torstai 1. elokuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 01082019 - V




Ilkka Luoma HS-kommentit 01082019
...
  • 1

  • Uusi komentaja Timo Kivinen: Puolustusvoimien kansainvälisten harjoitusten määrä ”ei tule kasvamaan, pikemminkin päinvastoin”

    Ilkka Luoma 
    Armeijassamme on oivallettu jälleen todellisuus ja oma väkevä kyky puolustaa vastuullisesti omaa maataan - omin voimin, vähentäen uhkaa naapureille tuovien ulkoisten sota- ja taisteluvoimien tuontia maahamme - sota- ja taisteluharjoituksina. 

    Jo presidentti Urho Kekkosen aikana armeijamme komentaja oivalsi kohteliaasti vastata YYA-aikaisen Moskovan kosiskeluun järjestää yhteinen sotaharjoitus Suomessa - "Kiitos ei" -tuolloin oli suoraselkäisyyttä ylläpitää sotilaspoliittista puolueettomuutta. 

    Nyt on uudestaan oivallettu heti uuden komentajan ensipuheessa mitä merkitsee sotilaspoliittinen liittoutumattomuus, jopa puolueettomuus - tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä. Uusi komentaja on varmaan huomannut, että Kuolan niemimaan Venäjän strategisten ydinsukellusveneiden - Borei/ Bulavoiden - tukikohdat ovat lyhyen ilmarynnäkkömatkan päässä Lapin lentokentiltä. Uusi komentaja on varmaan perehtynyt Venäjän puolustusdoktriinien karttoihin - juuri pohjoisen osalta. 

    Meille ei kohdisti mitään ulkoista sotilaallista uhkaa - mistään ilmassuunnasta, kun oivallamme, ettemme kutsu maahamme mitään sellaista vierasta taistelu- ja hyökkäysvoimaa harjoittelemaan, jotka ilmiselvästi aiheuttavat uhkaa rajanaapureillemme. 

    Uusi puolustusvoimien komentaja voisi nyt samalla irtisanoa Nato - Isäntämaa pöytäkirjan, siinähän on kuuden kuukauden irtisanomisaika. Pöytäkirjaa ei aikanaan esitelty kansakunnallemme ennen allekirjoitusta, eikä annettu mitään mahdollisuutta antaa siihen hyväksymistä tai hylkäämistä! 

    Suomi on hyvä maa ja sitä puolustaa parhaiten suomalainen itse; näin sanaili Suomen edesmennys sinivalkoinen ääni - kenraali Adolf Ehrnrooth - Mannerheim ristinritari. Näinkö nyt meille puhaltavat uudet tuulet ja samalla annetaan arvo kansakuntamme suurelle enemmistölle, joka sanoo uskottavasta gallupista toiseen Natolle - lännen sotakoneelle: "Kiitos ei", kuten aikanaan osasimme vastuullisesti sanoa myös Neuvostoliitolle "Kiitos ei".
  • 2

  • Yhdysvallat saattaa palata neuvottelupöytään Talebanin kanssa Afganistanissa

    Ilkka Luoma 
    Tunnetusti US hyökkäsi Afganistaniin vuonna 2001 - 9/11-terrori-iskun siivittämänä. Nyt Afganistanin nykyajan toinen sisällissota ulkoisin taistelujoukoin on jo amerikkalaisille pidempi koitos kuin kuuluisa tv-sota Vietnam, jossa US "hävisi" ja Vietnam yhdistyi ja voi tänään hyvin - oikeastaan pulskasti, kun Kiina siirtää sinne paljon omaa tuotantoa. 

    Voisimme kysyä, onko Afganistaninkin osalta pieneltä pätkältään Kiina rajanaapurina opastanut US-presidentti Donald Trumppia ... Mene ja tiedä, onko täälläkin Pekingin tiekartta jo voimistumassa? 

    Afganistan oli Neuvostoliiton lopun alkua. Afganistan oli venäläisten "Vietnam", kuten silloinen US-pr. Jimmy Carter ilmaisi: "Saipahan Moskova nyt oman Vietnaminsa". Kornia oli se, että US aseisti ja tuki Neuvostoliiton Afganistan-vastustajaa Mujahideen-kapinallistaistelijoita asein, rahalla ja tiedustelutiedoin 1980-luvulla. Mujahideen oli nykyisten talebaanien edeltäjä, siis Taleban-liike peri mujahideenien yhteiskuntamallin - puuttumatta siihen tässä sen enempää. 

    Meitä suomalaisia Afganistan koskettaa suoraan - olemme tuon ulkoisen sisällissodan osapuoli, olemmehan osa US-johteisen Nato-operaation sotilasvoimaa ja siis sodan osapuoli, kuten Suomesta monet asiantuntijat ovat todenneet. Miksi olemme sotilainemme Afganistanissa? 

    Trump on vaalilupauksessaan kertonut tuovansa omat sotilaat maailmalta kotiin, siispä vaalilupausten lunastamisen aika on koittanut. Ehkä Kiina oivalsi tämän ja opasti ystävällisesti Trumppia vetämään jollain myötälupauksella sotilaansa pois Afganistanista. 

    Rauhan tultua Afganistaniin Kiina saa vedettyä perinteellisen Silkkitinsä Afganistanin läpi ja nostaen alikehittyneen Afganistanin mukaan Silkkitievirtaan, joka tuo taloudellista hyötyä afgaaneille ... Kiinalla on suuri intressi saada Afganistaniin kestävä rauha - eikä Kiinalle ole merkitystä kuka tai ketkä siellä valtaa pitävät, kunhan sopimukset pitävät ja kauppa kulkee!
  • 3

  • Peter Vesterbackan ajama Tallinna-tunneli ajautui vastatuuleen Virossa: ministeri kritisoi valmistelua puutteelliseksi ja selvityksiä riittämättömiksi

    Ilkka Luoma 
    Vesterbacka' lla on Kiinasta MoU-tyyppisiä aiesopimuksia, jotka eivät takaa mitään muuta kuin sen, että neuvottelut jatkuvat ja tarkentuvat, jos ovat tarkentuakseen. Sen voi kuitenkin sanoa, ettei EU-maihin Kiinasta tulee yhtään rahaa, ellei suunnitelmalla ole maa- ja EU-hyväksyntää ja mieluummin vielä maa- ja EU-rahoitusta. Silti Peter on tehnyt vakuuttavaa työtä Kiinassa - ei MoU' takaan saada, ellei siinä nähdä itua liiketoimille. 

    Kiina satsaa omiin kauppateihin - puhutaan Silkkiteistä, joista yksi on pohjoisessa oleva meriyhteys - Koillisväylä. Koillisväylän etu on se, että Venäjä voi antaa sillä turvatakuut, kulkeehan se Venäjän rannikon "läheisyydessä" - ja Venäjä on käytännöss Kiinaan nähden Koillisväylän ainoa rantavaltio ja matkalla on monia kiintoisia pysähdyksiä ... 

    Eräs yksityiskohta näkyy erinomaisesti Helsingin telakalla - LNG-alus LNG-Yamal - se on telakan uusin matalakulkualus - juuri Koillisväylälle. Helsingin telakka siirtyi Venäjän puolustushallinnolta nyt väliaikaisesti yksityiselle venäläiselle, jolloin on valmiudet löytää huipputelakalle uusi todellinen omistaja - Kiinasta. 

    Vesterbacka tietää, että Tallinna-tunnelin tulee jatkua ratayhteytenä pohjoiseen Espoosta/Helsingistä - sen tulee jatkua sähköratayhteytenä aina Jäämeren rannalle - ei Nato-valtio Norjaan, vaan Suomen vuokrasatamaan Petsamon Liinahamariin - vuokraratayhteyttä pitkin Jäämeren jatkeena - kuten on vuokraväylä Saimaan kanava! 

    Koillisväylä on kiinalaisten pohjoisin Silkkitie ja sille pitää olla jatke ratana niin Pohjois-Venäjälle, Pietarin alueelle kuin Tallinnan kautta muualle itäiseen Keski-Eurooppaan. Venäjän puolella ratayhteyden viereen voisi tulla verkkokauppa Alibaban Pohjois-Euroopan logistiikkakeskus. 

    Koillisväylää pitkin tulee kulkemaan myös datayhteys, joka voi sitten seurailla Jäämeren rataa aina Helsinkiin ja matkalle voitaisiin saada ensimmäinen kiinalainen datakeskus - ehkä verkkokauppa Alibaba pääkäyttäjänä. 

    Kiina katsoo kokonaisuutta ja tässä se on.
  • 4

  • Applen tulos heikkeni, mutta ylitti analyytikoiden odotukset

    Ilkka Luoma 
    Kaksi maailman suurinta koettelee voimiaan ja hermojaan. Ilman todisteita pölkylle USA' sta asetettu Huawei, maailman suurimpana verkkolaitetoimittajana tekee edelleen kovaa tulosta - vaikka sen tuotteet ovat väkevien US-pakotteiden haarukassa. 

    Huawei selviää ilman USA' ta (?) ... Kiina on maailman suurin ulkomaankauppaa harjoittava valtio, varsinkin sen vienti on maailman suurinta. US on tärkeä vientimaa Kiinalle, sen myös US presidentti Donald Trump tietää - ja myös sen, että USA' lla on jättiläismäinen kauppa-alijäämä Kiinan kanssa ... ja kun kilpailukykyvyllä ei pärjätä, otetään trumppistinen "Uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikka käyttöön. 

    Apple on US' n ykkösluokassa - sen valmistus on paljolti Kiinassa, koska Apple hakeutui sinne kolmen syyn vuoksi: Halpa ja ahkera toveri, tehtaan oven takana maailman suurin sisämarkkinapotentiaali sekä aikanaan Kiinan olemattomat ympäristölait. Nyt Apple piiputtaa ja laskua on selkeästi havaittavissa - Kiina on Applelle huomattavasti tärkeämpi kuin Huaweille USA. 

    Meneillään oleva neljännes tuo paremman näkemyksen miten US' n pakotteet purevat omaan nilkkaan Applea ja muita Kiinassa olevia amerikkalaisyrityksiä sekä miten Huawei selviää muualla maailmassa, kun US uhkailee jo EU' takin, ettei se ostaisi Huawein "tietoturvariskillisiä" tuotteita - erityisesti 5G' tä, jossa Huawei on innovatiivisin ja edullisin - siis kilpailukyvykäs. 

    Unohtuiko Trumpilta, että Kiina on maailman suurin kansantalous (bkt/PPP -IMF) sekä ainoita velattomia maita ulos, kuten sen, että Kiinalla on maailman suurin valuuttavaranto + vielä senkin, että Kiina on US-liittovaltion suurin rahoittaja (jvk-papereiden määrä on yli 1000 mrd USD). Piiputtaako USA' n 10 vuotta nousussa ollut talous, kun Kiinan vastatoimet aloittavat nakertamisensa? 

    Entä Kiina, miten se selviää US-pakotteista, joiden perussyitä ei ole vieläkään todistettu, vaan väitteet ovat puhuttua sanaa paperilla ja twiiteissä. Kiina selviää, se on jo kaikkialla kauppakoneistoineen.
  • 5

  • Perussuomalaisten nousu pakottaa muut puolueet ottamaan selvemmin kantaa tulevaan hallituspohjaan

    Ilkka Luoma 
    Vankka perussuomalaisten tukija on yli 50-vuotias mies - heteromies, jolle "metoo" on vierasta, silti hänen arvostaen aitoa äitiyttä ja naiseutta kodin tärkeänä hengettärenä - puhutaan usein myös äijäenergiasta. 

    "Hyväosaisten koulutettujen" mielestä joskus äijäenergian karkea käytösmalli ei hetkauta persuviiskymppistä - sillä aktiivisimmat jäsenet persuista ovat jo käyneet alun sisäsiisteyskurssit -huumorilla ilmaistuna. 

    On ollut odotuksenpaikka, josta tämä syvien kansanrivien kansanliike sai lähtöpotkunsa. Uusstartti tapahtui soinismin romahduksesta, oli aika reivautua takaisin alkumenestyksen nostajan linjalle - Toni Halmeen reippaalle ja ymmärrettävälle suomalaisuuden puolustukselle. Timo Soini oli kaukonäköinen, kun poimi edesmeneen Tonin riveihinsä. 

    Persu on isänmaanmies ja nykyään jo -nainen. Persu haluaa Suomen suomalaisille, ja sen, että ensin omat, sitten vieraat. Puhutaan, että persu hyväksyy lauseen: "Jokaiselle maan asukkaalle on juuri se oikea isänmaa, jossa hän tulee toimeen ja ymmärretyksi omalla äidinkielellä" -tämähän ei ole rasismia, vaan evoluution vuosimiljoonainen periaate reviireistä ja niiden puolustamisesta. Persut ovat reviiripuolustajia. 

    PS on nyt vakiintumassa olevan linjan alussa - halla-aholaiset ja huhtasaarelaiset yhdistävät nyt voimansa. Mikäli nykyinen pj. Jussi Halla-aho pystyy pitämään linjansa kirkkaana - eikä venkoile, kuten hallituskipeä Soini teki, niin persuilla on mahdollisuus nousta 25 prosentin kansanliikkeeksi - itsenäisemmän isänmaansa eduksi. Nyt ei puhuta EU-erosta eikä edes omasta markasta, sillä ensin perusasiat kuntoon ja suomalaiset etusijalle. 

    PS viehättää monia suomalaisia, kirkkaan ohjelmansa vuoksi. Lisäksi kansalaisia Suomessa närästää median väheksyvä asenne ja vierestä kirjoittaminen - jotenkin alentavaan sävyyn. Suomessa äänestäjät kokevat sympatiaa aiheetta parjattuja kohtaan. Mitä enemmän laatumedia hienostuneen puolittaisesti mollaan persuja, sen nopeammin persukannatus nousee 25 prosenttiin!
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti