tiistai 6. elokuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 06082019 - V




06082019
...
  • 1

  • Coca-Colan mainoksissa samaa sukupuolta olevat paris­kunnat suutelevat, ja se oli unkarilaispoliitikoille liikaa

    Ilkka Luoma 
    Coca-Cola on ylikansallinen business. Liike-elämä tarttuu kaikkeen sellaiseen, mikä ajaa liiketoimia kasvun uralla - pitää siis juoda enemmän sokeroitua, imelöityä kuin sokeroimatontakin cola-juomaa - kunhan se ei tässä on Pepsiä. 

    Coca-Cola otti rohkean otteen, jopa kokeilevan otteen - muodissa oleva samasukupuolisten yhteisöllisyys, rakkaus kuin heitä kohtaan koettu sympatia - jopa avioliitto valjastettiin avuksi, jotta Coca-Cola ohittasi Pepsin. 

    ... Ehkä Pepsi Inc. juoduimpana cola-juomana ottaa vetojuhdakseen ylivoimaisen ihmiskuntaenemmistön - heterot, jotka lisääntyvät ja täyttävät maata - ainakin jossain, mutta vähiten länsimaissa - joissa vallitsee valkoisten keskuudessa lapsivähyys - monien syidenkin summana. Ehkä cola-juomia juodaan eniten juuri länsimaissa? 

    Miksi meillä markkinatalous ja laatumedia hienostuneesti veljeilee ja ihannoi homoja lisääntymättöminä - sinällään inhimillisesti, mutta auttamattomasti joka sukupolvi häviävien kanssa. Tämä ei tarkoita ettei ihmisellä olisi valinnan vapaus valintoihinsa - lapsia ei ole pakko tehdä, vaikka evoluutio sen meille ainoaksi tehtävksi "loi" ... Loiko? 

    Olemme inhimillisiä ja "kaikkien kukkien voi antaa kukkia", mutta miksi koroste on sellaisessa elämänmuodossa ja intohimossa, joka on vastoin luonnonvalintaa ja miksi se saa korosteellisen osan, kun elämässä on olemassa se valtavan suuri enemmistö, joka tuottaa hedelmää jatkuvuuden nimiin.
  • 2

  • Pariskunta suojeli vauvaansa luodeilta El Pason joukko­ampumisessa, molemmat kuolivat

    Ilkka Luoma 
    Heti alkuun luetaan mediasta madonluvut - ja se raakuus mikä vallitsee näissä joukkomurhissa, joissa ei useinkaan ole yksilöityä kohdetta (ihmistä) - vaan tulitus on summittaista, tavoitteena vain tappaa - syystä tai toisesta. Onkin aika paneutua näihin amerikkalaisiin joukkosurmiin - eikö jo nyt olisi ylitetty korkeimmatkin vastustusaidat ja olisi aika ryhtyä toimenpiteisiin. 

    Kun raakuus on puitu ja luvut esitetty - on sen suurimman inhimillisyyden aika, löytää synkkyyden pahasta jotain sellaista, mikä herättää inhimillisyyden ja kertoo siitä toivosta, mitä meillä on jäljälle. 

    Lapsen parhaat kasvattajat ja suojelijat ovat tämän oma isä ja äiti. Tässä koetaan nyt jotain sellaista, joka laittaa synkimmänkin ajattelemaan elämän voimaa ja sitä kykyä tehdä kaikkensa sen hyvän eteen, mikä meille pitäisi olla merkityksellisintä. 

    Isä ja äiti uhraavat henkensä suojellakseen omaa lastaan. Suurempaa uhrausta ei voi antaa - vilpittömämpää tekoa ei voi kertoa - vain se uhraus, joka lähti salamannopeasti liikkeelle - suojaksi on kertomus, joka antaa toivoa - vaikka hinta oli valtava. Pelastettu lapsi ja tässä kaksi muutakin lasta menettivät sen arvokkaimman - omat vanhempansa. 

    Nämä kertomukset todesta antavat voimaa synkän väkivallan edessä, joka sekin johtui jostain. Nyt yhteiskunta on velkaa menehtyneille isälle ja äidille, selvityksinä, jotta alkusyyt näille veriteoille saadaan esille ja joukkomurhaamiset loppumaan. Onko tämä toiveajattelua?
  • 3

  • Brittimedia: Boris Johnsonilla ei ole aikeita neuvotella uudesta brexit-sopimuksesta, hallitus kiistää väitteet

    Ilkka Luoma 
    Eng PM Boris Johnsson ei ehkä näe brittien näkökulmasta tilannetta toivottomana, sillä hän aikoo toteuttaa kansanäänestyksen lopputuloksen - ulos EU' sta 52 prosentin enemistötahdon mukaisesti. 

    Boris tietää, että Englanti 65 miljoonan kansakuntana houkuttaa markkinataloutta, hän tietää, että englantilainen osaaminen monilla aloilla tuottaa sopimuksettoman Brexitinkin jälkeen uusia yhteistyösopimuksia. Englantia tarvitaan lisäksi EU-puolustusdoktriinin yhdeksi laatijaksi - sillä brittien armeija ja sen kyky ovat EU' lle pakkopullamaisia - tosiasiat osataan hyväksyä, ja se jos mikä edesauttaa sopimusherkkyyttä kaikkien EU-jäsenmaiden taholta. 65 miljoonaa on suuri ostopotentiaali - edelleen, eikä Englanti omavaraiseksi hetkessä muutu. 

    Boris haluaa ottaa oikeuden tehdä uudet yhteistoimintamahdollisuudet sopimuksista täysin puhtaalta pöydältä - siihen kansa antoi mandaatin yli miljoonan englantilaisen ylivoimalla, kun EU-jäsenyydestä äänestettiin. 

    Voisimme olla varmoja, että ainakin US presidentti Donald Trump on hyvin myötämielinen laatimaan kaikkien aikojen diilin - eikä tarvitse edes uhata, kiristää ja pakottaa. Entä maailman suurin talous (bkt/PPP - IMF 2014) - Kiina? Senkin osalta neuvottelupöytä puhdistuu. 

    Miksi juuri media ja muut EU-jäljelle jäävät jäsenvaltiot maalaavat uhkaa, romahdusta ja vaikeuksia, kun kukaan ei tiedä juuri sitä, mitä tapahtuu kovan Brexitin jälkeen - toki on liki varmaa, että lyhyt suvantovaihe käydään, kunnes uudet sopimukset astuvat voimaan. Innokkuutta sopimusvalmisteluihin tuo se, että ne tehdään ilman mitään historian painolasteja!
  • 4

  • Myrkytettyä ilmapiiriä on vaikea saada terveeksi

    Ilkka Luoma 
    US-presidentti on vihdoin tunnustanut: "Valkoisen ylivallan on loputtava - rasismia ei hyväksytä". Donald Trumpin oli pakko tuoda nämä asiat nyt julkisuuteen - väkivalta oli ylittänyt kaikki rajat. On aika selvittää syvimpiä ongelmia myöten miksi USA' ssa nämä joukkomurhat ja silmitön väkivalta jatkuu jatkumistaan -- 

    Trump arveli alussa syynä olevan mielenterveys ja mielisairaudet. Antaako tämä aiheen pohtia yhteiskunnan sairautta? Ehkä, mutta tekoihin - kitkettäessä pois joukkosurmien väkivalta, on perehdyttävä amerikkalaisten sotaisuuteen maailmalla, valkoisen miehen historiaan ja mustien orjalaivoihin. 

    Emme voi unohtaa Meksikostakin tulevaa halpatyövoimaan, jonka avulla Kalifornian maatilat tulevat toimeen - ilmiö on tuttua myös EU-Euroopasta ja kotoisesta Helsingistäkin, jossa edullisemmat virolaiset rakantavat pääkaupunkiamme. 

    Ase ei tapa yksin, se vaatii taakseen liipasinsormen, jonka ohjaus tulee aina aivoista. Miten on tuo aivollinen mentaliteetti, kun kansakunta on tottunut jatkuviin sotiin - kaukana omien rajojen ulkopuolella - muiden vieraiden mailla .. 

    .. alkaen Korean niemimaalta, jatkuen Vietnamiin - ja nykyajan Serbia/Kosovo, Grenada, Panama, Chile (CIA) - Irak, Afganistan, Libya ja vielä Syyria. Sotaharjoituksia "taistellaan" kaikkialla maailmassa - nykyään jo Suomessakin. Olisiko niin, että tämä todellinen fakta elää vähintäänkin alitajunnassa, ja tuo ylimielistä asennetta - luulolla omasta hegemoniasta, ja oikeudesta aloittaa sotia, jopa vastoin YK' n tahtoa. 

    Mitä tuo valkoinen ylivalta onkaan? Muistaako tämä valkoinen mies miten se itse nousi maihin uudelle mantereelle, jossa asuivat omaa elämäänsä - äiti maan kanssa - enemmän tai vähemmän alkuperäintiaanit, joilta valkoinen revolverimies vei maat ja mannut - äiti maa joutui valkoisen miehen ikeeseen, siitä otettiin irti biosfääriä säästämättä kaikki - monet muistavat vielä Keski-lännen pölymyrskyt, kun kestokyky oli ylitetty 1930-luvulla ja avuksi tarvittiin New Deal! Entä nyt New Deal?
  • 5

  • Maanantai oli Yhdysvalloissa kuluvan vuoden huonoin pörssi­päivä, taustalla Yhdysvaltain ja Kiinan välinen kauppasota

    Ilkka Luoma 
    Pörsseissä makaa reipas ylikurssien aika. On jo varmaa, että alaspäinmeno saapuu "ajallaan" ... väitettyä valuuttamanipulaatiota on vaikea asiajärkevästi osoittaa - peliksi, jossa Kiina tarkoituksella manipuloi valuuttaansa - tosin tuo näyttää devalvaatiolta, joka oli arkipäivää Suomessakin - markka-aikana --- 

    IMF' n tilastojen mukaan Kiina kohosi maailman suurimmaksi taloudeksi jo 2015 , kun sen bkt - pariteettikorjattuna PPP (ostovoimakorjaus antaa paremman verrattavuuden valtioiden väleille) ohitti US' n. Kiina omaa myös maailman suurimman valuuttavarannon, eikä se ole juurikaan velkaa ulos; sen sijaan US-liittovaltio on velkaa Kiinalle yli 1000 mrd USD. 

    Kiinan valuutta on ollut hyvin rauhallinen liikkeissään, vaikkapa US-dollariin nähden. Sen vaihtokurssi oli vuonna 2010 ja myös vuonna 2017 (vuotuinen keskiarvo) 6,8 CNY per yksi USD. 

    Nyt tänään 6.8.2019 viimeisin sulku klo 8:19 oli 7,04 [~ https://fi.investing.com/currencies/usd-cny -]. 

    Vaihteluväli vuosina 2009 - 2019 oli 6,1 - 6,8 [~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/kiina-tilastot/ -]. 

    Mainittakoon, että vuonna 2005 kurssi oli 8,2 (SP/BOFIT). Ja kokonaisen vuoden 2018 keskiarvo oli 6,6. Näin huomaamme, että Kiinan juan eli renmimbi on rauhallinen liikkeissään, toki uutisoida voidaan monin eri tavoin ja löytää superlatiiveja ja "syytöksiä" valuuttapelistä - juuri Kiinan puolelta operoituna! 

    Eilen HS-uutinen sisälsi arvon 7,1 (vastaavan ajan viimeinen sulku oli 6,93), 7,05 oli tuon mittauspäivän huippuarvo, kun tänään klo 8:19 viimeinen sulku oli 7,04 CNY per yksi USD. 

    Todellisuutta voidaan niin monin tavoin kertoa - silti valehtelematta, mutta pientä manipulaatiota uutinen sisältää - sanoisinko laatumedian hienostunutta värittämistä. 

    Nyt on kysymys suuremmista asioista. US on menettämässä maailman kauppapoliisin otteensa. Kiina on maailman suurin vientivaltio ja sen tuotantokyky on myös maailman suurin. Kiina edustaa pallomme populaatiosta 1,4/7,9 - kun US' n vastaava suhdeluku on 0,32/7,9.
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti