilmansuuntaan yksipuolisuuden kiihkossa.

    Suomen paras asema on irtautuminen lännen sotakoneesta

    Osaamme tehdä oleelliset turvallisuussysteemit itse ja osamme puolustaa itseämme parhaiten, tässäkin itse.

    Presidenttimme ehkä ylin tavoite on saada kaikki kolme suurvaltaa kylään hyvän neuvottelupöydän ääreen - siihen on olemassa realismi. Meihin voidaan luottaa!

    Pekalle onnea merkittävään esiintymiseen.

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti