maanantai 1. heinäkuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 01072019 - XI



01072019

...
  • 1 - 1

  • Hongkongin poliisi tyhjensi parlamentin rakennuksen mielen­osoittajista öisessä hyökkäyksessä

    Ilkka Luoma 
    2 - Englanti otti Hongkongin haltuunsa (1841 – 1997) oman kolonialismin summana – 
    [ ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Hongkong - ] 

    [2014] … tuolloin kiinalaisuus ei pystynyt pitämän puoliaan lännenmiehen voimaa ja hallintoa vastaan. Englantilaisten kolonialismia ylläpitivät alueella kauppa ja nimenomaan huumekauppa. Intiasta, joka sekin oli Englannin alusmaa – tuotiin suuret määrät oopiumia Kiinaan ja se hyödytti suuresti Englannin siirtomaavaltaa ja Lontoon rikastumista. Syttyivät Oopium sodat 1 ja 2, jolloin Kiinan keisari yritti suojella kansaansa – huonolla menestyksellä. 

    Hongkong jäi Portugalin Macaon ohella saarekkeeksi vuosisadoiksi, jolloin Hongkongiin muodostui oma kieliversio kiinasta – Kantonin kiina, jota puhutaan toki muuallakin, mutta pienenä vähemmistönä mandariinin kiinaan nähden, joka on mantereisen Kiinan virallinen kieli. Merkit ovat onneksi samoja. 

    Hongkongilaiset omivat itselleen englantilaisen tyylivivahteen, 

    … vaikka tiesivät, että Peking ottaa joka tapauksessa omansa – kuten tulee tapahtumaan myös Taiwanin osalta. Kaupalliset siteet ovat sinetöineet kulku-uran kiinalaisuuden yhdistymiseen. 

    Kiinalaisuuteen kuuluu vuosisataisesti omien asioiden hoito itse ja muiden asioihin puuttumattomuus – tämän olemme huomanneet niin Libyassa, Syyriassa, Afganistanissa ja vieläpä Ukrainassa. Kiinalaiset ovat tahdikkaita, eivätkä riivi esimerkiksi meidän suomalaisten sisäisiä asioita – vaan jättävät kanssakäymisemme kauppaan 2], kulttuurivaihtoon ja teknologiakeskusteluun. Vakoilusyytteitä nykymaailmassa jaetaan tasaisesti kaikille valtioille. 

    Kiinalainen hallinto on miltei kuva keisareiden valtakoneistoista 

    Keisaria vastaa istuva politbyroo, joka valitaan itsensä toimesta heti alemmasta valtakerroksesta käsin vaikuttaen. Edellisten valtiojohtajien mielipide on arvossaan, sillä meille vieraana ilmiönä Kiinassa arvostetaan ikää ja sen mukanaan tuomaa kokemusta. 
    Suuria tämän päivän kiinalaisvaikuttajia ovat Jian Zemin ja jossain määrin Hu Jintao.
  • 1 - 2

  • Hongkongin poliisi tyhjensi parlamentin rakennuksen mielen­osoittajista öisessä hyökkäyksessä

    Ilkka Luoma 
    Hongkongilaisittain - Made in China 

    [2014] Suuri maa tarvitsee määrätietoisen ja riittävän vahvan hallinnon – huomaavaisella päättäväisyydellä - ts. ” "Vahvan hevosen ohjaksien pitäjältä vaaditaan hellittämätöntä huomaavaisuutta". 

    [ … tänään länsimedia uutisoi lännenmiehen tavoin hongkongilaisten oikeuksista ja velvollisuuksista. Oli luvattu, että Hongkong astuu ”länsimaisesti” vapaaseen johtajansa ehdokasasetteluun vuodesta 2017 eteenpäin. Tosin emme tiedä tarkasti millainen sopimus asiasta on todellisuudessa kirjoitettu Hongkongin ja Pekingin välille. Joka tapauksessa tuloksena ovat suuret mellakat … ] 

    Kiina ilmoittaa tavoilleen ja käytökselleen uskollisena, ettei ulkoisten valtioiden ole puuttuminen Kiinan sisäisiin asioihin. Asian tekee sisäiseksi se, että Kiinan kansan tasavalta (P.R.O.C) huolehtii Hongkongin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – puolustusvastuu ja -velvollisuus mukaan luettuina. 

    Lännenmiehen saattaa olla vaikea ymmärtää omien lännettyneiden lasien lävitse 0] jättiläisvaltion hallintamenetelmiä. Voimme vain kuvitella miten 1400 miljoonan asukkaan maailman talousveturia 1] ohjastetaan. Meitä täällä lännessä riepoo täyttä ymmärrystä vailla oleva demokratiahuuma, joka ei keskeneräisenä ja tavallamme kiinalaisille sellaisenaan sovi. 

    Kiinan historia on pitkä – noin 15 kertaa pidempi kuin maailmalla markkinatalouden ja ilmaisunvapauden mallivaltiossa – USA:ssa. Amerikkalaiset ovat perua Euroopasta ja Afrikasta ja myöhemmin enenevässä määrin Latinalaisesta Amerikasta – maahanmuuttajina, usein halpatyövoimana. Mustan Amerikan synty kulminoituu orjuuteen puuvillapelloille. Orjakauppa kukoisti Atlantin yli – mustat itse ollen suurimpina myyjinä >2 
  • 3

  • Perussuomalaisten suosio jatkaa kasvuaan, myös vihreiden kannatus nousussa

    Ilkka Luoma 
    Jytkyttäjä ja lakritsilippis fraseologinen Timo Soini suoraan populismin kehdosta synnytti ilmiön vailla vertaa - erityisesti edesmenneen rehellispuhuja Toni Halmeen avulla - siitä alkoi Suomen historian pysäyttävin poliittisen liikehdinnän virtaamo - päätyäkseen ministeri-audien takanahkapenkkien syleilyyn - sinisin mielin. 

    Kansa oli antanut tuomionsa ja soinilaiset sinistyneet ministerikipeyspoliitikot saivat lähteä - yksikään ei palannut kansankäsittelystä isolle mäelle - Arkadialle. Soinistinen tarina oli näin päättynyt. Kansa oli puhunut, ja kyllä se tietää! 

    Mitä ihmettä - tilalle tulivat halla-aholaiset reviiripuolustajat - ja näin heidän antaen kunnioituksensa Toni Halmeelle, joka uskalsi puhua pioneerina maahanmuutosta, vieraiden aiheuttamista kulttuurijännitteistä sekä sopeutuvuushiertämistä - kun niin suorapuheinen oli. 

    Helsinkiläiset laittoivat Tonin mäelle reippaalla äänimäärällä ja tuosta alkoi reviristien nousu. Läpimurto sinetöityi puoluekokouksessa, jossa Timon junttaus Sammon takojana ei tuottanut tulosta - vaan arkipersut ärähtivät ja nostivat halla-aholaiset nousuun - immoslaisten ja hakkaraislaisten avulla. 

    Nyt reviiripuolustajat ovat innoissaan ja halla-aholaisten kannatus nousee - aina 25 prosenttiin, siksi paljon meistä on reviiripuolustajia, jotka haluavat isänmaan suomalaisille, jopa geenisuomalaisille. 

    Uuspsersut eivät ole rasisteja, he ovat maansa puolustajia ja kokevat nyt voimaa, koska he saavat olla vihdoin omia itsiään. Laurakin voi nyt puhua avoimesti - sananvapauden siivittämänä, jopa niin, että Jussi vaatii sananvapaudelle uutta määritettä, jossa huomioidaan aito esilletulo ja suorapuheisuus - sen vuosimiljoonaisen evoluution määrittämänä, kun se itse kuolemattomana geenisiirtäjänä ja sovelluskehittäjänä haluaa reviirit asemaan arvoiseensa. 

    Koko biosfäärillinen eliöstö elää reviiriajattelussa, sillä se on ainoa todellinen keino ylläpitää rauhaa ja vain säädetysti sotia, koska meillä on kuitenkin paineemme purkaa niitä.
  • 4

  • Harhautunut ohjus räjähti Kyproksen pääkaupungin lähistöllä

    Ilkka Luoma 
    Israelin ilmavoimien taisteluiskut tulevat perinteellisesti suoraan mereltä - harhautustarkoituksessa, jolloin ilmatorjunta alkaa jo kansainvälisestä ilmatilasta lähestyvää viholliskohdetta, tutkalla ... 

    Israel käyttää rynnäkkökoneissaan häirintäjärjestelmiä, jopa niin, että ilmassa on erillisia harhautuselektroniikan erikoiskoneita (Growler) "houkuttelemaan" torjuntaohjuksia - tässä tapauksessa häirintäkoneet ovat kiertäneet kehää torjuntaohjuksen lentolinjalla siten, että häirintäkoneen takana on Kypros - sillä tarkoitus onkin ollut harhauttaa torjuntaohjus putoamaan Kyproksen saarelle - provokaatiomielessä? Tässä israelilaiset ovat taitavia. 

    Herää kysymys miksi on käytetty vanhaa vuosikymmenien takaista torjuntajärjestelmää, kun käytössä olisi ollut modernimpiakin ... ehkä niitä käytettiin, ja Israel ei perinteellisesti tunnusta omien koneiden putoamisia --- 

    Miksi Syyriassa olevat venäläiset eivät itse torju aggressiivista vihollista, joka varmasti nähdään tutkassa ja satelliitista (ehkä venäläiset olivat etukäteen tietoisia hyökkäyksestä!) ... samoin taistelukoneista ammuttujen hyökkäysohjuksien lukittumiset saadaan selville, ellei käytössä olleet risteilyohjukset, jotka hakeutuvat maaliin sisäisen ohjelman avulla . ja ne eivät tarvitse lukituksia. 

    Miksi Israel käyttäytyy aggressiivisesti ja miksi lännenmiehen media käsittelee aihetta ikäänkuin hienostuneena tarkkuusoperaationa, joka tuhoaa vain terroristeja ja sotilaskohteita (tarkoituksella raflaavalla ilmaisutyylillä - toistellen laatumedian käyttämää hienostuneisuutta) - niin, ja millä mandaatilla - kuka kertoo?
  • 5

  • Israelin ohjusisku tappoi 15 Syyriassa

    Ilkka Luoma 
    Tässä kohdin esitän kysymyksen lukijoille, joilta toivon asiapohjaisia kommentteja ja vastauksia ... Miksi Israel käyttää suoraa sotilaallista voimaa - ulottaen sen oman maansa rajojen ulkopuolelle, ilman sodan julistusta tai ilman mitään kansainvälisen yhteisön lupaa - vieraalle maalle, itsenäisiin YK-jäsenvaltioihin? 

    Onko Israelilla jokin erityinen erioikeus, esimerkiksi sen historiaan vedoten - suorittaa pommituksia tahtonsa mukaan ja uskolla USA' n jatkuvasti turvaavaan suojelukseen. Mikä on se mahti, joka antaa tällaisen oikeuden ja miten sitä käsitellään lännen miehen mediassa kontra esimerkiksi Syyrian laillisen hallinnon järjestyksen ylläpitoon omassa maassaan, joskus myös kovin menetelmin. 

    US perääntyi iskustaan Irania vastaan - ei ollut pitäviä todisteita rynnäkköhyökkäyksen toteuttamiseen, entä Israel? Olisiko tällä nyt tähän Syyrian iskuun jokin uskottava ja puolusteleva syy ja todiste - iskunsa oikeutukseen? 

    Entä Israelin de facto ydinase, miten se suhtautuu amerikkalaiseen tavoitteeseen estää kaikin keinoin muiden - esimerkiksi Iranin ydinase, jonka kehittämiseen ei ole edes todisteita, vain syyteluulottelua - ehkä siitä saaden tekosyy "2003 irakmaiseen" sotahyökkäykseen Irania vastaan. Millaisella oikeudella Israel pitää itsellään vahvasti arvioitua ydinasetta?
  • 6

  • Jussi Halla-aho linjapuheessaan: Sananvapautta rajoittavaa lainsäädäntöä on korjattava

    Ilkka Luoma 
    Lyökö sanahelinällinen sananvapaus itseään korville? 

    [ … läntisen maailman demokratiahoennan eräs lempilaji on sananvapaus. Meillä saa irvailla, heitellä huumoria, loukata toista ”vitsi-vitsi” -periaatteella, jopa rienata (kunhan et lyö herkkää kunnianloukkausta!) – on kuulemma myös tarpeellista, että saadaan arvostella toisten vakaata uskoa ja jopa asettaa se kyseenalaiseksi … ] 

    Lännenmiehen huumori ei ole huumoria suurimmassa osassa maapalloa. Huumori kuin ’vitsi-vitsi’ ovat erilaisia, eri kulttuureissa. Idän huumori ei ole välttämättä huumoria meille, varsinkin kun talouden näkökulmasta olemme jäämässä jopa alakynteen. 

    Meidän mielestä taas sananvapaus siivittää kaltaisemme yhteiskuntakulttuurin levittämisoikeuden kaikkialle – kukin puolustaa, jopa hyökkäävästi kulttuuriaan. Samoin me katsomme, että kehityksen alkutaipaleella oleva ihmisen tasa-arvoinen huomiointi eli paljon puhuttu demokratia 5] kuuluu kaikille. Ajamme demokratian kyljessä sananvapautta kaikkien suuhun – ylivertaisena de facto´na. 

    Tasa-arvoon pyrkimys kulkee käsikädessä sananvapauden kanssa 

    Ennen sanavapauden analysointia ja projisointia eri kulttuureihin olisi ratkaistava ikuinen kysymys tasa-arvoisesta kohtelusta, jossa huomioidaan meidän erilaisuus, niin historiasta, tavoista, oikeudesta uskoon kuin kulttuureista johtuen. 

    Kuinka pitkälle mahdoton puheessa tavoittelemamme täystasa-arvo on vietävissä eliökunnassa, jossa jokaiselle pitäisi olla lajinsa ja yksilönsä mukainen ’kolo’ – niin kokona kuin elämän mahdollistajana. Tuon ’kolon kokoon’ liittyy kiinteästi lännenmiehen tarve puuttua kaikkien asioihin – sisäisiinkin. Miksi? 

    Sananvapaus on myös hienotunteisuutta toistaan – erilaista kohtaan 

    Me emme synny tänne kaikki samoihin olosuhteisiin. Toiset saavat puurokauhan käteensä, toiset kultalusikan – eräille jää käteen tyhjä kuppi, joillekin se on valmiiksi verinen ja kolmas joutuu heti luovuttamaan – ihmisen itsensä aiheuttama ympäristötuho kuin ase ja väkivalta vievät hengen.
  • 7

  • Vesipula hallintaan kierrättämällä

    Ilkka Luoma 
    Jätevesien mikrobit tappavat tehokkaasti 

    PROLOGI 2014 [ … tänään maailmalla riehuu ebola kauhu – miten se leviää, miten se muuntuu *] ja miten se kulkeutuu ja minkä ohjaamana; yhä lähemmäksi lännen kulutusyhteiskuntia. Kehitysmaita Afrikassa on ebolan piirittäminä ja valkoinen mies on voimaton … miksi rokotetta ei olla kehitetty? Syy on selvä – ebola on koettu vain kehitysmaiden ongelmaksi, siis ongelmaksi poissa meistä kulutusmateriaihmisistä. Mikä muu katastrofi etenee, joka päivä – jo kymmenien vuosien ajan? … ] 

    *] Viruksetkin kilpajuoksevat! ”Imperiumin vastahyökkäys” voi tapahtua mutantoituneiden mikrobien toimesta – lisääntyvä materiamuuntelumme ja ”keinoaineiden” käyttö ovat luoneet otollista maaperää prionien, viruksien ja bakteerien suotuisuuskasvulle – ja -muuntumisille. 
    … 
    Puhtaan veden äärellä! 

    Espanjalainen kurkku puhuttaa, mutta nyt puhuttaa tuntematon saastunut vesi Saksassa. Olemmeko materiamuunnoksissamme kehittäneet superviruksia, jotka leviävät "vesisuonistossamme" - putkistoissa jokaisen kulutusihmisen ulottuville? Millaisen "vastaiskun" virukset ja bakteerit ovat omassa ihmisperäisesti autetussa tuotekehityksessään mm. meille varanneet? 

    Puhdas vesi on heti kelvollisen ilman jälkeen toiseksi tärkein elämän edellytys. Ilman hengitettävää happea tulisit toimeen muutaman minuutin, ilman puhdasta vettä muutaman päivän ja ilman kiinteää ravintoa muutaman viikon. 'Vesi vanhin voitehista' - voi olla tämän päivän menestyksen lähde suomalaiselle osaamiselle! 

    Joka päivä kuolee lähinnä maailman kehitysmaissa 4.300 lasta suoraan tai epäsuorasti saastuneen veden mikrobeihin, joka päivä – jo kymmenien vuosien ajan. 
    ... 
    Vesi on uusiutumaton luonnonvara, se täytyy käyttömme jälkeen aina puhdistaa! 

    Uutisointi kohautti suomalaisia uudelle menestyksen tielle - vesi voi olla tulevaisuutta, oivallus, jonka MTV3 esitti ja brändiviisaat -kerho valitsi mm. veden viemään suomalaista osaamista eteenpäin 14. huhtikuuta 2010. 
  • 8

  • Hongkongin poliisi tyhjensi parlamentin rakennuksen mielen­osoittajista öisessä hyökkäyksessä

    Ilkka Luoma 
    Lännen laatumediat mielellään informoivat ja uutisoivat näitä hienostuneita mielenosoituksia, vaikka ne olisivat osin jopa esiintymisvaltionsa lakien vastaisia, joissa poliisi ja armeija ylläpitävät järjestystä yhteiskuntarauhan nimissä. 

    Herääkin kysymys miten runsaasti laatumedia informoi juuri sellaisten valtioiden mielenosoituksia - usein positiivisessa ja innostavaa valoa ilmentävässä muodossa, koska vallitseva yhteiskuntajärjestys on sellaisten voimien hallussa, jotka ovat erilaisia kuin lännenmiehen yhteiskunnat, joita on maailmamme kokonaispopulaatiosta suhdeluvulla 1,4/7,9. Onko tämä uutisointi tarkoitushakuista West trolling manipulation -ilmiötä, jolla koetetaan pönkittää lännenmiehen yhteiskuntamallin pärjäämistä koko ajan nousevan idän uhan edessä? 

    Onko lännen yhteiskuntamalli juuri se oikea, on varmaankin niiden noin reilu miljardin osalta, jotka elävät niissä järjestelmissä. Entä sitten loput reilu kuusi miljardia, joiden takana ovat erilaiset mallit, useat jopa tuhansia vuosia vanhana kulttuurina, verrattuna vaikkapa amerikkalaisuuteen, joka on ilmiönä reilu 300 vuotta vanha. Mikä on kullekin oikein ja tarpeen -herää kysymys. 

    Mielensoitusten väkimäärät, joita näin lännen media ujuttaa lukijoilleen, on usein vain muutamia prosentteja asianomaisesta kansakunnasta - enimmillään kuitenkin 10-20 prosentin luokkaa. Miten tämä suhtautuu demokratiaan - enemmistöperiaatteeseen, jota lännemies mielellään esittää malliksi kaikille. 

    Miten on, onko se oikein, että joskus vain parin prosentin mellakat kaatavat vallitsevia järjestelmiä - usin jopa ulkoa avustettuina (Ukraina, Venezuela, Syyria, Libya, Hongkong, Jemen ja niin edelleen) 

    Miltä se tuntuisi, jos Suomessa jokin nouseva "ääriryhmä" 250 000 ihmisen mielenosoituksella kaataa valtajärjestelmämme ja nousee avain asemaan, kuitenkin tuon mellakoinnin olleen vain viisi prosenttia väkimäärästämme. Miten me suhtautuisimme tuohon tapahtumasarjaan, entä miten läntiset ja itäiset mediat tahoillaan?
  • 9

  • Puoluetukeen on tulossa korotus

    Ilkka Luoma 
    Puoluetuella pönkitetään vallassaolijan vallassaoloa. Puoluetuki mahdollistaa yksipuolisen kunkin aatteen ja päämäärän mukaisen yhteiskuntamallin toteutumista, tukemista ja kiinnittymistä - eli vie tilaa uudistuksilta - puoluetuen ulkopuolelta, tai ainakin vähentää ja heikentää mahdollisuuksia murtaa esillepääsyn muureja --- 

    Puoluetuki voitaisiin tuon nykyisen mallin sijasta jakaa kansalle vaalien yhteydessä. Tunnetusti suomalaiset käyvät esimerkiksi eduskuntavaaleihin siten, että "suurin puolue" - nukkuvat eli äänestämättömät ovat ~28 prosentin "osuudellaan" se suurin! 

    Vilkastuttaaksemme äänestysintoa, voisimme jakaa vaaleissa kansalaisille suoraan puhtaana käteen 10 euroa, kun äänestyslippu vilahtaa uurnaan - olisi se sitten asiallinen numero, tai Aku-Ankka, tai jopa "kirkkovene" - olisi se jo kuitenkin osallistumisen merkki. 

    Sekin lienee varmaa, että nykyinen eduskunta olisi paljolti erinäköinen kuin nykyinen, jos äänestysaktiivisuus nousisi vaikka 85 prosenttiin, tuon "kympin" ansiosta. Olisiko eduskunta 'koko kansan rehellisillä vaalirahalla' enemmän kansakuntansa näköinen - on todennäköistä? 

    En lähde tässä arvioimaan mihin suuntaan eduskuntamme liikkuisi, muta sehän tiedetään että vähän koulutetut alemman sosiaaliluokan ihmiset ovat suurin ryhmä äänestämättömissä ... 

    Oleellista olisi saada "koko kansan rehellinen vaaliraha", jolla innostetaan äänestäjät uurnille, sillä demokratia on parhaimmillaan mitä suurempi on aito osallistumisprosentti. Näin "puoluetuki" jakaantuisi aidosti kansalle, eikä vain puolueille, joiden jäsenkannatus on yllättävän pientä!
  • 10

  • Trump otti historiallisen askeleen Pohjois-Koreaan, mutta seurauksena voi olla ”tulppa” Yhdysvaltain hallinnossa

    Ilkka Luoma 
    Olisiko UPI-FIIA ohjelmajohtaja Mika Aaltola itse "pihalla kuin lumiukko", yksipuolisine arvioineen. Olen ymmärtänyt, että UPI julkaisee puolueettomia korkean asiantuntijuuden tutkimuksia ulkopolitiikan hoitajiemme käyttöön - työkaluiksi, nyt Aaltola kuitenkin kertoo: 

    " ... ”Trump sekoittaa varsinaisen diplo­matian siihen, miten häntä kohdellaan ja mitä sanoja sanottiin. Trump ei välttämättä tiedä, mitä on sovittu ja mihin suuntaan asioita pitäisi viedä. Kim on yhtä pihalla kuin lumiukko”, Aaltola kommentoi. ... " -lainaus HS-jutusta. 

    Se kuitenkin tiedetään, että Kiinan presidentti Xi Jinping teki harvinaisen vierailun pohjoiseen Koreaan juuri ennen G20-kokouksen alkua. Miten tarkkaan ottaen Xi hienostuneesti opasti Kimiä - ei ole tiedossamme. Se kuitenkin on tiedossa, että Xi ja US presidentti Donald Trump tapasivat kahden kesken G20-kokouksen alun yhteydessä - siis ennen kuin Trump julkisti extempore ajauksensa pikaisesta käynnistä Koreoiden rajalla. Oliko vihje annettu Xi' n toimesta - jää tässä vaiheessa täyttä tietoa vaille, mutta mahdollisuus tuohon on ilmeinen. 

    Ehkä Xi oli hyvin hienostuneen ystävällisesti ilmaissut, etä rajan yli astuminen on merkittävä teko itäisessä kulttuurissa, jota pidettäisiin ILMAN ASEITA ja korealaisen kutsumana merkittävänä tekona itse korealaisten keskuudessa - se olisi symboliarvona suuri, jolla voisi olla solmuja avaava merkitys ... ehkä näin. 

    Kim ei varsinkaan ollut pihalla kuin lumiukko, sillä hän on lukenut historiansa, ja hän muistaa kuin myös tietää, että kaksi valtiota 1945 marssivat japanilaismiehityksen jälkeen sotakoneineen korealaisten"yli" nykyiselle jakolinjalle ja näin jo 1945 halkaisivat korealaiset kahtia - kysymättä korealaisilta mitään. Tuo toinen valtio vuonna 1945 oli Yhdysvallat ja se toinen oli rajanaapuri ja historiaan kadonnut Neuvostoliitto, joka nykyisenä Venäjänä ja edelleen rajanaapurina tukee korealaisten yhdentymiskehitystä, jota Kiinasta käsin kutsutaan Pekingin tiekartaksi.
  • 11

  • Suomi pyrkii takaisin EU:n sisäpiirin maaksi

    Ilkka Luoma 
    Aikanaan Suomi vietiin "puolivarkain" EY' hyn. Oli kansanäänestys, johon istuva valtiovalta nojasi, kun teki päätöksen liittymisestä Euroopan yhteisöön - nykyiseen Euroopan Unioniin. Se kuitenkin salattiin kansalta äänestyksen yhteydessä, että samalla menetetään oma markka ja itsenäinen Suomen Pankki, jolla oli valta omaan valuuttaan - siis säätelykoneistoon, jolla operoitiin kansakuntamme taloudellisia toimintaparametreja. 

    Suomalaiset eivät tienneet, että EY-kansanäänestykseen oli koplattu myöhempi yhteisvaluutta euro - siitä kansa ei sitten myöhemmin päässytkään äänestämään! 

    Suomi edustaa EU' ssa 5,5 miljoonalla asukkaallaan noin yhtä prosenttia EU' n 520 miljoonan asukkaan (britit laskettu vielä mukaan) massajoukossa. Tuo yksi prosentti olisi Suomessa 55 000 asukkaan vaikuttajavoima - se lienee "suur-kajaanin" kokoinen joukko, voimme arvioida miten he pääsevät vaikuttamaan oman valtiomme sisäpiirissä? 

    ... 
    Meille on kuitenkin eksoottinen ja pienen pieni kansalliskieli suomi. Me sijaitsemme idän ja lännen vedenjakajalla, ollemme niin lännestä kuin idästä - perimältämme; ehkä enemmän juuri idästä kaukaa Siperian takaa? 

    Me olemme kansakuntamme väkevän enemmistön myötä sotilaspoliittisesti liittoutumaton valtio - emme halua lännen sotakoneeseen Natoon, koska osaamme arkikansana tiedostaa erikoisen asemamme tässä tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä. 

    Silti istuva valtakoneisto teki uhkarohkean teon - solmi Nato-Isäntämaa pöytäkirjan, johon Venäjä on jo reagoinut - Venäjähän on nimennyt Naton suurimmaksi uhkakandidaatikseen ja pöytäkirjalla Suomi avasi rajansa US/Naton sotakoneelle, joka onkin vieraillut ahkerasti taisteluharjoituksin maassamme - erityisen paljon Lapissa, joka taas on Venäjän puolustusstrategian ytimen - Kuolan niemimaan vieressä. 

    EU on antanut paperilla "sitoumuksia" auttaa jäsenvaltioitaan. Suomen paras turvajärjestely syntyy sitoutumisella siihen, ettemme tuota mitään ulkoista sotavoimaa maahamme uhkaamaan mitään rajanaapuriamme!
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti