sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 14072019 - IV



IL-kommentit HS' lle päivänä 14072019

...
  • 1

  • Lajikato on vakava viesti luonnon tilasta

    Ilkka Luoma 
    1 - Onko biodiversiteetti hajoamassa - mikä on voittaja? 

    ” … Biodiversiteetti eli biologinen monimuotoisuus (myös elonkirjo, luonnonkirjo tai luonnon monimuotoisuus) tarkoittaa maapallon tai sen jonkin osan elollisen luonnon monimuotoisuutta. Yleinen biodiversiteetin mittari on lajirunsaus eli alueen lajien lukumäärä. … ” -Wiki 
    ... 
    ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006002779.html

    16.2.2019 – 8:06: Luonnon monimuotoisuus on kiinni vain ja ainoastaan biomassojen "ikuisuuskierroista"! 

    Elämänpelin avauskirjoitus. Ihminen pelaa pelejään omaksi edukseen ja muiden kustannuksella. Mitä nämä muut ovat? Ne ovat biomassaa kuten mekin, ja pelistämme johtuen biomassasuhteet* eri lajien kesken ovat vinoutuneet viimeisen 200 vuoden aikana suhteessa edelliseen 200 miljoonaan vuoteen - liian nopeasti. 

    Muutosnopeus on ollut ja on liikaa meidätkin synnyttäneen evoluution näkökulmasta. Elämänpelissä on tietokonemainen kellotaajuus, jonka tahti on se sävel, jolla monimuotoisuus on syntynyt aikojen saatossa. Meidän ihmisten kellotaajuus nuotittuu nykyään sanoilla - "kasvua, nopeammin, enemmän ja useammin". 

    Mikä tämä kellotaajuus on? Se on sopeumaharmonian mahdollistaja, jotta "kaikki ehtivät mukaan", olla osallinen aikansa, olla vaikuttaja ja olla sopeuttaja. "Kaikki ehtivät mukaan" - tarkoittaa lajidemokratiaa kilpailussa paikasta auringossa. 

    "Paikka auringossa" on se tekijä, jotta voi syntyä uutta - vanhan pohjalta. Tätä uuden syntymistä ohjaa sattumallinen evoluutio, jolla on hitaan muuttujan** kellotaajuus. Biodiversiteetti on järjestelmä - evoluution "sattumalta" luoma elämänsävel, josta me ihmiset viemme liiallisuudellamme nuotteja, jolloin sinfonia särkyy ja syntyy riitasointuinen ympäristö. 

    Biodiversiteetti särkyy ja tilalle on syntymässä "kasvua, enemmän ja useammin" -ihmismentaliteetilla tehotalous, joka sotki biomassasuhteet liian nopealla kellotaajuudella, muut lajit (ne miljoonat) eivät ehdi, eivätkä ehtineet mukaan >2
  • 2

  • Yksi Suomen hienoimmista näköalapaikoista sai suojelupäätöksen – Amos Rexin omistaja päätti suojella legendaarisen Purunpäänniemen

    Ilkka Luoma 
    Kiinassa ei maata voi omistaa kuin yhteiskunta, siis "ei kukaan" - tosin maakunnissa kyläyhteisöt nauttivat ikiaikaisista nautintaoikeuksista lähitiluksiinsa - ravinnonlähteenä. Lapissamme saamelaisetkin puhuvat ikiaikasuudesta ja nautinnasta - kun tulisi tulla toimeen omillaan. 

    Suomessa maata voi tunnetusti omistaa myös verovapaat säätiöt, jotka sitten filosofisin, aatteellisin tai muin yhteishyvällisin syin jakavat apurahaa ja apua "tarvitseville" ja tarvitseville - säätiöiden omien paeriaatteiden mukaisesti. 

    Säätiöt voivat saada maaomaisuuksia myös testamentattuna - ja nämäkin verovapaasti. Säätiöille on katsuttu verotuksellisia erioikeuksia niiden yhteiskuntavastuullisuuden nimissä - joku voi tuoda tosin tässä esille vaikkapa Bensowin säätiösyndrooman. 

    Luonnontilainen maa-alue, metsä tai muu vapaasti ihmisen toimista kasvava biodiversiteetti on ilo evoluution "silmälle" ja puunhalaajille, joille luontainen ote meitä elättävästä ympäristöstä on merkitsevää - myös henkisesti. 

    Säätiö tekee hyvää työtä kun se lahjoittaa "kaikille" luonnontilaisen metsän, jossa on jokamiehen oikeudet varustettuna kunnioituksella luontoa kohtaan - häiritsemättä sitä millään tavoin. 

    Valtio edesauttaa tässä verovapaita säätiöitä - maksamalla vielä luonnontilaistamiskorvausta - laskennallisesta tuottomenetyksestä, kun esimerkiksi puita ei elävinä kaadeta kertakäyttöselluloosaksi, ja siitä takapuolen pehmopaperiksi. 

    Aitovihreä Pentti Linkola kerää kansalaisilta rahaa, ja kun on kasassa sopiva määrä ostovoimaa - hankitaan metsäala, joka määritetään luonnonsuojelualueeksi - siis sillä suojataan metsätyökoneet ja raivaussahat pois palstalta, josta tulee puunhalaajien taivas ja biodiversiteetin uushautomo - talousmetsäajatteluun nähden. Linkola ansaitsee korkea ansiomitalin, jonka arvo voidaan samantien sijoittaa ostettavaan metsään ja luonnonpuistoksi!
  • 3

  • Eronnut brittisuurlähettiläs: Trump vetäytyi Iranin ydinsopimuksesta ärsyttääkseen Obamaa

    Ilkka Luoma 
    2 - Trump on moniselitteinen, mutta erään asian osalta rehellinen - nimittäin juuri kasvokkain tapaamisessa hän on oma itsensä - kunnioittaen esimerkiksi Venäjän presidentti Vladimir Putinin nokkelaa älykkyyttä - ylläpitää niin vähäisin länsilasein hyväksytyin saavutuksin maailmanvaltaa osaltansa (strategiset ydinaseet - siis voima) - nyt vaikkapa Syyriassa, kohta Iranissa ja ellei peräti Turkissa ja yllättäen Saudi-Arbiassa. Venezuelassa? 

    Trump joutuu taspainoilemaan kahden suuren puristuksessa - Venäjän (maailman suurin raaka-ainelähde) ja Kiinan (maailman suurin liukuhihna ja tuotantokone) välissä - unohtamatta Putinin kasvavaa luottamussuhdetta maailman suurimpaan eli Kiinaan. Trump on luetteloinut Kiinan suurimmaksi uhakseen, joka kaataa amerikkalaisen maailmanpoliisihegemonian, ollen ottamatta sitä itse! Elämmehän jo kiinalaisten vuosisataa (The Newsweek aviisin kansi) 

    Trump on käynyt lännenmiehen median kanssa yhteiseen informaatiosotaan itää vastaan. Tässä kohdin West trolling manipulation media lyö kättä Trumpin kanssa - muutoin perinne- ja laatumedian ollessa valheenpaljastajana sotatilassa trumppismia kohtaan. 

    Entä Trumpin henkilökohtainen habitus - onko siinä voimaa, ja mitä merkitsee ylipursuava lausegeneraattori twitteröintinä, kun hän haluaa ajaa koko kansalle (maailmalle) suoramediaa omalla laillaan?
    E
  • 4

  • Raha on nyt ihmisille merkki omasta arvosta

    Ilkka Luoma 
    2 - Raha, se on vaihdantaväline, jolla voi osoittaa kuntoaan ja kykyään olla kuluttaja omassa luokassaan. Tämän vuoksi esimerkiksi suositusta kansanautosta VW Golf' sta on monia versioita - halvimman ollessa vaikkapa 20 000 euroa, kun taas äveriäin erikoisgti-turbospecialgolf saattaa maksaa jopa 50 000 euroa. Näin voimme erottautua, ja tehdä se rahalla - siis ostokykyisyysvoiman näytöllä. 

    Kykyisyyttä ja omaa luokitusta on helpompi näyttää materiaalivirtana (rahalla saa ja hevosella pääsee -ilmiö) - sen sijaan henkisin elementein omaa verrantoa on vaikeampi tai oikeastaan häveliäämpi osoittaa. Ovatko oppineemmat kainompia esittämään kykyisyyttään, heidän ymmärtäen, että maallinen on katoavaista ja osaaminen kuin tietäminen on taas suhteellista? 

    Onkin niin, että oivaltavimmat eivät ryhdy keskinäisvertailuihin henkisten ominaisuuksiensa kanssa - vaan hyväksyvät kuuntelemisen taidon oppia muilta jotain sellaista, mitä itse ei ole hoksannut! Lopulta toisen arvostaminen on kykyisyyttä suurimmillaan - se on inhimillisyyden esilletuloa. 

    Mitä sitten saavutamme maallisella rahaan perustuvalla näyttö- ja vertailutaloudella? Saamme luokituksen, ikään kuin Standard&Poors, joka luokittaa valtioita taloudellisten kykyjensä mukaisesti. 

    Meillä jokaisella on tulos-tase verranto, joka kuihtuu ja haihtuu lopulta ainoan "omaisuutemme" - sosiaaliturvatunnuksen omistukseen, kadoten sekin bittien taivaaseen, kun viimeinen matka biosfäärilliseen kiertoon on alkanut. Maallinen on katoavaista -sanotaan monissa isoissa kirjoissa. Käärinliinoissakaan ei kuulemma ole taskuja.
...

Kommentoija --- 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti