maanantai 8. heinäkuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 08072019 - VI



Ilkka Luoman HS-kommentit päivänä 08072019 

...
  • 1

  • Trump korosti yhtenäisyyttä kiistellyssä itsenäisyyspäiväshow’ssa

    Ilkka Luoma 
    Tomi Vaalisto: Kevään kyselyjen mukaan enemmistö suomalaisista kannattaa Pohjois-Atlantin puolustusliiton jäsenyyttä, jos presidentti sitä suosittelee. 
    Suomalaiset ymmärtävät, että Suomi ei pärjää kriisitilanteessa yksin. 

    Vietnamin sodassa, joka alkoi 1954, Vietnamin demokraattinen tasavalta eli Pohjois-Vietnam hyökkäsi Vietnamin tasavaltaan eli Etelä-Vietnamiin, Kambodžaan ja Laosiin. Yhdysvallat tuki Vietnamin tasavaltaa,Kambodžaa ja Laosia - Kiina ja Neuvostoliitto taas Vietnamin demokraattista tasavaltaa. Sota päättyi Vietnamin demokraattisen tasavallan voittoon 1975. 
    Vietnamia ei siis tuolloin edes ollut ja Yhdysvallat veti joukkonsa pois Vietnamin tasavallasta kun Pariisin rauhansopimuksen mukaisesti 1973. Vietnamin demokraattinen tasavalta rikkoi tämänkin rauhan ja hyökkäsi uudestaan Vietnamin tasavaltaan, joka ei yksinään puolustautumaan kommunisteja vastaan.
    Lännen media teetätti Taloustutkimuksella tutkimuksen, jonka uutisoitiin laajasti otsikoin: ”Lännen Media: Yli kolmannes olisi valmiita Nato-jäsenyyteen, jos presidentti Sauli Niinistö sitä suosittelisi … ” -Yle ~ https://yle.fi/uutiset/3-10348898 -
  • 2

  • Iranin puolustusministeri jyrähti Britannialle: Säiliöaluksen haltuunotto oli ”uhkaava teko”

    Ilkka Luoma 
    Vain neljä pientä kysymystä toimittajalle ja lukijoille. Ensimmäinen: Onko Gibraltarin salmi osa kansainvälistä merenkulkureitistöä - verrantona huomattavasti kapaeampi Suezin kanava. Toinen pieni kysymys: Millä oikeudella brttien taistelulaivasto pysättää laivan, joka ei liity Englantiin eikä pysäyttämisen pyyntömaahan - Yhdysvaltoihin? Kolmas kysymys: Kuljettiko kyseinen ilmeisen uhkaavalla tavalla pysäytetty öljytankkeri jotain sellaista, joka liittyy US' han ja/ tai Englantiin? 

    Neljäs ja ehkä oleellisin kysymys: Miten maailman suurin merikuljetusvalta ja ulkomaankaupan maailman suurin - Kiina - suhtautuu tuohon pakkopysäytykseen? Entä Venäjä? 

    Ekstrakysymys: USA' sta reagointiin suorastaan riemulla (turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Boltton) tuosta ilmeisen laittomasta pysäytyksestä - oliko siinä jo makua vuoden 2003 Irakin US-hyökkäyksen esivalmisteluista, jossa provosoiden koetettiin jopa valhein saada hyökkäyslupaa Irakiin YK' lta? Ei tullut, silti US hyökkäsi. Entä nyt - hakeeko US tieten provokaatioin vastareagointia Iranilta, jotta syy saataisiin US-hyökkäykseen, joka jo yhden kerran yllätyssotilaallisena toimena pysäytettiin - viime minuuteilla?
  • 3

  • Tutkimus: Maapallolle mahtuisi lähes miljardi hehtaaria lisämetsää, joka voisi sitoa 205 miljardia hiilitonnia

    Ilkka Luoma 
    2 - Luonnontilainen metsä 

    Osa uusioistutetusta metsästä jätetään täysin luonnontilaan, tai myymme luonnontilaisia metsäneliöitä kansalaisillemme x – hinnalla per 1000 neliömetriä, jonka myötä ostanut kansalainen saa oman kasvumetsän, jossa käydä halailemassa luontaisesti kasvavaa metsäänsä, jolloin biosfäärillinen metsäsaarekkeiden määrä lisääntyy ja tiivistyy. Näin kansalaiset ottavat vastuuta kantaen osaa talkoisiin, jossa koetetaan estää Maapallomme liika kuumeneminen! |6 

    Tavoite olisi saada 15 prosenttia kaikista kasvumetsistämme täysin luonnonmukaista biomassakehitystä vastaavaksi - monipuolisine eliölajeineen. Höytyä voisi yhdistellä myös matkailuun, josta etsitään esimerkiksi kiinalaisten halusta – puhtautta, hiljaisuutta, rauhaa ja luonnonmukaisuutta. Metsän vaikutus on suuri, varsinkin hiljalleen syntyvien ikimetsien, joihin ihmisen kirves ei koske. 

    Valtiollinen työmobilisaatio 

    Meillä on noin 50 – 70.000 syrjäytynyttä nuorta. Me järjestämme nyt ensiarvoista, arvokasta ja hyödyllistä työtä heille – kaikille kynnelle kykeneville. Jokainen halukas lähtee metsänistutukseen, metsänhoitoon ja - ylläpitoon. 

    Projektin valmistelee, vastaa ja operoi valtio Uusjako – periaatteella. Kunnat ottavat käytännön työn järjestelyvastuun per oma kunta-alue. Rahoitusta voidaan hakea esimerkiksi Supercell – säätiöstä ME |7, jonne on uutisoitu varatun 200 miljoonaa euroa syrjäytyneiden nuorten auttamiseksi. 

    Työmobilisaatio 2 tuottaa lisäksi paljon uusia työtehtäviä – suunnitteluna, innovaatiotoimintana, keksintöinä, oheispalveluina, majoitustoimena – puhumattakaan koko mobilisaation huoltotehtävinä, sillä jaetut työoperaatiot majoitetaan lähelle tapahtumapaikkoja – esimerkiksi konttimajoituksena kaikkine oheistehtävineen. 

    Olemme suuri hiilidioksidin tuottaja – nyt tavoittelemme hiilinieluja, joiden tuotantoa voimme imureina myydä
  • 4

  • Tutkimus: Maapallolle mahtuisi lähes miljardi hehtaaria lisämetsää, joka voisi sitoa 205 miljardia hiilitonnia

    Ilkka Luoma 
    Kannetaan oma vastuumme ja ollaan esimerkkeinä - samalla työllistetään tuhansia muun muassa ajelehtivia nuoria tai pitkäaikaistyöttömiä --- 

    III Miten me viitoitamme elämän tien nuorille – miten herätämme luottamuksen huomiseen? 

    [15112016] ” … Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna. 

    Metsää – lisää metsää 

    Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina …” 

    ... 
    Metsähiilinieluista ansaitaan rahaa ja syrjäytyneille järjestyy töitä 

    (EU – Bryssel on jälleen kiusaamassa metsäistä Suomea, eivät olisi hyväksymässä meille positiivista hiilinielua, vaikka metsä kuulemma kasvaa voimakkaasti – EU – virkamies laskee, että ehkä hakkaamme metsiämme liikaa? – kirjoitus Kauppalehti 11.11.2016 s. 11A ”Metsien kasvua voidaan lisätä puolella”)|1 

    [... kansalainen Erkki pohtii eläkkeeltään ankarasti pojan poikansa kohtaloa syrjäytyneenä |2 – fiksu poika, mutta ei otetta, aamulla ei tiedä, mitä iltapäivällä tekee. Jotain tarvitsisi tehdä, sillä nuorissa on vanhuksien tulevaisuus – tietää Erkki … 

    … kansalainen ja metsänhoitajaksi lukenut Liisa tietää metsiemme todellisen tilan. Kyllä metsäpinta-alaa on, mutta ei ole puukuutiotilavuutta kuten aiemmin … ] 
    … 
    |1 ~ http://www.kauppalehti.fi/uutiset/metsien-kasvua-voidaan-lisata-jopa-puolella/zASEDmCd
  • 5

  • Kova brexit voi hajottaa Britannian, varoittaa Skotlanti-ministeri

    Ilkka Luoma 
    Entä Brexit, saako se mutkia matkaansa? 

    Kuinka hyvin yhteistyöhön pakotettu brittiparlamentti ja uusi tuleva pääministeri kykenevät noudattamaan kansan tahtoa ja luomaan parhaan mahdollisen erotien EU' n ahdistavista, mutta lopulta selkeyttävistä säännöistä, velvollisuuksista ja laajasta byrokratiainhimillisyydestä, jossa direktiiviprosessionaalinen idealismi vesittää asemoitumista tiennäyttäjäjohtajana! 

    [U] 24.06.2016 – kun arvioitiin Brexit huomista --- 

    Englantilaiset ovat vahvan väkevästi äänestäneet brexitistä – erosta Euroopan Unionista. Median ja EU-johtajien osin pelotteleva uhittelu ei kantanut hedelmää. Englantilaiset pitivät päänsä suoran kansanvallan osoituksessa. Itsenäisyyden kaipuu ja oman reviirin hallinta ylittivät maalliset puheet jostain materiaalisesta hyvinvoinnista. 

    Tulos oli hämmästyttävä – 51,9 prosenttia kansasta äänesti kyllä brexitille (17.410.742 ääntä) vastassaan EU-kannattajat 48,1 prosentilla (16.141.241 ääntä). Äänestysinto oli koskettavat 72,2 prosenttia. Kansa on nyt puhunut ja tuonut esille suorademokratian välittömyyden – [BBC] 

    Median ei enää kannata manipuloida, ei pelotella eikä uhkailla 

    Nyt on rakentamisen aika. Kansakunta tulee eheyttää uudelle itsenäisyyden tiellä päättämään omista asioistaan ja neuvottelemaan yhteistoiminnan eurooppalaiseen perheeseen – kaupallisesti, ympäristöllisesti ja turvallisuuspoliittisesti, muistaen, että Eurooppa ulottuu aina Venäjän Uralille saakka! 

    Entä nyt, kun on pakko tehdä yhteistyötä? 

    Englannissa on kirkas kaksipuoluejärjestelmä, jossa ollaan ja ei olla vastuussa – toinen laatii lakeja ja toinen haraa vastaan, tai joissain harvinaisissa tapauksissa osaa arvostaa kilpailijansa tekemää kansalaiset huomioivaa hyvää päätöstä. Iso-Britannia on nyt suuren valinkauhan edessä. Kuinka määritetään neuvottelutie pois EU' sta? 

    Brexit elää omalla raiteella, mutta tuohon raiteeseen on tehtävä liittymiä arkielämän uudistettavista säännöistä, kun kerrankin on pöytä lakaistu vanhasta puhtaaksi!
  • 6

  • Pitäisikö opiskelun olla pakollista perus­koulun jälkeenkin? Kysymys oppi­velvollisuuden pidentämisestä jakaa suomalaisia

    Ilkka Luoma 
    Lahjakkuuden louhintaa varttuvista nuorista 

    Lisävuosi tietämättömille nuorille – 10-luokka valituille, vai yksilöllinen koulutus lahjakkuuksien ja ominaisuuksien mukaisesti. Emme tiedä, koska päämäärät ovat eri aatteilla (puolueilla) niin erilaiset. Toiset vaalivat yksilöllistä kilpajuoksullista menestystä ja toiset vaativat inhimillistä tasa-arvoa ja ristiriitoja herättävää tasapäistämistä. 

    Tosiasioita on ainakin kaksi – yhteiskunnat teknologioineen ja säätelyineen monimutkaistuvat kuin myös tasa-arvon valvonta demokratiana lisääntyy, byrokratian kasvaessa. Toinen tosiasia on se, ettei meillä kaikilla ole yhtä hyvät lähtöedellytykset – puutteena geeniperimä, raha, asumisolosuhteet, vanhempien ymmärrys kasvatuksen ja ohjauksen merkityksestä kuin joidenkin heikkous ihannoida katujen lakia. 

    Koulutus on numero kolme, heti lisääntymisen ja kasvatuksen jälkeen se on oleellinen ominaisuus jatkumossa, jos tavoitteena on yhteiskuntakelpoisuus, vastuunkanto ja sukupolvisopimuksen ylläpito. 

    Sukupolvisopimuksella tarkoitetaan aktiiviväestön huolehtimisoikeudesta ja velvollisuudesta jo aktiivityönsä tehneitä kohtaan, tosin meillä siihen on varattu etukäteiskerättyä rahaa (paljon tapetilla olevat eläkevakuutusyhtiöt) – kultakin kykyjen ja mahdollisuuksien mukaisesti. 

    [2006] Monimutkaistuva yhteiskunta vaatii yleissivistävämpää, empaattisuuteen pyrkivää, kilpailua edistävää ja lopussaan jatkuvan erikoistumisen kouluttamista – päivityksineen ja yllättävine tilanteineen, joissa pitää vaihtaa alaa radikaalisti. 

    Normaaleissa tapauksissa jokainen lapsi syntyy suunnilleen samoissa menestystekijöissä tähän kulutuksen täyttämään markkinamaailmaan. Lapsen kaksi ensimmäistä vuotta on superoppimisen aikaa, joka ei enää koskaan palaa. Monimutkaistuva yhteiskunta vaatii jatkuvaa läpi elämän tapahtuvaa kouluttautumista.

    Yksi maailman rikkaimmista miehistä, Microsoftin Bill Gates, peräänkuuluttaa amerikkalaisten menestymättömyyttä maailman yliopistojen "taitavuuskilpailuissa".
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti