torstai 11. heinäkuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 11072019 - V



IL HS-kommentit 11072019 - (1-5)


...
  • 1

  • Toisen maailmansodan trauma ajoi Japanin ja Etelä-Korean kiistaan, joka uhkaa elektroniikan toimitus­ketjuja

    Ilkka Luoma 
    Korean niemimaan historia on osaltansa japanilaismiehitystä, mutta miehityshallinto ulottui paljon laajemmalle - aina Kiinan Mantshuriaan saakka. Ehkä tylyimpänä hirmutekona muistetaan japanilaisupseerien miekkaharjoitukset kiinalaisnaisilla!* --- 

    Japani aloitti II Maailmansodan Tyynenmeren osuuden jouluna 1941 - hyökkäämällä yllättäen US Hawaijille, Pearl Harbouriin - aiheuttaen valmistautumattomalle US Armylle melkoisen halvauksen ... kosto jäi elämään, ja kiveä ei jätetty kiven päälle - atomipommejakaan unohtamatta. 

    Japani perääntyi ja pakeni Mantshuriasta ja Korean niemimaalta - traumat elävät edelleen japanilaishirmuhallintoa kohtaan - onko virallisesti ja miten pyydetty anteeksi ja kuinka on maksettu korvauksia - on tämä nyt tullut uutinen siitä oiva esimerkki. Kiinakin odottaa Japanin virallista anteeksipyyntöä, joka sivumennen hautaisi Kiinan osalta koko hirmuhallintoajanjakson. 

    Kun Japani poistui Korean niemimaalta - olivat korealaiset yhtenäinen kansa, jopa niin, että pohjoisen korealaiset olivat teollistuneempi osa ja eteläinen osa enemmänkin maataloutta! 

    Japanilaisten lähdettyä Korean niemimaalle syöksyivät II Maailmansidan todelliset ja ainoat voittajavaltiot - Neuvostoliitto ja Yhdysvallat - saaliinjaolle ja niemimaa jaettiin kahtia ja korealaiset erotettiin toisistaan - kysymättä heiltä mitään. Kahtiajako on edelleen voimassa. 

    Korean niemimaa oli Neuvostoliiton vieressä - vierusvaltiona, kuten Kiinakin - US tuli kaukaa Tyynen valtameren takaa ottamaan osuuksiaan - osaksi kommunismin leviämisen pelon vuoksi ja padotakseen Neuvostoliiton Josif Stalin "maailmanvalloitusta". Neuvostoliitto romahti ja US on edelleen Korean niemimaan eteläosassa vahvan sotavoimansa kanssa, jota nyt US pr. Donald Trump koettaa tilanteena laukaista. 

    Olisi mukava kuullaa Pohjois-Korean mielipiteitä japanilaismiehitysajasta - se kuitenkin tiedetään, että jotkin korealaisten ohjuskokeet ovat ylittäneet Japanin meren - ehkä vihjeenä jostain?
  • 2

  • Trump Iranille: ”Pakotteita kovennetaan pian, huomattavasti!”

    Ilkka Luoma 
    US-pr. Donald Trump on jo tältä osin Iranin kanssa oman häviönsä tiellä (?), tai sitten koetetaan uusnormaali trumppistisella "Uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikalla vääntää kättä kuten tapahtui alussaan Korean niemimaalla, jossa Trump jo vetäytyy medioidun ensivaateensa kärkihankkeesta - korealaisten ydinaseista ja niistä luopumisesta - ensin.

    Iranin osalta täytyisi muistaa, ettei Iran tarvitse ydinasetta - saattaa olla niin, että se saa ydinasesuojan Venäjältä ja Kiinasta? Trumpin on pakko keksiä jokin "keppihevonen", kuten aikanaan Irakin osalta vuonna 2003, kun se väitti lopulta osoittautuen valheiksi - Irakin joukkotuhoaseista, joita ei sitten ollutkaan ... , mutta US sai sotansa ja Irak vaipui kaaokseen ja ISIS-sai sen aikaiset syntysanansa. 

    Iran on alueellinen suurvalta ja 80 miljoonan asukkaan ylpeä persialaisvaltio, ollen se toinen voimakas muslimimaa, tosin vastakkain toisen alueellisen (öljy/kaasu) suurvallan - saudien kanssa. Iran hakee tasapainoa omalla roolillaan sekä oikeudenmukaista asemaa Israeliin nähden ... uutisointi on täynnä Israelin väkivaltaista toimintamallia, joka on aina kostossaan perinpohjainen ja hyväksyy itselleen ensi-iskijän roolin (Syyrian ensipommitukset - useampaan kertaan). 

    Iran muistaa Israel/Mossad ja US/CIA Stuxnet-iskun Iranin valtion ydintutkimuskeskukseen - tuhoten Iranin valtion omaisuutta hakkeroitumalla iranilaisten tietojärjestelmiin. Iran tietää Israelilla olevan oma ydinase, ehkä ranskalaisten ja amerikkalaisten tuella. Monia ihmetyttää miksi Israelilla alueen sotaisana kansakuntana on oikeus atomiaseeseen, ja muille ei. Tämä koetaan vääryytenä, joka pitää oikaista. 

    Trumpin pakotteet Irania kohtaan saattavat kuivua kasaan, kun Kiina jo ilmoitti, ettei se niistä välitä ja tulee ostamaan öljyä Iranista ja mitä ilmeisimmin maailmanmarkkinahintaa halvemmalla. Mitä muuta Kiina voikaan tehdä - jää vielä nähtäväksi. Amerikkalainen maailmanpoliisiroolitus on vaipumassa iltaansa ... Kiina ei sitä titteliä halua! 
  • 3

  • Mielenterveyden häiriöitä voi ehkäistä panostamalla henkiseen hyvinvointiin

    Ilkka Luoma 
    Hyvinvointi, mitä se on? 

    Hyvinvointi; mitä se on? Markkinataloutta kannattava, noin reilu 13 prosentin todellista kannatusta nauttiva Kokoomus saattaa määrittää sen materiaalisena suureena, jossa rahalla saataviin arvoihin kiinnitetään paljon huomiota. Kokoomus elää kulutusyhteiskunnan ylösajoa vaateilla jatkuvasta kasvusta – materiaalisesta kuluttamisen kasvusta. Riittävä aineellinen omaisuusmassa on elämän edellytys ja päämäärä. 

    1970 –luvun vasemmistointellektuelli saattaa arvostaa henkistä tilaa hyvinvointina – ajatusrikkautta ymmärtää miksi olemme, miksi teemme ja miksi kulutamme – kysyen kuitenkin miksi pitää saada koko ajan lisää ja enemmän. Henkinen hyvinvointi on elämän edellytys ja päämäärä. Vasuri oli aikoinaan ylpeä filosofisista taidoistaan, mutta nyt hekin ovat maallistuneet – materiaalisen vaurauden kasvaessa. Vasurit ovat vaipuneet todelliseen noin 17 prosentin kannatukseen – v. 2013. 

    DeGrowth on huomista ja ylihuomista. Kasvuhuudon kritisoijat ovat ymmärtäneet luontoharmonian eloviisauden – kilpailu ja tasapaino niukkuutena ylläpitävät tehokkaimmin riittämisen biosfääriä, joka elättää niin materiaaliskokoomuslaisen kuin menneen maailman älykköfilosofivasurin! Harmoniaymmärtäjiä lienee todellisena kannatuksena vain noin reilu viisi prosenttia. 

    Kriisi, joka kohtaa usein yli viiskymppiset miehet, jolloin elämä on usein muuntunut tyhjäksi, lapset kaikonneet, ero otettu – ensimmäiset sydänkivistykset, mielenhäiriö ja tunne paniikista, kun jotain jäi tekemättä. Juoksimme liiaksi sen materiaalisen oravanpyörän rattaissa. 

    [2005 – kirjoitettu 15 vuotta sitten – millaisethan allaolevat lukuarvot ovat tänään, kun aloitimme vuoden 2020?] 

    Tilastokeskus kertoo joka kolmannen kuoleman kohtaavan alkoholisyistä 45-49 vuotiaissa miehissä. Vuonna 2004 alkoholikuolema kutsui 1.860 suomalaista, joista työikäisiä (15-64-vuotiaita) oli 1.545. Sukupuolen mukaan jakauma työikäisissä kaikissa kuolemansyissä on miesten tappioksi 7.541 / 3.282. Luvut ovat tylyjä miehille.
  • 4

  • Tutkimus: Viidennes Australian lokeista kantaa superbakteeria, joka voi tarttua myös ihmisiin

    Ilkka Luoma 
    2 - Viruksista on tehty elokuvia, se mystifioi, se laitattaa pelkoa, koska emme näe vihollistamme. Millainen vihollinen on elollisen ja elottomuuden rajamailla vaikuttava yksinkertaisen tehokas eliminoija, jota esiintyy joka paikassa. 

    Aiheesta on syntynyt oma tieteenhaara, jossa koulukunnat jakautuvat laidasta laitaan julistaen loputonta sotaa tai hyväksyen taipuneena lopullisen häviön näille olemattoman pienille systemaattiseen työhön kykeneville itsensä säilyttäjille. 

    Maailmassa malariaan kuolee miljoonia, 

    mutta riittävän etäällä meidän markkinamekanistisesta kulutusyhteiskunnastamme. Ripuli, mikä kuivattaa lapsia kuolemaan myöskin miljoonittain, on ongelma, jota ei kohdata sen kaukaisen etäisyyden vuoksi. Kuolevat joutsenet herättivät meidät täällä pohjolassa; emme olekaan turvassa. 

    Viruksilla lienee myöskin tehtävä, kuten luulemme meillä olevan 

    Maailmanlopun maalarit ovat ristineet virukset luonnon lähettiläiksi palauttamaan tasapainon *], jonka ihminen on kiistatta tuhonnut. Verratkaamme esimerkiksi muurahaispopulaatioiden aikaansaannoksia luonnon tasapainoon versus ihminen. Muurahaisia on biomassaltaan noin saman verran kuin ihmisiä; ne ovat asemoituneet taidokkaasti eläen osana kokonaisuutta aiheuttamatta ylimääräistä kuormaa ympäristölleen. 

    Virukset tekivät omaa "eloansa" soveltuvaksi ja lisääntymiskykyiseksi eilen, ne tekevät sitä tänään ja vielä huomennakin, kun moni nykyinen eliö on poistunut mahdottomana osasena kokonaisjärjestelmästä. Virus evaluoituu kaikin keinoin kuten muutkin; sen tehtävä on jatkaa omaa eloansa sopeutuen ympäristöön. 

    Ihminen on elon väkevyydessään tuhonnut ympäriltään huomattavat määrät elinkelpoisuutta apuvälineillään ja jumalallisella siunauksella lisääntyä ja täyttää maa.
  • 5

  • Tutkimus: Viidennes Australian lokeista kantaa superbakteeria, joka voi tarttua myös ihmisiin

    Ilkka Luoma 
    Huhutaan keksityn tuomiopäivän virus 1]. Ensinnäkin ei ole varmaa, että juuri ihminen laboratorioissaan olisi tällaisen oivalluksen saanut ja kehittänyt ”kaiken tappavan yksinkertaisen nanobotin”. Saattoi olla niin, että itse virus, prioni tai bakteeri edesauttoivat omaa pikaevoluutiota ja rakentuivat häijymmäksi kuin kemistit suunnittelivatkaan. 

    Emme tiedä, mistä virukset ja muut mikrobit ovat lähtöisin – joka tapauksessa ajoilta ennen meitä, ennen muita nisäkkäitä ja vieläpä ennen mitään kasveja – ehkäpä olivat ne ensimmäiset, jotka kantavat meidän kaikkien lähtökohtageenejä tai ”syntysanoja” – siispä siellä voi ”asustaa” kaiken tieto – tieto myös tuhoutumisesta, jos se niin halutaan tapahtuvan. 

    Emme tiedä sitäkään, mistä mikrobit saavat ohjauksensa, vai ovatko ne täysin itsellisiä toimijoita – mikäli eivät, niin olisi otaksuttavaa, että alkuräjähdyksen ”kantoaalto” saattaa olla tiedonsiirtäjä jostain, mitä emme tiedä. Avaruudessa vellovat neutriinomyrskytkin saattavat kantaa tietoa, miten toimia – siis mikrobien toimia --- 

    1] Kumpi kehittää – ihminen vai virus itsessään ulkoa tullein ohjein ~ http://www.sciencemag.org/content/early/2013/05/01/science.1229455 

    … 
    [2005] Kaikki alkoi pienen pienestä häiriöstä täydellisessä harmoniassa. Lähes olematon painovoimahäiriö synnytti alun maailmalle, jossa jatkamme luonnon ja evoluution muutostaistelua elosta, tasapainosta ja sen järkyttämisestä. Lintuinfluenssa on saanut valtavat mittasuhteet sen muunnosvoimaan nähden. 

    Likainen vesi ja siinä elävät mikrobit tappavat miljoonia ihmisiä. H5N1/HX/NZ saa/ saavat suhteettoman palstamäärän, koska se lähestyy lintukotoamme ja uhkaa mielenrauhaamme. 

    Virus on pienin muuntumiskykyinen reagoiva kohde, 

    jolle voidaan tehdä vastatoimenpiteitä. Virukset ilmestyivät ennen monisoluisia eliöitä; virukset ovat harjoitelleet evoluutiota ja ohjailleet tasapainoa vuosimiljoonien ajan tappaen ympäriltään, ollen itse yleensä kaikkein haavoittuvin >2
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti