sunnuntai 4. elokuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 04082019 - XI




Ilkka Luoma: HS-kommentit 04082019


...
  • 1

  • Suomen vaarallisin mies

    Ilkka Luoma 
    Lännenmiehen laatumedia ei löydä vahingossakaan mitään hyvää idästä, Venäjästä, Brexististä tai Kiinasta. Miten on puolueeton sananvapaus - onko niin, että median tehtävä onkin loistaa omaa läntistä hyvyyttä - jopa manipuloiden jatkuvalla syötöllä - esimerkiksi Venäjän pahoista teoista Ukrainaa kohtaan? 

    [2015] Hybridillistä informaatiosotaa – mistä sumutetaan ja ketä? 

    Ukrainan sisällissota - kääntyy medioiden innoittamina, provosoimina jopa manipuloimina sanojiansa ja näiden päämääriä vastaan – vieläpä Krim [ ~ http://areena.yle.fi/radio/2261556 – [!] ] alleviivasi lännenmiehen oikeutuksen puuttua jälleen muiden asioihin. 

    [ … Verkkouutiset (Kokoomuksen verkkoäänenkannattaja) ja Verkkomedia (kansalaiskoosteinen informaatiokanava – internetissä, ilman puolueiden lehdistötukea) ovat tukkanuottasilla ”ukrainalaistumisessaan” – toinen löytää kaikki viat idästä ja toinen lännestä … ] 

    Helsingin Sanomat on valtakuntamme vaikuttajamedia, ollut ainakin – ruuti ja kynän terävyys on kuivunut ja tylsynyt ’lööpityksessään’. Tarkkakatseisuus on jäänyt erinomaisten kolumnistityyppisten kirjoittajien haltuun – mainitakseni vaikka Unto Hämäläisen, joka jaksaa kaivaa taustoja ja katsella kohdetta sen kaikilta näkökulmilta. Muutoin Hesari on tunnettu natottaja – eli siis jenkaaja, jonka päämääränä on viedä Suomea kohti Natoa. 

    Hybridisota … 
    [Kemppinen/BLOG ~ http://kemppinen.blogspot.fi/2014/09/hybridisota.html - sota, joka ”liukuu” päälle ] 

    Olemme saaneet sanastoomme uuden sotimistavan tai –muodon, hybridisodan, johon sisältyy voimakas informaatiotaistelu vaikuttavuutena ja mielipidemuuttajana. Hybridi on myös kahden energian kulkuneuvo, kuten se on sotanakin – ’monirintamainen’. 

    Sotaenergiaa ammennetaan kansansuosiosta ja vihollisen epävarmuuden lietsonnasta, ja tässä informaatio on sanana/puheena ja kuvina säilääkin terävämpi, osuessaan. 

    Lännenmies mediassaan sanoo, että Putin valehtelee ja tässä piilee informaatiosodan lujin piirre. Molemmat osapuolet pieksevät toistaan.
  • 2

  • Kotitalouksien ylivelkaantumisen hillinnällä alkaa jo olla kiire

    Ilkka Luoma 
    ”Velka veli otettaessa – velipuoli maksettaessa” -tämän lorun kaikki tietävät, mutta kuluttamisen ihanuus torppaa lähemmän tarkastelun tähän jo isovanhempiemme oivaltamaan virteen lainan otosta. Laina on aina jonkin toisen tekemää työtä tai ansiosta/ ansiottomasti ansaittua pääomaa, jolle ei heti löydetä omaa ”järkevää” käyttöä. Laina on myös ostovoiman siirtoa. Eräät uskonnot kieltävät koron perimisen lainoista. 

    Pikavippi oli liukkaiden teflonpukuliikemiesten **] pikaoivallus rikastua, siksi muhkeita tuottoja nämä ”rahaa kuluttamiseen, vaikka heti” yhtiöt ovat takoneet omistajilleen. Siis liiketoimintaa kovimmillaan – tosin luottoriskin otolla, joskin samaan hegen vetoon on kehittynyt tehokkaat ja määrätietoiset perintäyhtiöt – pikavippitoiminnan kylkiäisiksi. Viedään vaikka ”kalsaritkin” jalasta periaatteella … 

    Mitä saatiin aikaiseksi? 

    Oikeusistuimet tukkeutuivat kun perintäyhtiöt merkkauttivat virallisisiksi 380.000 ihmiselle luottotietohäiriöt oikeusistuimissa (2013) – muun muassa Jyväskylän käräjäoikeuden tapauksista vippi-istuntoja oli noin 70 prosenttia tapauksista – näin valtio kustansi perintäyhtiöille valmiin ”liiketoimimassan” loputtomaan perintätoimintaan. Velkahan on lopulta maksettava – tämä ”velka” kaikkinensa on hyvin, hyvin kallis! 

    Kansanedustajat heräsivät 

    Joukko kansanedustajia päätti laittaa suitset näille epäinhimillisille nuorten ”ahdistajille”, jotka kauniita lupaamalla ”tyrkyttivät” rahaa kulutusjuhlintaa täyttämään – tosin joukkoon mahtui myös täydessä ahdingossa olevia, jotka jatkoivat velansiirtokierrettään. Osa otti pikavippejä, kun kännykällä sai helposti ravintola- tai lottokuponkirahat – jopa parissa tunnissa; ei siinä paljoa harkintaa tarvittu! 

    Syntyi lakimuutos, aiemmin oli yritetty myös pikavippaajien rekisteröimispakkoa – ei auttanut. Pikavippejä haettiin vuonna 2012 noin 3 miljoonaa kappaletta ja ~ 1,5 miljoonaa myönnettiin. Keskimääräinen laina oli noin 300 euroa. 

    Teflonpukuisten moraali hamutessa voittoja - onko sitä?
  • 3

  • Hongkongissa näkyy, mitä Kiinalta voi jatkossa odottaa

    Ilkka Luoma 
    Kiinan keskushallinto on Pekingistä varoittanut ulkomaalaisia puuttumasta Kiinan sisäisiin asioihin. Tuo puuttumattomuuden vaade saa perusteita siitä, ettei Kiina sekaannu itse muiden ulkoisten sisäisiin asioihin - se on vanha kiinalainen tapa kunnioittaa vieraita itsenäisiä valtioita. 

    Peking tietää jo, että Hongkongin mellakoihin on värväytynyt vieraiden valtioiden toimijoita - yksityisinä tai ohjattuina jostain koneistosta palkattuina tai muina provokaattoreina. Tässä saattaisi vertailukohdaksi sopia Pinochetin Chile tai Ukrainan Kiovan Maidan-aukion mellakat, joista teki arvostetun dokumentin amerikkalainen huippuohjaaja Oliver Stone - voi googlettaa Youtube' sta, jos kiinnostaa! 

    Samoin on hyvä perehtyä Hongkongin historiaan ja sen pitkään englantilaismiehitykseen - vuokra-alueena. Nyttemmin Hongkong on palautunut Kiinaan ja Kiina on hyväksynyt pitkäksi siirtoajaksi yhden valtion ja kahden järjestelmän politiikan, kunnes toinen järjestelmä haihtuu pois. Vietnamissa tapahtui lopulta pitkän sodan päätteeksi yhtenäinen Vietnam, vaikka länsi koetti kaikin keinoin rankalla US-sotimisella taltuttaa kommunismin leviämistä. 

    Hongkong on verisukulaisuutta salmen takana olevaan Kiinaan. Englanti on taas maapallon toiselle puolella useamman meren takana - ollen joskus kolonialisti ja miehittäjä, aikaan saaden kiinalaisia vastaan muun muassa Oopium-sodat 1 ja 2. 

    On varmaa, että Peking taltuttaa mahdollisesti ulkoa osin johdetun ja provosoidun mellakoinnin. On yhtä vakuuttavaa perustella provosointia Kiinan ulkopuolelta kuin tässä HS-jutussa Kiinan omaa (puoli)rikollisuutta - tilattuina rähinöitsijöinä - luoden vastamellakointia. 

    Hongkongissa pelaa nyt myös idän ja lännen vastakkainasettelu, jossa media esittää osaltansa tärkeää roolia hienostuneen oikeutettuna lännen yhteiskuntajärjestyksen äänitorvena ... Ellei sitten ... hongkongilaiset ole aivan tosissaan, mutta millaisella enemmistöllä, jos demokratiaksi aiheen muutamme?
  • 4

  • Yhdysvallat otti vaivihkaa suojelukseensa Georgian, Naton sota­harjoitus on nyt laajempi kuin koskaan

    Ilkka Luoma 
    Mitenhän US presidentti Donald Trump twiittailisi, jos Venäjä ottaisi vaivihkaa suojelukseensa Kuuban ja Venezuelan? 

    Herää kysymys miksi pitää näin ärsyttää sitä maailman toista ydinasesuurvaltaa, juuri amerikkalaisin sotajoukoin, kun on jo selvin sanoin Venäjän suunnalta kerrottu Nato/US' n olevan se todellisin viholliskandidaatti ja uhkatekijä. 

    Toisaalta voisi saada luotettavan kansalaisgallupin Georgiasta - kuinka hanakasti nuo amerikkalaiset taistelujoukot todellisuudessa halutaan Georgiaan, joka on Venäjän rajanaapuri ... Syntyykö nyt uusnormaalia: "Uhkaa, kiristä ja pakota", mikä on yleensä koettu trumppistisena mentaliteettina - mutta löytäisikö se nyt tiensä Moskovaan ja pr. Vladimir Putinille? 

    Aikanaan Georgiasta sittemmin pois karkoitettu presidentti Saakasvili aloitti sodan Venäjää vastaan, joskin provosoituna Venäjän taholta. Saakasvili odotti saavansa US/Naton apuun - aloittamaansa sotaan - ei saanut, ja Georgiasta irtosi/irrotettiin kaksi osaa - ehkä noin neljännes koko maasta - ja pitkä kaistale Mustan meren rantaviivaa --- 

    Miksi verranto Kuubaan? Siksi, että USA pommitutti Kuuban lentokenttiä 1960-luvun alkutaipaleella ja rahoitti, aseisti ja tuki Kuubaan operoitua Sikojenlahden maihinnousua, joka tosin torjuttiin menestyksekkäästi. Kuuba kutsui silloisen Neuvostoliiton apuun, joka toi maahan sotilaita ja ohjuksia - vastineeksi Turkissa oleville amerikkalaisohjuksille. Kuuban ohjuskriisi laukesi rauhanomaisesti - ohjukset poistettiin niin Kuubasta kuin Turkista. 

    Miksi verranto Venezuelaan, siksi, että US on ilmaissut uuden mantereen olevan USA' n omaa koti- tai takapihaa, ja niinpä venäläisten olisi poistuttava Venezuelasta, vaikka Venezuela on nämä venäläisneuvonantajat maahan kutsunut. Olisiko Georgia entisenä Neuvostoliittona nyt Venäjän omaa takapihaa?
  • 5

  • Useita ihmisiä on kuollut ammuskelussa ostoskeskuksessa Texasissa Yhdysvalloissa

    Ilkka Luoma 
    Miksi USA' ssa rehottaa väkivalta? Miksi se kulminoituu myös massamurhiin ja joukkotappoihin - silmittömänä tapahtumaketjuna? Onko tämä joukkoihin kohdistuva väkivalta sairaan yhteiskunnan merkki? 

    Voi olla sairas, mutta kohdistuen ytimenään ongelmakasaumiin, jossa näyttelevät huumeet, mieliala, mielenterveys ja yleinen väkivallan "hyväksyminen" maailman hegemoniapoliisina. Kahtiajakautuneisuuskaan maailman kulutusmekassa ei liene ainakaan helpottamassa väkivallan suitsemista. 

    Jokainen on lukenut uutisoinnista USA' n sodista kaukana omilta rajoiltaan - Afganistan, Irak, Libya, Syyria ... alkaen kaukaa Korean niemimaalta ja kohdistuen erityisesti Vietnamiin, joka ei ollut US' n asia - miksi USA sekaantuu muiden asioihin? Olivatko nuo muut esitetyt valtiot US' n omia sisäisiä asioita? 

    Voisiko olla niin, että nämä jatkuvat amerikkalaissodat tai edellä mainittuihin sekaantuminen alentavat väkivallan aloituskynnystä ja nostavat helpommin aseen - usein sarjatuliaseen - surmaamisen tilanteeseen? 

    Ehkä, mutta tosiasia on se, että US' ssa on eniten sotaveteraaneja sellaisista sodista, jotka eivät liity omaan maahan, vaan sotiin vieraissa maissa vieraita kohtaan. Esiintyykö tämän myötä poikkeuksellisen paljon hätähuutoväkivaltaa, kun mikään muu ei enää riitä? Vakava kysymys, joka on uskallettava ottaa esille, siksi tuhoavaa tämä massamurhien aalto on. 

    US pr. Donald Trump haluaa tuoda omat sotilaat maailmalta pois. Olisiko se tervehdyttävä toimi niin omalle maalle kuin koko maailmalle. Luemme liki jatkuvasti näistä sodista, joissa US natojohtajana on osallisena - kehittääkseen omaa armeijaansa kaikkialle, ollen valmiuksissa taistelupuolustamaan "vapaata sanaa, demokratiaa, vapaata kauppaa ja kilpailullista markkinataloutta". Miten tähän suhtautuu trumppismi? 

    Entä amerikkalainen väkivalta? Miten siihen vaikuttaa yhteiskuntamentaliteetti, jossa "revolveria saa kantaa vyöllä", missä kotia saa puolustaa asein ja josta on valtiona kehittynyt maailman suurin asekauppias.
  • 6

  • Suomea kohti ylänappi auki

    Ilkka Luoma 
    Laatumedia on hienostuneesti armollinen Jyrki Kataiselle ja hyvä näin, sillä lyötyä ei tule lyödä uudelleen. Sen sijaan kansakunta muistaa Jyrkin hallituksen - keskeytti pääministerinä toimensa ja "pakeni" EU-Brysseliin ... joidenkin mielestä. 

    [01072018] Jyrki Kataisen poliittinen testamentti 

    Jyrki ilmoitti antavansa tilaa vaimonsa poliittiselle uralle. Jyrkiltä jalo ja oikea päätös omalle poliitikon uralle, joka alkoi kauan sitten kokoomusnuorista – se vei kauas Siilinjärveltä – aina EU' n huipun tuntumaan saakka, tosin mandaattipaikalle – napaten joidenkin mielestä härskisti eurobyrokraattori Alexander Stubbille ”varatun paikan”. 

    Katainen oli myös Suomen pääministeri. Veti hallitusta, joka uutisointiin joidenkin poliitikkojen, mediankin (?) mukaan Suomen tasavallan historian huonoimmaksi – tai yhdeksi niistä. 

    Jyrki oli väsynyt, kun yritti kaikkensa – tunnusti rehdisti myös tekojaan, jotka olivat vääriä. Rehtiä sinällään. Jyrki Katainen antoi myös ennen pakoaan Suomesta – silloisen Suomessa toimimisen testamenttinsa. Rehtiä – nyt sekin huomataan todeksi – Jyrki palaa kotipesäänsä [* johonkin näyttötehtävään – erinomaisen hienolla CV:llä. 
    … 
    [* ”Jyrki Katainen jättää politiikan – ei hae jatkoa komissaarina: "Kotipesä on Suomessa" … ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10277567 -Yle/ Petri Raivio … IL-kommentti: Onko epäonnen pöly nyt hälvennyt Kataisen päältä, kun kotipesään paluu päättäisi paon Suomesta? Arvostuksen ansaitseva päätös luopua politiikasta antaa paljon anteeksi ja on näin inhimillinen tunnustus Jyrkiltä. 

    Kansakuntamme on unohtanut Kataisen tuulen tuomat rahat, velanoton ja ystävällisen äänen. Jyrki on saanut anteeksi suomalaisilta kolttosensa, tekihän hän parhaansa. Jyrkin hallitus oli liian laaja, vaikka idea oli ideaalisen kaunis. Liki pienoisparlamentaarinen hallitus, joka olikin sitten riitelyn keskipiste. Kiemurointiin mahtuu myös niin sanottu Ilkka Kanerva tekstiviestisyndrooma – jonka jälkien peittäjäksi Alex tilattiin EU-Brysselistä.
  • 7

  • Kiinnostava radiodokumentti antaa kasvot maatalouden rakennemuutokselle

    Ilkka Luoma 
    Tunnetusti kaupunkilainenkin syö ruokaa. Ruoka tulee lähikaupasta ja sen kylmätiskeistä. Tähän päättyy usein urbanisoituneen asukkaan syväpohdiskelu, vaikka tieto jo kansakoulusta oli se, että ravinto kumpuaa mullasta, vedestä ja joskus ilmasta. 

    Vielä 1950-luvulla oli muistaakseni Suomessa 250.000 maatilaa, suurin osa tälle päivälle elinkelvottomia, mutta sellaisia kuitenkin, jotka pitivät tuolloin tilan hengissä, työssä ja toivossa huomisesta. Vaikka työ oli raskasta, vielä 1950-luvulla tyydyttiin vähempään. Oltiin iloisia pienestäkin - ikään kuin minimalismi olisi ollut pakollinen jokapäiväisherkku! 

    Nyt jyllää kasvuhokema, pitää saada lisää, enemmän ja nopeammassa tahdissa. Maatilojenkin koko kasvaa kuin pyy ennen maailmanloppua. Pitää tuottaa lisää, enemmän ja joka kesä. Missä mennään, kuinka paljon voidan kasvaa maasta, joka on rajallinen, ja kun vielä Maapallon väestö lisääntyy - yli äyräidensä. 

    Ennen oltiin omavaraisempia, sitten vapauden tuulet aukaisivat rajat ja halvemmat maajussit tuottivat parempaa/ huonompaa/ mauttomampaa ruokaa - Suomeenkin. Maajussi ahdistui, koska hän katsoi, että hänenkin pitää päästä samaan tulotahtiin tehdastovereiden ja valkokaulusvirkailijoiden kanssa. 

    Onhan maatalousyrittäjälläkin tasa-arvo-oikeutensa. Mutta ei, nyt ruisleivästä, joka kuulemma pitää miehen tiellä - saa rukiinviljelijä muutaman hassun prosentin, leivän kokonaishinnasta. 

    Herääkin kysymys millaisen toimeentulo- ja työllistämisketjun maatalous pitääkään pystyssä. Siis maatalouden tuotantoyksikön koon pitää muodikkaasti kasvaa - ja entistä vähemmän se siten työllistää, koska jaettavaa elinkelpoisuutta ei monille itse maataloudesta riitä. 

    Syömme joka päivä. Suurin tavoitteemme on kriisiytyvässä maailmassa luoda omavaraisuutta - kaikin osin. Me olemme sitäpaitsi etuoikeutetussa asemassa; meillä on suuri elinkelpoinen maa, vähän ihmisiä ja ehkä ilmastonmuutoksen myötä paljon viljelykelpoista pita-alaa, jopa niin, että olemme huomenna ravinnon suurviejä!
  • 8

  • Yritän elää vastedes parempaa elämää – eli ilman toivoa tulevaisuudesta, joka ratkaisee maapallon ongelmat

    Ilkka Luoma 
    Meillä on luonnollisesti ihmiskeskeinen ajattelutapa kohdata muutokset, joita biosfäärissä erityisesti biodiversiteettinä tapahtuu. Meidät on luotu evoluution ohjelmahypyillä - sopeumana, kilpailuna ja perintönä aina edellisestä - lähtökohtahan saattoi olla sinilevien alkuesiintymä - syanobakteerit, joista periydymme? Jätän tässä uskonnollisen perimysnäkökulman muiden harkintaan. 

    Me syömme muun eliöstön ravintokulhoista. Me syömme, sotkemme ja käytämme biomassavarantoja aivan liikaa populaatiobiomassaamme nähden. Meitä lienee ihmisinä massana ehkä noin muurahaiskolonioiden luokkaa. 

    Jokainen voi herkän uteliaasti havaita, että ympäristöjälkemme muurahaisiin nähden on vaikkapa tuhat-kertainen; lisäksi emme osaa sopeutua lajikohtaisten säännöstöjen (evoluution määritykset - universumin käyttöjärjestelmä?) myötä biomassavaikuttavuutemme mukaisesti. 

    Näin on syntynyt ja pahenemassa oleva ihmisperäinen ympäristömuutos (-tuho?), joka kiihdyttää rakenteiden murentumista - meidän ihmisten näkökulmasta, josta kumpuaa sitten toivottomuus lannistumisena tai toivo - yrittämisenä ja itsesuojeluvaistona. 

    Evoluutio on meille lopulta tuntematon ilmiö, sen syvällisimmältä luonteeltaan. Evoluution tehtävä on vain "pitää itsensä hengissä", ollen meidän mittakaavoissa "kuolematon" - huolehtimassa elollisuudesta, joka jatkaa sukua - lajeittain. 

    Evoluution näkökulmasta ihmisen katoaminen ei ole ongelma - jäljelle jää aina lajeja, joista jälleen kehittyy uusia "ihmisiä", kunnes Aurinkomme höyrystää rakennuspalikkamme avaruuden tuuliin - jatkuakseen sitten joskus jossain tuolla "ylhäällä" ... mekin tulimme rakennuspalikoina lopulta suurien tähtien sisuksista ... tähtiräjähdyksien myötä. 

    Entä toivottomuus? Toivoa on aina jäljellä - on vain kysymys aikajanan kohdasta missä mennään. Kukaan ei tiedä tarkasti huomista - mikäli riittävän kokoinen asteroidi tömähtää Maahamme, on jälleen aika uudelle lajikehitykselle. Evoluutiolla ei ole toivottomuutta eikä toivoa - se on ohjelmaluupissa!
  • 9

  • Satelliittitiedot paljastivat Amazonin sademetsän kiihtyvän tuhon, tiedot julkaisseen instituutin johtaja erotettiin

    Ilkka Luoma 
    Biosfääri tuottaa tarvitsemamme hapen, joka on osa ilmaseosta, joka takaa meille elossa pysymisen. Biosfääri on herkkä kokonaisuus, jossa biodiversiteetti rakensi biosfääriä ajatellen myöhäissyntyisen konstruktion nimeltä ihminen. 

    Ihminen on osa sitä biomassaa, joka kiertää jatkuvasti - ollen elossa ja kuolleena, tätä systeemiä "valvoo ja kehittää" evoluutio, joka on myös herkkä ja hidas - me taas toimissamme olemme evoluutioon nähden "liian nopeita" - meidän elokiihkoinen kellotaajuus ei ole synkronissa muun eliöstön kanssa. 

    Me tuhoamme happea kaikessa siinä missä poltamme kauan sitten hautautunutta ja kuollutta biomassaa - hiilijakeina, joko öljypohjaisesti, kivihiilenä tai maakaasuna - me siis tuhoamme happea, jonka valmistamiseen Amazonin sademetsät kuin Siperian havumetsät ovat avainasemassa. 

    Lentokoneiden tiivistymävanat ovat oiva osoitus tavastamme polttaa happea, kun nuo suihkumoottorit tarvitsevat sitä - pitääkseen ihmiset ilmassa, onhan meillä kiire paikasta toiseen. 

    Ihmiskunta syö yhä enemmän lihaa - amerikkalaiset jopa 130 kiloa per nenä - joka vuosi. Kiinalaisetkin ovat jo yltäneet noin 60 kiloon, ollen vielä 20 vuotta sitten noin 15-20 kiloa. Me suomalaiset pistelemme poskeen lihaa noin 80 kiloa per vuosi per nenä. 

    Lihakarja tarvitsee laitumia, ja viherravintoa. Tuon viherravinnon kasvattaminen vaatii entistä enemmän peltopinta-alaa, jota raivataan muun muassa Amazoniasta. Mistähän meillekin tulee noita arvokkaimpia naudan ja härän lihaosia - no ainakin Brasiliasta. 

    Pelkkä McDonalds imuroi sademetsiä nurin - jauhelihapihvien määrä kasvaa kasvamistaan - lihomisemme myötä. Lisää, enemmän ja nopeammassa tahdissa - näin huutaa kasvuhokemallinen markkinatalous. 

    Eräät muistavat 1930-luvun pölymyrskyt Yhdysvalloista, kun ihmisen viljelyahneus ylitti kaikki luonnonvalinnat - piti saada lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä. Olisiko niin, että tuo US' n keskilännen "New Deal" tarviintuu uudestaan jossain päin muuta maailmaa ... mene ja tiedä!
  • 10

  • Stalinin suosio tasoittaa Putinin tietä yksinvaltiaaksi

    Ilkka Luoma 
    Jussi Koivisto: Toki Neuvostoliitto provoisoi aloituksen ja emme olleet ennen sotaa puolueeton maa koska meillä oli Neuvostoliiton joukkoja alueellamme. 

    Maailmanhistoria ei antanut paljoa muita vaihtoehtoja
    Mikäli viittaat Tomi Vaaliston vastinkommenttiin, joka ei ollut asiana aihealoituksen sisällössä, mutta kommenttina sinun kommenttiisi voisi laittaa tämän: 

    Prof. Markku Kuisma: " ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu. 

    Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... " ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ -
  • 11

  • Kun luovuin haihattelemasta vallan­kumousta, helpotuin

    Ilkka Luoma 
    Kirjailija Jari Tervo onnistuu herättelemään historian hämäristä kuuluisan kommunismin (sosialismin) pelon ja haamun - puhuttiin amerikkalaisten mccarthyismista [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Joseph_McCarthy#Kommunistivainot - ]. 

    Haamu on todellinen, mutta ei kommunismina, vaan ehkä jalostuneena sosialismina, jossa valtiollinen sääntely haluaa padota ympäristöä tuhoavaa kasvuhokemallista kapitalismia, jossa kulutus, lisääntyvä pääoma ja 'lisää, nopeammin sekä suuremmissa erissä' tuottaa alun lopun meitä kaikkia elättävälle biosfäärille. 

    Mitä lähemmäksi katastrofia hallitsematon ympäristökehitys etenee, sen lujemmaksi pitää valtio- eli yhteiskuntasäätelyn voimistua. Vomistuminen saattaa tarkoittaa Kiinan kaltaista suoraviivaisen päätösideologian käyttöön ottoa, sillä aika loppuu. Ei ehditä liian hitaan demokratiakehityksen tiellä pelastamaan keskinäisessä eripurassaan biodiversiteettiä, joka on mahdollistanut aikanaan myös ihmislajin synnyn - evoluution johdattamana. 

    Kommunismi oli ideaalinen filosofia; sille oli vain yksi este - ihmisen oma kilpailuvietti ja ahneus elää näyttö- ja vertailutaloutta. Ihminen kehitti liiaksi omaa evoluution harmonisoimaa kilpailua - ihminen ylitti sille itselleen varatun lokeron ja siirtyi syömään muiden ruokakupeilta. 

    Kommunismi ja sosialismi ovat aitokollektivistien elinaluetta, sellaista elinaluetta, jossa niukkuus hyväksytään kautta linjan kaikille ja jossa tapahtuu sosiaalinen tasajako kuin myös työteliäs yhteen hiileen puhaltaminen. 

    Tässä teen kritiikkiä herättävän verrannon: 

    Jos katsomme muurahaiskolonioita, näemme kommunismin ja sosialismin "täydellisenä yhdistelmänä" - ilman johtajaa - vain hajut signaaleinaan, mitä tehdään. Kuningatarkin on vain synnytyskone, jota toki hoivataan yli kaiken, sillä muurahaispopulaatiot ovat "oivaltaneet" evoluution olevan "kuolematon", ja sen olevan "koneisto", joka ylläpitää muurahaisten ympäristölleen tasapainoista elinvoimaa - jatkuvassa kamppailussa omasta lokerostaan!
...

3 kommenttia:

  1. VI ---

    HS:
    Hongkongissa näkyy, mitä Kiinalta voi jatkossa odottaa
    ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006194121.html-
    .
    Ilkka Luoma 4.8. 20:22 - kommentti

    Kiinan keskushallinto on Pekingistä varoittanut ulkomaalaisia puuttumasta Kiinan sisäisiin asioihin. Tuo puuttumattomuuden vaade saa perusteita siitä, ettei Kiina sekaannu itse muiden ulkoisten sisäisiin asioihin - se on vanha kiinalainen tapa kunnioittaa vieraita itsenäisiä valtioita.

    Peking tietää jo, että Hongkongin mellakoihin on värväytynyt vieraiden valtioiden toimijoita - yksityisinä tai ohjattuina jostain koneistosta palkattuina tai muina provokaattoreina. Tässä saattaisi vertailukohdaksi sopia Pinochetin Chile tai Ukrainan Kiovan Maidan-aukion mellakat, joista teki arvostetun dokumentin amerikkalainen huippuohjaaja Oliver Stone - voi googlettaa Youtube' sta, jos kiinnostaa!

    Samoin on hyvä perehtyä Hongkongin historiaan ja sen pitkään englantilaismiehitykseen - vuokra-alueena. Nyttemmin Hongkong on palautunut Kiinaan ja Kiina on hyväksynyt pitkäksi siirtoajaksi yhden valtion ja kahden järjestelmän politiikan, kunnes toinen järjestelmä haihtuu pois. Vietnamissa tapahtui lopulta pitkän sodan päätteeksi yhtenäinen Vietnam, vaikka länsi koetti kaikin keinoin rankalla US-sotimisella taltuttaa kommunismin leviämistä.

    Hongkong on verisukulaisuutta salmen takana olevaan Kiinaan. Englanti on taas maapallon toiselle puolella useamman meren takana - ollen joskus kolonialisti ja miehittäjä, aikaan saaden kiinalaisia vastaan muun muassa Oopium-sodat 1 ja 2.

    On varmaa, että Peking taltuttaa mahdollisesti ulkoa osin johdetun ja provosoidun mellakoinnin. On yhtä vakuuttavaa perustella provosointia Kiinan ulkopuolelta kuin tässä HS-jutussa Kiinan omaa (puoli)rikollisuutta - tilattuina rähinöitsijöinä - luoden vastamellakointia.

    Hongkongissa pelaa nyt myös idän ja lännen vastakkainasettelu, jossa media esittää osaltansa tärkeää roolia hienostuneen oikeutettuna lännen yhteiskuntajärjestyksen äänitorvena ... Ellei sitten ... hongkongilaiset ole aivan tosissaan, mutta millaisella enemmistöllä, jos demokratiaksi aiheen muutamme?

    ...

    VastaaPoista
  2. EKSTRA

    HS:
    Stalinin suosio tasoittaa Putinin tietä yksinvaltiaaksi
    ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006192857.html -
    .
    Ilkka Luoma 4.8. 11:02

    Jussi Koivisto: Toki Neuvostoliitto provoisoi aloituksen ja emme olleet ennen sotaa puolueeton maa koska meillä oli Neuvostoliiton joukkoja alueellamme.

    Maailmanhistoria ei antanut paljoa muita vaihtoehtoja
    .
    Mikäli viittaat Tomi Vaaliston vastinkommenttiin, joka ei ollut asiana aihealoituksen sisällössä, mutta kommenttina sinun kommenttiisi voisi laittaa tämän:

    Prof. Markku Kuisma: " ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

    Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... " ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ -

    ...

    VastaaPoista
  3. 12 ---

    HS:
    Jussi Halla-aho johtaa Suomen suurinta puoluetta, mutta ilman ”messiasta” se tuskin olisi onnistunut: Nousun siemen kylvettiin porilaisessa koulussa kyynelten virratessa
    .
    Ilkka Luoma 4.8.2019 - 22:09

    Jälkikirjoitus Veikon oppipojalle Timolle, joka teki mahtavan nousun, mutta hävisi lopulta ---

    [16.06.2017] Kansa ei ole lainkaan niin tyhmää kuin peruspomotus ajattelee -

    … ”kyllä kansa tietää”, kuten kansakuntamme vaikeissa tilanteissa oikeat kannuksensa ansainnut Veikko Vennamo aikanaan totesi. Niin nytkin – kyllä kansa oikeasti tietää ja näkee tämän peruskoukkauksen läpi.

    Jää nähtäväksi kuinka paljon haukia lähtee kaislikoista, kun äänestäjät vetävät melonin kokoiset herneet nenäänsä tästä tempusta, jossa ei paljon kokousväen demokraattista tahtoa arvostettu.

    Peruspomotus arvottomassa arvomaailmassa

    Voimme vahvasti arvioida, etä toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini suivaantui |0, kun hänen perintöprinssi Sampo Terho ei kelvannut demokraattisessa ja sääntöjen mukaisessa PS- puoluekokouksessa Jyväskylässä. Europarlamentaarikko ja reviiripuolustaja Jussi Halla-aho sen sijaan palautti PS-puolueen arvosijoille, joilla metsästettiin jytky ja jatkojytky.

    Kansanedustaja Simon Elo laitettiin hänet hiljalleen tuhoavaan rooliin, olemaan pikkupomo uudelle ”uutta toivoa” luovalle eduskuntatyhmälle, johon liittyivät riemuiten kaikki perusministerit, eronnut pääpersu Timo Soini ja eduskunnan puhemies Maria Lohela – ajateltiin, että toimenkuvat ja ministeri-audit säilyvät.

    |0 ”Uskomaton temppu - pohjanoteeraus” -Halla-aho ~ https://yle.fi/uutiset/3-9667620 -

    Nyt kun läntistä arvomaailmaa peräänkuuluttanut pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo kilvan suitsuttivat uutta toivoa siitä, ettei hallituskriisiä tarvitakaan ja Sipiläkin ohjasi lentonsa pois Naantalin kurssilta – helpottuneena ja ehkä tietoisena pelistä mitä kulisseissa käytiin jo ennen PS-puoluekokousta Jyväskylässä.

    Veikko Vennamon jäljet olivat ansiokkaat, ja oli suuresti harmillista, kun pitkässä vihasssaan pr. Urho Kekkonen ei palkinnut kiistakumppaniaan - eittämättömistä teoista koko kansakuntaamme kohtaan - Veikko oli jotain sellaista, mikä puuttuu nyt koko politiikastamme.
    .

    VastaaPoista