keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 24072019 - V



HS-kommentit 24. heinäkuuta armon vuonna 2019 - by IL



...
  • 1

  • UPM panee taseen töihin sellukisassa

    Ilkka Luoma 
    UPM on rehellinen - se kertoo suoraan rakentavansa sellukeittämön, tosin tuntuisi oudolta, jos UPM' n insinöörit eivät olisi pohtineet biotaloutta - ja huomioineet modernisti biotuotetehtaan ominaisuuksia! 

    Kasvava metsä on erinomainen lähde paljon arvokkaammille tuotteille kuin puolijaloste selluloosa, joka menee lähinnä kiinalaisten verkkokauppojen vuosittaiselle noin 50 miljardin pahvilaatikon* raaka-aineiksi ja takapuolien pehmopyyhkeilyyn. 

    UPM on lisäksi "näkevämpi" kuin kotoinen Metsäliitto, joka rakensi Äänekoskelle biotuotetehtaan - siis sellukeittämön, joka hakee raaka-aineensa luontaisesti kasvavasta metsästä - Suomesta ja Venäjältä (?) 

    UPM viljelee raaka-aineensa, onhan Uruguay' ssa vuosikasvu aivan jotain toista luokkaa kuin Suomessa. Nyt Metsäliitto haluaa tedä toisen "biotuotetehtaan" Kemiin. Onko nyt hiilinieluasiat osattu huomioida ja onko oivallettu ymmärtää, että luonnostaan kasvavan metsän kaato pahvilaatikoiksi ja pehmoiksi on raskas isku biosfäärilliselle "kiertotaloudelle" - olemmeko unohtaneet biomassojen jakaumakaavat - niin kasvussa kuin kuolemassa? 

    Evoluutio loi nykyisen luonnon oman biotaloudellisen kiertosysteemin tässä muutamien satojen miljoonien vuosien aikana. Nyt ihminen ryöstää tätä kiertoa omin itsekkäin menetelmin - ehkä unohtaen mitä siitä seuraa, kun otamme luontaisesta kierrosta biomassaa sellaiseen käyttöön, jota evoluutio ei ole huomioinut! 

    Pitäisikö nyt oikeat biotalouden viisaat laittaa miettimään, mitä biokierrot luontaisesti merkitsevät - lopulta meitä elättävään biodiversiteettiin! Nythän ihminen huutaa kasvuhokemaa - pitää saada lisää, enemmän ja nopeammin [rafl.], vaikka nyt ollaan jo herätty massiiviseen ihmisen aiheuttamaan ympäristön- ja ilmastonmuutokseen. 

    Entä vastuu? Miten UPM' n ylin johtaja kantasi vastuuta, jos investointi Uruguay' hin tuottaa biotalouden romahduksen - kaukana muiden mailla - suomalaisella velalla ja ostovoimalla? Miten Jussi Pesonen kantaisi tätä vastuuta - entä yhtiön omistajat?
  • 2

  • Kaupunginvaltuutettu Abdirahim Hussein väittää Twitterissä kaikkia perussuomalaisia ja heidän kannattajiaan rasisteiksi

    Ilkka Luoma 
    Suomessa ei ole rasismia sen varsinaisessa merkityksessä ja jos hiukan onkin - ovat nuo rasistit hyvin harvinainen pienvähemmistö. Maassa eletään maan tavoilla, kaikkialla - niin Somaliassa, Sveitsissä, Ruotsissa, Kiinassa kuin Suomessakin. Suomalaiset ovat epäluuloisia ja varauksellisia tuntemattomia kohtaan. Olemme reviiripuolustuksessa. 

    Reviiripuolustus on kaikkialla ja se kumpuaa miljoonien vuosien takaa. Reviirit ovat meillä kaikilla; me puolustamme itseämme, arvojamme ja koskemattomuuttamme - emmekä kovin helposti halua uusia meille tuntemattomia vaikutteita. Olemme silti uteliaita - varovaisella tavallamme. 

    Reviirillinen yhteiskunta pohjautuu vuosisataisista maaseudun kehäasutuksista - kehässä oltiin suojassa pedoilta ja naapurikehäläisiltä - välillä haettiin vierasta geenistöä, jottei olisi syntynyt liiaksi vajaamielisyyttä. 

    Kiltti ja sinisilmäinen kansa 

    Suomalainen on pohjimmiltaan kiltti ja sinisilmäinen - uskoo ja luottaa, kun luottamus on voitettu ja todistettu. Arvostamme työtä ja tekemistä - arvostamme myös auttamista sellaisille, jotka syyttään kärsivät ja ilman laiskuutta apua tarvitsevat. 
    Meille saa tulla tekemään työtä ja maksamaan veroja - oli ihon väri mikä tahansa, kunhan on ahkera ja ottaa osaa yhteiseen tulontasaukseen ja valtioyhteisön kassan täyttämiseen. 

    Meille on turha tuputtaa vieraita tapoja - 

    olemme sen verran viisaista, että otamme vapaaehtoisesti sen vastaan, joka meille sopii ja passaa. Emme siedä tuputtamista, emmekä sitä, että arvojamme ja tapojamme kyseenalaistetaan - meillä eletään meidän sääntöjen mukaisesti, kuten kaikkialla muuallakin noudatetaan kunkin yhteisön, yhteiskunnan ja valtion sääntöjä - ei sen kummempaa.
  • 3

  • Saisipa suomalaista vettä – vesihuollon yksityistäminen on osoittautunut Britanniassa vikatikiksi

    Ilkka Luoma 
    Vesi vanhin voitehista - voitelee Suomelle myös menestystä 

    [2009] Mahdollisesti puhdas raakavesi loppuu pitkän kuivan kesän jälkeen Pekingistä? Suomessa sinilevä tukkii vesilaitosten suodattimet ja tuo uusia myrkkyjä puhdistamisen päänvaivoiksi. Vesi on kaikkialla aivan liian halpaa. Puhdistusvaikeuksien kautta hinta nousee reippaasti - ja vesi palaa ansaitsemaansa arvoon. 

    Maslowin tarvehierarkiassa vesi on korkealla. Ihminen kuolee vedenpuutteeseen jo muutamassa viikossa. Vesi on seuraavan suursodan aihe ja veteen liittyvät sijoitukset nousevat raketin lailla kaikkialla maailmassa. Viimeisessä pörssissä vesi on maailman toiseksi arvokkain aine. 

    Ihmiskunnan perusperiaatteen pitäisi olla käyttämänsä raaka-aineen luonnonmukainen palautus sellaisena luontoon, kuin se sieltä on otettu. Ihmisen elämä on väsyksiin saakka itsensä ja tavaroidensa siirtelyä paikasta toiseen. Tuohon toimintaan käytämme energiaa, jonka lainaamme ympäristöstämme ja lopulta aina auringosta - tai ytimien "loputtomien" energioiden maailmasta. Vesi voi olla myös "loputtoman" energian lähde. 

    Vesi juoksee meille elämän - puhtaimmillaan 

    Ihminen juoksuttaa käyttämänsä veden muunneltuna sellaiseksi, että mm. mutantoituvat bakteerit ja virukset tulevat aiheuttamaan suuremmat pandemiat, kuin mitä olemme koskaan kokeneet. Vesi on erinomainen mikrobien kuljetusalusta. Sairaalabakteerit ovat hälyttävä esimerkki hallitsemattomasta mutantoitumisesta - ihmisille. Mikrobeilla on samanlainen lisääntymisvietti ja kilpailutahto kuin ihmiskunnallakin. 

    Vesi on hyvää puhtaana 

    Loppuun käyttämämme vesi tuntuu neniimme hyvin epämiellyttävältä, kun olemme vesikierron tarpeisiimme hyödyntäneet. Jätevesi, joka kertoo hyvin elintasomme ja kulutuskykymme - on viesti harkitsemattomasta toiminnasta. 

    Meitä odottaa vesien saastuminen, joka voi nostaa likaisen veden mikrobien aiheuttamien lapsikuolemien määrän huimaan nousuun - joka- ja tämänpäiväisestä yli 3400:sta kuolleesta - ympäri maailman.
  • 4

  • Vaalirahoituksesta jää yhä liian suuri osa pimentoon

    Ilkka Luoma 
    "Rahalla saa ja hevosella pääsee" ... Näinkö mennään eduskuntaan? Kyllä, vaaleissa käytetyllä ehdokasrahamäärällä on selvä yhteys pääsyyn Arkadianmäelle. Kokoomus on se puolue, joka kykypuolueena käyttää eniten vaalirahaa - sitä kerätään usein yrityksistä, jotka eivät halunneet tulla julki - ja rahoittivat pönkittäessään itselleen edustajan mäelle. Näinkö? Osin, sillä puhutaan suomalaisesta hyvävelijärjestelmästä. 

    Kun vaalirahoituksella on sitten päästy eduskuntaan, onkin jo puoluetukien vuoro, jonka lainsäädännön edustajat itse ovat junailleet omilleen. Puhutaan miljoonista. Yksi edustaja onkin jo arvokas puolueelleen - ja niinpä vaaleihin kannattaa satsata, sillä pääsy tuo puolueelle kassarahaa, oman ideologiansa manipuloivaan paisuttamiseen. 

    Kansa haluaa päästä eroon puoluetuista? Tuo raha voidaan siirtää Koko Kansan Rehelliseksi Vaalirahaksi, jotta äänestysvilkkaus nousisi, sillä korkea äänestysprosentti on sitä parasta demokratiaa, 100 prosenttinen aktiivisuus muuttaisi nykyisen eduskunnan kokoonpanon merkittävästi! 

    Miten me saamme kansakunnan vaaliuurnille? 

    Helppoa kuin heinän teko. Maksamme äänestäneelle kansalaiselle Koko Kansan Rehellisen Vaalirahan – 10 euroa per äänestänyt, puhtaana käteen – heti kun vaalilipuke solahtaa uurnaan. Yksinkertaista, ja näin demokratia maksimoituu ja kansa vaikuttaa – näinhän sen piti ja pitää olla. 

    Ei ollut näin – KKRVR eli Koko Kansan Rehellinen Vaaliraha herätti ”parempi osaiset” 

    Nyt osa kansasta karjui kurkku suorana* – emme lähde houkuttelemaan roskaväkeä rahalla uurnille; hehän vain sotkevat systeemit. Näin varmaan tapahtuisikin, sillä esimerkiksi eduskuntamme muistuttaisi aivan jotain muuta kuin nyt – riippuen toki ehdokasasetteluista … näin olisikin kiinnitettävä huomiota ketkä muut voivat ja miten asettaa ehdokkaita kuin käytännössä vain puolueet! 

    Kun ehdotettiin KKRVR' ää mielipidekirjoituksessa - heräsi kahtiajakaantunut kansa: "Pikkurahan ahneita pummeja ei pidä laskea sotkemaan vakiintuneita käytäntöjä!"
  • 5

  • EU uhkaa Yhdysvaltoja 35 miljardin euron vastatulleilla, jos maa asettaa tuontitulleja eurooppalaisille autoille

    Ilkka Luoma 
    US on aloittanut trumppistisen "Uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikan, kautta linjan; sodan uhasta ja kauppasodan uhkaan. Tulleja räimitään USA' sta käsin ja vastatoimia viritellään nyt myäs EU' sta - Kiinasta puhumattakaan. Mitä tästä seuraa - pidemmässä juoksussa? 

    Seuraukset ovat loogisesti valtioiden omavaraisuuden lisääntyminen ja oman reviirin voimallisempi puolustaminen, jopa tutkailleen olisiko vierestä jotain "otettavaa" - asein tai ilman. 

    Kaikki valtiot eivät ole lähelläkään omavaraisuutta, ja näin on osaltansa kehittynyt nykyinen maailmankauppa - myös sen lieveilmiöineen, joissa heikompaa hyödynnetään puhtaan itsekkäin asein - alkaen erityisesti eurooppalaisen kolonialismin aloittamana. Tänään kauppa on erittäin kansainvälistä ja raha on maatonta - puhutaan ylikansallisista rahavirroista, joihin valtioiden tulontasausjärjestelmät pääsevät huonosti käsiksi. 

    Nyt puhaltavan Atlantin takaa trumppismin uhkaavat tuulet - US' n pitää olla The Greatest, ja tämä käy kiivaasti kiinni omaan maailman hegemoniaansa (saavutetuista eduistahan ei luovuta) - lisäämällä armeijansa kykyä taistella ja puolustaa amerikkalaisten vapautta - kaikkialla maailmassa. Voisimmeko ajatella, että omavaraisuuden nosto vähentää sodan uhkaa ja reviiripuolustus taas nostaa sitä? 

    Kriiseissä omavaraisimmat valtiot selviävät parhaiten. Suomalaiset muistavat Jatkosodan ajalta suuren riippuvuutemme Saksan kolmannesta valtakunnasta - viljaa ja perunaa myöten - aseista puhumattakaan. 

    Nyt omavaraisuus on monilla valtioilla rapautunut, koska ollaan luotu erilaisia kauppajärjestelyjä - tullejakin alentamalla, on eletty sopimusaikakautta. Nyt sopimuksilla ei näytä olevan niin suurta virkaa - kts. Iran, Pariisin ilmastosopimus ja Tyynen meren kauppasopimus - kaikki romuttuivat ja kenen tahdosta? 

    Omavaraisuuteen kuuluu kuitenkin reviiripuolustus, oman varjeleminen vierailta - sillä omat ruokitaan ensin. Suomi on ainutlaatuisessa asemassa, meillä on hyvä mahdollisuus laajaan omavaraisuuteen! 
...

1 kommentti:

  1. Kohta 1:

    ~ https://www.facebook.com/groups/tilannehuone/permalink/1178467202363205/ -

    .

    VastaaPoista