perjantai 26. heinäkuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 26072019 - XI



IJL HS-kommentit 26072019

...
  • 1

  • Perussuomalaisten kansanedustaja teki tutkintapyynnön Abdirahim ”Husu” Husseinista, joka väitti kaikkien perus­suomalaisten olevan rasisteja

    Ilkka Luoma 
    Suomessa ei ole rasismia sen varsinaisessa merkityksessä ja jos hiukan onkin - ovat nuo rasistit hyvin harvinainen pienvähemmistö. Maassa eletään maan tavoilla, kaikkialla - niin Somaliassa, Sveitsissä, Ruotsissa, Kiinassa kuin Suomessakin. Suomalaiset ovat epäluuloisia ja varauksellisia tuntemattomia kohtaan. Olemme reviiripuolustuksessa. 

    Reviiripuolustus on kaikkialla ja se kumpuaa miljoonien vuosien takaa. Reviirit ovat meillä kaikilla; me puolustamme itseämme, arvojamme ja koskemattomuuttamme - emmekä kovin helposti halua uusia meille tuntemattomia vaikutteita. Olemme silti uteliaita - varovaisella tavallamme. 

    Reviirillinen yhteiskunta pohjautuu vuosisataisista maaseudun kehäasutuksista - kehässä oltiin suojassa pedoilta ja naapurikehäläisiltä - välillä haettiin vierasta geenistöä, jottei olisi syntynyt liiaksi vajaamielisyyttä. 

    Kiltti ja sinisilmäinen kansa 

    Suomalainen on pohjimmiltaan kiltti ja sinisilmäinen - uskoo ja luottaa, kun luottamus on voitettu ja todistettu. Arvostamme työtä ja tekemistä - arvostamme myös auttamista sellaisille, jotka syyttään kärsivät ja ilman laiskuutta apua tarvitsevat. 
    Meille saa tulla tekemään työtä ja maksamaan veroja - oli ihon väri mikä tahansa, kunhan on ahkera ja ottaa osaa yhteiseen tulontasaukseen ja valtioyhteisön kassan täyttämiseen. 

    Meille on turha tuputtaa vieraita tapoja

    olemme sen verran viisaista, että otamme vapaaehtoisesti sen vastaan, joka meille sopii ja passaa. Emme siedä tuputtamista, emmekä sitä, että arvojamme ja tapojamme kyseenalaistetaan - meillä eletään meidän sääntöjen mukaisesti, kuten kaikkialla muuallakin noudatetaan kunkin yhteisön, yhteiskunnan ja valtion sääntöjä - ei sen kummempaa.
  • 2

  • Rakastumme yhä uudelleen samankaltaisiin ihmisiin, selvisi tutkimuksessa – Ja siitä voi olla meille hyötyä

    Ilkka Luoma 
    Rakkauden maailma – hulluuden keskellä, aika hullua, eikö? 
    [ … rakauden maailma, apua – ihastuin väärään ihmiseen! ~ http://www.hs.fi/elama/a1469238205242 - ] 

    Rakkaus, kuten muukin aivotoiminta (miehillä on havaittu myös muuta toimintaa – tämän kukin voi sitten ajatella kuten tahtoo) on biosähköistä synaptiikkaa, joka rakentaa ja purkaa. Kemiat etsivät aina lopulta lisääntymiskumppania, muut on evoluution luomaa enemmän tai vähemmän tärkeää oheisvärinää. 

    Biosfääri on rakennettu ylläpitämään jatkuvan lisääntymisen jatkumoa, jota voidaan kutsua kuolemattomuudeksi. Elämä tunnetusti jatkuu sukupolvesta toiseen. Menetykset ja poistumiset ovat ihmisten osalta henkilötunnustasolla. 

    Rakkaus on todennäköisesti vahvin biosähköinen synaptisuus, vain itsesuojeluvaisto eli itsekkyys voi sen ylittää, turvatakseen eloa ja alitajuntaista lisääntymistä (suurimman osan ihmiseloa poistumat ovat tapahtunet jo lisääntymiskykyisenä aikana!). 

    ”Yllättäen” itsesuojeluvastoon kuuluu lapsensa/lapsiensa turvaaminen, sillä turvataan lopulta omaa jatkumoa eli geenien siirtoa, jota ohjausrakenteena, hitaan huolellisesti, evoluutio on sopeuttaen valiinnuttanut jo vuosisatamiljoonien ajan! 

    [ … kansalainen Erkki pohtii tykönään jäätyään yksinäisyyteen, miksi miehen ja naisen erot ovat nykyään niin yleisiä, ja miksi nainen ei pysynyt kuosissaan ja roolissaan. Kansalainen Liisa haaveilee siitä yleisymmärtäjästä, niskojen hierojasta ja herrasmiesmäisestä huomiosta, jota miehen tulisi aina osata kunkin kuukautiskierron jokaisena päivänä osoittaa valitsijalleen … ]
  • 3

  • Helleaalto rikkoi ennätyksiä ympäri Eurooppaa jo kolmatta päivää: Tutkijat uskovat, että 40 asteen kausista tulee uusi normaali

    Ilkka Luoma 
    Gaia kuumenee - kytketäänkö jäähdytys? 

    [2013] Maapallon lämpömittari osoittaa lämpötilan nousevan koko ajan 1], samaan aikaan universumin lämpömittari näyttää mikroskooppisesti, että lämpötila alenee – kohti absoluuttista nollaa. Nolla kelvinissä, -273,15 C astetta *] molekyylien värähtely lakkaa – siis lämpöliike pysähtyy [?]. Lämpöliike on itseasiassa molekyylien ”mekaanista hierontaa toisiaan vasten”. Mitä tapahtuu absoluuttisessa nollassa – sitä ei kukaan tiedä, vielä. 

    Ihminen toteuttaa lisääntymisen ohella toista mekaanista liikettä suurella hartaudella – siirtelee itseään ja tavaroitaan paikasta toiseen, vieläpä kiihtyvästi. Nykypäivänä hinaamme jopa automme perässä peräkärryä, kun takakontti ei enää riitä mökkimatkalle. Kaupunkilainen on vuokrannut kaupunkivaraston, kun tavaramäärät eivät enää asunnon kellariin ja vintille mahdu. Tarvitsemme koko ajan lisää, lisää ja lisää ... 

    Olemme markkinatalouden kestosääntöjen mukaan kasvukerrannaisia 
    Kerrannaisuus on lisääntynyt jatkuvana päästö- ja ympäristön muutoskuormien kasvamisina – vaikka tehostamme kestävää kehitystä, materioiden kierrätystä ja energiankäytön vähentämistä. Nämä tarkoitukseltaan hyvät aikeet torppautuvat usein kasvuhuudon myötä lisääntyvänä itsemme ja tavaroidemme roudaamisina paikasta toiseen – lämmitettyjä oleskeluneliöitäkin pitää saada lisää – kesämökillekin. 

    Purskautimme vuosimiljoonien hiilikerääntymisen 200 vuodessa – ilmakehään 
    Ihmiskunta purskautti ilmakehään elintasokaasuja sellaiset määrät, joiden synnyttämiseen maan poveen itse biosfäärin biomassoilta meni arviolta 10-30 miljoonaa vuotta. Eipä siis olekkaan ihme, että ilmakehä paisuu muun muassa hiiilidioksidista – biokasvulle välttämättömästä kaasuseoksesta – josta kaltaisemme hiilielämä on mahdollistunut. 

    Nyt lasti on kirjaimellisesti päällämme – 

    merenpinta nousee hukuttaen maallisesti varakkaimpien merenranta-asunnot merielämän asujaimistoiksi – mikäli meriin jotain monimuotoisuuselämää jäljiltämme jää.
  • 4

  • Suomen pitää nähdä Yhdysvaltojen-suhteidensa hoidossa myös instituutiot johtohenkilöiden takana

    Ilkka Luoma 
    Kaukaa idän suunnasta kerrotaan vanhaa kiinalaista viisautta - jopa kahden opastuksen voimin: "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana" - älykästä, varsinkin, kun itäinen rajamme on 1300 kilometrillä kiinni tuossa maailman toisessa ydinasesuurvallassa - Venäjässä. 

    Toisekseen Kiinasta edelleen viriää: "Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä" ... tässäkin piilee historiallista todellisuutta. Tiedämme Venäjän olevan tuossa vieressä - ollut venäläisyytenä niin nykyisenä, tsaarien kuin novgorodilaistenkin osalta - jo noin 1000 vuotta - ehkä enemmänkin. 

    Tiedämme kaikki sotamme - niin lännestä itään kuin idästä länteen. Me olemme tässä geopolitiikassa kuitenkin edelleen - ehkä olemme osanneet tehdä vihollisesta ystävän - ja kansakuntamme suuri viisaus väkevänä enemistönä ilmaisee tuolle ystävyydelle/"ystävyydelle" tueksi liittymättömyyden lännen sotakoneeseen - Natoon. 

    Nyt laatumedia hienostuneesti pohdiskelee ystävyyttä kauas valtamerien taakse - valtioon, joka on yksi maailman sotineimmasta yhteiskunnista (ollen myös maailman suurin asekauppias) ja aina sotimassa kaukana omilta rajoiltaan (vuodesta 1941 lukien) ... 

    US hyökkäilee maailmahegemoniana vieraiden alueille - joko YK' n luvalla tai sitten luvatta. Miten on? Mihin suuntaan meidän kannattaisi ylläpitää ahkerampaa ystävyyden osoitusta - mikä olisi meille tärkeintä? 

    Kansakuntamme opastamana presidentti Sauli Niinistö on hienosti oivaltanut olomme idän ja lännen vedenjakajalla - siksipä hän vierailee niin lännessä kuin idässä - unohtamatta maailman suurinta, ja meille yllättäen tärkeintä kauppakumppania [ https://kauppakamari.fi/2017/04/05/kiina-noussut-suomen-tarkeimmaksi-kauppakumppaniksi/ - ] - Kiinaa!
  • 5

  • Ranska kiihdyttää kilpailua avaruuden aseistamisesta, aikoo suojella satelliittejaan laserein

    Ilkka Luoma 
    Samantien voisimme ulkoistaa sodat tuonne ulkoavaruuteen ja kun sotainen ihminen haluaa sotia, voi sitä käydä kaukana meistä - särkemättä mitään missä elämme. Yleisö voisi sitten seurata kamppailua avaruudessa omilta kännyköiltään, kuten jalkapallo- tai nyrkkeilyottelua seurataan katsomoista. Katsomo vain siirtyy kuvaruuduille --- 

    [2018] Venäjä ilmoitti kovin pontevana, että nyt he ohittavat kaikki puolustuskilvet – 20-kertaisella äänennopeudella |1, jota muuten nykyisetkin mannertenväliset ydinohjukset kulkevat - lähiavaruudessa, tosin ilman väistelyä (ballistista suunnanmuutosta). Tuo nopeus ei ole mikään uutuus, sillä avaruudesta tullaan aina noilla nopeuksilla alas (fysiikan lait – ne vetovoiman lait). 

    US vt. puolustusministeri Patrick Shanahan, poliittista kokemusta vailla oleva Boeing-liikemies* haluaa US-presidentti Donald Trumpin ohjeistamana avaruustaistelujoukot |2. ”Hyvä niin”, sillä se saattaa viedä tulevat sodat kauas avaruuteen, mielellään Auringon kiertoradalle, siellä ne vähiten häiritsevät ihmiskunnan ”rauhantahtoista elinoloa” … niin, miksi me tarvitsemme aina aika-ajoin sotamme, puhuttiin miten paljon tahansa: ”Ei enää koskaan”! 
    … 
    |1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005947128.html
    |2 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005946593.html

    Aseet ovat dramaattisinta näyttö- ja vertailutaloutta. Kellä on tuhoisimmat ja vaikeimmin torjuttavat tappamisen ja särkemisen voimat, voi ylläpitää järjestyspelon hegemoniaa. 

    USA' n pahin skenaario sen omassa asevarustelussaan ja asemoitumisessaan uuteen maailmanjärjestykseen on juuri tuo mahdollinen Venäjän ja Kiinan ”liitto” - jota koetetaan nyt EU' n näkökulmasta suitsia -Marine Le Pen – Ranskasta: ” … ”Miksi pelkäisin Putinia tai Venäjää? Minusta hän ei ole uhka. Meitä kiinnostaa uudistaa Euroopan ja Venäjän suhteet ja vahvistaa energia- ja talousyhteistyötä. Venäjä kääntyy nyt kohti Kiinaa, koska emme tätä yhteistyötä tee. Se on Euroopan suuri strateginen virhe”, Le Pen sanoo … ” -ote HS 271218)
  • 6

  • Yhdysvallat kehottaa Pohjois-Koreaa välttämään provokaatioita ja pysyttelemään diplomatiassa

    Ilkka Luoma 
    Korealaisuuden osalta on hyvä palata vuoteen 1945, jolloin Japani pitkäaikaisena miehittäjänä pakeni koko Aasian mantereelta ja Koreasta. Tuolloin Korea oli kansana yhtenäinen - eheä valtio, tosin alistettuna Japanille - aiheuttaen edelleen kipunoita maiden välille. 

    Japanin paon jälkeen kaksi II Maailmansodan todellista voittajavaltiota - US ja edesmennyt Neuvostoliitto jakoivat korealaiset kahtia - kysymättä itse korealaisilta mitään - jakolinjaksi syntyi se nykyinen, jonka US presidentti Donald Trump ylitti historiallisesti kesäkuussa 2019. 

    Tänään eteläisessä osaa Koreaa ovat yhä amerikkalaiset sota- ja taistelujoukot runsaine aseineen, muodostaen pohjoisen korealaisille konkreettisen uhan, joka kulminoituu aikanaan myös Korean sodaksi, jossa US oli varsinainen vihollinen pohjoisen korealaisille. Täältä kumpuaa nykyisen Pohjois-Korean uhka sen omalle itsenäisyydelle ja omintakaiselle yhteiskuntajärjestykselle. 

    Nyt US ja Etelä-Korea harjoittelevat vuosittaista sotaharjoitustaan, joka närästää Kim Jong-unia, jolle jää turvakseen tässä vaiheessa oma ylisuuri armeija ja enemmän tai vähemmän toimivat ydinaseet. 

    US voisi vetäytyä sotilaineen Etelä-Koreasta - näin on Pekingin tiekartta opastanut niin Kimiä kuin Trumppiakin. Kun Trump taipuu sotilaidensa vetäytymiseen - kotiin, kuten hän on vaalilupauksenaan sanaillut, voisi Kim luopua omista ydinaseista, joiden todellisen toimivuuden Kiina tietää, mutta ei kerro. 

    Kiina ajaa yhä voimallisemmin korealaisen rauhan toteutumista, onhan Kiina vierusvaltio ja korealaisten suurin kauppakumppani. 

    US tekisi itselleen suuren palveluksen, jos lopettaisivat heti nyt meneillään olevan sotaharjoituksen. Kim tietää, että tuo taisteluharjoitus on vain ja ainoastaan häntä vastaan. 

    Kim saa apua ja neuvoja Kiinasta. Jos Kim allekirjoittaa rauhansopimuksen korealaisten kesken, voimme arvata, että palkkioksi Kiina päättää heti kaikki pakotteet - puoleltansa. 

    Keskimatkan ohjuksien koelaukaisut olivat viesti Trumpille.
  • 7

  • Tuore pääministeri Boris Johnson vastaili alahuoneen kysymyksiin kaksi ja puoli tuntia: Brexit toteutuu, ja Britanniasta tulee paras maa asua

    Ilkka Luoma 
    Entä Brexit, saako se mutkia matkaansa? 

    Kuinka hyvin yhteistyöhön pakotettu brittiparlamentti ja uusi tuleva pääministeri kykenevät noudattamaan kansan tahtoa ja luomaan parhaan mahdollisen erotien EU' n ahdistavista, mutta lopulta selkeyttävistä säännöistä, velvollisuuksista ja laajasta byrokratiainhimillisyydestä, jossa direktiiviprosessionaalinen idealismi vesittää asemoitumista tiennäyttäjäjohtajana! 

    ... 
    24.06.2016 – kun arvioitiin Brexit huomista --- 

    Se on nyt siinä. Englantilaiset ovat vahvan väkevästi äänestäneet brexitistä – erosta Euroopan Unionista. Median ja EU-johtajien osin pelotteleva uhittelu ei kantanut hedelmää. Englantilaiset pitivät päänsä suoran kansanvallan osoituksessa. Itsenäisyyden kaipuu ja oman reviirin hallinta ylittivät maalliset puheet jostain materiaalisesta hyvinvoinnista. 

    Tulos oli hämmästyttävä – 

    … 51,9 prosenttia kansasta äänesti kyllä brexitille (17.410.742 ääntä) vastassaan EU-kannattajat 48,1 prosentilla (16.141.241 ääntä). Äänestysinto oli koskettavat 72,2 prosenttia. Kansa on nyt puhunut ja tuonut esille suorademokratian välittömyyden – [BBC] 

    Median ei enää kannata manipuloida, ei pelotella eikä uhkailla 

    Nyt on rakentamisen aika. Kansakunta tulee eheyttää uudelle itsenäisyyden tiellä päättämään omista asioistaan ja neuvottelemaan yhteistoiminnan eurooppalaiseen perheeseen – kaupallisesti, ympäristöllisesti ja turvallisuuspoliittisesti, muistaen, että Eurooppa ulottuu aina Venäjän Uralille saakka!
  • 8

  • Suomalaiset ovat lihoneet 1970-luvulta asti, ja viime aikoina lihominen on kiihtynyt – grafiikat näyttävät huolestuttavan kehityksen, jonka syy ei ole geeneissä

    Ilkka Luoma 
    Länsimainen vakava ongelma - Elintasoylipaino sekä ruokajonojen liikarasvainen epäterveellinen ruoka! 

    [2005] Kestosuosikki niin mainonnassa kuin arkipuheissa on ollut ja on liikapaino eli ylisyönti. Rasvakerrostumat ovat länsimainen kulutusyhteiskuntien vaiva ja tulevaisuuden "kansantauti". Ylensyönnin seurausten eliminointiin käytetään koko maailmassa enemmän rahaa kuin kehitysapuun. 

    Jokainen ylimääräisen rasvakerroksen omistaja tietää kaksi peruskeinoa hoitaa asiaa; ei ole vallankumouksellista, että oikea liikunta on luonnollinen tapa ylläpitää lihaksiston kuntoa sekä aikaansaada "rasvavarastojen" sulamista. 

    Toinen perin selvä keino on valita syömisensä oikein; ihminen kun tarvitsee vain juuri sen verran kuin kuluttaa. Periaatteessa näillä kahdella elementillä reilu enemmistö ylensyöneistä ja liian vähän liikkuneista toipuisi normaaleihin mittoihin ja saisi kaupan päälle virkeämmän mielen. 

    Liikalihavuuteen vaikuttavat myös ympäristömme markkinainformaatio sekä kulutustottumuksemme. Myös itse ruoanlaiton tekotavat vaatisivat kriittistä tarkastelua; käytämme yksinkertaisesti liian vähän kasvipitoisia aineksia niin ruoanlaiton yhteydessä kuin myös itse syömisessä. Nämä asiat tiedetään. Itse asiassa liikasyönnin syitä, seurauksia ja keinoja sen estämiseksi on tutkittu enemmän kuin vajaaravittujen elinolojen parantamismahdollisuuksia. 

    Liikalihavuus on länsimaiden tauti 

    Me yksinkertaisesti ansaitsemme liikaa, koska meille kertyy liian suuret "pahojen päivien" varastot vyötärölle. USA:ssa ylipaino on vakava kansantauti. Monissa ylikulutuksen markkinamaissa trendi vie XXL-osastoille yhä enemmän. 

    Markkinapaine (so. vapaa markkinatalous) ajaa kulutusta vatsahemmotteluun unohtamalla aktiivisen ja luonnollisen osallistumisen liikkumiseen. Steppereiden, laihdutuspillereiden ja muiden poppakonstien mainonta on kyllä kiitettävää, vaikka perusosallistuminen itse normaaliin liikkumiseen riittäisi noin yli puolelle ylipainoisista.
  • 9

  • Perussuomalaisten kansanedustaja teki tutkintapyynnön Abdirahim ”Husu” Husseinista, joka väitti kaikkien perus­suomalaisten olevan rasisteja

    Ilkka Luoma 
    Suomessa ei ole rasismia sen varsinaisessa merkityksessä ja jos hiukan onkin - ovat nuo rasistit hyvin harvinainen pienvähemmistö. Maassa eletään maan tavoilla, kaikkialla - niin Somaliassa, Sveitsissä, Ruotsissa, Kiinassa kuin Suomessakin. Suomalaiset ovat epäluuloisia ja varauksellisia tuntemattomia kohtaan. Olemme reviiripuolustuksessa. 

    Reviiripuolustus on kaikkialla ja se kumpuaa miljoonien vuosien takaa. Reviirit ovat meillä kaikilla; me puolustamme itseämme, arvojamme ja koskemattomuuttamme - emmekä kovin helposti halua uusia meille tuntemattomia vaikutteita. Olemme silti uteliaita - varovaisella tavallamme. 

    Reviirillinen yhteiskunta pohjautuu vuosisataisista maaseudun kehäasutuksista - kehässä oltiin suojassa pedoilta ja naapurikehäläisiltä - välillä haettiin vierasta geenistöä, jottei olisi syntynyt liiaksi vajaamielisyyttä. 

    Kiltti ja sinisilmäinen kansa 

    Suomalainen on pohjimmiltaan kiltti ja sinisilmäinen - uskoo ja luottaa, kun luottamus on voitettu ja todistettu. Arvostamme työtä ja tekemistä - arvostamme myös auttamista sellaisille, jotka syyttään kärsivät ja ilman laiskuutta apua tarvitsevat. 
    Meille saa tulla tekemään työtä ja maksamaan veroja - oli ihon väri mikä tahansa, kunhan on ahkera ja ottaa osaa yhteiseen tulontasaukseen ja valtioyhteisön kassan täyttämiseen. 

    Meille on turha tuputtaa vieraita tapoja

    olemme sen verran viisaista, että otamme vapaaehtoisesti sen vastaan, joka meille sopii ja passaa. Emme siedä tuputtamista, emmekä sitä, että arvojamme ja tapojamme kyseenalaistetaan - meillä eletään meidän sääntöjen mukaisesti, kuten kaikkialla muuallakin noudatetaan kunkin yhteisön, yhteiskunnan ja valtion sääntöjä - ei sen kummempaa.
  • 10

  • Rakastumme yhä uudelleen samankaltaisiin ihmisiin, selvisi tutkimuksessa – Ja siitä voi olla meille hyötyä

    Ilkka Luoma 
    Rakkauden maailma – hulluuden keskellä, aika hullua, eikö? 
    [ … rakauden maailma, apua – ihastuin väärään ihmiseen! ~ http://www.hs.fi/elama/a1469238205242 - ] 

    Rakkaus, kuten muukin aivotoiminta (miehillä on havaittu myös muuta toimintaa – tämän kukin voi sitten ajatella kuten tahtoo) on biosähköistä synaptiikkaa, joka rakentaa ja purkaa. Kemiat etsivät aina lopulta lisääntymiskumppania, muut on evoluution luomaa enemmän tai vähemmän tärkeää oheisvärinää. 

    Biosfääri on rakennettu ylläpitämään jatkuvan lisääntymisen jatkumoa, jota voidaan kutsua kuolemattomuudeksi. Elämä tunnetusti jatkuu sukupolvesta toiseen. Menetykset ja poistumiset ovat ihmisten osalta henkilötunnustasolla. 

    Rakkaus on todennäköisesti vahvin biosähköinen synaptisuus, vain itsesuojeluvaisto eli itsekkyys voi sen ylittää, turvatakseen eloa ja alitajuntaista lisääntymistä (suurimman osan ihmiseloa poistumat ovat tapahtunet jo lisääntymiskykyisenä aikana!). 

    ”Yllättäen” itsesuojeluvastoon kuuluu lapsensa/lapsiensa turvaaminen, sillä turvataan lopulta omaa jatkumoa eli geenien siirtoa, jota ohjausrakenteena, hitaan huolellisesti, evoluutio on sopeuttaen valiinnuttanut jo vuosisatamiljoonien ajan! 

    [ … kansalainen Erkki pohtii tykönään jäätyään yksinäisyyteen, miksi miehen ja naisen erot ovat nykyään niin yleisiä, ja miksi nainen ei pysynyt kuosissaan ja roolissaan. Kansalainen Liisa haaveilee siitä yleisymmärtäjästä, niskojen hierojasta ja herrasmiesmäisestä huomiosta, jota miehen tulisi aina osata kunkin kuukautiskierron jokaisena päivänä osoittaa valitsijalleen … ]
  • 11

  • Helleaalto rikkoi ennätyksiä ympäri Eurooppaa jo kolmatta päivää: Tutkijat uskovat, että 40 asteen kausista tulee uusi normaali

    Ilkka Luoma 
    Gaia kuumenee - kytketäänkö jäähdytys? 

    [2013] Maapallon lämpömittari osoittaa lämpötilan nousevan koko ajan 1], samaan aikaan universumin lämpömittari näyttää mikroskooppisesti, että lämpötila alenee – kohti absoluuttista nollaa. Nolla kelvinissä, -273,15 C astetta *] molekyylien värähtely lakkaa – siis lämpöliike pysähtyy [?]. Lämpöliike on itseasiassa molekyylien ”mekaanista hierontaa toisiaan vasten”. Mitä tapahtuu absoluuttisessa nollassa – sitä ei kukaan tiedä, vielä. 

    Ihminen toteuttaa lisääntymisen ohella toista mekaanista liikettä suurella hartaudella – siirtelee itseään ja tavaroitaan paikasta toiseen, vieläpä kiihtyvästi. Nykypäivänä hinaamme jopa automme perässä peräkärryä, kun takakontti ei enää riitä mökkimatkalle. Kaupunkilainen on vuokrannut kaupunkivaraston, kun tavaramäärät eivät enää asunnon kellariin ja vintille mahdu. Tarvitsemme koko ajan lisää, lisää ja lisää ... 

    Olemme markkinatalouden kestosääntöjen mukaan kasvukerrannaisia 
    Kerrannaisuus on lisääntynyt jatkuvana päästö- ja ympäristön muutoskuormien kasvamisina – vaikka tehostamme kestävää kehitystä, materioiden kierrätystä ja energiankäytön vähentämistä. Nämä tarkoitukseltaan hyvät aikeet torppautuvat usein kasvuhuudon myötä lisääntyvänä itsemme ja tavaroidemme roudaamisina paikasta toiseen – lämmitettyjä oleskeluneliöitäkin pitää saada lisää – kesämökillekin. 

    Purskautimme vuosimiljoonien hiilikerääntymisen 200 vuodessa – ilmakehään 
    Ihmiskunta purskautti ilmakehään elintasokaasuja sellaiset määrät, joiden synnyttämiseen maan poveen itse biosfäärin biomassoilta meni arviolta 10-30 miljoonaa vuotta. Eipä siis olekkaan ihme, että ilmakehä paisuu muun muassa hiiilidioksidista – biokasvulle välttämättömästä kaasuseoksesta – josta kaltaisemme hiilielämä on mahdollistunut. 

    Nyt lasti on kirjaimellisesti päällämme – 

    merenpinta nousee hukuttaen maallisesti varakkaimpien merenranta-asunnot merielämän asujaimistoiksi – mikäli meriin jotain monimuotoisuuselämää jäljiltämme jää.
...

4 kommenttia:

  1. 12

    HS
    Suomen pitää nähdä Yhdysvaltojen-suhteidensa hoidossa myös instituutiot johtohenkilöiden takana

    ...
    Ilkka Luoma 26.7. 17:31

    Erkki Myllylä: "Tiedämme kaikki sotamme - niin lännestä itään kuin idästä länteen. Me olemme tässä geopolitiikassa kuitenkin edelleen - ehkä olemme osanneet tehdä vihollisesta ystävän - ja kansakuntamme suuri viisaus väkevänä enemistönä ilmaisee tuolle ystävyydelle/"ystävyydelle" tueksi liittymättömyyden lännen sotakoneeseen - Natoon."

    Kuten hyvin tiedämme, jopa kokemuksesta, että Venäjän ystävyys on hyvin juonikasta. Siinä on valtapyrkimykset hyvin hyvin pinnassa. Jos se on tosi ystävyyttä ilman intressejä ja valtapyrkimyksiä niin se kestää Suomen Nato-jäsenyyden. Jos se Nato-jäsenyys antaa sen turvan että meidän ei tarvi ystävyyteen vedoten alkaa Venäjän sotilaallisia intressejä hyväksymään Suomen alueella.

    V
    Olemmeko joutuneet hyväksymään Venäjän intressejä ...? Aikanaan jo Neuvostoliiton aikana, pystyimme kieltäytymään Kremlin pyynnöstä järjestää yhteiset sotaharjoitukset maassamme - heidän kanssaan. Nyt US tulee Suomeen taisteluharjoittelemaan itse itsensä pyytäen ...


    13

    HS
    Rikosoikeuden professorit erimielisiä Abdirahim Husseinin kirjoitusten laillisuudesta: Perussuomalaiset ei ole erityistä suojelua tarvitseva kansanryhmä, Kimmo Nuotio sanoo

    Ilkka Luoma 26.7. 17:27

    Väite siis kuului, että kaikki perussuomalaiset ovat rasisteja. Väite on kova, vaikkakin poliittisen puolueen pitää olla tuollaisten väitteiden edessä kuin "norsunnahka" ---

    Mikäli Perussuomalaiset rp' n puolueohjelmasta on kiistatta löydettävissä viitteitä rasismiin, on näin peruste väitteelle, että kaikki perussuomalaiset ovat rasisteja, sillä puolueen jäsenistölle on tietenkin selvää, että jokainen jäsen hyväksyy puolueohjelman - muutoinhan ei jäseneksi hyväksytä.

    En tässä väitä, että PS-puolueohjelmassa olisi selviä viitteitä rasismista.

    VastaaPoista
  2. Kohta 6 - Komentti kommenttiin:

    YK päätti antaa US-johtoiselle taisteluliittoutumalla luvan osallistua Koreanniemimaan sotaan, sillä silloinen Neuvostoliitto pidättäytyi YK' n turvaneuvoston äänestyksestä - eikä käyttänyt veto-oikeuttaan, koska YK ei ollut hyväksynyt Kiinan sisällissodan voittanutta Mao Zedongin johtamaa Kiinaa YK' n jäseneksi - vaan Taiwanin, joka oli hävinnyt osapuoli, joka pakeni Formosan saarelle ...

    Korea ei jakautunut 1945, oikea päätelmä, sillä US ja Neuvostoliito jakoivat Korean - kysymättä itse korealaisilta mitään, jakolinjaksi vakiintui jo tuolloin se sama kuin nykyään. Korealaiset olivat ennen US' n ja NL' n jakoa yhtenäinen kansa, johon nyt Pekingin tiekartta sitä uudelleen opastaa - rauhanteon myötä.

    VastaaPoista
  3. Kohta 12 - kommentti kommenttiin:

    Yle-otsikko ja -ote 12.2.2016:

    "Ulkoministeri Soini vahvisti: Aloite amerikkalaishävittäjien vierailulle tuli Yhdysvalloista

    Oregonin kansalliskaartin F15-hävittäjäosasto tulee harjoittelemaan Suomeen alkukesällä nimenomaisesti Yhdysvaltojen pyynnöstä, vahvistaa ulkoministeri Timo Soini (ps.).

    ~ https://yle.fi/uutiset/3-8669098 -

    VastaaPoista
  4. Kohta 10:

    "Korean jako tarkoittaa toisen maailmansodan päätteeksi tapahtunutta Korean niemimaan jakoa Yhdysvaltain eteläiseen ja Neuvostoliiton pohjoiseen miehitysvyöhykkeeseen. Liittoutuneiden voitto vuonna 1945 päätti Japanin 35-vuoden Korean miehityskauden. Japanilaisten vetäydyttyä Koreasta suurvallat sopivat keskenään, että Neuvostoliitto ottaa vastaan Japanin antautumisen Korean pohjoisosassa ja Yhdysvallat eteläosassa, jolloin rajaksi sovittiin 38. leveyspiiri. ... "

    ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Korean_jako -

    ...
    " ... Oli elokuun 10. ja 11. päivän välinen yö vuonna 1945, kun nuoret everstit Dean Rusk ja Charles H. Bonesteel saivat Yhdysvaltojen sotaministe­riöltä poikkeuksellisen tehtävän: heidän piti määrittää kartalta sopiva paikka jakaa Korea Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton kesken. Heille annettiin puoli tuntia aikaa.

    Miehet silmäilivät edessään olevaa karttaa ja totesivat pian 38. leveys­piirin sopivaksi jakolinjaksi.

    Sen myötä Yhdysvaltojen alueelle jäisi Korean pääkaupunki Soul, vaikkakin linjan pohjoispuolelle Neuvostoliiton valtapiiriin jäisi suurempi maa-alue. Yllättäen Neuvostoliiton johtaja Josif Stalin hyväksyi jakolinjan.

    Niin Korea jaettiin kahtia yhdellä kynänvedolla kysymättä asiasta sen enempää muilta sodan voittajaval­tioilta kuin korealaisiltakaan. ... "

    ~ https://historianet.fi/sota/kylma-sota/kylma-sota-kummittelee-yha-koreassa -

    VastaaPoista