keskiviikko 21. elokuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 21082019 - IV


"Joskus ihmettelen maailman menoa!"



21082019

...
  • 1 - 2

  • Tutkijat laskivat: Suur­valtojen välinen ydin­sota pimentäisi auringon seitsemäksi vuodeksi

    Ilkka Luoma 
    2 - Siksi, että US/Nato, joka on ainoa vihollispotentiaali Venäjälle - tulee tekemään kaikkensa, että nuo Borei/ Bulavoiden tukikohdat tuhotaan ja niiden tuhoamiseen tarvitaan ydinaseita - siis kohteet räjähtäessään tuottavat meille valtavat ydinsaastepilvet - tappavina. 

    Miksi nuo Boreit ovat niin korkealla tuhoamispriorisoinnissa, ja miksi US/Nato jopa pelkää, jos armeijat nyt jotain pelkäävät - noita strategisia ydinsukellusveneitä? Syy on selvä. 

    Boreit ovat Venäjän uusinta teknologiaa. Tekniikka on niin edistyksellistä, että US/Nato ei tiedä missä nuo s-veneet ovat, kun ovat merellä ja operaatioalueellaan. 

    Se saadaan selville miten Boreit ovat varustelussa ja huollossa. Boreita on arvioiden mukaan noin 6-10 kappaletta ja operaatioissa asemapaikoillaan niitä on 3-5. 

    Puolet on tukikohdissa, matkalla ulos tai sisään. Tässä on se oleellisin tekijä - US/Nato haluaa tuhota ainakin nuo varustelussa olevat (ja samalla tukikohdat) - siis Kuolan niemimaalla (on myös toinen tukikohta-alue - Kamshatkalla, mutta se on meistä hyvin kaukana). 

    Borei on vaarallinen kokonaisasejärjestelmä, sillä ollessaan operaatiopalveluksessa, sen olinpaikkaa US/Nato ei tiedä - sillä Boreilla on "äänetönkulkuominaisuus" ja se kykenee olemaan meren pohjassa uskomattoman syvällä - hiljaa ja se kykenee myös laukaisemaan ohjukset meren alta! 

    Boreille ei ole täyttä torjuntakykyä US/Natolla - eli ne ovat suurydinsodan estojärjestelmä, koska pitävät yllä todellista uhkaa - kysymyshän on lopulta kahden ydinasesuurvallan uhan tasapainosta. 

    Yhden Borein kyky on valtava - 16 monikärkistä Bulavaa ja yhdessä Bulavassa 1-6 ydinkärkeä, jotka jokainen voi suuntautua itsellisesti omaan maaliinsa. Maalia voidaan vaihtaa lähes missä taisteluelinkaaren vaiheessa tahansa - oletuksena satelliittijärjestelmän toimivuus. 

    Miksi nämä Kuolan Borei-tukikohdat ovat meille se kohtalonkysymys? >3 
  • 1 - 1

  • Tutkijat laskivat: Suur­valtojen välinen ydin­sota pimentäisi auringon seitsemäksi vuodeksi

    Ilkka Luoma 
    Tilastot kertovat USA' lla ja Venäjällä - paljolti Neuvostoliiton perua, olevan yhteensä noin 15 000 ydinräjähdettä (-kärkeä) ohjuksissa, tykistön ammuksissa, torpedoissa, risteilyohjuksissa - kiistellyissä keskipitkän kantaman ohjuksissa ja erityisesti sukellusveneissä, jopa monikärkisinä ja mannertenvälisinä.

    Nuo sukellusveneiden monikärkiohjukset - muun muassa venäläisten Bulavat (6-10 ydinkärkeä) - ovat niitä kaikkein vaarallisimpia niiden lähtöhavaittavuusvaikeuden takia. US' lla on omat vastineet Bulavoille - teknologinen ja toimivuusvertailu on tässä hyvin vaikeaa.

    Epäilemättä, jos nuo kaikki 15 000 räjähtävät - mukaan lukien muiden maiden ehkä noin 2 000 kärkeä, olisi tuho liki totaalinen. Siperiassa, Australiassa ja Kanadan erämaissa olisi elämän mahdollisuuksia, jos sielläkään - Afrikka?

    Mutta! Kukaan ei todellisuudessa yhtenä tiedä miten paljon noista 15 000' sta ovat käytännössä toimintakuntoisia. Lukumäärä halutaan pitää suurena, jotta pelotevaikute säilyisi.

    Se on varmaa, että noilla ydinohjuksilla ja -räjähteillä on oma elinkaari, ja niitä ei voida loputtomasti ylläpitää ja huoltaa, vaan loppu tulee. Onkin kysymys mitä käytännössä noille arsenaalista poistuneille ydinräjähteille on tapahtunut ja tapahtuu! Sekä tietysti se, miten noita poistuneita on korvattu uusilla ja aina moderneimmilla.

    Suomelle tämä totaaliydinsota olisi hyvin kohtalokas; olemmehan kiinni rajassa, josta alkaa se toinen ydinasesuurvalta - noin 7 000 ydinlatausta - Venäjä.

    Eikä tässä vielä kaikki, vaan meissä aivan kiinni on Kuolan niemimaa, jossa ovat strategisten ydinsukellusveneiden - Boreiden - tuki- ja varustelutukikohdat - syvällä kallioluolissa, suojassa konventionaalisilta räjähteiltä.

    Nuo Borei-kallioluolat särkyvät vain taktisella ydinaseella yllätettynä, joita voidaan kutsua lyhyen/keskipitkän kantaman ydinohjuksiksi/ risteilyohjuksiksi. Tässä piilee meille Suomelle se
    suuri vaara, jopa ratkaiseva - juuri suurydinsodassa. Miksi?>2 
  • 3

  • Mysteerimies osti maailman kalleimman uuden auton, jonka huippu­nopeus on 420 kilo­metriä tunnissa

    Ilkka Luoma 
    Näyttö- ja vertailutalouden huippuilmentymä.
  • 4

  • Suomalaiset lasten­psykiatrit eivät usko geenien yli­valtaan: ”Ei ole todellakaan ihan sama, miten lastaan kasvattaa”

    Ilkka Luoma 
    Lasten kasvatus on luonnostaan jyvittynyt lapsen omille vanhemmille 

    [2007] Yhteiskunta on avoin ja sosiaalisesti yhteenkuuluva, parhaimmillaan. Yhteiskunnassa voidaan esittää malleja kollektivismista individualismiin. 

    Lapset voidaan hoitaa kotona oman isän ja äidin toimesta, jotka ovat lähtökohdiltaan aina huolehtivaisimmat hoitajat ja kasvattajat. Lapset voidaan laittaa myös päivähoitoon kokemaan ja oppimaan sosiaalisuutta ja yhteistoimintaa muiden kanssa. 

    Komplisoituva ja aikatauluissa kiireeseen kehittyvä sykintä ja pätkätöiden yhteiskunta vaatii toimijoiltaan hektisyyttä eli valmiuksia osallistumiseen hetkellä millä hyvänsä. Lapsetkin tässä kiireessä pitäisi tähän maailmaan saattaa jatkamaan ikääntyvien ikäluokkien myöhempää huolehdintaa vähintäänkin tulontasauksen, kulutuksen ja työvoimasaannon vuoksi. 

    Elämme sosiaalisessa yhteiskunnassa, jossa ainakin periaatteellisena puolena on yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja yhtäläinen osallistumisoikeus. 

    Sosiaalisuuteen kuuluvat myös kanssakäyminen ikälajitovereiden kanssa. On tunnettua, että sosiaalisuutta ja yhteenkuuluvuutta rakentuu yhteiskunnan hoitomalleissa - lapset ikäänkuin synkronoituvat tosiinsa niin hyvässä kuin pahassa. Tiimihenkisyys, samakantaisuus ja sama-ajattelevuus kasvavat kiistatta ryhmätoiminnoissa ja lasten yhteiskuntapäivähoito on sitä. 

    Elämme yksilöllisessä omakeskeisyysmaailmassa tavoitellen yhä enemmän "hyvää, parempaa ja tuottoisampaa", välittämättä juurikaan ympäristöseuraamuksista, niin luontona kuin sosiaalisina suhteina, siksi kovaa on vedenjakajahallituksenkin kannustama markkinatalouden henki. 

    Individualismi kasvaa minäkeskeisyydessä ja tätä suuntausta saattaa voimistaa yksilöllinen ja perhekeskeinen kasvatusmetodi, jossa kohtaanto muiden ikäleikkitovereiden kanssa on vähäisempää. 

    Kaukoidän maissa lasten vanhempien vanhemmilla ja isoäideillä ja -isillä on suuri merkitys perhe- ja sukuarvojen vaalijana. Sanotaan, että veri on vettä sakeampaa. 

    Lopuksi: Osaavatko geenit ennustaa?

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti