perjantai 5. heinäkuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 05072019 - VII



Ilkka Luoman HS-kommentit armon päivänä 05072019

...
  • 1

  • Karjankasvattaja laittoi lehmät keräämään itse rehunsa ja levittämään lantansa: Laitumien hiili­varastot kohenivat, vasikoiden kasvu kiihtyi ja säästöä syntyi

    Ilkka Luoma 
    Elinehtomme hiili - katoaa johonkin! 

    [ ~ Hiili karkaa pelloiltamme - ~ 0,4% vuodessa – ollen noin 220 kiloa per hehtaari” ~ http://issuu.com/mttelo/docs/mtt_elo_1_2013?e=2189930/2161400 - [MTT _ELO 1/2013] - ] 

    Atomit ovat ihmisen aikatauluissa ikuisia ja käytännössä rauhallisessa universumissa muuttumattomia; ainakin ne osaset, joista atomit muodostuvat. Mystiset ja vielä teoreettiset säikeet ovat ikuisesti muuttumattomia; koska niillä ei ole aikaa eikä ulottuvuutta – stringejä 1], joilla ei ole halkaisijaa, ymmärtämällämme tavalla. 

    Molekyylit tunnetusti muodostuvat atomeista 

    Molekyylirakenteet vaihtavat muotoaan ja ”keräytyvät ja hajoavat” - molekyyleistä muodostuvat suuremmat osaset, kuten ihmisen solut ja puiden kyky yhteyttää. Elämme tänään ihmisen ja biosfäärin aikana niin kutsuttua ”hiilielämää” - tämähän oli itsestään selvää meille kaikille. 

    Hiili on tunnetusti orgaanista kemiaa – ja koko elämämme ajatuksineen, kuvitelmineen, onnen - ja surun tunteineen ovat täyttä kemiaa, varustettuna myöskin vielä mystisellä ”minä kuvalla” ja olevaisuuden kokemuksella (”ajattelen, siis olen” 4]); joka voisi olla myös täyttä mielikuvitusta. 

    Elämänvirrat 

    Maapallollinen elämä on mikrosiru suuremman koneiston ”elämänvirroissa”. Kaikkea elämää emme edes näe, emmekä koe. Ajatuskoneistomme kemia on viritetty fysiikan- ja kemian lakien alle – lämpötilammekin loppuu absoluutissa (muutakaan nimeä emme keksineet). 

    Elämämme siis ammentuu hiilestä, vedestä ja hengitettävästä hapesta sekä joukosta hiukkasia, jotka ovat rakenteellemme välttämättömiä. Näinhän me evoluutiossa muodostuimme, jonkin suuremman antaman rakennekaavan mukaisesti. Onko nyt paljastumassa oleellinen virheohjelmointi – tarkoituksella vai sattumalta? 

    Mihin hiili häviää? 

    Tänään metsien ja peltojemme hiilimäärät ovat vähentymässä, merkittävästi. Ja mikä merkittävintä – emme tiedä syytä. On ollut jo pidempään ihmiskunnalle selvää, että tietomme kasvaessa epätietoisuutemme määrä myöskin lisääntyy – kiihtyvästi.
  • 2

  • Mikä yritys on Suomelle tärkein?

    Ilkka Luoma 
    Erinomaisen vaikea kysymys tuossa HS-otsikossa! Tärkein yhtiö, tärkein ominaisuus kansalaiselle, valtiolle ja/tai yhteiskunnalle - liike-elämälle vai mille? Se voidaan sanoa, että kansalaiselle tärkeä tekijä on tehtävä työ, josta saa tyydytystä osallistumisesta, onnistumisesta ja käden jäljestä - siis kokea tyydytystä olla osasena jossain sellaisessa, joka tuo taloudellista ja henkistä hyötyä ja yrittämisen halua tuottamaan omalle yhteiskunnalle sellaista, mitä se oikeasti tarvitsee ... monimutkaistako - ei, vaan --- 

    ... pyrkimys valtion oman yhteiskunnan riittävään omavaraisuuteen, jolloin vaikeiden aikojen varaumat ovat sellaisia, jotta tullaan toimeen omillaan. Siis mikä voisi näin ajatellen olla se tärkein ominaisuus liike-elämässä, ja yleensä teon ja olemisen elämässä? 

    Kriiseissä riippuvuus epävarmoista ulkoisista muiden hallinnassa olevista yhteiskuntatarpeista on riski - jopa niin suuri riski, että elintarvikeomavaraisuuden ollessa hyvin alhainen, on vaarana kansakunnan ahdinko ravintopuutteena. 

    Millaista omavaraisuutta yhteiskunta tarvitsee, siis millaisia ominaisuuksia tulee olla tällaisen yhteiskunnan liike-elämässä ja tuotantokoneistossa, jotta rajojen mennessä kiinni - tulee yhteiskunta kuitenkin omillaan toimeen. 

    Täysin omavarainen valtio yhtenäisenä kansana on varmin tae tulla toimeen ja elää - harva valtio on täysin omavarainen - ehkä Venäjällä, Kanadalla ja Australialla siihen voisi olla mahdollisuus? 

    Entä Suomi, millaisia työnteon lähteitä meillä pitää olla, että voimme sanoa sellaista tärkeimmäksi? Siis työ, ja siihen liittyvä omaa yhteiskuntaa ja valtiota hyödyntävä toiminta, tuotanto ja raaka-aine ja energiariippumattomuus ulkoisista valtioista - ehkä tässä on se tärkein ominaisuus mitä omalta omassa maassaan olevalta yhtiötoiminnalta edellytettäisiin. 

    Reaalielämä hakee varmuuksia ja varaumia vaikeisiin aikoihin, joita aina vääjäämättä tulee. Noiden tekijöiden hallinta on tärkeintä - ja se asettaa kriteerit tärkeimmille yhtiöille.
  • 3

  • Kolme helsinkiläisperhettä on onnistunut mahdottoman kuuloisessa järjestelyssä: jakamaan auton 20 vuoden ajan

    Ilkka Luoma 
    Ehkä kuuluisin kimppakäytön esitys tuli savonlinnalaiselta entiseltä kansanedustajalta - ministeriltä - demareiden Jouni Backmannilta - hän ehdotti reippaasti kesämökkien saunakulttuuria, jossa mökkikunnat saunovat vuorovuoroin toistensa saunoissa - kimpassa, jolloin emme tarvitse kahta miljoonaa puusaunaa - vaan puolimiljoonaa riittää! :-) Näin olisi säästynyt polttopuuta, tullut vähemmän savuhaittoja ja kuapan päälle kyräilevät suomalaiset olisivat paremmin tutustuneet toisinsa - tasa-arvoisesti alastomina ... :-) 

    Myöhemmin ei ole kerrottu missä kimpassa Jouni sitten vaimoineen esimerkin vuoksi saunoi ...
  • 4

  • Kolme helsinkiläisperhettä on onnistunut mahdottoman kuuloisessa järjestelyssä: jakamaan auton 20 vuoden ajan

    Ilkka Luoma 
    Ilmainen joukkoliikenne - nuoret siirtävät ajokorttia 

    Uutisointi kertoi, etteivät nuoret, erityisesti suuremmissa kaupungeissa kaipaa ajokorttia (ainakaan heti laillisuusiässä) – ovat myöskin ryhmänä lisääntymään päin. Ollaan totuttu käyttämään julkisia liikennevälineitä – joko maksamalla tai pummilla. Julkinen joukkoliikenne kustantaa Helsingissäkin joitain satoja miljoonia euroja kaupungin budjetista – eli kaikki kunnallisveronmaksajat ottavat osaa ”yhteiseen hyvään”. 

    Joissain ulkomaan kaupungeissa on kokeiltu ja käytetäänkin käyttäjilleen ilmaista joukkoliikennettä. Tämä harjoitus kannattaisi käydä myös Suomessa, alkaen pääkaupunkiseudulta, vaikka ensikokeiluna metrolla ja joillain raitiovaunulinjoilla. Olisi hyväksi hakea käyttökokemuksia liputtomuudesta *], ennen varsinaista päätöstä siirtymisestä mahdolliseen veloituksettomaan joukkoliikenteeseen. 

    ”Ilmaisuus” kulkemisessa ei soveltune samoin kaavoin kaikkialle Suomeen – olemmahan etäisyyksien osalta erinomaisen eriarvoisessa asemassa. Joukkoliikenne tukee hyvin asumista suurissa keskittymissä – pohdittavaksi jää kuinka ”hyvitämme” veloituksettomuuden syrjäseuduille – en tiedä vielä vastausta tähän … 

    Nykynuoriso on herkkä ymmärtämään ympäristön ”hädän”, 

    sen rasittumisen ja kyvyn elättää meidät – tosiasiallisesti. Vanhempi sukupolvi tykkäsi, että ravinto maitoineen tulee valintataloista ja alepoista. Biosfääri on ainoa alusta, josta elo lähtee – sitä olisi siis syytä kunnioittaa ja vaalia. 

    Yksi keino arvostaa elämää tuovaa ympäristöä ja luontoa, 
    [ … joukkoliikene on vastuullista huomista --- ] 

    ... on vähentää siihen kohtaantuvaa rasitetta ja epänormaaliutta ohi luontaisen evoluution – yksityisautoilu tuottaa ”pilvin pimein” saasteita (kaikkinensa – kun otetaan sen koko elinkaari huomioon) ja ilmastomuuttujia sulattamaan jäätiköitä alavien alueiden asujaimistojen hukuttamiseksi. 

    Ympäristönäkökulmaisen niukkuuden hyvekäsityksen myötä lisääntyy luontainen yhteisomaisuuden käyttö!>2 
  • 5

  • Trump korosti yhtenäisyyttä kiistellyssä itsenäisyyspäiväshow’ssa

    Ilkka Luoma 
    Ihminen haluaa kokea yhteenkuuluvuutta, turvallisuutta siitä ja voiman tunnetta omistaan. Kaikki nämä toteutuvat sotilasparaateissa - meilläkin ainakin kerran vuodessa - Mannerheimin syntymäpäivänä - joka on samalla Puolustusvoimiemme lippupäivä ja juhlapäivä katujen varsille kokoontuneille hartaan hiljaisille kansalaisillemme, jotka yhtenäisyyttä kokien katselevat ohi kulkeviä sotilasosastoja, tankkien ja tykkien rivistöjä - se luo ikäänkuin me-fiiliksen, että kyllä meillä ja meiltä. 

    Maslowin tarvehierarkiassa turvallisuuden tunne ja siihen hakeutuminen ovat korkealla sijalla - joskus jopa lisääntymisen yläpuolella. Armeija on turvallisuuden lukko ja siihen luotetaan - jopa niin paljon, että niiden tekemiä vallankaappauksia siedetään. 

    Armeijan ohimarssi siivittää kadun arki-ihmisen euforiaan tunteesta, että olen turvassa. siksikin Suomessa luotetaan omaan armeijaan - eikä muun muassa Natoon, lännen sotakoneeseen haluta - varsinkaan täällä idän ja lännen vedenjakajalla. 

    Sotilasparaati on voiman osoitus kaikkine sotakoneineen - vaikka armeija olisi kokematon itse todelliseen sotaan. Nyt US pr. Donald Trump haluaa juuri nähdä sellaisen armeijan marssivan äänestäjilleen ja
    The Great America nautiskelijoille - armeijana, joka tietää, osaa ja omaa kokemusta mitä merkitsee sota - tosin Vietnamin jälkeen sellaisia vastaan, jotka ovat vajaamittaisia - eivätkä kykene antamaan juuri mitään vastusta US Armylle, USAF' lle ja US Navylle. 

    Viimeinen USA' n armeijan kurittaja oli Vietnam, joka lopulta voitti koko sodan ja loi yhtenäisen Vietnamin - ja US joutui vetäytymään, kuten nyt näyttää käyvän myös Afganistanissa. Silti Trump haluaa triumffinsa! 

    Totaalisen vahvoja ja kykeneviä armeijoita olivat yllättäen Saksan sotakone - Wehrmach ja Waffen-SS sekä Neuvostoliiton Puna-armeija, jotka erityisesti II Maailmansodan Itärintamalta tiesivät mitä on totaalinen tuhoamissota. US käy tänään sotaa ylivoimaisena sotakoneena ja tämän armeijan Trump haluaa nähdä nyt kotikadulla!
  • 6

  • Ylen gallup: Perussuomalaiset yhä selvä ykkönen, hallituspuolueet Sdp ja keskusta menettivät kannatustaan

    Ilkka Luoma 
    Jytkyttäjä ja lakritsilippis fraseologinen Timo Soini suoraan populismin kehdosta synnytti ilmiön vailla vertaa - erityisesti edesmenneen rehellispuhuja Toni Halmeen avulla - siitä alkoi Suomen historian pysäyttävin poliittisen liikehdinnän virtaamo - päätyäkseen ministeri-audien takanahkapenkkien syleilyyn - sinisin mielin. 

    Kansa oli antanut tuomionsa ja soinilaiset sinistyneet ministerikipeyspoliitikot saivat lähteä - yksikään ei palannut kansankäsittelystä isolle mäelle - Arkadialle. Soinistinen tarina oli näin päättynyt. Kansa oli puhunut, ja kyllä se tietää! 

    Mitä ihmettä - tilalle tulivat halla-aholaiset reviiripuolustajat - ja näin heidän antaen kunnioituksensa Toni Halmeelle, joka uskalsi puhua pioneerina maahanmuutosta, vieraiden aiheuttamista kulttuurijännitteistä sekä sopeutuvuushiertämistä - kun niin suorapuheinen oli. 

    Helsinkiläiset laittoivat Tonin mäelle reippaalla äänimäärällä ja tuosta alkoi reviristien nousu. Läpimurto sinetöityi puoluekokouksessa, jossa Timon junttaus Sammon takojana ei tuottanut tulosta - vaan arkipersut ärähtivät ja nostivat halla-aholaiset nousuun - immoslaisten ja hakkaraislaisten avulla. 

    Nyt reviiripuolustajat ovat innoissaan ja halla-aholaisten kannatus nousee - aina 25 prosenttiin, siksi paljon meistä on reviiripuolustajia, jotka haluavat isänmaan suomalaisille, jopa geenisuomalaisille. 

    Uuspsersut eivät ole rasisteja, he ovat maansa puolustajia ja kokevat nyt voimaa, koska he saavat olla vihdoin omia itsiään. Laurakin voi nyt puhua avoimesti - sananvapauden siivittämänä, jopa niin, että Jussi vaatii sananvapaudelle uutta määritettä, jossa huomioidaan aito esilletulo ja suorapuheisuus - sen vuosimiljoonaisen evoluution määrittämänä, kun se itse kuolemattomana geenisiirtäjänä ja sovelluskehittäjänä haluaa reviirit asemaan arvoiseensa. 

    Koko biosfäärillinen eliöstö elää reviiriajattelussa, sillä se on ainoa todellinen keino ylläpitää rauhaa ja vain säädetysti sotia, koska meillä on kuitenkin paineemme purkaa niitä.
  • 7

  • Trump tuo paraatissaan panssarit keskelle Washingtonia ja selostaa itse ilmavoimien ylilennon

    Ilkka Luoma 
    Ihminen haluaa kokea yhteenkuuluvuutta, turvallisuutta siitä ja voiman tunnetta omistaan. Kaikki nämä toteutuvat sotilasparaateissa - meilläkin ainakin kerran vuodessa - Mannerheimin syntymäpäivänä - joka on samalla Puolustusvoimiemme lippupäivä ja juhlapäivä katujen varsille kokoontuneille hartaan hiljaisille kansalaisillemme, jotka yhtenäisyyttä kokien katselevat ohi kulkeviä sotilasosastoja, tankkien ja tykkien rivistöjä - se luo ikäänkuin me-fiiliksen, että kyllä meillä ja meiltä. 

    Maslowin tarvehierarkiassa turvallisuuden tunne ja siihen hakeutuminen ovat korkealla sijalla - joskus jopa lisääntymisen yläpuolella. Armeija on turvallisuuden lukko ja siihen luotetaan - jopa niin paljon, että niiden tekemiä vallankaappauksia siedetään. 

    Armeijan ohimarssi siivittää kadun arki-ihmisen euforiaan tunteesta, että olen turvassa. siksikin Suomessa luotetaan omaan armeijaan - eikä muun muassa Natoon, lännen sotakoneeseen haluta - varsinkaan täällä idän ja lännen vedenjakajalla. 

    Sotilasparaati on voiman osoitus kaikkine sotakoneineen - vaikka armeija olisi kokematon itse todelliseen sotaan. Nyt US pr. Donald Trump haluaa juuri nähdä sellaisen armeijan marssivan äänestäjilleen ja The Great America nautiskelijoille - armeijana, joka tietää, osaa ja omaa kokemusta mitä merkitsee sota - tosin Vietnamin jälkeen sellaisia vastaan, jotka ovat vajaamittaisia - eivätkä kykene antamaan juuri mitään vastusta US Armylle, USAF' lle ja US Navylle. 

    Viimeinen USA' n armeijan kurittaja oli Vietnam, joka lopulta voitti koko sodan ja loi yhtenäisen Vietnamin - ja US joutui vetäytymään, kuten nyt näyttää käyvän myös Afganistanissa. Silti Trump haluaa triumffinsa! 

    Totaalisen vahvoja ja kykeneviä armeijoita olivat yllättäen Saksan sotakone - Wehrmach ja Waffen-SS sekä Neuvostoliiton Puna-armeija, jotka erityisesti II Maailmansodan Itärintamalta tiesivät mitä on totaalinen tuhoamissota. US käy tänään sotaa ylivoimaisena sotakoneena ja tämän armeijan Trump haluaa nähdä nyt kotikadulla!
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti